Отже уже 10-ий раз ідемо по кругу - якщо нема постійних дальняків і є своя розетка - то електричка ідеально підходить. Якщо своєї розетки нема - електричка для фанатів. Якщо є розетка і дальняків багато - то це має бути електричка з хорошою швидкістю заряду, від 100 кВт ДВЗ.
Згоден, але трошки поправив.
Ти логічно поправив, але тільки для одного випадку - для заможних автоюашників, для тих хто з багатої сімї. А для тих в кого гроші мають рахунок то можна й електричкою на дальняк
Та хоч на велику) Вчора проїхав свої 1.3 за рекордних, в поганому сенсі, 13 годин. То корки, через ремонти доріг, то просто повільна їзда через ті самі ремонти. Електричкою треба додати ще один день. Тобто стоповер в готелі, вечерю тощо. Отже чи для багатих та ізда на електричці на дальняк - то вже питання. На моїй при 100+ км/год буде десь 22кВт*0.6*13=171,6 кВт. Солярка 7*13*2=182. Де тут перевага електрички?
Отже уже 10-ий раз ідемо по кругу - якщо нема постійних дальняків і є своя розетка - то електричка ідеально підходить. Якщо своєї розетки нема - електричка для фанатів. Якщо є розетка і дальняків багато - то це має бути електричка з хорошою швидкістю заряду, від 100 кВт ДВЗ.
Згоден, але трошки поправив.
Ти логічно поправив, але тільки для одного випадку - для заможних автоюашників, для тих хто з багатої сімї. А для тих в кого гроші мають рахунок то можна й електричкою на дальняк
Ну тобто? ДВЗ-шники часто ніщеброди, у них ніякої інфраструктури, ні особняка за містом з зарядною станцією, ні сес, ні батарей на сотню кіловат в запасі. Ось і перебиваються чим можуть.
А для тих в кого гроші мають рахунок то можна й електричкою на дальняк
Є підозри, що у значного % тих хто вважає, що він потужно економить з електричкою, є проблеми з підрахунком TCO і впливом на загальний бюджет.
Якщо своя розетка, то постійна щоденна дрочба з кабелями, зматай розматай, підключи відключи. Вони ще й не дуже чисті, то або руки пачкаєш, або рукавиці треба. Також не завтикати взяти з собою, якщо кудись їдеш. Тобто замість сів і поїхав у тебе ось цей постійний ритуал. У мене ще бувало, що я тупо забував її на зарядку ставити, звик просто вийти і все. На публічних тут вже терли перетерли. Для мене основне це безліч різних додатків, немає просто "приклав карту" і готово. Також непрогнозованість по часу. Буде працювати зарядка чи ні, вільний порт чи ні, є електрика чи ні. Власне, останнє, це основний фактор, який не дає мені замінити Жука на електрику. Я не хочу вирішувати проблему "дівчина одна з розрядженим авто десь між містами". От взагалі.
1. Відкрив лючок 2. Вставив зарядний пістолет 3. Включив автомат (якщо потрібно, за бажанням).
5 сек з перекурами )
навіщо щоденно? людина щоденно проїзжає 300км? таксист? з тамким підходом мабуть зуби не чистисть, не голиться, душ не приймає, в туалет не ходить. треба ж не забути це зробити і руки після цього помити і на це все ж потрібно час . :-)
Прифронтове місто. Можуть потушити у будь-який час. Хоча тьхутьхутьху не тушили ще. Психосоматично зручніше.
Є підозри, що у значного % тих хто вважає, що він потужно економить з електричкою, є проблеми з підрахунком TCO і впливом на загальний бюджет.
насправді проблема в тому, що з електричкою TCO може бути зрозумілим тільки коли її продаси (з двз це трохи простіше, але також може ситуація змінитися), а наразі всі собі малюють очікування
А роскажи нам ТСО володіння електичкою, дуже цікаво От тобі вхідні дані 25к коштувала машина, нічний тариф 2.64 грн/кВт тариф на трасі 20грн/кВт витрата середньорічна 20кВт/100 співвідношення місто/траса 80/20 з обслуговування - салонні фільтри, розвал, гальмівна як у всіх раз на 3 роки, гума, склоочисники, омивачка давай так, щоб років 5 володіння з 15К пробігу на рік. якраз один комплект гуми зима+літо зітреться.
Може ми тут щось не в курсі, що економії нема
Де тут перевага електрички?
Якщо іздити на час - то так, у дальніх перегонах електричка безумовно програє. Якщо їздити у нормальному (сімейному) режимі з періодичними зупинками на піс-стопи, перекуси, іноді шопінг та інше, то практично один хрін. Я їздив на 1000+ км за один день (у січні!), можу казати авторитетно.
Код:
ти мусиш періодично на болтіку кататися. компенсувати природі свій 6літровий нафтопереробний завод на колесах
Електричка перекриває всі мої потреби на кожний день ДВЗ стоїть чекає, коли раз на рік знадобиться кудись їхати далі ніж в село, а продавати жалко, так і буде стояти...
Якщо іздити на час - то так, у дальніх перегонах електричка безумовно програє. Якщо їздити у нормальному (сімейному) режимі з періодичними зупинками на піс-стопи, перекуси, іноді шопінг та інше, то практично один хрін. Я їздив на 1000+ км за один день (у січні!), можу казати авторитетно.
1222км Краковець-Мюнхен - 15 годин загалом. Середня біля 110 і 3 години зарядок. Нічого такого. На 2 години більше пітстопів ніж ДВЗ, це десь 13-15% відсотків різниці по часу.
