знаю, що нариваюсь на бан і порушив купу правил форуму за два останніх поста але в умовах, коли форум чахне, бан на рік одного з головних генераторів срачиків культурних обговорень, як на мене, - це вже крайня міра
seksinika 01.10.2025 11:27 пишет: мне например нужен гарантированный запас хода 500+км.
Ну, Вы не одиноки. По моим многократным наблюдениям, подавляющее большинство сторонников электротяги при выборе электромобиля руководствуется исключительно данным критерием. В то время, как у владельцев ДВС всегда есть над чем подумать.
Я не знаю о чем думать двснику, но желание 500 км может быть связано с конкретным расстоянием конкретной поездки, меня например, тесла 350км устроит, для меня важнее скорость зарядки.
Связано с тем что у меня дом в Киеве, а квартира в Каменец-Подольском, еще к маме Киев-Умань-Киев езжу на одном заряде, все как бы просто + Ска еще и интереснее аЙдИ4 и подобных).
Мав досвід першої +- далекої поїздки на цьому тиждні. Із Бучі за Черкаси і назад, на Болті EV. Перед поїздкою зарядився до 100%. Туди-назад получилось 470 км. Зразу була ілюзія що можна якось дотошнити без підзарядки, це було у середу, дощило, дорога туди 6-7 градусів, назад 5-6, десь через 100 км зрозумів що 470 км не проїду, то вже перестав дико тошнити, пічку використовував менше ніж половину дороги, сидів в шапці і з жопогрійкою включеною, по дорозі назад в Черкасах заїхав перший раз на швидкісну зарядку. Щоб зарядитись пішло точно більше ніж година, бо зарядку вибрав по гуглмапі першу що попалась по дорозі, але там CSS порт тільки 30 кВт, машина може 55 брати здається, і ще хвилин 20 танцював поки зареєструвався в тому додатку Екофактору, щось смс не приходило, служба підтримки допомогла, потім поповнив картку і т.д., зарядився трохи менше ніж на 400 грн, по 18 грн здається, із 38 до 70% +-, спочатку брало 30 кВт через обмеження станції, а в кінці зменшило через обмеження машини. Заряджався через перехідник. Зарядився ніби із запасом, але розслабився і по дорозі назад 100 км потроху навалював + пічку активно включив, побачив що з таким успіхом може і не вистачити доїхати, то останніх 100 км уже почав дико тошнити щоб не ставати на дозарядку, причому навіть де можна їзати швидко то їхав 70-80 км/год, а то фіг його зна як машина поведе себе в кінці розряду, то привіз додому ще 48 км запас ходу. Як висновок з першої поїздки: 1) На дальняк можна їхати навіть Болтом ( який хоч і має нормальний стартовий запас ходу, але швидкість заряду 55 кВт на сьогодні це не велика); 2) на запас ходу впливає температура, швидкість їзди, активність пічки; 3) заїжджаючи на зарядну станцію треба подивитись швидкість зарядного порту, і ціну теж, бо +- кілька гривень гуляє, десь 16, десь 18. Ну і звісно краще щоб додатки були уже встановлені а не тоді коли треба заряджатись то танцювати навколо станції.
Ну вот), по этой вот причине и тому что раз в неделю я езжу 500км. я и поменяла свою Теслу Х на Теслу С, езжу с постоянно включенным климатом, без подзарядок в пути но головняка с зарядками какого то глобального по сути нет, просто нужно иметь установленные приложения и понимать как они работают + Тесла заливает весь объем способный дать Украинскими зарядками через CCS2 а это 160кВт, а в самих приложениях зарядок можно поставить фильтры по штекерам и видеть выдаваемую мощность, рабочее состояние, занята она или нет итд, сейчас очень развивается сеть GO TO-U вот прямо везде где я бывала они есть, работают по предварительному бронированию времени что по началу несколько напрягает) но потом привыкаешь, забронировал себе время через приложение на 13.00 и вот с 13.00 по 13.15 гарантированно приезжаешь и подключаешься к свободному штекеру.
П.С. 50кВт ваш Болт может принимать максимально, в реальности +- 45кВт., на 22кВт зарядки вообще не рассчитывайте) порт у вас однофазный а не трех фазный и на этих зарядках Болт сможет принимать максимум 7кВт.
