MG4 хоч на задньому приводі, хоча трохи важкий, так.
у мене до електричок - вага це основна претензія, навіть мій не дуже великий возик має не менше 150 зайвих кг. Іноді воно в плюс, але майже завжди хочеться менше
Справедливості заради, твої 1600 (чи скільки там) відчуваються приблизно як 1350-1400 на Гольфі за рахунок розподілу ваги. Але загалом згоден.
чому виробники пішли у виробництво здорових тяжких мастодонтів з батареями під 100квтч, питання відкрите.
закривай ) відповідь проста - нарід потребує телег на колісах - мабуть за тисячі років закріпилось в крові.
Так і зарядки швидкі не всі одночасно вимкнені
Якщо після обстрілу в місті блекаут, то буде вимкнено геть усе. Одночасно. Мешканці Одеси вам підтвердять. При цьому більшість або навіть усі АЗС працюватимуть в звичайному режимі.
Якщо в місті блекаут - то генератор рулить, перетворюючи електро в гібрид. Я не розумію яка ціль твоїх накидів, росказати що електро то гівно і не можна жити з ними в війну?
Якщо не читати повідомлення, то зрозуміти щось і не вийде. Виділив вже написане спеціально для вас. Ніби не така складна думка, всього пару рядків. Спробуйте зрозуміти сенс або хоча б перевірити, чи є там слово "гівно".
Те, що вам не подобаються наші реалії, не робить їх констатацію "накидом".
Я не відчуваю жодних проблем поки що з електро, з 20 року. І навіть якщо проблеми настануть, то обрати інший вид транспорту на цей короткий час, поки проблеми усунуть не є проблемою.
"Жодних проблем не виникне, завжди зможу зарядитися" "Вночі вимикали електрику, тому повністю зарядитися не зміг" "А я можу й не їздити взагалі / мені не треба" <= ви знаходитесь тут "Ой, треба терміново вирушати, а авто не на ходу"
Мені БМВ, наприклад, нафік не потрібно, після Е46 не було нормальних машин, але я не хожу в гілку до БМВ і не вчу там життю людей
От ви дивні. Тема не про електрички, а про доцільність переходу з ДВЗ на електро. То ж обговорення абсолютно по ділу. Хочете щось розповісти про вади BMW - та вперед, приходьте у відповідну гілку та розповідайте скільки завгодно.
MG4 хоч на задньому приводі, хоча трохи важкий, так.
у мене до електричок - вага це основна претензія, навіть мій не дуже великий возик має не менше 150 зайвих кг. Іноді воно в плюс, але майже завжди хочеться менше
А в чому біда, тих 150 кг зайвих на горбу треба носити? Не настільки вже й важкі оті електромобілі. Все залежно з чим порівнювати, якщо порівняти із дизелем з такою ж потужністю як електричка, із повним баком то +- те саме і получається, може якихось 100 кг різниця. Важчими будуть електромобілі із Lifepo4 батарейками. Ну і незрозуміло чому Renault Zoe із батарейкою 22 така важка, коли воно маленьке, батарейка маленька, а важить більше ніж дизельний універсал С класу.
А в чому біда, тих 150 кг зайвих на горбу треба носити? Не настільки вже й важкі оті електромобілі. Все залежно з чим порівнювати, якщо порівняти із дизелем з такою ж потужністю як електричка, із повним баком то +- те саме і получається, може якихось 100 кг різниця. Важчими будуть електромобілі із Lifepo4 батарейками.
це звичайно не критично взагалі для звичайного водіння і навіть має перевагу іноді, але коли хочеться трохи наддати в дузі, то там вага відчувається, воно не те що прямо погано, але розумієш як воно має бути краще з цим моментом та зп.
А в чому біда, тих 150 кг зайвих на горбу треба носити? Не настільки вже й важкі оті електромобілі. Все залежно з чим порівнювати, якщо порівняти із дизелем з такою ж потужністю як електричка, із повним баком то +- те саме і получається, може якихось 100 кг різниця. Важчими будуть електромобілі із Lifepo4 батарейками.
це звичайно не критично взагалі для звичайного водіння і навіть має перевагу іноді, але коли хочеться трохи наддати в дузі, то там вага відчувається, воно не те що прямо погано, але розумієш як воно має бути краще з цим моментом та зп.
Зі своєї точки зору погані моменти від ваги бачу тільки наступні: 1) більша ймовірність в якійсь мокрій траві провалитись, ваще виштовхати з багнюки; 2) повільніша динаміка. Перший пункт це таке собі, треба дивитись куди їдеш, а другий пункт - більша вага компенсується більшою потужністю.
А що може бути в дузі? З фізичної точки зору чим більша відцентрова сила ( залежить від ваги), то тим і більша сила тяжіння ( так само лінійно пропорційна до ваги), тому жодних проблем нема. Із положенням центру мас в електромобіля теж проблем нема, бо батарейки і мотор не на даху автомобіля встановлені, навпаки, навіть самі дешеві електромобілі такі як перший Ліф, чи як Зое, дуже впевнено тримаються в поворотах, та і при їзді по трасі нема такого ефекту що вітер хоче здути як в аналогічному сегменті бензинових.
А що може бути в дузі?
ну це ж був шкільний фізичний експеримент, коли брусок лежить нерухомо і на нього діє сила. Якщо підштовхнути, брусок починає рухатись і вже не зупиняється, тобто сила тертя ковзання менша. Якщо тяжке авто перейшло до ковзання і легке, наслідки різні. Всім подобаються карти, і ніхто не каже що полюбляє навалити в повороті на фурі.
