autoua
Autoua.netФорумВибір автомобіля

чи є сенс пересісти на електричку? (589/590)

СуперСтар *
6 лет (13 лет за рулем), Киев
С нами с 01.07.2018

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: Disnake]
      7 января 2026 в 16:45 Гілками

Z@B 07.01.2026 15:11 пишет:

Тролять то як раз коли починаються спроби перетворити недоліки на переваги, то заперечуючи важливість умов, то наводячи що характеристики не важливі, то взагалі розповідаючи про тойота не ламаєцца... І чим відчайдушніші ці спроби - тим емоцініше срач - то ж святе)))

Доречі кудись пропали цінителі тойоти, раніше казали нафіг та електричка, коли за ті гроші можна купити тойоту, заправляти її, а потім продати дорожче ніж купив

Disnake 07.01.2026 16:05 пишет:

взагалі у мене питання - чи існує взагалі якийсь вибір елктричок (крім однієї єдиної МГ) до 25к? ну хай буде 30к

Ну так китайців в районі 25К є нових, чи нема? Так навіть китаєць ID.4 та інший VW аналог, забув назву, ще й з європейським шильдіком, батарейка 80, що не так? Чи хочеться нового європейця за 10К доларів з батарейкою 100 кВт?
Так, розумію що справжній автоюашник має новий Toureg купити в салоні і не паритись, але є люди не горді, взяли кількарічних битків з США, так,бампер+капот були коцнуті, і навіть получається заснути, не мучить вночі це питання.

Disnake 07.01.2026 16:05 пишет:

тобто на короткі відстані по 100-150км (за день) без власної зарядної станції на 50квт по місту апріорі електричка зручніше? цікаво

Чисто моя думка ( як власника електричок) що нафіг воно здалось якщо нема своєї розетки, от те що люди розповідають "поїхав в торговий центр, заодно поставив на зарядку" якщо це одноразова акція то так, норм, а якщо постійно то втрачається одна з основних привабливостей електрички, коли нікуди не привязуєшся, вдома приїхав і всунув в розетку, кудись їхати - висунув. Це вже не говорячи про те що різниця в тарифі у 3-5 разів. Тобто якщо уже і страждати - то не безкоштовно

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
СуперСтар *
6 лет (13 лет за рулем), Киев
С нами с 01.07.2018

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: HD_Zed]
      7 января 2026 в 16:51 Гілками

HD_Zed 07.01.2026 14:45 пишет:

Marko 07.01.2026 14:40 пишет:

HD_Zed 07.01.2026 14:33 пишет:

перед тим як повчати людей з реальним досвідом, а не теоретичними умовиводами.

Вовсе необязательно перебегать на красный, чтобы понять, что так делать нежелательно.
Мне не нужно купить электричку, чтобы понять её неудобства для меня в ситуации на сегодня, я это и так прекрасно понимаю. Точно не сегодня и не завтра.

Мова не про те.
Мова про ультимативні заяви, типу, "неможиво їздити на дальняки", "всі електрички на трасі їдуть 80 з відкритими вікнами", "тільки в приватному будинку можна нормально володіти" та інший треш.
І це заявляється безапеляціно, як аксіома. Просто заради набросу.
Або, як варіант - люди реально тупі, якщо щиро вірять в подібну маячню та відстаюють її

Так це не просто ультимативна заява, а це одна з основних умов для того щоб електричка зайшла. Чи хоча б гараж рядом з електрикою, чи можливо на роботі ставити на зарядку, чи під домом порт якийсь повільний недорогий. В іншому випадку страждання без винагороди.

Колись пробували до нас завозити автомобілі на метані, практично те саме що на пропані, але ціна кілометра ще нижча, баки не надто великі ( вони мають 200 атмосфер тримати), бензинові баки малі, а заправок тих метанових в Україні було в багато разів менше ніж електричних зараз, і якось люди мучились, їздили, правда стомлювались швидко від тої економії. Це VW Caddy, Touran, може ще якісь були.

старый писатель *
Киев
С нами с 18.04.2008

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: skov]
      7 января 2026 в 17:01 Гілками

skov 07.01.2026 16:38 пишет:

HD_Zed 07.01.2026 14:45 пишет:

Мова про ультимативні заяви, типу, "неможиво їздити на дальняки", "всі електрички на трасі їдуть 80 з відкритими вікнами", "тільки в приватному будинку можна нормально володіти" та інший треш.

Знов таки, знайдете конкретний приклад, як тут хтось безапеляційно стверджував про «неможливо їздити на дальняки»? Чи вам це примарилося?

