Дивись, в мене через пару днів буде довстановлено до 15 кВт панелей, зараз в сонячній системі 30 кВт акумуляторів, але щось очканув сьогодні і зберу собі ще +15.
Дуже правильний та розумний крок. Тількі електричка тут ні до чого.
alexa11 11.10.2025 14:14 пишет: кому цікаво , скільки рекуперація повертає енергії. в міському режимі в час пік при спокійній їзді з потоком. за поіздку витрачено з батарейки енергії 8 кВт, повернулось в батарейку від рекуперації 2квт. це вже з врахуванням усіх втрат. чисто рух енергії з батарейки і в батарейку. або по аналогії з двс скільки літрів пального з Баку витрачено і скільки повернулося. всього за поіздку з врахуванням рекуперації витрата 6квт. так як точність даних 1квт, то за рахунок округлень дані можуть бути плюс мінус 0.5квт. тому візьмемо середню цифру. виходить що у відсотках приблизно 20% від витраченої енергії повертається в батарейку з врахуванням втрат.
то якось дуже круто-))
цифри взяті сканером з діагностичного порту. цифрам довіряю, бо перевірено енергією, котра зайшла при зарядці.
у мене чи то 30 чи то 50% повернулось в батарею, не пам'ятаю, давно по тих вкладках не лазив. Якщо нормально опанувати "one pedal drive", то гальма майже не використовуються
у мене чи то 30 чи то 50% повернулось в батарею, не пам'ятаю, давно по тих вкладках не лазив. Якщо нормально опанувати "one pedal drive", то гальма майже не використовуються
В меня воно називається i-PEDAL, поїздив трохи - не зацінив, і повернувся на режим рекуперації "AUTO", ну і якщо пішла така п"янка, то похвалюся статистикою за місяць їзди по Києву (мінус один тиждень - не катався):
В меня воно називається i-PEDAL, поїздив трохи - не зацінив, і повернувся на режим рекуперації "AUTO", ну і якщо пішла така п"янка, то похвалюся статистикою за місяць їзди по Києву (мінус один тиждень - не катався):
О, ще один що не любить жару, прямо майже як я. На клімат пішло тільки 4%. Я зараз рекорд поставив, на клімат 2% пішло. А в жінки клімат в районі 12-15% весь час.
А що це таке 9% електронні пристрої? Що це зїло стільки?
О, ще один що не любить жару, прямо майже як я. На клімат пішло тільки 4%. Я зараз рекорд поставив, на клімат 2% пішло. А в жінки клімат в районі 12-15% весь час.
Думаю, що в основному фари та магнітола , ну і мабуть підігрів сидінь вранці вмикаю... А у тебе набагато меньше?
Думаю, що в основному фари та магнітола , ну і мабуть підігрів сидінь вранці вмикаю... А у тебе набагато меньше?
Ну в мене на Болті просто нема такого як "електронні пристрої". Там в споживанні точно памятаю що є драйвінг, клімат, охолодження батарейки, і ще щось здається, але останні 2 весь час по нулях, жре драйвінг майже все і кілька процентів клімат.
Яке цікаве життя у електроводів...навіть не здогадувався, що в авто може бути настільки багато цікавого, на що потрібно можна звертати увагу, щоб не стати нерухомістю в дорозі)))
у двсників вистачае своїх приколів, про котрі фанати електричок навіть не здогадуються. наприклад ціла окрема тема про коробку дсж. можете уявити тему довготривалий тест редуктора + електричного двигуна в електричці?
На мой взгляд куда больше интересного есть у бензиноводов по этой теме а электро все просто, из розетки отключила и поехала, а если заморачиваться то в момент когда одеваешься что бы из дому выйти на телефоне пальцем щелкнуть и акклиматизацию включиь), где там до бензиноводов то тянуться
seksinika 14.10.2025 08:13 пишет: На мой взгляд куда больше интересного есть у бензиноводов по этой теме а электро все просто, из розетки отключила и поехала, а если заморачиваться то в момент когда одеваешься что бы из дому выйти на телефоне пальцем щелкнуть и акклиматизацию включиь), где там до бензиноводов то тянуться
Можна ввечері до розетки не доїхати))) якщо її вмикати в -10))
Z@B 14.10.2025 07:43 пишет: Яке цікаве життя у електроводів...навіть не здогадувався, що в авто може бути настільки багато цікавого
було б дуже цікавим дослідження - як впливає на витрату гучність магнітоли, або кількість басів у музиці, що грає, чи можна заряджати смартфон під час руху?
Z@B 14.10.2025 07:43 пишет: Яке цікаве життя у електроводів...навіть не здогадувався, що в авто може бути настільки багато цікавого
було б дуже цікавим дослідження - як впливає на витрату гучність магнітоли, або кількість басів у музиці, що грає, чи можна заряджати смартфон під час руху?
Колись було жартом, що на малолітражних ДВЗ для обгона на трасі треба кондюк вимикати.
З приходом електричок це перестало бути жартом))) нехай і в дещо іншій площині (запас ходу а не набір швидкості).
А як відноситись до вчорашньої новини, що розлетілася по всім інформагенствам щодо пожежі електромобіля Ксяомі під час ДТП і як у нього заблокувались електроні ручки дверей з водієм усередені... з точки зору безпеки, оскільки майже на всіх електромобілях ці електронні ручки стоять...
Barrel 14.10.2025 08:58 пишет: А як відноситись до вчорашньої новини, що розлетілася по всім інформагенствам щодо пожежі електромобіля Ксяомі під час ДТП і як у нього заблокувались електроні ручки дверей з водієм усередені... з точки зору безпеки, оскільки майже на всіх електромобілях ці електронні ручки стоять...
Купівля китайського авто це активна участь у природньому відборі. Нашо перешкоджати природі.
Якби власник вижив, а загинув пасажир - варто б ще було притягнути до кримінальної відповідальності за вбивство по недбалості.