А що може бути в дузі?
ну це ж був шкільний фізичний експеримент, коли брусок лежить нерухомо і на нього діє сила. Якщо підштовхнути, брусок починає рухатись і вже не зупиняється, тобто сила тертя ковзання менша. Якщо тяжке авто перейшло до ковзання і легке, наслідки різні. Всім подобаються карти, і ніхто не каже що полюбляє навалити в повороті на фурі.
Ну так ще раз кажу що до ковзання в повороті штовхає відцентрова сила, яка лінійно пропорційна масі, стримує це все діло сила тертя ковзання, яка в свою чергу теж прямо пропорційна масі, тому в даному випадку маса скорочується. А в повороті навалювати на фурі не получиться не через те що маса висока, а через те що високо центр маси може знаходитись.
електрички в переліку рекордсменів Нюрбургринга... Порше, Xiaomi, як ви це вдалося важким і не поворотним, прям фурам зі слів деяких, чи можуть такі автівки давати задоволення від драйву?
Ну і незрозуміло чому Renault Zoe із батарейкою 22 така важка, коли воно маленьке, батарейка маленька, а важить більше ніж дизельний універсал С класу.
ответ прост, все остальные используют водяное охлаждение двигателя и он размером в +- 30-40см. А у Зои воздушное и чтобы рассеивать он размером с бензиновый
електрички в переліку рекордсменів Нюрбургринга...
але всі мріють для фану про порш (який теж повільний, як порівняти з плейдом) чи на крайній хоч міату, яка взагалі не їде. Мова про те, що дарує емоцію кожаним мішкам.
То що ж не так з тою масою як ті власники тесл dual motor - вже втомились "дєлать" ці двз, але фану все нема і нема
А що може бути в дузі?
Ну так ще раз кажу що до ковзання в повороті штовхає відцентрова сила, яка лінійно пропорційна масі, стримує це все діло сила тертя ковзання, яка в свою чергу теж прямо пропорційна масі, тому в даному випадку маса скорочується. А в повороті навалювати на фурі не получиться не через те що маса висока, а через те що високо центр маси може знаходитись.
я також можу багато розповідати про фізику процесу, бо там набагато більше змінних, ніж вказано і вони дуже впливають на відчуття. Тому просто раджу взяти легке авто на 150 конячок типу мх5 і важке mg4 тієї ж потужності і порівняти всіх з наступаючими
"Жодних проблем не виникне, завжди зможу зарядитися" "Вночі вимикали електрику, тому повністю зарядитися не зміг" "А я можу й не їздити взагалі / мені не треба" <= ви знаходитесь тут "Ой, треба терміново вирушати, а авто не на ходу"
Як добре що на фтує є люди, які знають де я знаходжусь.
От ви дивні. Тема не про електрички, а про доцільність переходу з ДВЗ на електро.
Тема вже давно втратила актуальність і ТС має електричку, зробивши свій вибір Так, накидають електрофоби на вентилятор періодично, але вже запал не той, старіють
Тема вже давно втратила актуальність і ТС має електричку, зробивши свій вибір Так, накидають електрофоби на вентилятор періодично, але вже запал не той, старіють
Авжеж зробив) Попри це залишив бензинку і реанімує мрію про ще одну бензинку))) Подивимось, як пдв вплине на продажі в 2026.
То що ж не так з тою масою як ті власники тесл dual motor - вже втомились "дєлать" ці двз, але фану все нема і нема
6 років їжджу на дуалах - 6 років кайфую. Але у кожного свої крітерії
щось загубив суть обговорювання - хто що кому доводить?
Що багатим і здоровим бути краще ніж хворим і бідним.
я не довожу нічого, просто ділюсь тим, що відбувається з моїм електродосвідом в морози. вчора в місті дозарядив 11квт. приїхав додому з 6%. поставив на зарядку 16А. Зараз всього 26%. Добре їхать нікуди не треба.
Всіх вітаю з прийдешнім НР! Бажаю Миру і закінчення війни.
Тема вже давно втратила актуальність і ТС має електричку, зробивши свій вибір
Спілкування та вибір актуальних для себе тем - абсолютно добровільне.
Цікаво порівняти поведінку співставних за габаритами елекричок та ДВЗ на закатаному снігу та ожеледиці, прі майже рівноих плямах контакту та різниці у вазі в півтора рази..
Якщо ще зупинитися то одне - завжди можна сказати - треба правильну швидкість обирати.
А вот виїхати на більш-менш крутий схіл - ?
А спуститись з схилу? мені здається для підйому рішає імпульс швидкості і зацеп, а щоб спуститись тільки зацеп. привід то таке.
до моєї хати дорога вверх з поворотом 90° з збільшення підйому - на різномвнітному транспорті туди заїзджав.
Накину трохи проти електричок [url=https://wheel-news.com/78052-rozcharuvannia-v-elektrokari-chomu-vid-nykh-vidmovliaiutsia] Розчарування в електрокарі- чому від них відмовляються /url]
машина — це не друга іграшка для вихідного дня, а життєво необхідний інструмент. Коли авто не готове до поїздки в потрібний момент, це створює серйозні проблеми з логістикою та плануванням життя
І це ще вони про блекаути не чули
В принципі, все банально і тут все обговорювали
Хочете щось розповісти про вади BMW - та вперед, приходьте у відповідну гілку та розповідайте скільки завгодно.
Мені в лучах поноса купатись не треба, поливаючи брудом чийсь вибір