Полистайте 200-300 сторінок назад та знайдіть.
ти хто в темі давно - в курсі цих приколів. Це вже сталі меми цієї теми

важничающий писатель **
С нами с 06.05.2009

7 января 2026 в 17:03 Гілками

skov 07.01.2026 16:33 пишет:

deniszed 07.01.2026 15:44 пишет:

тоді по всій країні був блекаут
на деякиї об'єктах в мене був блекаут по 9 днів

Пардон, блекаут - це коли світла взагалі немає, а не коли воно подається принаймні на три години впродовж двох днів (як ви написали).

В ответ на:

у будь-якому випадку вихід є питання часу та грошей

Пан Mookker спробував запитати про вихід для власників електричок в Одесі, отримав у відповідь лише обурення. Запропонуєте щось конструктивне, окрім «не їздити»?

Cвітла немає - це і є блекаут. Й технічно він наступає з першої хвилини.

В моєму кейсі мені вистачає одного заряду до 80% на 2-3 дні.
Якщо б таке трапилося не було світла, є альтернативи (для себе визначив в порядку приорітета):
- швидкі зарядки в місті (мешкаю в передмісті)
- сонячна енергія (актуально 8-9 місяців в році)
- генератор (заряджати через інвертом акум, а там вже електро)
- дизеляка дружини
- кабріолет
- таксі
- Тиса

Так, не зручно. Але поки що щойно не користувався альтернативами. Було б бажання знайти вихід.
Проте, погоджусь, що не кожного є можливість мати такий запас альтернатив. Я просто не бухаю і трохи параноїк )
Дійсно, якщо б часто нас тушили, було б не зручно. Але поки що за майже 4 роки повномасштабки більши незручностей як на мене було з паливом о 2022 р.

V.I.P ***
Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: deniszed]
      7 января 2026 в 18:12 Гілками

у будь-якому випадку вихід є
питання часу та грошей

deniszed 07.01.2026 17:03 пишет:

Так, не зручно. Але поки що щойно не користувався альтернативами. Було б бажання знайти вихід.

Ось ці дві цитати - квінтесенція чому так багато скептицизму в сторону електричок. Власне, мої претензії до айдіхи також повністю описуються ними.

Купили авто, яким в поточних умовах користуватись не надто зручно, але якщо дуже захотіти, за гроші і час можна знайти якийсь вихід. А чому купували? Бо так зекономити можна, дешевше. Купили, щоб економити, але потім додатковими грошима і часом вирішуємо проблеми і шукаємо вихід з ситуації, яку ця покупка створила.
Думка, що можна ж не купувати і тоді не доведеться часом і грошима вирішувати створені проблеми, напевно, приходить не тільки лиш всім.

Змінено Paulskit (18:15 07/01/2026)

важничающий писатель **
С нами с 06.05.2009

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: Paulskit]
      7 января 2026 в 20:37 Гілками

Paulskit 07.01.2026 18:12 пишет:

у будь-якому випадку вихід є
питання часу та грошей

Ось ці дві цитати - квінтесенція чому так багато скептицизму в сторону електричок. Власне, мої претензії до айдіхи також повністю описуються ними.

Купили авто, яким в поточних умовах користуватись не надто зручно, але якщо дуже захотіти, за гроші і час можна знайти якийсь вихід. А чому купували? Бо так зекономити можна, дешевше. Купили, щоб економити, але потім додатковими грошима і часом вирішуємо проблеми і шукаємо вихід з ситуації, яку ця покупка створила.
Думка, що можна ж не купувати і тоді не доведеться часом і грошима вирішувати створені проблеми, напевно, приходить не тільки лиш всім.

2023 рік при перепродажі електрички втратив прибл. 10 к. дол
2024 рік при перепродажі електрички втратив прибл. 10 к. дол
2025 рік при перепродажі електрички втратив прибл. 17 к. дол

Де я зекономив?
Мені подобається електро.
Динамікою, тим, що нема напрягів з ТО, тим, що зручно заряджати і т. д. Ну от подобається, можу й хочу чому б ні?
Альтернативи є. Але ж знову, поки що тьху-тьху-тьху до них не звертався. Більше напрягає те, що в хаті лише єлектроопалення фактично, піч-камін встановлювалася нещодавно лише в 1 кімнату як резервние джерело й геморойна вона.

Ба більше - при останніх двух апгрейдах житла не розглядав квартиру, а виключно приватний будинок саме через те, щоб було зручно заряджати авто.

Перший ліф брав так, для економії. Ще за раннього Порошенка.

Всі люди різні.

Змінено deniszed (20:40 07/01/2026)

V.I.P ***
      7 января 2026 в 21:12 Гілками

Таких як ти меншість, хто бере за «подобається». Ми ж це обговорювали вже. До подобається взагалі ніяких питань немає, це взагалі аргумент номер один. Мені також подобається, взагалі цікаві авто подобаються, незалежно від того який там двигун.

42 года (24 года за рулем), Украина,транзит
С нами с 02.11.2005

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: Z@B]
      7 января 2026 в 22:41 Гілками

Z@B 05.01.2026 16:16 пишет:

keen 05.01.2026 15:46 пишет:

тут доречі мова тільки про обігрів, а от сісти в охолоджене авто влітку це окрема кілер фіча електричок, думаю що тільки деякі гібриди щось можуть запропонувати.

В штатному віддаленому запуску вмикається клімат-контроль, а не обігрів.

в мене на віддаленому запуску всі склогріви і дупогрійка вмикаються ще, а не тільки клімат... але тільки коли температура менше наче +4,4 (там в форінгейтах ціла цифра). на днях випадково про це дізнався , бо доки спускався сніг на вікнах розтопився в зонах підігріву. штатний запуск з ключа

Z@B
V.I.P *
32 года за рулем, Киев
С нами с 09.02.2013

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: Сергёга]
      7 января 2026 в 22:44 Гілками

Сергёга 07.01.2026 22:41 пишет:

Z@B 05.01.2026 16:16 пишет:

keen 05.01.2026 15:46 пишет:

тут доречі мова тільки про обігрів, а от сісти в охолоджене авто влітку це окрема кілер фіча електричок, думаю що тільки деякі гібриди щось можуть запропонувати.

В штатному віддаленому запуску вмикається клімат-контроль, а не обігрів.

в мене на віддаленому запуску всі склогріви і дупогрійка вмикаються ще, а не тільки клімат... але тільки коли температура менше наче +4,4 (там в форінгейтах ціла цифра). на днях випадково про це дізнався , бо доки спускався сніг на вікнах розтопився в зонах підігріву. штатний запуск з ключа

+100.. Обігріви теж.. Але це схоже фіча американського автопрому - на європейцях віддалений запуск це як ледь не привілея преміуму... На японцах доречі теж.
дивішся американців на ІААІ - вже в середніх комплектаціях значна частина з віддаленим запуском.

Змінено Z@B (22:51 07/01/2026)

СуперСтар **
22 года за рулем, Киев
С нами с 27.12.2012

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: HD_Zed]
      7 января 2026 в 23:51 Гілками

HD_Zed 07.01.2026 17:01 пишет:

Знов таки, знайдете конкретний приклад, як тут хтось безапеляційно стверджував про «неможливо їздити на дальняки»? Чи вам це примарилося?

Зрозуміло. Вчергове вам щось примарилося, а сказати по суті нема чого.

СуперСтар **
22 года за рулем, Киев
С нами с 27.12.2012

8 января 2026 в 00:14 Гілками

Іншими словами, у вас (на щастя) не виникало потреби заряджати авто під час відключень електрики і була можливість обмежитись поїздками на невелику відстань. Це не означає вирішення проблеми, це означає, що з проблемою досі не стикалися.

В ответ на:

Якщо б таке трапилося не було світла, є альтернативи (для себе визначив в порядку приорітета):
- дизеляка дружини
- кабріолет
- таксі
- Тиса

Кожен пункт по своєму чудовий. І сонячна енергія взимку, і дизеляка дружини. Та й швидкі зарядки в знеструмленому місті звісно ж будуть працювати. Варіантів дійсно купа.

CHESTER ****
48 лет, Киев
С нами с 19.02.2004

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: Marko]
      8 января 2026 в 08:50 Гілками

Marko 07.01.2026 14:48 пишет:

от вы странные, а посраться на ровном месте? Форум для чего ж создавали.
Электричка говно - всё .
Только V8, только олдскул.

привык уже?))

42 года (24 года за рулем), Украина,транзит
С нами с 02.11.2005

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: Веталь]
      8 января 2026 в 09:08 Гілками

Веталь 08.01.2026 08:50 пишет:

Электричка говно - всё .

привык уже?))

ти взагалі ..."зрадник"
хто мені при особистому спілкуванні казав, що електрички фу-фу-фу, я б не брав і т.п.
чи ти компенсуєш природі за рамчика?

важничающий писатель ****
Днепр
С нами с 04.03.2005

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: Веталь]
      8 января 2026 в 09:42 Гілками

Электричка говно - всё .

привык уже?))

