Звісно, в 2022 році. 5 днів без світла взагалі, коли по станціі розподілу поруч прилетіло. Жили і вдома, і у друзів, коли як. Життя на паузу не ставало. Якщо ж блекаут буде довший, скажімо місяці, то треба збирати речі і їхати, що сенсу сидіти в холодній мертвій коробці.
Камін, генератор, мародеров вигоняти
Шкода, що не всі виробники, як я розумію, роблять ці стандартні виходи на споживання енергії.
Для цього навіть додатковий вихід не потрібно, все реалізується через зарядний порт, просто не всі авто це вміють, моя не може . Треба тільки отака приблуда і готово.
Це ж локальний, а не глобальний (по країні, не глобусу) блекаут, тому і не ставало. В умовах серйозного блекауту пригальмує все, що може гальмувати.
ймовірність глобального блекауту (так щоб потухло крізь) надзвичайно невелика. Блекаутом зазвичай називають перехід єдиної енергосистеми в режим роботи енергоостровів - це системна аварія, некерований режим роботи. Можна припустити, що світла не буде, умовно, на схід від рівненської-хмельницької.
Не думаю, що життя зупиниться. Супермаркети\торгові центри будуть працювати, офіси будуть працювати (на генераторах), марштуртки-автобуси ходити, тож працювати доведеться.
Шкода, що не всі виробники, як я розумію, роблять ці стандартні виходи на споживання енергії.
Для цього навіть додатковий вихід не потрібно, все реалізується через зарядний порт, просто не всі авто це вміють, моя не може . Треба тільки отака приблуда і готово.
в таких авто нема виходу 220... як допоможе простий перехідник?
220 видається через ccs2, для того і перехідник. Але щоб воно працювало виробник встановлює інвертор 400V постійного на 220V перемінного, назви можуть бути різні типу V2L, V2G. Звісно, що сам по собі перехідник нічого не дасть.
Це ж локальний, а не глобальний (по країні, не глобусу) блекаут, тому і не ставало. В умовах серйозного блекауту пригальмує все, що може гальмувати.
ймовірність глобального блекауту (так щоб потухло крізь) надзвичайно невелика. Блекаутом зазвичай називають перехід єдиної енергосистеми в режим роботи енергоостровів - це системна аварія, некерований режим роботи. Можна припустити, що світла не буде, умовно, на схід від рівненської-хмельницької.
Не думаю, що життя зупиниться. Супермаркети\торгові центри будуть працювати, офіси будуть працювати (на генераторах), марштуртки-автобуси ходити, тож працювати доведеться.
Я ж писав про гальмування, а не зупинку життя. На все, що до цього живилося від електростанцій, енергії генераторів не вистачить, палива теж. Відповідно, автоматично режим економії включиться в багатьох, в т.ч. і щодо пересування на автівках, не лише електричках. Допоки в головах (і не тільки) не залунає слово "евакуація".
На все, що до цього живилося від електростанцій, енергії генераторів не вистачить, палива теж. Відповідно, автоматично режим економії включиться в багатьох, в т.ч. і щодо пересування на автівках, не лише електричках. Допоки в головах (і не тільки) не залунає слово "евакуація".
це ж не на місяці - можливий блекаут це 3-5 днів, поки поступово будуть переподключати єдину енергосистему знов. Евакуація неначасі і в Києві не буде як в лютому 22го, умови інші.
На все, що до цього живилося від електростанцій, енергії генераторів не вистачить, палива теж. Відповідно, автоматично режим економії включиться в багатьох, в т.ч. і щодо пересування на автівках, не лише електричках. Допоки в головах (і не тільки) не залунає слово "евакуація".
це ж не на місяці - можливий блекаут це 3-5 днів, поки поступово будуть переподключати єдину енергосистему знов. Евакуація неначасі і в Києві не буде як в лютому 22го, умови інші.
За ті 5 днів у мене навпаки поїздки тільки виросли. Бо те, що ти міг в більш простих умовах вирішити просто вийшовши з будинку, в умовах блекауту треба було трошки поїхати, щоб розібратись з базовими потребами. Потім переїхали до друзів, але додому приїхати тварин провідати мінімум раз в день точно треба. Бувало, що їздили на роботу чи на тренування просто заради того в душ сходити. Всяке бувало. Що точно, так це те що вирішувати проблему з мобільністю тоді точно було не на часі і добре що її не було. Хоча зараз вже думаю план, що робити з батьками, якщо їм доведеться їхати. ID.4, особливо взимку, навіть за межі області може не доїхати.
Це все куча гіпотетичних припущень щодо варіантів як блекауту (його тривалості, конкретних причин...), так і наслідків для кожного типу діяльності і персональних рішень щодо адаптації/вирішення проблем. Хтось відразу поїде за кордон, хтось релокується в село чи кудись до західного кордону, хтось же залишиться в своїй темній холодній квартирі та ходитиме на роботу водія тролейбуса, з якої йому ніяк навіть в блекаут. Стільки різних варіантів, але все одно режим "еко" включиться у більшості. Хто з них є власником електромобіля, та ще і єдиною автівкою в сім'ї - ще питання.
Це все куча гіпотетичних припущень щодо варіантів як блекауту (його тривалості, конкретних причин...), так і наслідків для кожного типу діяльності і персональних рішень щодо адаптації/вирішення проблем.
Наслідки конкретно для себе, я так думаю, всі встигли оцінити ще в 2022. Як і варіанти дій. При чому, тоді це відбувалося в умовах, коли майже ніхто не був готовий. Зараз з цім, принаймні, трохи зрозуміліше.
Це все куча гіпотетичних припущень щодо варіантів як блекауту (його тривалості, конкретних причин...), так і наслідків для кожного типу діяльності і персональних рішень щодо адаптації/вирішення проблем.
Наслідки конкретно для себе, я так думаю, всі встигли оцінити ще в 2022. Як і варіанти дій. При чому, тоді це відбувалося в умовах, коли майже ніхто не був готовий. Зараз з цім, принаймні, трохи зрозуміліше.
Тоді в контексті теми виходить, що власники електричок вже підготовані, знають, що робити і блекаутом їх лякати не варто?
Наслідки конкретно для себе, я так думаю, всі встигли оцінити ще в 2022.
Коли наприкінці лютого 2014 року я разом з іншими романтиками стояв у Полтавському обласному військкоматі, уявити не міг про те, що начальник ОВК виявиться відвертим проросійським колаборантом, який мастурбує на хутіна з усіма можливими наслідками (гугліть Павлов Борис). І тим паче не міг навіть припущення зробити, про розвиток подій наприкінці лютого 2022. Людей, які мали схожу ситуацію, було не один і не двоє (можливо і мільйонів).
Тому коли ти кажеш відносно "всіх" це неправда.
Понад те, не здивуюся, якщо років за 7/8 історія з теплушками в напрямку Сибіру та повтор Голодомора відбудеться. Акцентую на "не здивуюся". Не обов'язково відбудеться така дупа, можуть бути варіанти, які ніхто з нас не може передбачити.
Тоді в контексті теми виходить, що власники електричок вже підготовані, знають, що робити і блекаутом їх лякати не варто?
Мабуть, не варто. Та я не тільки про авто, а взагалі про все - банки, оператори зв'язку, магазини, світлофори, малий бізнес та інше. Звісно, що всього не передбачиш, але ситуація та готовність до відключень станом на "тоді" і станом на "зараз" відрізняються суттєво.
Тому коли ти кажеш відносно "всіх" це неправда.
Я пишу про блекаути та відключення електрики "зразка" осені 2022 року та зими 2022-2023. Тому чиста правда, яку складно зрозуміти в Канаді.
В яких таких?
Ну власникам електричок, в кого нема бензинки/дизеля (типу я) дійсно простіше, бо не буде стояти проблема евакуації, бо фіг куди евакуюєшся без світла. Так що план дій тільки один: пережити вдома
Ну или дом нужно иметь рядом с границей).
Пропоную повернутися до теми. Ось електричний 5008 презентували. Цікавий варіант як на мене. В топі на двох моторах і на 7 місць за 47. Як на мене, то це ціна на межі. Співставна з двз +/-. А з поверненням Пдв буде коштувати +20%, тобто під 60… Хто його буде тоді купувати за той прайс?
Пропоную повернутися до теми. Ось електричний 5008 презентували. Цікавий варіант як на мене. В топі на двох моторах і на 7 місць за 47. Як на мене, то це ціна на межі. Співставна з двз +/-. А з поверненням Пдв буде коштувати +20%, тобто під 60… Хто його буде тоді купувати за той прайс?
Мені от цікаво інше - невже той прошарок, який купує авто за 60+к, переймається проблемою витрат на вартість 100 км шляху? і їх лякає 150 баксів на місяць?
Мені от цікаво інше - невже той прошарок, який купує авто за 60+к, переймається проблемою витрат на вартість 100 км шляху? і їх лякає 150 баксів на місяць?
Якщо ти думаєш, що ти різко перестаєш рахувати гроші, як тільки купив дороге авто, то ні, цього не відбувається. У кожного є свій ліміт, далі якого заходити не хочеться чи не можеться. Мало того, просто ціна авто це ні про що. Авто за 60к для когось може бути половиною місячного доходу, а для когось "продав хату зі спадку, хоч нормальне авто куплю раз в житті". Зовсім різні життєві ситуації і, відповідно, рівні доходів. Ще є такий момент, як відсутність альтернативи. Скажімо, я також був би не проти платити менше за 100 км пробігу (хотіти платити більше це якесь психологічне відхилення ), але на ринку варіантів авто з такими ж споживчими характеристиками, але меншою витратою немає. Ось тобі і свого роду компроміс, кожен обирає сам, що важливіше і в ту сторону йде.