HDC1 04.10.2025 22:54 пишет: Мав досвід першої +- далекої поїздки на цьому тиждні. Із Бучі за Черкаси і назад, на Болті EV. Перед поїздкою зарядився до 100%. Туди-назад получилось 470 км. Зразу була ілюзія що можна якось дотошнити без підзарядки, це було у середу, дощило, дорога туди 6-7 градусів, назад 5-6, десь через 100 км зрозумів що 470 км не проїду, то вже перестав дико тошнити, пічку використовував менше ніж половину дороги, сидів в шапці і з жопогрійкою включеною, по дорозі назад в Черкасах заїхав перший раз на швидкісну зарядку. Щоб зарядитись пішло точно більше ніж година, бо зарядку вибрав по гуглмапі першу що попалась по дорозі, але там CSS порт тільки 30 кВт, машина може 55 брати здається, і ще хвилин 20 танцював поки зареєструвався в тому додатку Екофактору, щось смс не приходило, служба підтримки допомогла, потім поповнив картку і т.д., зарядився трохи менше ніж на 400 грн, по 18 грн здається, із 38 до 70% +-, спочатку брало 30 кВт через обмеження станції, а в кінці зменшило через обмеження машини. Заряджався через перехідник. Зарядився ніби із запасом, але розслабився і по дорозі назад 100 км потроху навалював + пічку активно включив, побачив що з таким успіхом може і не вистачити доїхати, то останніх 100 км уже почав дико тошнити щоб не ставати на дозарядку, причому навіть де можна їзати швидко то їхав 70-80 км/год, а то фіг його зна як машина поведе себе в кінці розряду, то привіз додому ще 48 км запас ходу. Як висновок з першої поїздки: 1) На дальняк можна їхати навіть Болтом ( який хоч і має нормальний стартовий запас ходу, але швидкість заряду 55 кВт на сьогодні це не велика); 2) на запас ходу впливає температура, швидкість їзди, активність пічки; 3) заїжджаючи на зарядну станцію треба подивитись швидкість зарядного порту, і ціну теж, бо +- кілька гривень гуляє, десь 16, десь 18. Ну і звісно краще щоб додатки були уже встановлені а не тоді коли треба заряджатись то танцювати навколо станції.
Вывод поразительный, отвалить за болта 17к, нужно же оправдывать такие расходы.
seksinika 05.10.2025 08:15 пишет: Ну вот), по этой вот причине и тому что раз в неделю я езжу 500км. я и поменяла свою Теслу Х на Теслу С, езжу с постоянно включенным климатом, без подзарядок в пути но головняка с зарядками какого то глобального по сути нет, просто нужно иметь установленные приложения и понимать как они работают + Тесла заливает весь объем способный дать Украинскими зарядками через CCS2 а это 160кВт, а в самих приложениях зарядок можно поставить фильтры по штекерам и видеть выдаваемую мощность, рабочее состояние, занята она или нет итд, сейчас очень развивается сеть GO TO-U вот прямо везде где я бывала они есть, работают по предварительному бронированию времени что по началу несколько напрягает) но потом привыкаешь, забронировал себе время через приложение на 13.00 и вот с 13.00 по 13.15 гарантированно приезжаешь и подключаешься к свободному штекеру.
П.С. 50кВт ваш Болт может принимать максимально, в реальности +- 45кВт., на 22кВт зарядки вообще не рассчитывайте) порт у вас однофазный а не трех фазный и на этих зарядках Болт сможет принимать максимум 7кВт.
в середньому за поїздку який росхід вийшов кВт /км?
HDC1 04.10.2025 22:54 пишет: Мав досвід першої +- далекої поїздки на цьому тиждні. Із Бучі за Черкаси і назад, на Болті EV. Перед поїздкою зарядився до 100%. Туди-назад получилось 470 км. Зразу була ілюзія що можна якось дотошнити без підзарядки, це було у середу, дощило, дорога туди 6-7 градусів, назад 5-6, десь через 100 км зрозумів що 470 км не проїду, то вже перестав дико тошнити, пічку використовував менше ніж половину дороги, сидів в шапці і з жопогрійкою включеною, по дорозі назад в Черкасах заїхав перший раз на швидкісну зарядку. Щоб зарядитись пішло точно більше ніж година, бо зарядку вибрав по гуглмапі першу що попалась по дорозі, але там CSS порт тільки 30 кВт, машина може 55 брати здається, і ще хвилин 20 танцював поки зареєструвався в тому додатку Екофактору, щось смс не приходило, служба підтримки допомогла, потім поповнив картку і т.д., зарядився трохи менше ніж на 400 грн, по 18 грн здається, із 38 до 70% +-, спочатку брало 30 кВт через обмеження станції, а в кінці зменшило через обмеження машини. Заряджався через перехідник. Зарядився ніби із запасом, але розслабився і по дорозі назад 100 км потроху навалював + пічку активно включив, побачив що з таким успіхом може і не вистачити доїхати, то останніх 100 км уже почав дико тошнити щоб не ставати на дозарядку, причому навіть де можна їзати швидко то їхав 70-80 км/год, а то фіг його зна як машина поведе себе в кінці розряду, то привіз додому ще 48 км запас ходу. Як висновок з першої поїздки: 1) На дальняк можна їхати навіть Болтом ( який хоч і має нормальний стартовий запас ходу, але швидкість заряду 55 кВт на сьогодні це не велика); 2) на запас ходу впливає температура, швидкість їзди, активність пічки; 3) заїжджаючи на зарядну станцію треба подивитись швидкість зарядного порту, і ціну теж, бо +- кілька гривень гуляє, десь 16, десь 18. Ну і звісно краще щоб додатки були уже встановлені а не тоді коли треба заряджатись то танцювати навколо станції.
З почином, добре що доїхав. Спробуєш ще взимку, для повноти відчуттів.
seksinika 05.10.2025 08:15 пишет: Ну вот), по этой вот причине и тому что раз в неделю я езжу 500км. я и поменяла свою Теслу Х на Теслу С, езжу с постоянно включенным климатом, без подзарядок в пути но головняка с зарядками какого то глобального по сути нет, просто нужно иметь установленные приложения и понимать как они работают + Тесла заливает весь объем способный дать Украинскими зарядками через CCS2 а это 160кВт, а в самих приложениях зарядок можно поставить фильтры по штекерам и видеть выдаваемую мощность, рабочее состояние, занята она или нет итд, сейчас очень развивается сеть GO TO-U вот прямо везде где я бывала они есть, работают по предварительному бронированию времени что по началу несколько напрягает) но потом привыкаешь, забронировал себе время через приложение на 13.00 и вот с 13.00 по 13.15 гарантированно приезжаешь и подключаешься к свободному штекеру.
в середньому за поїздку який росхід вийшов кВт /км?
Если совсем точно, то прямо на сейчас 163.7Втч/км. это за все время моей эксплуатации машины 90% трасса и 10% вокруг дома, сейчас остановилась по дороге домой с Каменец-Подольского в Киев, выезжала в +7 из холодного гаража, проехала 286км., расход за поездку 153.9Втч/км. Тобишь 16кВт/100км.
alexkit 05.10.2025 11:48 пишет: Где-то в инете видел зарядки тесла 250квт/час, это наверное для самых новых тесла, интересно на сколько выживет акб от такой мощности?
Машина берет, но я таких в Украине встречала, 120/160кВт они все в основном у нас.
nosatiy 05.10.2025 12:05 пишет: осьо отако міркую, чи треба робить запас соляри, бо той во ніц може енргії електричної не бути теоретично шо шановне панство скаже?
nosatiy 05.10.2025 12:05 пишет: осьо отако міркую, чи треба робить запас соляри, бо той во ніц може енргії електричної не бути теоретично шо шановне панство скаже?
для генератора? звісно треба і пару каністр певно для авто не завадило б
Сходил, чтобы быть в теме на тест драйв тесла у, перфоменс, машина вполне впечатлила, разгон приятный, на 21 колёсах в отличии от х5 копчик не прессануло)) Хороша в общем для города, Я так понял лучше европейская, так как 3фазная, Обновление сертификатов-важно. Проблем с крыльями орла и антифриза в моторе уже нет, сказали что мотор на неё 350 дол. Ща погуглю, лобовуха и фары по 20тгрн, не критично.
для генератора? звісно треба і пару каністр певно для авто не завадило б
alexkit 05.10.2025 16:32 пишет: Сходил, чтобы быть в теме на тест драйв тесла у, перфоменс, машина вполне впечатлила, разгон приятный, на 21 колёсах в отличии от х5 копчик не прессануло)) Хороша в общем для города, Я так понял лучше европейская, так как 3фазная, Обновление сертификатов-важно. Проблем с крыльями орла и антифриза в моторе уже нет, сказали что мотор на неё 350 дол. Ща погуглю, лобовуха и фары по 20тгрн, не критично.
В перфах, якщо їздити "як придурошний" - не мотори витратний матеріал, а резина і напіввісі. За мотори набрехали, доречі, 980 та 990 двигуни десь по 600 баксів
alexkit 05.10.2025 16:32 пишет: Сходил, чтобы быть в теме на тест драйв тесла у, перфоменс, машина вполне впечатлила, разгон приятный, на 21 колёсах в отличии от х5 копчик не прессануло)) Хороша в общем для города, Я так понял лучше европейская, так как 3фазная, Обновление сертификатов-важно. Проблем с крыльями орла и антифриза в моторе уже нет, сказали что мотор на неё 350 дол. Ща погуглю, лобовуха и фары по 20тгрн, не критично.
які крила орла в модел У? 350 доларів? навряд....дуже дешево
В перфах, якщо їздити "як придурошний" - не мотори витратний матеріал, а резина і напіввісі. За мотори набрехали, доречі, 980 та 990 двигуни десь по 600 баксів