Нормальний трирічний ДВЗ з такими опціями здешевшає не менше
дивлюсь по своїй - за 3-4 роки здешевшення десь на 10-20% залежно від пробігу та комплектації (топові дешевшають більше ніж базові)
Моя подешевшала на 20% за 3 роки. Таксон в топі за 5 років втратив 25% (купили за 38, продали за 28). 50% це вологі мрії, немає таких цифр і близько.
Мої профільні були куплені з інтервалом менше року, майже одного року випуску і за співставну ціну. Щось там 45$ за кожну. Обидва авто на момент купівлі мною коштували половину від салонної ціни. Електричка втратила 50%, дизель 30. Це при тому, що двз-шне авто доволі нішеве і непопулярне на вторинці.
...
дивлюсь по своїй - за 3-4 роки здешевшення десь на 10-20% залежно від пробігу та комплектації (топові дешевшають більше ніж базові)
Моя подешевшала на 20% за 3 роки. Таксон в топі за 5 років втратив 25% (купили за 38, продали за 28). 50% це вологі мрії, немає таких цифр і близько.
Мої профільні були куплені з інтервалом менше року, майже одного року випуску і за співставну ціну. Щось там 45$ за кожну. Обидва авто на момент купівлі мною коштували половину від салонної ціни. Електричка втратила 50%, дизель 30. Це при тому, що двз-шне авто доволі нішеве і непопулярне на вторинці.
період для порівнянн втрати ціни електричками не зовсім коректний. саме в той період було сильне падіння ціни електричних автомобілів , саме нових, відповідно впали ціни на бу. при виході на ринок виробники поставили максимальні ціни. та ж тесла на приклад. потім прийшлося їх коригувати суттево щоб збільшити попит, посилилася конкуренція. для нас тут зараз ця аналітика неактуальна. зараз вже не буде такого різкого падіння цін тому що виробники не знижують різко ціни. а для України то взагалі особливо період 2025 - 2026 рік. моя електричка зараз коштуе дорожче ніж я купив в минулому році... https://auto.novyny.live/chomu-tsini-na-vzhivani-tesla-strimko-znizhuiutsia-209884.html "Найважливіший фактор падіння цін можна описати двома словами — Ілон Маск", — зазначив Брауер. відповідно і інші виробники знижували ціни .
...
а я тут плачу що за 100 тисяч км передні аморти накрились (і то мабуть живі були якби я обережніше по глибам льоду стрибав в -17)
в мене передні 200 тис км пройшли, задні 300 тис км ( але задній хоч не потіють) але вже треба міняти бо скриплять сайленти якими вони кріпляться дот балки-)
о, це тайота?
Опель-))
Те що течуть екрани це не кінець світу і на швидкість пересування аж ніяк не вплавають. Якщо це самий великий недолік ски - ну тоді дійсно тачка гівно))).
П.С, потікший екран(маленький) за 100уй перепаковується, великий трошки дорожче.
Лиф как раз улетает как пирожки на вокзале. Везут с европы сотнями и все сразу уезжают,хоть 10 палок,хоть 6,хоть tekna,хоть бубен.И проблем с ними нет,батарея перепаковывается и меняется,очень быстро и очень недорого.Да и зачем их сравнивать,это разные машины,на старте разные.Хотя у лифа есть подогревы всех сидений,камеры 360,тепловой насос.
я про первые лифы, которые уже все.
а що з першими ліфами?) Той на якому я їжджу зараз - 2014 року, пробіг зараз 82 000) салон як новий) батарея 97%) ну лупастий)) але що з ними всьо?))
Лиф как раз улетает как пирожки на вокзале. Везут с европы сотнями и все сразу уезжают,хоть 10 палок,хоть 6,хоть tekna,хоть бубен.И проблем с ними нет,батарея перепаковывается и меняется,очень быстро и очень недорого.Да и зачем их сравнивать,это разные машины,на старте разные.Хотя у лифа есть подогревы всех сидений,камеры 360,тепловой насос.
а що з першими ліфами?) Той на якому я їжджу зараз - 2014 року, пробіг зараз 82 000) салон як новий) батарея 97%) ну лупастий)) але що з ними всьо?))
в тебе якась капсула часу
...
в тебе якась капсула часу
це знаєш, якщо в мене одні кросівки були, то я їх зношувала за сезон. А якщо зараз до фіга пар, то носити буду пенсії ))
Літій з часом старіє. Скоріше за все міняли комірки ще там по гарантії. В мене був такий ліф
Нормальний трирічний ДВЗ з такими опціями здешевшає не менше
Як же я обожнюю цю безапеляційність.
Спортейдж - 26% за 2 роки, Туарег - 60% за 5. Втрата половини вартості за 5 років володіння це золотий стандарт, якщо не брати до уваги граничні кейси типу Тойоти чи якоїсь Альфи, наприклад. Ну або випадки диких знижок типу дизельгейту чи корейських Ауді.
П.С. До речі, ті, хто тут пише, про втрату електричками 60% за 5 р., закиньте пару варіантів ід4 за 10-12 дол.
П.С.С. А, іще згадав Лачетті в далеких 2000-х з втратою рівно 50% за 3 роки.
"Вологі мрії", да. Головне безапеляційно заявляти)))
...
Як же я обожнюю цю безапеляційність.
Спортейдж - 26% за 2 роки, Туарег - 60% за 5. Втрата половини вартості за 5 років володіння це золотий стандарт, якщо не брати до уваги граничні кейси типу Тойоти чи якоїсь Альфи, наприклад. Ну або випадки диких знижок типу дизельгейту чи корейських Ауді.
П.С. До речі, ті, хто тут пише, про втрату електричками 60% за 5 р., закиньте пару варіантів ід4 за 10-12 дол.
П.С.С. А, іще згадав Лачетті в далеких 2000-х з втратою рівно 50% за 3 роки.
"Вологі мрії", да. Головне безапеляційно заявляти)))
id4 за 10 - це не 50% а 75-80% спортейдж 26% за 2 роки це маячня, їх 2 річні продають на 1-2к дешевше всього від ціни салону (а зустрічав навіть за таку саму ціну продавали (бо деякі кончені вважають несплату ПФ знижкою))
Якась каша
Я наводжу реальні приклади з життя скільки втрачали авто при продажу через певний час. А от саме "зустрічав", "продають" і є маячнею, оскільки хотілки дуже часто не мають абсолютно нічого спільного з ціною продажу вживаних авто.
Для того, щоб оце "id4 за 10 - це не 50% а 75-80%" було правдою, новий ід4 повинен коштувати 55 кдол. А поки вони втрачають біля 30% за 3-4 роки.
Нагадай скільки коштував ID.4 Pro на початку 23 року.
Якась каша
Я наводжу реальні приклади з життя скільки втрачали авто при продажу через певний час. А от саме "зустрічав", "продають" і є маячнею, оскільки хотілки дуже часто не мають абсолютно нічого спільного з ціною продажу вживаних авто.
Для того, щоб оце "id4 за 10 - це не 50% а 75-80%" було правдою, новий ід4 повинен коштувати 55 кдол. А поки вони втрачають біля 30% за 3-4 роки.
44 - 75% = 11 математика - ні не чули
це зараз їх ціна по 33 (навіть так виходить 66%)
Електрички суттєво подешевшали о 22-23 році. Думаю, що такого вже не буде. Як колиь ДВЗ на курсі наприкінці 2008 р.
І взагалі брати авто, щоб рахувати скільки воно потім втратить, це якийсь рівень мазохізму. Катайтеся й отримуйте задоволення.
ну дивись ID 4 в 2022 році коштував 45 тис, зараз 2022 року за 20-22 можна взяти от і виходить, що за 4 роки -50%. так далі вже такого подешевшання не буде, бо ринок вже начинає стабілізуватись.
ну дивись ID 4 в 2022 році коштував 45 тис, зараз 2022 року за 20-22 можна взяти от і виходить, що за 4 роки -50%. так далі вже такого подешевшання не буде, бо ринок вже начинає стабілізуватись.
Ok, в 2022 за 45 це був entry level преміум, умовний бубновий хс60. Можу про це впевнено, бо саме такий тоді купив брат дружини. Де можна зараз його за 22 купити?
І взагалі брати авто, щоб рахувати скільки воно потім втратить, це якийсь рівень мазохізму. Катайтеся й отримуйте задоволення.
А доводити економічну вигоду експлуатації авто повністю ігноруючи цей фактор - це якийсь рівень оленізму. Катайтеся й отримуйте задоволення (с)
Ok, в 2022 за 45 це був entry level преміум, умовний бубновий хс60. Можу про це впевнено, бо саме такий тоді купив брат дружини. Де можна зараз його за 22 купити?
Не знаю як зараз, а профільний 2 річним якраз за 23 і був куплений.
...
Не знаю як зараз, а профільний 2 річним якраз за 23 і був куплений.
Я про Вольво питав. Де можна купити хс60 2022+ за 22 к.
А доводити економічну вигоду експлуатації авто повністю ігноруючи цей фактор - це якийсь рівень оленізму.
Експлуатація авто, з фінансової точки зору, це завжди збитки і жодної економічної вигоди.