autoua
Autoua.netФорумВибір автомобіля

чи є сенс пересісти на електричку? (633/635)

СуперСтар *
7 лет (13 лет за рулем), Киев
С нами с 01.07.2018

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: Paulskit]
      24 марта 2026 в 23:13 Гілками

Paulskit 24.03.2026 23:02 пишет:

Якщо своя розетка, то постійна щоденна дрочба з кабелями, зматай розматай, підключи відключи. Вони ще й не дуже чисті, то або руки пачкаєш, або рукавиці треба.

А нашо їх змотувати-розмотувати? Стоїть машина під навісом, відключив зарядку, кабель поклав на підставку прямо біля автомобіля, а саме зарядне хай собі залишається в розетку увімкненим, воно нічого не зжере.
Відносно гразного: ну ти ж в автомобілі відкриваєш якимось чином дверну ручку? А пістолет зарядного ще чистіший, бо на нього як мінімум грязюка не летить.
От признайся що алергія на електрички через те що не було чим зарядити батьків ID4 коли бахнули по електриці.

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
Z@B
V.I.P *
32 года за рулем, Киев
С нами с 09.02.2013

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: УмKа]
      24 марта 2026 в 23:13 Гілками

УмKа 24.03.2026 23:05 пишет:

Телефон у тебе теж бензиновий? Чи його не проблемно ото до тих кабелів підключати?

Повербанк в сумочці

про варіант асістента в дорозі для ДВЗ і евакуатора для електрички не говоримо...

V.I.P ***
Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: HD_Zed]
      24 марта 2026 в 23:16 Гілками

На заправках, доречі, та ж [*****], ти правильно відмітив. Або рукавиці, або пачкаєш руки. Благо є спеціально обучені люди, які часто беруть цю функцію на себе. Хоча рукавиці все одно возити доводиться, вже як є.

V.I.P ***
Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: HDC1]
      24 марта 2026 в 23:21 Гілками

HDC1 24.03.2026 23:13 пишет:

Якщо своя розетка, то постійна щоденна дрочба з кабелями, зматай розматай, підключи відключи. Вони ще й не дуже чисті, то або руки пачкаєш, або рукавиці треба.

А нашо їх змотувати-розмотувати? Стоїть машина під навісом, відключив зарядку, кабель поклав на підставку прямо біля автомобіля, а саме зарядне хай собі залишається в розетку увімкненим, воно нічого не зжере.
Відносно гразного: ну ти ж в автомобілі відкриваєш якимось чином дверну ручку? А пістолет зарядного ще чистіший, бо на нього як мінімум грязюка не летить.
От признайся що алергія на електрички через те що не було чим зарядити батьків ID4 коли бахнули по електриці.

У мене кабелі не валяються, навіть акуратно їх скласти, щоб не валялись на підлозі це вже час. Кожен день тудой сюдой. Напряжно? Після ДВЗ так. Але людина така тварина, до всього звикаєш, за тиждень вже не помічаєш.

Ти просто чомусь думаєш, що якщо є критика, то це відразу хейтер чи типу того. Ні, я можу спокійно писати про плюси і недоліки авто, як своїх, так і чужих. Можеш глянути тему сусідню, по мінусам БМВ там повно інфи. Я не проти мати електрику для дівчини, коли ці авто не треба буде няньчити і підтирати соплі. От експірієнс максимально наближений до того, що дає ДВЗ. Без ось цієї дрочі з портами, бронюванням і що ви там ще придумали. Собі електрику купувати не готовий, занадто скучно, мені треба емоція, особливо враховуючи як багато часу за кермом проводиш.

СуперСтар *
С нами с 01.07.2018

25 марта 2026 в 01:12 Гілками

Paulskit 24.03.2026 23:21 пишет:

HDC1 24.03.2026 23:13 пишет:

У мене кабелі не валяються, навіть акуратно їх скласти, щоб не валялись на підлозі це вже час. Кожен день тудой сюдой. Напряжно? Після ДВЗ так. Але людина така тварина, до всього звикаєш, за тиждень вже не помічаєш.

Ти просто чомусь думаєш, що якщо є критика, то це відразу хейтер чи типу того. Ні, я можу спокійно писати про плюси і недоліки авто, як своїх, так і чужих. Можеш глянути тему сусідню, по мінусам БМВ там повно інфи. Я не проти мати електрику для дівчини, коли ці авто не треба буде няньчити і підтирати соплі. От експірієнс максимально наближений до того, що дає ДВЗ. Без ось цієї дрочі з портами, бронюванням і що ви там ще придумали. Собі електрику купувати не готовий, занадто скучно, мені треба емоція, особливо враховуючи як багато часу за кермом проводиш.

Згідний що при зарядці на платних станцій нюансів достатньо із моніторингом зарядних станцій на маршруті, інколи облом коли приїхав а там зайнято, але ж якщо їздити в радіусі 100 км від хати то платною станцією ніколи не прийдеться скористатись. Якщо вдома своя розетка то жодного дискомфорту із грязною зарядкою чи змотуванням шнурів. Отже уже 10-ий раз ідемо по кругу - якщо нема постійних дальняків і є своя розетка - то електричка ідеально підходить. Якщо своєї розетки нема - електричка для фанатів. Якщо є розетка і дальняків багато - то це має бути електричка з хорошою швидкістю заряду, від 100 кВт.

V.I.P **
С нами с 10.09.2003

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: keen]
      25 марта 2026 в 08:13 Гілками Прикріплені файли (0 завантажити)

keen 24.03.2026 16:36 пишет:

ось сьогодні знов їздив 80 км місто-дім, за медичними обмеженнями пасажира авто на двз було зручніше, це було десь 450 грн на бенз, а на електричці десь 25 грн, ось тобі і фактори вибору

десь і я так рахував орієнтовно, як потепліло, електричка стала краща за любий двз в місті і економніша на декілька порядків, само собою екологічніша. простіша конструктивно, в мене і ручка відкривання дверей сама по собі полагодилась, чекаю коли ще перестане скрипіти ходова попереду, дочекаюсь? до салону звик, руль, коробка, все на місті. Чому б ні? а як зберуся на море, то оберу дизель, хоча доїхати можна і на електричці, навіть в ес

десь і я так рахував орієнтовно, як потепліло, електричка стала краща за любий двз в місті і економніша на декілька порядків, само собою екологічніша. простіша конструктивно, в мене і ручка відкривання дверей сама по собі полагодилась, чекаю коли ще перестане скрипіти ходова попереду, дочекаюсь

важничающий писатель **
С нами с 06.05.2009

25 марта 2026 в 08:14 Гілками

Якщо своя розетка, то постійна щоденна дрочба з кабелями, зматай розматай, підключи відключи. Вони ще й не дуже чисті, то або руки пачкаєш, або рукавиці треба. Також не завтикати взяти з собою, якщо кудись їдеш. Тобто замість сів і поїхав у тебе ось цей постійний ритуал. У мене ще бувало, що я тупо забував її на зарядку ставити, звик просто вийти і все.
На публічних тут вже терли перетерли. Для мене основне це безліч різних додатків, немає просто "приклав карту" і готово. Також непрогнозованість по часу. Буде працювати зарядка чи ні, вільний порт чи ні, є електрика чи ні.
Власне, останнє, це основний фактор, який не дає мені замінити Жука на електрику. Я не хочу вирішувати проблему "дівчина одна з розрядженим авто десь між містами". От взагалі.

1. Відкрив лючок
2. Вставив зарядний пістолет
3. Включив автомат (якщо потрібно, за бажанням).

5 сек з перекурами )

Достоевский **
20 лет за рулем,
С нами с 05.05.2009

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: deniszed]
      25 марта 2026 в 08:25 Гілками

deniszed 25.03.2026 08:14 пишет:

Якщо своя розетка, то постійна щоденна дрочба з кабелями, зматай розматай, підключи відключи. Вони ще й не дуже чисті, то або руки пачкаєш, або рукавиці треба. Також не завтикати взяти з собою, якщо кудись їдеш. Тобто замість сів і поїхав у тебе ось цей постійний ритуал. У мене ще бувало, що я тупо забував її на зарядку ставити, звик просто вийти і все.
На публічних тут вже терли перетерли. Для мене основне це безліч різних додатків, немає просто "приклав карту" і готово. Також непрогнозованість по часу. Буде працювати зарядка чи ні, вільний порт чи ні, є електрика чи ні.
Власне, останнє, це основний фактор, який не дає мені замінити Жука на електрику. Я не хочу вирішувати проблему "дівчина одна з розрядженим авто десь між містами". От взагалі.

1. Відкрив лючок
2. Вставив зарядний пістолет
3. Включив автомат (якщо потрібно, за бажанням).

5 сек з перекурами )

навіщо щоденно? людина щоденно проїзжає 300км? таксист?
з тамким підходом мабуть зуби не чистисть, не голиться, душ не приймає, в туалет не ходить. треба ж не забути це зробити і руки після цього помити і на це все ж потрібно час . :-)

V.I.P **
С нами с 10.09.2003

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: alexa11]
      25 марта 2026 в 08:35 Гілками

alexa11 25.03.2026 08:25 пишет:

з тамким підходом мабуть зуби не чистисть, не голиться, душ не приймає, в туалет не ходить. треба ж не забути це зробити і руки після цього помити і на це все ж потрібно час . :-)

заряджати треба кожного дня, щоб авто було готове до використання і в разі потреди і обставин виконувало свою функцію

СуперСтар **
47 лет (28 лет за рулем), UA
С нами с 20.11.2003

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: nosatiy]
      25 марта 2026 в 08:57 Гілками

nosatiy 25.03.2026 08:35 пишет:

alexa11 25.03.2026 08:25 пишет:

заряджати треба кожного дня, щоб авто було готове до використання і в разі потреди і обставин виконувало свою функцію

я також ставлю одразу, як приїзжаю додому, щоб авто завжди було готове максимально і свої 250-350 км проїхало як тільки мені треба. За рахунок того, що станція стаціонарна, то ніяких розмотувань кабелів, або ще якихось незручностей немає взагалі.

Достоевский **
44 года (23 года за рулем), Киев
С нами с 07.01.2008

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: vvvolf]
      25 марта 2026 в 09:09 Гілками

vvvolf 24.03.2026 17:17 пишет:

Ніяк не збагну про що ця тема?
Якщо ти заможна людина - ну там особняк всі-діла, то тоді не потрібна електричка, бо електричка довго заряджається і її купують бідні щоб економити?
А якщо лузер без паркомісця, то тоді краще елекрокар, бо на далекі подорожі в Затоку через Буковель всерівно грошей не маєш. Якось так? Чи тут про інше?

тю, як по-твоєму заможні стали такими?
економлять всюди кожну копійчину!

Достоевский **
С нами с 07.01.2008

25 марта 2026 в 09:12 Гілками

УмKа 24.03.2026 21:28 пишет:

Увага знатоки:)
Сьогодні їхала в пробці 2.5 години замість 50 хв)
Розхід вийшов на 3% більше ніж в звичайні дні
Скільки б дизелю вилетіло в трубу за 2.5 години?)

вилетіло б достатньо щоб отруїти пару десятків людей.

Достоевский **
С нами с 07.01.2008

25 марта 2026 в 09:13 Гілками

Якщо своя розетка, то постійна щоденна дрочба з кабелями, зматай розматай, підключи відключи. Вони ще й не дуже чисті, то або руки пачкаєш, або рукавиці треба. Також не завтикати взяти з собою, якщо кудись їдеш.

та ну не починай.
кабель воткнутий в тримач. взяв за ручку - ткнув в порт... ну секунд 5-6 виходить на все про все.

Достоевский *
49 лет (29 лет за рулем), Киев
С нами с 31.07.2010

25 марта 2026 в 09:31 Гілками

Телефон у тебе теж бензиновий? Чи його не проблемно ото до тих кабелів підключати?

зараз з цим взагалі 0 питань - кинув телефон в авто, вийшов вже з зарядженим, я телефон вдома заряджаю лише коли нікуди не їзжу

V.I.P **
44 года (15 лет за рулем), Киев
С нами с 01.12.2015

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: Disnake]
      25 марта 2026 в 09:44 Гілками

Disnake 25.03.2026 09:31 пишет:

зараз з цим взагалі 0 питань - кинув телефон в авто, вийшов вже з зарядженим, я телефон вдома заряджаю лише коли нікуди не їзжу

та ну нафіг. Оці всі провода в машині. Де я потім руки помию?

42 года (24 года за рулем), Украина,транзит
С нами с 02.11.2005

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: HD_Zed]
      25 марта 2026 в 09:44 Гілками

HD_Zed 24.03.2026 23:12 пишет:

Якийсь досвід в стилі - на заправках воняє бензином і пістолет завжди брудний, руки пачкаєш, або рукавиці треба.
Воно якщо все так погано і не можна не бруднити кабелі - то звісно воно не треба та електричка.
Проте своє стаціонарне місце рішає. Приїхати і вкинути кабель в порт займає секунд 5. Зранку ще 5 сек зворотня дія.
Звісно це довше, ніж форумні шумахери заливають повний бак за 3 хвилини з плануванням заїзда та виїздом з АЗС, але таке, важке життя електровода...

Оце я постійно топлю за ГБО. пістолет не воняє...та і не дають на АЗК самостійно його підключати на відміну від бензинових (принймні на авантажі та окко, де я зазвичай заправляю). Правда через рудого підочубчика якийсь час буде дорого і електричка можливо буде по вартості цікавіша навіть на комерційних чарджерах, бо газ ледь не 60 обіцяють через те що якийсь завод в затоці розваляли

V.I.P ***
Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: HDC1]
      25 марта 2026 в 10:03 Гілками

HDC1 25.03.2026 01:12 пишет:

Отже уже 10-ий раз ідемо по кругу - якщо нема постійних дальняків і є своя розетка - то електричка ідеально підходить. Якщо своєї розетки нема - електричка для фанатів. Якщо є розетка і дальняків багато - то це має бути електричка з хорошою швидкістю заряду, від 100 кВт ДВЗ.

Згоден, але трошки поправив.

Z@B
V.I.P *
32 года за рулем, Киев
С нами с 09.02.2013

25 марта 2026 в 10:22 Гілками

Paulskit 25.03.2026 10:03 пишет:

Отже уже 10-ий раз ідемо по кругу - якщо нема постійних дальняків і є своя розетка - то електричка ідеально підходить. Якщо своєї розетки нема - електричка для фанатів. Якщо є розетка і дальняків багато - то це має бути електричка з хорошою швидкістю заряду, від 100 кВт ДВЗ+електричка.

десь так)))

але а як же срач?

Змінено Z@B (10:23 25/03/2026)

Достоевский *
49 лет (29 лет за рулем), Киев
С нами с 31.07.2010

25 марта 2026 в 11:01 Гілками

УмKа 25.03.2026 09:44 пишет:

Disnake 25.03.2026 09:31 пишет:

та ну нафіг. Оці всі провода в машині. Де я потім руки помию?

ну у мене всі кабелі в авто заховані за оздобленням і в салоні їх не видно, у мене навіть в таврії в 90-х роках не стирчали кабелі, не знаю де ви такі знайшли

СуперСтар *
С нами с 01.07.2018

25 марта 2026 в 11:13 Гілками

Paulskit 25.03.2026 10:03 пишет:

Отже уже 10-ий раз ідемо по кругу - якщо нема постійних дальняків і є своя розетка - то електричка ідеально підходить. Якщо своєї розетки нема - електричка для фанатів. Якщо є розетка і дальняків багато - то це має бути електричка з хорошою швидкістю заряду, від 100 кВт ДВЗ.

Ти логічно поправив, але тільки для одного випадку - для заможних автоюашників, для тих хто з багатої сімї.
А для тих в кого гроші мають рахунок то можна й електричкою на дальняк

Autoua.netФорумВибір автомобіля
Додаткова інформація
15 користувачів і 81 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AVB, Yorc, Stor, moderator, BorisB 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг: *****
Переглядів теми: 663353

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія