Ну і моя особиста думка - ринок електричок не помре повністю.
В нас вже склався прошарок людей, які тупо не хочуть пересідати - кум відносно свіжий ID4 (кінця 2023) продав, так з великою втратою, і купив легке б\в BMX IX з суттєвою доплатою, бо офіціал. Каже було б дорожче - все одно б на електричці їздив, хоча ще років п'ять тому кричав що тільки дизель, да й ще краще старий добрий перевіренний. Та й тут на форумі багато вже бачу таких людей.
Думаю, що будуть тягати битки Tesla, Renault Zoe з Данії чи Норвегії в якості возок корпоративних чи просто кому невеликі пробіги треба, Rivian в нашому запонтонні містечку з мостом вже повно, походу торгують ними тут, ну й офіціали - Hyundai, BMW, Volvo, та той же мєрзкій MG, а може навіть і Zeekr офіційно вийде через ті ж канали що й Volvo зараз продають.
А ось вимруть сірі продавці китайців, і вже не буде BYD як в свій час Ланосів було на дорогах, і не буде ID4 та ID Unyx як колись Октавій Тур та А5 було.
Цікаво що буде з обслуговуванням цих BYD та китайських VW? Хоча ось проходив ТО на офіціалах Автосоюз - так були 2 ID 4 та Unix - топто щось офіціали можуть робити, хз що.
В нас вже склався прошарок людей, які тупо не хочуть пересідати - кум відносно свіжий ID4 (кінця 2023) продав, так з великою втратою, і купив легке б\в BMX IX з суттєвою доплатою, бо офіціал. Каже було б дорожче - все одно б на електричці їздив, хоча ще років п'ять тому кричав що тільки дизель, да й ще краще старий добрий перевіренний. Та й тут на форумі багато вже бачу таких людей.
Думаю, що будуть тягати битки Tesla, Renault Zoe з Данії чи Норвегії в якості возок корпоративних чи просто кому невеликі пробіги треба, Rivian в нашому запонтонні містечку з мостом вже повно, походу торгують ними тут, ну й офіціали - Hyundai, BMW, Volvo, та той же мєрзкій MG, а може навіть і Zeekr офіційно вийде через ті ж канали що й Volvo зараз продають.
А ось вимруть сірі продавці китайців, і вже не буде BYD як в свій час Ланосів було на дорогах, і не буде ID4 та ID Unyx як колись Октавій Тур та А5 було.
Цікаво що буде з обслуговуванням цих BYD та китайських VW? Хоча ось проходив ТО на офіціалах Автосоюз - так були 2 ID 4 та Unix - топто щось офіціали можуть робити, хз що.
Все верно, я ездила/езжу/буду ездить на электричках) даже если топливо на них х2 подорожает то все равно это будет эквивалент меньше 1го литра на 100 километров при отсутствии привычного сервиса, 30% итоговой стоимости ляжет на конечного покупателя, часть клиентов потеряют продавцы новых машин, еще большую часть клиентов потеряют продавцы Китайских машин), клиенты эти достанутся тем кто везет машины со страховых аукционов, Норвегия итд с введением налога прибавит в цене больше чем США, так что Иншуринс/Копарт форева
П.С. Мне сегодня пришлось на QX60 из Боярки на Печерск за запчастью ехать которая в Теслу С не поместилась
Что сказать, отвыкла я на ДВС по Киевским пробкам ездить), да и вообще отвыкла))), выезжала с запасом хода 57км. Американского бензина), на 1000грн. заправилась, в магазин по дороге заехала, вокруг дома еще ездила вечером километров 10 максимум), проехала всего 71км., запас хода машина пишет 79км. 1000грн. это мне на Тесле моей на 2700км. топлива
Достал меня мой фв, не хочет ездить, сколько сервисменам не заноси, проблемная машина, битая в котлету, ну и я взял битую в котлету теслу модель 3, на прокат, на месяц пока, а там посмотрим. такие дела, никогда не говори, никогда.
Помню как наша толковая маркарова продвигала закрытие АЭС, во житуха б была
я апелював до збереження темпів електрофікації як такої, проблематики екології в містах, економіки процесу переходу до електричок і т.д.
Стосовно виділеного: у Відні ввели практику тимчасових обмежень швидкості на дорогах в місті та навколо в залежності від рівня забруднення повітря, діючі обмеження відображаються на дорожних табло. Ці обмеження... не стосуються електричок (інфа від колеги, який іздить на електричному Фіат 500)
я апелював до збереження темпів електрофікації як такої, проблематики екології в містах, економіки процесу переходу до електричок і т.д.
Стосовно виділеного: у Відні ввели практику тимчасових обмежень швидкості на дорогах в місті та навколо в залежності від рівня забруднення повітря, діючі обмеження відображаються на дорожних табло. Ці обмеження... не стосуються електричок (інфа від колеги, який іздить на електричному Фіат 500)
ну електрички ж і так довго не можуть швидко їхати, тому можна не обмежувати а взагалі цікаво як вони це реалізують, поліцаями чи вже до стаціонарних камер привязали.
Плюсую. Мало того, саме офіційних варіантів з гарантією і сервісною підтримкою на ринку сильно не вистачає.
P.S. iX дуже приємне авто, мені прям подобається, навіть готовий очі закрити на дизайн.
Плюсую. Мало того, саме офіційних варіантів з гарантією і сервісною підтримкою на ринку сильно не вистачає.
P.S. iX дуже приємне авто, мені прям подобається, навіть готовий очі закрити на дизайн.
Ну запасу ходу в нього менше, ніж в id4 на двох моторах) І це кпжись в нього теж топова версія. Дизайн - ну ніздрі, це тренд нажаль, та форма кузова - стандартна німецька трапеція кроссоверів та бчж)
Стосовно офіційних електричок - маю надію що з ціноутворенням вони щось зроблять, ну мені будь який ioniq чи 5 чи 6 подобається, але різницю в вартості з топовою Сонатою на економії я ніколи не відіб'ю. А оце момент і тд електричне - ну мені для по місту і не треба, принаймі поки не спробував
На запас ходу мені глобально все одно, він кругом відверто фіговий. Навколо хати вистачить. Але iX хоч відчувається і їде як повноцінне авто.
А оце момент і тд електричне - ну мені для по місту і не треба, принаймі поки не спробував
воно по місту якраз і треба, бо це саме те що треба для заторів, щільного трафіку і т.п. Але проблема наразі в тому, що невеликих та відносно легких оф.електричок ніби й немає вже, хіба що авенджер електричний, або одноплатформенники зі стелантіса.
даже если топливо на них х2 подорожает то все равно это будет эквивалент меньше 1го литра на 100 километров
ринкова ціна на е\е трошки інша. Яка саме, для орієнтування в польщі наче зараз 0.5зл за квтг, що десь 5.72грн - це теж не ринкова бо вони теж граються в популізм, але нехай. Навіть по цій ціні, вийде все ж таки еквівалент 2л
Це не враховуючи дефіцит генерації, пошкодження енергооб'єктів і т.д.
даже если топливо на них х2 подорожает то все равно это будет эквивалент меньше 1го литра на 100 километров
ринкова ціна на е\е трошки інша. Яка саме, для орієнтування в польщі наче зараз 0.5зл за квтг, що десь 5.72грн - це теж не ринкова бо вони теж граються в популізм, але нехай. Навіть по цій ціні, вийде все ж таки еквівалент 2л
в багатьох країнах є нічний тариф, в районі 10 євроцентів, не думаю що у нас буде сильно більше вночі.
При чем тут Польша вообще, у меня машина заряжается в моей розетке по 2.16грн. за 1 кВт, расход машины в круг, за все время моей эксплуатации 16.3кВт и вот если поднимут цену на электричество Х2 то ну вообще ни какого весомого значения от этого не будет, а рыночной стоимостью пусть занимаются те кому это интересно, мне до нее ну вообще ни какого дела нету) + всегда можно СЕС поставить при необходимости.
скільки споживаче аналогічний двс в міському режимі? адже переважна частка пробігу саме в міському режимі. яка вартість то?
...................
Стосовно офіційних електричок - маю надію що з ціноутворенням вони щось зроблять, ну мені будь який ioniq чи 5 чи 6 подобається, але різницю в вартості з топовою Сонатою на економії я ніколи не відіб'ю. А оце момент і тд електричне - ну мені для по місту і не треба, принаймі поки не спробував
Ну тут головне бажання, якщо воно є, то можливості знаходяться швидше Топова соната 1,7млн. грн, ioniq6 від 2,0млн, різниця є, але ж не захмарна. А якщо глянути свіже з Європи - за 25,0т евро (1,25млн.грн) це 3-х річний небитий-некрашений) ioniq 5 чи 6 не топ, але зі шкірою, підігрівами-вентиляцією і т.п, з пробігом 30-60тис.км, що для такої машини ну майже нульц - навіть рідний мішлен практично без ізносу, і найголовніше - повністю офіційні Привозиш, пішеш заяву на Богдан-авто, проходиш ТО - і вуаля, в тебе залишаєть ще 2 роки гаранії в Україні
В тому то і справа, що пільги ще треба було б потримати поки не заведуть нормально офіційні електрички з гарантією і офіційним сервісом. Фольци досі не зайшли, Шкода тільки почала, а пільги вже відміняють… Швидше тому або вже і не зайдуть, або ще пізніше, ніж могли б… А в ЄС продажі в них одні з найращих. А так вірно, ринок електричок повністю не загнеться, але значно втратить в динаміці… Крок назад.
Але проблема наразі в тому, що невеликих та відносно легких оф.електричок ніби й немає вже,
Оф Вольво ex30, кіа ev3 (з ціною не зрозуміло, але на сайті укр авто значиться від 1,6 млн), хюндай инстер.
В тому то і справа, що пільги ще треба було б потримати поки не заведуть нормально офіційні електрички з гарантією і офіційним сервісом. Фольци досі не зайшли, Шкода тільки почала, а пільги вже відміняють… Швидше тому або вже і не зайдуть, або ще пізніше, ніж могли б… А в ЄС продажі в них одні з найращих. А так вірно, ринок електричок повністю не загнеться, але значно втратить в динаміці… Крок назад.
То вже скільки років європейці штампують електрички, то може не просто так вони їх новими до нас не завозять? Може їх не заводять тому що попиту достатнього не буде на нові автомобілі? Ті хто купляють електрички - це жадні люди, жлоби, а жадні люди в більшості хочуть зекономити і купити б.у. Щоб завозити офіційно кілька моделей нових, то це потрібно також запчастинами, розхідниками і т.д. забезпечити. Можливо вони порахували що це все дасть більше клопотів ніж прибуток від кількох проданих автомобілів.
В тому то і справа, що пільги ще треба було б потримати поки не заведуть нормально офіційні електрички з гарантією і офіційним сервісом.
Так тьма вже офіційних електричок на любий смак і гаманець - від Ford Mustang Mach-E і BMW i5 до Hyundai Kona EV і Citroen e-C3. У одиничних марок їх зараз немає в Україні.
В тому то і справа, що пільги ще треба було б потримати поки не заведуть нормально офіційні електрички з гарантією і офіційним сервісом.
Так тьма вже офіційних електричок на любий смак і гаманець - від Ford Mustang Mach-E і BMW i5 до Hyundai Kona EV і Citroen e-C3. У одиничних марок їх зараз немає в Україні.
Отож, всі хто хотіли вже давно привезли. У Hyundai взагалі, здається, повна лінійка представлена. У BMW також.