так особо не к чему привыкать, длина только чуть больше Армады, а так по размерам то же самое

Змінено Marko (09:46 08/01/2026)

CHESTER ****
48 лет, Киев
С нами с 19.02.2004

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: Сергёга]
      8 января 2026 в 10:31 Гілками

Сергёга 08.01.2026 09:08 пишет:

Электричка говно - всё .

привык уже?))

ти взагалі ..."зрадник"
хто мені при особистому спілкуванні казав, що електрички фу-фу-фу, я б не брав і т.п.
чи ти компенсуєш природі за рамчика?

так це дружині взяв.
я пару раз брав покататись- ну не заходить мені електро чомусь. таке собі...

CHESTER ****
48 лет, Киев
С нами с 19.02.2004

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: Marko]
      8 января 2026 в 10:32 Гілками

Marko 08.01.2026 09:42 пишет:

Электричка говно - всё .

привык уже?))

так особо не к чему привыкать, длина только чуть больше Армады, а так по размерам то же самое

ну я вообще.
все таки рама,грузовик...

старый писатель *
Киев
С нами с 18.04.2008

8 января 2026 в 11:44 Гілками

skov 07.01.2026 23:51 пишет:

HD_Zed 07.01.2026 17:01 пишет:

Зрозуміло. Вчергове вам щось примарилося, а сказати по суті нема чого.

Мені немає що робити і лопатити форум. У вас тут запалу багацько, і є ціль показати хто тут папка, то ж проведіть дослідження

Супер писатель! **
51 год, Киев
С нами с 07.06.2004

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: HDC1]
      8 января 2026 в 11:55 Гілками

HDC1 07.01.2026 16:45 пишет:

Z@B 07.01.2026 15:11 пишет:

Тролять то як раз коли починаються спроби перетворити недоліки на переваги, то заперечуючи важливість умов, то наводячи що характеристики не важливі, то взагалі розповідаючи про тойота не ламаєцца... І чим відчайдушніші ці спроби - тим емоцініше срач - то ж святе)))

Доречі кудись пропали цінителі тойоти, раніше казали нафіг та електричка, коли за ті гроші можна купити тойоту, заправляти її, а потім продати дорожче ніж купив

Тойотоводам не потрібно нічого не кому доводити. Всі і так все знають Вони читають цю гілку і все більше переконуються у правильності свого вибору і того, що виділене. Так воно і є. Можу розказати, якщо тобі цікаво - у мене вже третя Тойота.
Якщо електричка подобається, або як друге авто в приватному будинку, то чому б ні. Супер! Але суттєвої економії від неї не багато, якщо взяти повний цикл володіння авто від купівлі до продажу. А сперечатись із новопосталою сектою, ну його
Із останнього цікавий досвід власника Леопарда. Як тут всі люблять: Київ-Миколаїв-Київ. В принципі все підтверджується. Їхати можна, але довго і з нервами.

https://www.youtube.com/watch?v=L8K3w2dNOcY

важничающий писатель **
С нами с 06.05.2009

8 января 2026 в 12:09 Гілками

skov 08.01.2026 00:14 пишет:

Іншими словами, у вас (на щастя) не виникало потреби заряджати авто під час відключень електрики і була можливість обмежитись поїздками на невелику відстань. Це не означає вирішення проблеми, це означає, що з проблемою досі не стикалися.

В ответ на:

- дизеляка дружини
- кабріолет
- таксі
- Тиса

Кожен пункт по своєму чудовий. І сонячна енергія взимку, і дизеляка дружини. Та й швидкі зарядки в знеструмленому місті звісно ж будуть працювати. Варіантів дійсно купа.

Я знаю, хто злив координати (с)

Наша область й сусідня ПОВНІСТЮ знеструмнлені вчора ввечері.
Зранку сів на електричку (міг на бензинку), поїхав в темпі потоку шукати шланг паливний на генератор (зсохся, бо простоювув).
Кататися вистачить в місто ще на пару днів. Вчора повернувся додосу з 63% заряду. Заряджаюся завжди до 80%.

Повірте, на фоні всього геморою питання транспортування - одне з останніїх. "Бензинка" у дворі, нехай без даху.

А от питання простою всього бізнесу в Дніпрі, питання зв'язку, питання того, що в хаті скоро стане холодно більш актуальне.
До речі, декілька зарядок таки працюють (від ТЦ з генераторами).
Але погоджуся, черги там скоріше за все є. Не перевіряв, немає потреби.

V.I.P ***
Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: -Виталя-]
      8 января 2026 в 12:18 Гілками

Які прогнози?

Autoua.netФорумВибір автомобіля
Додаткова інформація
0 користувачів і 12 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AVB, Yorc, Stor, moderator, BorisB 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг: *****
Переглядів теми: 599679

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія