Тема останні 600 сторінок сводиться к тому, що "папкі" самостверджуються, повчаючи унтермешів на електрокарах як вони неправильно живуть
Так а ви чого на цю хрень ведетесь? Тема останнім часом реально виглядає як переписка 7-и класників. Насправді шо тут рахувати. На 1 кВт*год ел. енергії дизель-генератор витрачає 300 мл. солярки. Розхід електрокара скільки там? Ну нехай буде 20 кВт*год. 20*0,3Л = 6 літрів на сотню. Виходить з теперішніми цінами на дизель сенсу пересідати на BEV не багато...
електро авто витрата нехай 25 кВт год на 100 км по 2 або 4 грн це 60-110 грн на 100 км 6л дизеля це 480 грн на 100 км хіба на швидкій зарядці
Увага знатоки:) Сьогодні їхала в пробці 2.5 години замість 50 хв) Розхід вийшов на 3% більше ніж в звичайні дні Скільки б дизелю вилетіло в трубу за 2.5 години?)
Приблизно літр-півтора.
Приблизно літр-півтора.
тобто 90-130 грн?) прикольно )
Деякі автоюашники мають надію, що ти була в шапці та рукавичках. Я колись писав тут, що звернув увагу коли стояв в пробці, що комп айді малював 1,2 кВт на годину (в жару за 30 С), якщо стояти без кондиціонера ( в таку погоду як зараз) то споживання десь 300 ват / година P.s. на днях переставляв вольво, борт комп висвітив що потрібно провести ТО. Зараз за ТО віддам грошей більше чим витратив на зарядку електрички за весь рік.
Деякі автоюашники мають надію, що ти була в шапці та рукавичках. Я колись писав тут, що звернув увагу коли стояв в пробці, що комп айді малював 1,2 кВт на годину (в жару за 30 С), якщо стояти без кондиціонера ( в таку погоду як зараз) то споживання десь 300 ват / година P.s. на днях переставляв вольво, борт комп висвітив що потрібно провести ТО. Зараз за ТО віддам грошей більше чим витратив на зарядку електрички за весь рік.
клімат був ввімкнений на 21 градус) перед тим як прийняли рішення поки поставити Вольво в гараж зробила ТО. Щось близько 10 000 грн.
Приблизно літр-півтора.
130 грн за 2.5 часа с климатом? Як на мене це такі собі витрати))
То добре, що на вулиці не -15 чи +30))
Приблизно літр-півтора.
130 грн за 2.5 часа с климатом? Як на мене це такі собі витрати))
То добре, що на вулиці не -15 чи +30))
Не 1-1.5 літра лишніх візьме дизель за 2.5 годин в пробках. Це якщо теоретично порахувати 0.45 літра/годину на холостому ходу то воно так получиться, але там же періодично треба подьоргатись в тих пробках, тому для дизелю ( а тим більше для бензину) із витратою не все так ідеально буде. Та зрештою ніхто і не спорить що соватись в пробках це головна стихія електрички.
Так, згоден, якщо це дійсно затор і замість 30 хвилин стоїш 2.5 години, то при поточній температурі, де клімат не надто працює в будь-яку з сторін, старт-стоп заглушить двигун і будеш стояти "безкоштовно". Може пів літра зайвих. Тут питання таке, якщо ти аж настільки хочеш економити, що згоден їздити на чомусь типу ліфа, то напрягатись за дизель сенсу дійсно нема, краще міняти і жити життя.
Так, згоден, якщо це дійсно затор і замість 30 хвилин стоїш 2.5 години, то при поточній температурі, де клімат не надто працює в будь-яку з сторін, старт-стоп заглушить двигун і будеш стояти "безкоштовно". Може пів літра зайвих. Тут питання таке, якщо ти аж настільки хочеш економити, що згоден їздити на чомусь типу ліфа, то напрягатись за дизель сенсу дійсно нема, краще міняти і жити життя.
О, це вже щось новеньке. Получається електрички зовсім непотрібний вид транспорту, бо дизель із системою старт-стоп буде ще економніший
так ніхто нічого не міняє - просто обираєш) Не готове я їздити на маршрутці) а все інше то не важливо)
О, це вже щось новеньке. Получається електрички зовсім непотрібний вид транспорту, бо дизель із системою старт-стоп буде ще економніший
Чому непотрібний? Як бюджетний піджопник по місту кататись - норм. Тільки заряджати напряжно.
Чому непотрібний? Як бюджетний піджопник по місту кататись - норм. Тільки заряджати напряжно.
А що такого напряжного в зарядці електромобіля? Це ж не динамомашину крутити щоб зарядити авто.
Якщо своя розетка, то постійна щоденна дрочба з кабелями, зматай розматай, підключи відключи. Вони ще й не дуже чисті, то або руки пачкаєш, або рукавиці треба. Також не завтикати взяти з собою, якщо кудись їдеш. Тобто замість сів і поїхав у тебе ось цей постійний ритуал. У мене ще бувало, що я тупо забував її на зарядку ставити, звик просто вийти і все. На публічних тут вже терли перетерли. Для мене основне це безліч різних додатків, немає просто "приклав карту" і готово. Також непрогнозованість по часу. Буде працювати зарядка чи ні, вільний порт чи ні, є електрика чи ні. Власне, останнє, це основний фактор, який не дає мені замінити Жука на електрику. Я не хочу вирішувати проблему "дівчина одна з розрядженим авто десь між містами". От взагалі.
Телефон у тебе теж бензиновий? Чи його не проблемно ото до тих кабелів підключати?
Телефон у тебе теж бензиновий? Чи його не проблемно ото до тих кабелів підключати?
Проблемно, тому частіше всього він і сідає посеред дня, бо я вчора полінувався його на зарядку поставити. Якби був варіант мати аналогічний телефон, але заряджати раз на тиждень чи два, я б не відмовився. Та і ти, думаю, також.
Доречі, епл вотч я викинув саме по цій причині. Заряджати його кожен день бісило. Гармін же просить заряд раз на місяць, ще й активності трекає краще.
Ні, мова про те, що не треба тягнути сову на глобус, і при -15 та +30 на електрічці климат схаває набагато більше запасу ходу у порівнянні з двз... тим більше дизелем, бака якого вистачить для пару-трійку діб роботи на холостих з кліматом що в мороз, що в спеку... І імовірність вбору пітніти/мерзнути, але доїхати до домашньої розетки, на порядки вища, ніж паритись в двз з проблемою недостатності палива для кроботи клімат-контролю.
Якщо своя розетка, то постійна щоденна дрочба з кабелями, зматай розматай, підключи відключи. Вони ще й не дуже чисті, то або руки пачкаєш, або рукавиці треба. Також не завтикати взяти з собою, якщо кудись їдеш. Тобто замість сів і поїхав у тебе ось цей постійний ритуал. У мене ще бувало, що я тупо забував її на зарядку ставити, звик просто вийти і все. На публічних тут вже терли перетерли. Для мене основне це безліч різних додатків, немає просто "приклав карту" і готово. Також непрогнозованість по часу. Буде працювати зарядка чи ні, вільний порт чи ні, є електрика чи ні. Власне, останнє, це основний фактор, який не дає мені замінити Жука на електрику. Я не хочу вирішувати проблему "дівчина одна з розрядженим авто десь між містами". От взагалі.
Без труда не выловишь и рыбку... Любишь дешево кататься, купи теслочку из США и люби и провода подключать
Якщо своя розетка, то постійна щоденна дрочба з кабелями, зматай розматай, підключи відключи. Вони ще й не дуже чисті, то або руки пачкаєш, або рукавиці треба. Також не завтикати взяти з собою, якщо кудись їдеш. Тобто замість сів і поїхав у тебе ось цей постійний ритуал. У мене ще бувало, що я тупо забував її на зарядку ставити, звик просто вийти і все.
Якийсь досвід в стилі - на заправках воняє бензином і пістолет завжди брудний, руки пачкаєш, або рукавиці треба. Воно якщо все так погано і не можна не бруднити кабелі - то звісно воно не треба та електричка. Проте своє стаціонарне місце рішає. Приїхати і вкинути кабель в порт займає секунд 5. Зранку ще 5 сек зворотня дія. Звісно це довше, ніж форумні шумахери заливають повний бак за 3 хвилини з плануванням заїзда та виїздом з АЗС, але таке, важке життя електровода...