У більшості власників електровафельниць стоять сонячні панелі (вибірка по моїм знайомим).
У більшості власників електровафельниць стоять сонячні панелі (вибірка по моїм знайомим).
а вот скажи мне, это получается, что заряжаться только днем?
Та да... пам'ять вона специфічна штука у певного прошарку суспільства... влітку ж ніколи кацапи енергосистему не трощили так, що блекаути добові були..
Якщо у власника електрички є сонячні панелі, то влітку все ж має бути простіше. Але про "єдине рішення" - дійсно смішно.
Ну в мене ще буферний акум на 15 кВт. Буде пробема - докуплю такий же. Поки тьху-тьху-тьху навіть влітку 24 р все ок.
3,2 кВт панелей дозволили включити 2 кондіціонера 12-ки у червні й вимпнути наприкінці серпня з короткими перервами на дощовий час
Ні В день машини немає. Раніше : в день в акум, вечеров в авто, зранку акум . Зараз: в день в акум, лишок в мережу, вночі - з мережі в авто. Ми ж про квітень - жовтень.
Та да... пам'ять вона специфічна штука у певного прошарку суспільства... влітку ж ніколи кацапи енергосистему не трощили так, що блекаути добові були..
Якщо у власника електрички є сонячні панелі, то влітку все ж має бути простіше. Але про "єдине рішення" - дійсно смішно.
Смішно сумно це коли є лише едине рішення.
з березня зарядка виключно від сонця ... до жовтня, листопаду. не страшні нам вже блекаути
владельцы болтов берут вторую батарею за 2-3к на 60кВт + высоковольтную дею.
владельцы болтов берут вторую батарею за 2-3к на 60кВт + высоковольтную дею.
Я власник 2 Болтів, але шось не хочу в гараж пхати батарею від електромобіля під інвертор, маю 46+- кВт*годин Lifepo4. Але загалом від Болта батарейка досить живуча, Деє високовольтний чуть дешевший за низьковольтний, у високовольтного ККД навіть чуть вищий, то така система має право на існування, аби лиш ніхто не додумався цвях в батарейку забити, щось накосячити, і не знаю чи воно напряму підключається до батарейки чи може якісь махінації з БМС треба.
з березня зарядка виключно від сонця ... до жовтня, листопаду. не страшні нам вже блекаути
Жовтень 2025 був якийсь такий хмарний, що генерації тільки на хату, на машину досить рідко були залишки.
З бмв ти якийсь спокійніший був) Оцей постійний дискомфорт теж чогось вартий, ні? Постійно моніторити запас ходу, тощо.
неочікувано екстремальна зима видалась, ще й тривалі блекаути, намучився достатньо, не варто воно того і точно не заради економії це все, людей без розеток вдома я не зрозумію ніколи. напевно, якби тесла зламалась в мороз, а я цього постійно чекав, це був би кінець цієї авантюри але ні, їздить. буду вчитись есксплуатувати теслу влітку. цікаво
якщо купив електричку на зиму, і успішно пережив зиму ( не псіханув і не продав) то значить все добре, літо тільки порадує. Із електричкою більш сумний досвід коли взяти влітку, все сподобається, тоді настане зима і велике розчарування...
весна, сонечко, заряду з надлишком, платіжка за лютий 3652,56 грн, може обленерго помилились і мене ще настигне кара електрична? а поки спостерігаю за цінами на пальне, головне, щоб двзшніки витримали стрій, не дали слабину і не переметнулись до електричок, бо подорожчають і електровафельниці, і квт.
...
неочікувано екстремальна зима видалась, ще й тривалі блекаути, намучився достатньо, не варто воно того і точно не заради економії це все, людей без розеток вдома я не зрозумію ніколи. напевно, якби тесла зламалась в мороз, а я цього постійно чекав, це був би кінець цієї авантюри але ні, їздить. буду вчитись есксплуатувати теслу влітку. цікаво
якщо купив електричку на зиму, і успішно пережив зиму ( не псіханув і не продав) то значить все добре, літо тільки порадує. Із електричкою більш сумний досвід коли взяти влітку, все сподобається, тоді настане зима і велике розчарування...
весна, сонечко, заряду з надлишком, платіжка за лютий 3652,56 грн, може обленерго помилились і мене ще настигне кара електрична? а поки спостерігаю за цінами на пальне, головне, щоб двзшніки витримали стрій, не дали слабину і не переметнулись до електричок, бо подорожчають і електровафельниці, і квт.
як поставиш сонячні панелі то 9 місяців з 12 взагалі безкоштовно їздити будеш
як поставиш сонячні панелі то 9 місяців з 12 взагалі безкоштовно їздити будеш
А ще краще заряджатись на роботі У нас зарядна станція на три шнурка по 32А - безкоштовно! і незалежно від відключень (зараз мене ненавидять половина власників електричок і всі двз-шники )
А панели солнечные подарит кто то, покупать не надо их?
це питання особистого комфорту, хочеш плати, хочеш сиди влітку без світла та води. Ну і самі панелі це одна з найдешевших частин сес, їх докупити не дуже дорого на фоні всього цього.
Звязка панелі + інвертор + акумулятори - це все для комфортного проживання, роботи на дому, щоб тепло було і т.д. А те що можу 7 місяців на рік безкоштовно 2 електрички заряджати - це тільки приємний бонус. Але так, якщо зараз робити сонячну станцію то мабуть дорого. У мене 15 кВт панелей, 46 кВт*годин акумулятори Lifepo4, інвертор Deye 12, стало воно в районі 7К доларів враховуючи що більшість робив самостійно. А зараз китайці задерли ціни і на панелі, і на Lifepo4.
Если с точки зрения наличия войны и комфорта , в связи с этим, в целом+ как бонус "бесплатно" зарядка электрички, то да, имеет место быть. Но если верить, что война таки закончится, то панели , вернее бесплатное электричество, не такое уж и бесплатное.
Если с точки зрения наличия войны и комфорта , в связи с этим, в целом+ как бонус "бесплатно" зарядка электрички, то да, имеет место быть. Но если верить, что война таки закончится, то панели , вернее бесплатное электричество, не такое уж и бесплатное.
Якщо уявити що війна закінчиться, то електрика не буде вічно по 2.5 грн.
пфф, та навіть якщо завтра "дехто загляне декому в очі і зійдеться пасередіне" - років на 5 в нас проблеми з електрикою точно будуть.
якщо красти будуть як і зараз ( а навіщо красти меньше, коли можна красти більше) - то і довше.