насправді це непогані дані - значить я потім свій ДВЗ зможу продати дорожче
Для ДВЗ нічого не зміниться, чому б? ЦА зовсім різна.
тому що в лідерах продажів - BYD були б там тесли - інша справа
...
насправді це непогані дані - значить я потім свій ДВЗ зможу продати дорожче
Так, а що покупцям біди до твого нісана? Вони бід купують не тому що машина гарна, а тому що дешево.
рынок каких стран
"emerging and second-tier markets". Щось підказує, що навряд ми зараз дотягуємо до "second-tier" (м'яко кажучи).
ты у нас видел хоть одного нового ДВС китайца?
...
Так, а що покупцям біди до твого нісана? Вони бід купують не тому що машина гарна, а тому що дешево.
у вас є підстави для цього? купують тому що гарне співвдношенння ціна якість, функціонал. якби купували по причині тільки дешевизни то брали б переважно самі дешеві моделі. але купують переважно самі дорогі моделі.
...
Яка несподіванка! Здавалося б, до чого тут скасування митних преференцій
Подивимося після Нового року на ринок, їх навезли дуже багато, покупців, на мій погляд, не вистачить, щоб перетравити таку кількість. У США на аукціонах вони зараз просядуть через менший попит і зростаючу кількість лотів. Думаю, у нас на вторинному ринку +- все залишиться так, як було при пільговому розмитненні, а ось продаж нових машин явно зменшиться.
Я після НГ хочу одну зі своїх продати, як би все одно або Теслу або БМВ, обидві в продаж підуть яку куплять ту і продам), ось і подивимося на предмет ціноутворення в реальності ринку).
якщо вірити твоїм "колегам" - вони вже просіли. І куплена зараз зі всіма зборами буде не дорожче, ніж куплена за дурну ціну у вересні і ввезена без зборів.
І чомусь цьому вірю, бо досить логічно...
А зважаючи на падіння попиту та ріст пропозицій внаслідок блекаутів - здається ринок або стане, або продати по теперішньму низу ринку буде недосяжною метою...
Ось я і пишу, подивимося), мені Тесла моя обійшлася рік тому в 27500$ ця ось машина.
Мозги не робила за час експлуатації і відповідно ніяких ремонтів мною не проводилося, тільки спочатку на діагностику заїжджала, щоб ходову помацали і т.д., в принципі і вже б продавала, але не можу через податки Батьківщини, мені за неї податок потрібно Батьківщині з продажу 7500 не гривень заплатити, якщо я її в цьому календарному році продам).
Що саме цікаве - що за 28к під ключ можна привезти набагато більше автомобіля, ніж утілітарна та сумна тесла..
От реально не розумію сенсу тягнути сумне лайно заради 2 грн/кВт, коли за тіж самі гроші можна привезти і відновити "для себе" душевне авто. Будь то японець, будь то американець, будь то ваг...
Але колгоспна економіка - вона непереможна в душах перекупів...
Ви багато чого не розумієте, але я вас не засуджую, у вас просто не було можливості це зробити), я, коли на РР їздила, теж не розуміла клієнтів, які мені електрички замовляли), все пізнається в порівнянні і повірте, якби ви тиждень на такій Теслі поїздили, то на жодне ваше профільне авто ви б взагалі сідати більше не захотіли. А клавіатуру трясти ви майстер, у цьому спору немає))).
Ви багато чого не розумієте, але я вас не засуджую, у вас просто не було можливості це зробити), я, коли на РР їздила, теж не розуміла клієнтів, які мені електрички замовляли), все пізнається в порівнянні і повірте, якби ви тиждень на такій Теслі поїздили, то на жодне ваше профільне авто ви б взагалі сідати більше не захотіли. А клавіатуру трясти ви майстер, у цьому спору немає))).
Погоджуюся.
Головна пільга – звільнення від 20% ПДВ – зникає повністю. Причому Податкова служба вже дала офіційне роз’яснення: податок доведеться платити навіть за ті автомобілі, які ввезли до 2026 року, але продали після 1 січня. У автотрейдерів і покупців залишився рівно один місяць, щоб встигнути в останній вагон. Реалізувати чи придбати електромобіль без 20% ПДВ можна лише до 31 грудня 2025 року включно. Очікувано, грудень стане місяцем ажіотажу: власники салонів намагатимуться розпродати запаси, а покупці – зекономити чималі гроші. Для авто вартістю 30 тисяч доларів різниця становитиме 6 тисяч – сума, заради якої варто поквапитися.
Головна пільга – звільнення від 20% ПДВ – зникає повністю. Причому Податкова служба вже дала офіційне роз’яснення: податок доведеться платити навіть за ті автомобілі, які ввезли до 2026 року, але продали після 1 січня. У автотрейдерів і покупців залишився рівно один місяць, щоб встигнути в останній вагон. Реалізувати чи придбати електромобіль без 20% ПДВ можна лише до 31 грудня 2025 року включно. Очікувано, грудень стане місяцем ажіотажу: власники салонів намагатимуться розпродати запаси, а покупці – зекономити чималі гроші. Для авто вартістю 30 тисяч доларів різниця становитиме 6 тисяч – сума, заради якої варто поквапитися.
нормальний такий загон оленів
Так все ж логічно, хіба ні?
я в цих податках не розбираюсь, але імхо це тільки для нових авто. А дуже багато їх потрапляють типу б.в., особливо з Китаю, тому попадуть офіціали здебільшого, думаю зараз можна за дуже цікавими цінами взяти щось в наявності.
Якщо в тому формулюванні що є - то ні, фігня якась. Яка різниця коли автосалон продав? Він ж до того авто розмитнив, ні хіба? Тобто тут або криво написано (власне ввезені до 1 січня, розмитнені після), або "фігня якась"
Якщо в тому формулюванні що є - то ні, фігня якась. Яка різниця коли автосалон продав? Він ж до того авто розмитнив, ні хіба? Тобто тут або криво написано (власне ввезені до 1 січня, розмитнені після), або "фігня якась"
Різниця в тому що треба авто до 1 січня не просто завезти в Україну, а мабуть мається на увазі що і поставити на облік. Таким чином заженуть на 20% тих хто не встигне це зробити, а таких буде багато. Так зрозумів, може поправте.
Що саме цікаве - що за 28к під ключ можна привезти набагато більше автомобіля, ніж утілітарна та сумна тесла..
От реально не розумію сенсу тягнути сумне лайно заради 2 грн/кВт, коли за тіж самі гроші можна привезти і відновити "для себе" душевне авто. Будь то японець, будь то американець, будь то ваг...
Але колгоспна економіка - вона непереможна в душах перекупів...
Мені аж цікаво що ти вважаєш душевним
Різниця в тому що треба авто до 1 січня не просто завезти в Україну, а мабуть мається на увазі що і поставити на облік. Таким чином заженуть на 20% тих хто не встигне це зробити, а таких буде багато. Так зрозумів, може поправте.
я це так само зрозумів, що з 1 січня при первинній постановці на облік треба буде заплатити ПДВ.
...
я це так само зрозумів, що з 1 січня при первинній постановці на облік треба буде заплатити ПДВ.
Так а якого фіга? ПДВ це частина митних платежів. При постановці на облік тільки ПФ платиться
Зараз ціна авто для кінцевого споживача (ого витрати) має такий вигляд: Сплачуємо автосалону ціну яка складається з ХХХ+0% ПДВ + 0% в ПФ при рестрації + витрати на техпаспорт/комісії банку = вартість авто 3 наступного року: Сплачуємо автосалону ціну яка складається з ХХХ+20% ПДВ + 0% в ПФ при рестрації + витрати на техпаспорт/комісії банку = вартість авто