Може ми тут щось не в курсі, що економії нема
ну то можна спилять мушку і допустити, що цей розрахунок для кожного свій - і насправді мабуть кожен може пригадати знайомого, який повівся на електричку бо ж паливо це X в місяць а електро це X/5 чи там X/10. І не тільки лиш усі рахують - вартість заміни наявного ДВС на EV, що задовільняє ті ж потреби (з цим взагалі не дуже, бо вимагає йти на компроміс). Початкову та очукувану кінцеву вартість на період користування, ризики вкладень які зростають з віком електрички (почем там батка для зікра? та навіть до іоніка5). Або вкладення в СЕС-батареї-інвертори, або підведення розетки в паркінгу.
Може вийти що профіт все одно є - але і він не нашару, бо власник тепер живе просто оцим коли там зарядити ой хмарки ой відключення чи ще шось. Цей профіт, на фоні вартості життя та інших витрат на авто (електрички так само миються, оплачують паркування яке в місті не 0 і т.д.), цей профіт може бути економією на спічках. Особливо якщо не розраховувати на роки уперед що е\е для населення і далі буде мати субсидовану ціну.
Хтось їздить багато, живе за містом, і є 2га авто з поршнями зазвичай, і це по суті єдиний адекватний кейз.
ти мусиш періодично на болтіку кататися. компенсувати природі свій 6літровий нафтопереробний завод на колесах
ну то можна спилять мушку і допустити, що цей розрахунок для кожного свій - і насправді мабуть кожен може пригадати знайомого, який повівся на електричку бо ж паливо це X в місяць а електро це X/5 чи там X/10. І не тільки лиш усі рахують - вартість заміни наявного ДВС на EV, що задовільняє ті ж потреби (з цим взагалі не дуже, бо вимагає йти на компроміс). Початкову та очукувану кінцеву вартість на період користування, ризики вкладень які зростають з віком електрички (почем там батка для зікра? та навіть до іоніка5). Або вкладення в СЕС-батареї-інвертори, або підведення розетки в паркінгу.
Може вийти що профіт все одно є - але і він не нашару, бо власник тепер живе просто оцим коли там зарядити ой хмарки ой відключення чи ще шось. Цей профіт, на фоні вартості життя та інших витрат на авто (електрички так само миються, оплачують паркування яке в місті не 0 і т.д.), цей профіт може бути економією на спічках. Особливо якщо не розраховувати на роки уперед що е\е для населення і далі буде мати субсидовану ціну.
Тобто пердь в борошно, як і очікувалось які ризики у нормального авто? Китайців не беремо, це про "юшку та рибку" приказка.
Моя перша машина пішла в продаж з різницею в 20к від покупки. Це був свідомий вибір, не варто очікувати економію коли ринок тільки формується. Зараз, коли ціни вже стали адекватними, та є досвід експлуатації - електричка в місті це просто супер. 400 коней завджи на піку момента, повний привід, і на порядок менша ціна обслуговування та "заправки". за 70к пробігу різниця з ДВЗ буде 10к$ на володіння, що навіть за умови подешевшання машини на ці гроші вийде в ноль по витратах.
Хтось їздить багато, живе за містом, і є 2га авто з поршнями зазвичай, і це по суті єдиний адекватний кейз.
мммм, то ми тут неадеквати. штош, нарешті хтось це сказав вголос
Одночасно з цим рейтингом ті ж аналітики “викотили” анти-топ ліквідності, назвавши 10 машин, які за 5 років знецінюються найшвидше.
Nissan Leaf (-63,1%). Infiniti QX80 (-62,8%), Volkswagen ID.4 (-62,1%), Tesla Model S (-62%), Land Rover Range Rover (-61,7%), BMW 7-Series (-61,6%), Tesla Model X (-61,2%), Ford 5-Series (-59,5%) (тут хз що це журналізди написали, але здається мова про Е-Series) Infiniti QX60, що знецінюється за перші п’ять років експлуатації на 58,3%.
І головне - це ж не про "битки" мова йде, а про просте б/в...
Тобто пердь в борошно, як і очікувалось
трохи фільтруй зі своїм пердінням, я не твій кум
(надалі в ігнорі, не напружуйся)
ну то можна спилять мушку
Повага, вона або взаємна, або ніяка
Моя перша машина пішла в продаж з різницею в 20к від покупки.
Тобто ти на авто С класу втратив 20 за скільки, 5 років? І це ж вона не нова була, правильно, біточек? Новий, з салону, ДВЗ аналогічного класу за 10 років втратив 17к. От і економія.
Моя перша машина пішла в продаж з різницею в 20к від покупки.
Тобто ти на авто С класу втратив 20 за скільки, 5 років? І це ж вона не нова була, правильно, біточек? Новий, з салону, ДВЗ аналогічного класу за 10 років втратив 17к. От і економія.
Він же написав що покупка була здійснена свідомо в період бурхливого росту технологій і відповідно бурхливого зниження цін. Зараз ситуація інша ніж була 3 роки назад. Для прикладу можу привести приклад втрати ціни на дешевій лушпайці Зое - куплена в 2023 за більше ніж 8К, продана у 2025 за 6. Втратила більше ніж 2К, але враховуючи кілометраж та відсутність ТО(крім ходовки), втрата в ціні більш ніж оправдана.
Та відмазок і я можу придумати, риночок такий був, війна, ще щось. Цікава фактична історія, купив за стільки, продав за стільки через Х років, Y пробігу. Ну і якщо продовжити, допустимо, я начитався цієї теми, розвісив вуха, захотів поміняти ненажерливий ДВЗ на економну електричку. База i4 m60 (найближче що у бмв є до m340) на 800к грн дорожче просто купити. Тобто, навіть без втрати в ціні, ти відразу двадцятку зверху повинен покласти, просто щоб далі економити. Може цифри на біточках і мають сенс, але крок в сторону і математика вже не така красива виходить.