Тепловий насос доречі це і + і - одночасно, залежно як в якій машині він організований, які налаштування роботи ( оберти), наскільки хороша система циркулювання, і який запас якості в того теплового насосу. Бо наприклад в Рено Зое є тепловий насос в усіх моделях, але вони такі ніжні і стільки коштує його замінити, що краще б його не було.
це точно, бо коли на момент 3 роки тому ще цікавився цим моментом, то нормальна реалізація ТН була тільки у тесли, всі інші особливо не давали якогось суттєвого прирісту ефективності, а от потенційного гемору додавали, може станом на зараз ситуація покращилась
У меня ауди была- раз в месяц, полтора на сто, езда одинаковая, то дороги не те, то бензин не огонь, а вот например аутландер, и на 4 года проблемы все забыты, не говоря уже о тойотах
це у всіх Зікрів 200 км запас ходу? там же батарея десь 100 кВт год?
Попалось сьогодні відео, де на Zeekr 001 сім'я їхали в цей мороз. Від Києва до Житомира зіжрало 50% батареї. Дорога в них від Києва до Івано-Франківська, з усіма зарядками, зайняла 13 годин (проти 8,5 годин на авто з ДВЗ).
так, стара без тн.
Там все інше. Мотори менш технологічні, жеруть, інша система термоменеджменту
Та уже доехали, Zeekr тот и летом валит кВт нормально) у меня муж сестры кума купил с год назад, там летом реальный запас хода +- 400км.
Я второго планирую ехать Киев - Умань а третьего Умань - Каменец-Подольский, посмотрим что Ска с ТН сможет .
7Х летом потреблял около 22 в среднем, как похолодало 28-30, это без пробок, и с пробегом до 100 км в день. Если заряжать до 80% (как рекомендуют) то 400 летом не проедет
Это повальная проблема, все не умеют эксплуатировать?)
Почему у меня нет проблем с надежностью бмв? Чек не горит, раздатка не разваливается, сажевый не забит, електроника не глючит, а вот фольксваген ломается постоянно, в моих же руках.
Почему у меня нет проблем с надежностью бмв? Чек не горит, раздатка не разваливается, сажевый не забит, електроника не глючит, а вот фольксваген ломается постоянно, в моих же руках.
ріторична відповідь - бо є гроші/бажання на якісне (ну як мінімум, нормальне) обслуговування.
от і все секрет.
в нас же переважна більшість купує бв преміум по низу ринка. стан такого преміуму теж ріторичний. потім ремонт із кітайсько-тайванських запчастин на відповідних "проФФесійних" сто...
на виході маємо авто де від преміума залишається тільки шильдик.
Интересная теория, особенно после покупки на Лепсе, и раз в 2 мес на сто)))
новую или премиум селекшн? я наборную брал, ноль проблем с авто.
Та уже давно было, у моих друзей уже нет ни бмв ни мерсов, поэтому ТС пишу сенс в электричке есть однозначно.
А можна трохи детальніше? Яку саме модель Ауді ви купили (чи обслуговували) на Лепсе? І де конкретно "на Лепсе"?
Яку саме модель Ауді ви купили (чи обслуговували) на Лепсе? І де конкретно "на Лепсе"?
мабуть мова про бемеве
Яку саме модель Ауді ви купили (чи обслуговували) на Лепсе? І де конкретно "на Лепсе"?
мабуть мова про бемеве
Трохи вище alexkit зазначив, що у нього (цитата) "ауди была- раз в месяц, полтора на сто". Тому й цікаво дізнатися про що саме йдеться.
ни у кого нет, ща будет история про какую-то Ехх лохматых годов. начиная с Ф серии (уже 15+ лет) БМВ прям эталоны надежности за исключением может каких-то конкретных моторов N серии
а заряджання вафельниці в зимку в мінус це досить цікаве заняття, особливо коли вимикають світло
а заряджання вафельниці в зимку в мінус це досить цікаве заняття, особливо коли вимикають світло
Я от вже наче не раз з цим влізав, але якось все одно повторюсь. Приїхав вчора додому ввечері із малим рівнем заряду. Поставив машину на вхід і вихід. Поки було світло, шось воно в себе всмоктати встигло (не знаю скільки, застосунку нема, а йти в гараж ліньки). Зараз от світла нема - я сиджу в квартирі з майже усією електрикою від батареї автівки. Ну так, потужність на вихід там обмежена, не можу духовку увімкнути, але це вже особливості конкретно мого авто. Електричка - це здоровенна зарядна станція. А якшо у мене буде місцеве довжелезне вимкнення, як от нещодавно у Вишгороді, то я подивлюсь в інтернеті де є працючі публічні зарядки і привезу звідти додому електрики.
з боку Броварів до Києва взагалі пробка відсутня останні дні