autoua
Autoua.netФорумВибір автомобіля

чи є сенс пересісти на електричку? (665/668)

V.I.P ***
С нами с 04.11.2012

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: -Виталя-]
      23 июля 2026 в 12:41 Гілками

Якщо ти їздив на Q7 (а ти, я підозрюю, їздив ), то фактично ті ж яйця, тільки в профіль, з більшою вагою і обмеженими можливостями використання.
Підвіска супер, пневма є пневма, салон по якості небо і земля в порівнянні з усім, що є на ринку за ці гроші. Все зручно, на своїх місцях, саме там де очікуєш. Мультимедійка трохи застаріла, меню дещо заплутані, але хоч працює консистентно.
З претензій, основна поки що до відсутності creep режиму. Також трохи здивований відсутністю тієї монументальності на ходу, до якої звик в БМВ і Туарегу. Можливо через тонкі шини, можливо через вагу, але факт. Швидко їхати на цьому авто не хочеться. Але от до комфорту питань немає, а це саме та проблема, яку хотілось вирішити.

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
Супер писатель! **
34 года за рулем, Бровары
С нами с 23.06.2009

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: Paulskit]
      23 июля 2026 в 12:48 Гілками

А які хоч претенденти розглядались?

опытный писатель **
40 лет (22 года за рулем), Киев
С нами с 29.11.2010

23 июля 2026 в 12:50 Гілками

Paulskit 23.07.2026 10:39 пишет:

keen 23.07.2026 10:29 пишет:

Paulskit 23.07.2026 10:24 пишет:

Кожен побачить те, в що вірить.
ID.4 був куплений по дуже гарній ціні у знайомих і так само проданий по дуже гарній ціні, тому що пощастило. Тому і відбулось так швидко. На цьому його історія закінчилась і слава богу.

Далі поки буде так, а там побачимо.

Q4?

55 e-Tron. Я ж писав, що хочеться авто з нормальною підвіскою. Варіантів на ринку в ці гроші буквально пара штук і всі компромісні.

Пиши, якщо будуть питання, я вже рік на такому, спортбек. Топова тачка

Достоевский **
Київ
С нами с 18.06.2013

23 июля 2026 в 15:26 Гілками

Paulskit 23.07.2026 12:41 пишет:

Якщо ти їздив на Q7 (а ти, я підозрюю, їздив ), то фактично ті ж яйця, тільки в профіль, з більшою вагою і обмеженими можливостями використання.
Підвіска супер, пневма є пневма, салон по якості небо і земля в порівнянні з усім, що є на ринку за ці гроші. Все зручно, на своїх місцях, саме там де очікуєш. Мультимедійка трохи застаріла, меню дещо заплутані, але хоч працює консистентно.
З претензій, основна поки що до відсутності creep режиму. Також трохи здивований відсутністю тієї монументальності на ходу, до якої звик в БМВ і Туарегу. Можливо через тонкі шини, можливо через вагу, але факт. Швидко їхати на цьому авто не хочеться. Але от до комфорту питань немає, а це саме та проблема, яку хотілось вирішити.

Дивно, що немає відчуття монументальності, як в Туарегові/Q7... Тим паче Єтрон ще й важчий напевне... А які шини стоять?
Відсутністтю creep режиму здивований... В тих же айдішках він є...
Але по якості і комфорту айдішкам до Єтрону далеко)
А що по витраті при аналогічних ввідних з попереднім ID.4?
Як по динаміці в порівнянні?
Як по відчуттям ці два авто по драйву як такому?

V.I.P ***
С нами с 04.11.2012

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: Igorchyk]
      23 июля 2026 в 16:04 Гілками

Рідні Bridgestone Alenza з AO омологацією, 255 ширина. Для авто вагою понад 2.5 тонни, не надто багато. Я так розумію це міра боротьби з витратами.
Динаміка трохи краща за ID.4, але якось все дуже плавно, навіть в Dynamic. Керується також краще за ID, менше кренів, більш зрозуміла поведінка шасі, передня і задня вісь як одне ціле, тут однозначно плюс. От кермо розчарувало повністю, занадто легке і не живе, незалежно від режиму. Ще сильно краще гальма, хоча, доречі, немає режиму B, тільки керування пелюстками потужності рекуперації.
Загалом це не драйверське авто абсолютно, це про комфорт пересування в першу чергу. Але якщо на ID мені їздити не подобалось взагалі, бісила його поведінка, то Ауді без питань, добротне, гарне авто, десь Вольво нагадує по характеру.
Витрата також більше за айдіху, в середньому десь на 5 квт.

V.I.P ***
С нами с 04.11.2012

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: Gonchik74]
      23 июля 2026 в 16:30 Гілками

Gonchik74 23.07.2026 12:48 пишет:

Дивились теслів, китайців, китайських європейців.
Найближча аналогія, це як айфон з андроїдом. Поки у батьків були андроїди, кожен тиждень були дзвінки що тут щось не так, то щось не працює, то щось "почистити" треба. Я втомився, купив їм айфони і дзвінки припинились, на 5-6 років питання закрите, поки батарея не помре повністю.
Тому європеєць, на гарній платформі, зі звичними органами керування і т.д. Так, можливо, саме з електрично-батарейною частиною є кращі, більш економічні авто, але мені важливий саме фінальний продукт, а не конкретні складові.
P.S. Тільки давайте тут не влаштовувати срач айфон-андроїд, доводити нікому нічого не цікаво, виключно аналогія з власного практичного досвіду.

Супер писатель! **
С нами с 23.06.2009

23 июля 2026 в 16:35 Гілками

Paulskit 23.07.2026 16:30 пишет:

Gonchik74 23.07.2026 12:48 пишет:

Дивились теслів, китайців, китайських європейців.
Найближча аналогія, це як айфон з андроїдом. Поки у батьків були андроїди, кожен тиждень були дзвінки що тут щось не так, то щось не працює, то щось "почистити" треба. Я втомився, купив їм айфони і дзвінки припинились, на 5-6 років питання закрите, поки батарея не помре повністю.
Тому європеєць, на гарній платформі, зі звичними органами керування і т.д. Так, можливо, саме з електрично-батарейною частиною є кращі, більш економічні авто, але мені важливий саме фінальний продукт, а не конкретні складові.
P.S. Тільки давайте тут не влаштовувати срач айфон-андроїд, доводити нікому нічого не цікаво, виключно аналогія з власного практичного досвіду.

Я не мав наміру. Просто цікаво було. З останнього, що катав - вайка і трійка. Швагер замовляє cla шутінг брейк 250+ як робоче авто. Вже аж свербить потестити. До речі - у мене яг європеєєць, тестую виключно оф авто в Європі і прекрасно розумію ваш вибір)

Змінено Gonchik74 (16:36 23/07/2026)

V.I.P ***
С нами с 04.11.2012

23 июля 2026 в 16:40 Гілками

Ягуар, доречі, також катали у знайомих. Але вони дуже відмовляли, щось там з батареєю. Ну і по розміру трохи не підійшов. Але їде гарно.
Тесла мінус відразу, Y жахливе авто, ергономіка відсутня, підвіска ще гірше ніж в ID.

Супер писатель! **
С нами с 23.06.2009

23 июля 2026 в 16:53 Гілками

Paulskit 23.07.2026 16:40 пишет:

Ягуар, доречі, також катали у знайомих. Але вони дуже відмовляли, щось там з батареєю. Ну і по розміру трохи не підійшов. Але їде гарно.
Тесла мінус відразу, Y жахливе авто, ергономіка відсутня, підвіска ще гірше ніж в ID.

Та там [*****] з тою батарейкою, то правда. Я теж би відмовляв. Ну і це ще не самий стрьомний прикол. Авто може вмерти на ходу через сівший 12 в акум. І ти тупо ловиш 2.2 т без гальм на швидкості 60 км/год. Це мій реальний кейс) А на тесті двохмоторної трійки глянув на колеса, а протектор буквально зтертий по зовнішній стороні коліс. Через те, що навалюють в поворотах. До речі, в новій трійці та нова підвіска цілком ок. Я б їздив. Знайомий каже, що трійку не можна давати новачкам, і я десь з ним згоден)
Перед Новим роком хотів купити cla, але там була лише 800 вольтова версія. Вже зараз за доплату можна взяти і 400 вольтову, але обмежену 150 кВт/год. Ну але повернули ПДВ і сенсу вже нема.

V.I.P ***
С нами с 04.11.2012

23 июля 2026 в 17:02 Гілками

Підвіску може і пофіксили, але ж салон і ергономіка все такі ж жахливі. Я не заставлю себе на такому їздити. Вже краще який небудь Зікр, там хоч всередині сидіти приємно.

Супер писатель! **
С нами с 23.06.2009

23 июля 2026 в 17:08 Гілками

Paulskit 23.07.2026 17:02 пишет:

Підвіску може і пофіксили, але ж салон і ергономіка все такі ж жахливі. Я не заставлю себе на такому їздити. Вже краще який небудь Зікр, там хоч всередині сидіти приємно.

Там ергономіка теж фікситься. Є продукти, що дружать з рідним софтом і суттєво змінюють сприйняття авто. Типу класичних перемикачів попоротів і нше. Як на мене, то сама велика проблема те, що це не ліфтбек. Проєм багажника - просто фіаско.

Достоевский **
Київ
С нами с 18.06.2013

23 июля 2026 в 22:06 Гілками

Paulskit 23.07.2026 16:04 пишет:

Рідні Bridgestone Alenza з AO омологацією, 255 ширина. Для авто вагою понад 2.5 тонни, не надто багато. Я так розумію це міра боротьби з витратами.
Динаміка трохи краща за ID.4, але якось все дуже плавно, навіть в Dynamic. Керується також краще за ID, менше кренів, більш зрозуміла поведінка шасі, передня і задня вісь як одне ціле, тут однозначно плюс. От кермо розчарувало повністю, занадто легке і не живе, незалежно від режиму. Ще сильно краще гальма, хоча, доречі, немає режиму B, тільки керування пелюстками потужності рекуперації.
Загалом це не драйверське авто абсолютно, це про комфорт пересування в першу чергу. Але якщо на ID мені їздити не подобалось взагалі, бісила його поведінка, то Ауді без питань, добротне, гарне авто, десь Вольво нагадує по характеру.
Витрата також більше за айдіху, в середньому десь на 5 квт.

Дякую за відгук, цікаво.
Завжди заглядався на ці Єтрони.

Супер писатель! **
Киев
С нами с 12.11.2009

25 июля 2026 в 07:32 Гілками

Ну Е-Трон как бы тоже с нюансами, я когда то себе хотела как ни как премиум от Ауди), но на четвёртой под ряд Тесле езжу и на это есть веские причины.

Вчера таки психанула и поехала Американкой в Святой Влас, как бы Польша, Германия вопросов нет, но вот Румыния, Болгария немного настораживали , оказалось все на уровне и ни чего сложного при чем к моему удивлению в Румынии вообще лайт, CCS2 хватает, по цене +- Украина я не игралась с Лидлами итд где можно зарядится за 50% стоимости, не было на это времени и желания + присутствовал легкий элемент стрема начиная с пересечения Румынской границы на Американке), итог выехала с Каменц-Подольского и проехала кусок пути бесплатно), дальше было две зарядки, первая с контролем точки невозврата 1290гр. и 1306 = 2596грн. топлива на большей, тяжёлый и очень резвый седан по маршруту Камнец-Подольский - Святой-Влас с 4мяпассажирами и кучей чемоданов при цене одного билета на автобус 4000грн.

Супер писатель! **
С нами с 23.06.2009

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: seksinika]
      25 июля 2026 в 10:32 Гілками

seksinika 25.07.2026 07:32 пишет:

Ну Е-Трон как бы тоже с нюансами, я когда то себе хотела как ни как премиум от Ауди), но на четвёртой под ряд Тесле езжу и на это есть веские причины.

Вчера таки психанула и поехала Американкой в Святой Влас, как бы Польша, Германия вопросов нет, но вот Румыния, Болгария немного настораживали , оказалось все на уровне и ни чего сложного при чем к моему удивлению в Румынии вообще лайт, CCS2 хватает, по цене +- Украина я не игралась с Лидлами итд где можно зарядится за 50% стоимости, не было на это времени и желания + присутствовал легкий элемент стрема начиная с пересечения Румынской границы на Американке), итог выехала с Каменц-Подольского и проехала кусок пути бесплатно), дальше было две зарядки, первая с контролем точки невозврата 1290гр. и 1306 = 2596грн. топлива на большей, тяжёлый и очень резвый седан по маршруту Камнец-Подольский - Святой-Влас с 4мяпассажирами и кучей чемоданов при цене одного билета на автобус 4000грн.

Ви вже визначіться, Камнец- він, чи Каменц-

Михалыч **
Киев
С нами с 29.01.2004

25 июля 2026 в 11:23 Гілками

Шановне панство
Порадте електричку людям віком 60+
Динаміка, фішки-навороти - нафік не цікаво.
Розмір - гольф класу
Батарея - має витримувати в тоштоному режимі 400 км, бо наразі присутні поїздки в "далекі села" туди-обратно в один день.
Авто обирається нове, або 1-2 річне без ДТП і ремонтів, такий пункт у людини.
Категорично не розглядається біток-америка, китай-BYD ті інший ноу-нейм сянь-дзень-пінь.
Бюджет 30к
Дивились KIA EV5, Юнікс, новий MG S5, альфу джуніор (оверпрайс).
Деякі вподобання вже сформувались.
Що пропустиили? поки вихідні - поїздити подивитися ще?

Достоевский *
49 лет (29 лет за рулем), Киев
С нами с 31.07.2010

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: axon]
      25 июля 2026 в 11:51 Гілками

axon 25.07.2026 11:23 пишет:

Шановне панство
Порадте електричку людям віком 60+
Динаміка, фішки-навороти - нафік не цікаво.
Розмір - гольф класу
Батарея - має витримувати в тоштоному режимі 400 км, бо наразі присутні поїздки в "далекі села" туди-обратно в один день.
Авто обирається нове, або 1-2 річне без ДТП і ремонтів, такий пункт у людини.
Категорично не розглядається біток-америка, китай-BYD ті інший ноу-нейм сянь-дзень-пінь.
Бюджет 30к
Дивились KIA EV5, Юнікс, новий MG S5, альфу джуніор (оверпрайс).
Деякі вподобання вже сформувались.
Що пропустиили? поки вихідні - поїздити подивитися ще?

а чому джуніор оверпрайс? нема запасу ходу? ціна ж наче була 1,3млн

Михалыч **
Киев
С нами с 29.01.2004

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: Disnake]
      25 июля 2026 в 12:01 Гілками

Disnake 25.07.2026 11:51 пишет:

а чому джуніор оверпрайс? нема запасу ходу? ціна ж наче була 1,3млн

в наявності одне авто 25 року за 35, але сподобалось.

Достоевский **
43 года (25 лет за рулем), Киев
С нами с 14.04.2003

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: axon]
      25 июля 2026 в 12:55 Гілками

альфа для людей 60+ буде не дуже зручною і розмір не дуже, як на мене
періодично їзжу, як пасом, так і за кермом.
+ є декілька дитячих хвороб, які, беручі до уваги майже відсутність чистих електричок в Україні, не поспішають лікувати.
наприклад, акум (той зо звичайний, для запуску) може сісти за добу на паркінгу. взимку грішили на холод, а зараз - працює РЕБ, авто так реагує. майте бустер і буде щастя.

Достоевский *
49 лет (29 лет за рулем), Киев
С нами с 31.07.2010

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: octob]
      25 июля 2026 в 13:20 Гілками

octob 25.07.2026 12:55 пишет:

альфа для людей 60+ буде не дуже зручною і розмір не дуже, як на мене
періодично їзжу, як пасом, так і за кермом.
+ є декілька дитячих хвороб, які, беручі до уваги майже відсутність чистих електричок в Україні, не поспішають лікувати.
наприклад, акум (той зо звичайний, для запуску) може сісти за добу на паркінгу. взимку грішили на холод, а зараз - працює РЕБ, авто так реагує. майте бустер і буде щастя.

наскільки я зрозумів це проблема всіх стелантісів з акумом

Супер писатель! **
Киев
С нами с 12.11.2009

25 июля 2026 в 13:33 Гілками

Gonchik74 25.07.2026 10:32 пишет:

seksinika 25.07.2026 07:32 пишет:

Ви вже визначіться, Камнец- він, чи Каменц-

Вы мне не говорите что делать и мне не придется отвечать вам взаимностью

Autoua.netФорумВибір автомобіля
Додаткова інформація
2 користувачів і 1065 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AVB, Yorc, Stor, moderator, BorisB 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг: *****
Переглядів теми: 796752

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія