Шановне панство Порадте електричку людям віком 60+ Динаміка, фішки-навороти - нафік не цікаво. Розмір - гольф класу Батарея - має витримувати в тоштоному режимі 400 км, бо наразі присутні поїздки в "далекі села" туди-обратно в один день. Авто обирається нове, або 1-2 річне без ДТП і ремонтів, такий пункт у людини. Категорично не розглядається біток-америка, китай-BYD ті інший ноу-нейм сянь-дзень-пінь. Бюджет 30к Дивились KIA EV5, Юнікс, новий MG S5, альфу джуніор (оверпрайс). Деякі вподобання вже сформувались. Що пропустиили? поки вихідні - поїздити подивитися ще?
а чого mg4 не розглядаєте? Там зараз дуже солодка ціна, авто надійне, на гарантії 7 років.
Я хворію на ID.3. Там є Long range версії. Мабуть по місту 400км витримають.
По місту в електричок розхід найменший. Якщо не враховувати морозну зиму. Лонг рейндж звичайно беруть для траси , поіздок на великі відстані . По місту нема сенсу переплачувати за Лонг рейндж. .
Шановне панство Порадте електричку людям віком 60+ Динаміка, фішки-навороти - нафік не цікаво. Розмір - гольф класу Батарея - має витримувати в тоштоному режимі 400 км, бо наразі присутні поїздки в "далекі села" туди-обратно в один день. Авто обирається нове, або 1-2 річне без ДТП і ремонтів, такий пункт у людини. Категорично не розглядається біток-америка, китай-BYD ті інший ноу-нейм сянь-дзень-пінь. Бюджет 30к Дивились KIA EV5, Юнікс, новий MG S5, альфу джуніор (оверпрайс). Деякі вподобання вже сформувались. Що пропустиили? поки вихідні - поїздити подивитися ще?
а чого mg4 не розглядаєте? Там зараз дуже солодка ціна, авто надійне, на гарантії 7 років.
Рік випуску 2023. Батарейка 60. Імхо, 400 км взимку важкувато проїхати. + що то за ємність та що залишилось з 23 року.
Навіщо в зимку такий рейндж по місту? За день накатуєте? Більша батарейка більша вага і споживання.
Рік випуску 2023. Батарейка 60. Імхо, 400 км взимку важкувато проїхати. + їх, що то за ємність та що залишилось з 23 року.
Нету ИМХО 200км. зимою он с этой батарейкой проедет, если в жёстких пробках с включённой печкой не стоять, летом он 400км. тоже не проедет при условии что большая половина дороге не под наклоном вниз).
Рассчитывайте что там батареи 50кВт и расход летом 17 а зимой 27.
ну от знавці підтягнулись батарея там 64 квтг, на 51 вже немає в наявності в офів, хіба на вторинці. Тому 400 по трасі вона проїде при швидкості 100. Щодо витрат, то особисто в мене влітку 16, взимку - 22, це якщо не економити, бо можна на пару квтг заощадити, але я люблю сідати в охолоджену/прогріту машину. Звичайно залежить від стилю їзди, бо дружина в мене різкіше їздить і привозить трохи більше.
По місту в електричок розхід найменший. Якщо не враховувати морозну зиму. Лонг рейндж звичайно беруть для траси , поіздок на великі відстані . По місту нема сенсу переплачувати за Лонг рейндж. .
Може бути. Я трохи далекий зараз від придбання електрички. Але вважаю що розумію як їм користуватись на повсякдень. Ви праві. Не треба купляти Лонг рендж, щоб заряджати авто умовно раз на місяць. Розуміння того де, коли і як заряджати авто теж багато вирішує.
ну от знавці підтягнулись батарея там 64 квтг, на 51 вже немає в наявності в офів, хіба на вторинці. Тому 400 по трасі вона проїде при швидкості 100. Щодо витрат, то особисто в мене влітку 16, взимку - 22, це якщо не економити, бо можна на пару квтг заощадити, але я люблю сідати в охолоджену/прогріту машину. Звичайно залежить від стилю їзди, бо дружина в мене різкіше їздить і привозить трохи більше.
Та да, куда мне, сколько у вас доступной емкости в батареи при 4 годах эксплуатации вашего гаджета?
Там ТН стоит у нее при 22кВт зимой или погромно она хитер не считает?
У меня БМВ ай3с последнего рестала летом расход имел 8-12кВт в зависимости от того как ехать и проезжал на батарейке 42.2кВт почти 300км., зимою ехал с расходом 23-27 и поражал своей затратой на обогревы), при этом запас хода был +- 180км.
як вже сказали - там 23-й рік і дизайн не подобається
дивились, дуууууже мала всередині. Звісно що розміри водія на ці відчуття теж впливають.
ну от знавці підтягнулись батарея там 64 квтг, Тому 400 по трасі вона проїде при швидкості 100. Щодо витрат, то особисто в мене влітку 16, взимку - 22,
MG S5 оп ТТХ пише 350км на 64-й батареи, але вона LFP, тому можна ганяти майже від 0 до 100 заряд.
Та да, куда мне, сколько у вас доступной емкости в батареи при 4 годах эксплуатации вашего гаджета?
Там ТН стоит у нее при 22кВт зимой или погромно она хитер не считает?
У меня БМВ ай3с последнего рестала летом расход имел 8-12кВт в зависимости от того как ехать и проезжал на батарейке 42.2кВт почти 300км., зимою ехал с расходом 23-27 и поражал своей затратой на обогревы), при этом запас хода был +- 180км.
моя ситуація трохи офтоп, бо хімія інша та ємність, чисто для статистики: soh зараз 93%, тобто 47-48 квтг залишилось, але для лфп це орієнтир, а не точне значення. Зараз запас ходу з моїм стилем водіння 330 км, без клімата 350. Хітер окремо показує, додає десь 2-3 квтг за годину взимку, але перевести ці витрати у км/год важко, бо сильно залежить від стилю водіння і де саме, була зима коли я годинами сидів під лікарнею з ввімкненою пічкою і там витрати до 25-26 доходили за поїздку, але чи це їзда Зиму та літу я міряю по заміні гуми. Минула зима показала 21.5 квтг на сотню, зараз літо - 15.8, це я їзжу як мені подобається без економії на обігрів або охолодження.
дивились, дуууууже мала всередині. Звісно що розміри водія на ці відчуття теж впливають.
Надо буде якось на винаєм знайти ID.3 та покататись декілька днів. Потестувати. Ще мабуть ZOI треба спробувати. Авто ще меньше, але для мене, по ціні, гарний варіант для початківця.
ну от знавці підтягнулись батарея там 64 квтг, Тому 400 по трасі вона проїде при швидкості 100. Щодо витрат, то особисто в мене влітку 16, взимку - 22,
MG S5 оп ТТХ пише 350км на 64-й батареи, але вона LFP, тому можна ганяти майже від 0 до 100 заряд.
глянув на сайті, там 350 на 49 батарейці, а на 62 має бути 420.
Дивились KIA EV5, Юнікс, новий MG S5, альфу джуніор (оверпрайс). Деякі вподобання вже сформувались.
прям от неочікувано додалась Honda eNS1, наразі в ній покупцям сподобалось геть усе. з мінусів - термоменеджмент батареї, нема насосу, тому гріє тенами, що впливає на витрату. Батарейка 68, зараз є пропозиції на 25-й рік по 22
Дивились KIA EV5, Юнікс, новий MG S5, альфу джуніор (оверпрайс). Деякі вподобання вже сформувались.
прям от неочікувано додалась Honda eNS1, наразі в ній покупцям сподобалось геть усе. з мінусів - термоменеджмент батареї, нема насосу, тому гріє тенами, що впливає на витрату. Батарейка 68, зараз є пропозиції на 25-й рік по 22
дуже багато мінусів крім тих шо перерахували. можу перерахувати, якщо цікавить :-) до речі в інших країнах світу продаеться дуже погано. тільки в Україні був популярний виключно через саму низьку ціну самої простої комплектацї. але ця ціна була досягнута економією на усьому на чому можливо. як в комплектації так і матеріалах. від хонди там тільик імя. чомусь вмикаеться прогрів батареї навіть при температурі 15с. що впливае на розхід и пробіг. так запрограмований софт. https://nextcar.ua/ru/news/u-honda-ens1-...rashod-energii/
Honda is discontinuing sales of the Honda e:Ny1 across most European markets due to extremely weak sales, managing only 105 registrations in Germany during 2025 before being pulled from online configurators in countries like the UK, Germany, Italy, and Spain in early 2026.
дуже багато мінусів крім тих шо перерахували. можу перерахувати, якщо цікавить :-)
так, цікавить звісно, з підвищеною витратою зрозуміло, що ще?
дуже багато мінусів крім тих шо перерахували. можу перерахувати, якщо цікавить :-)
так, цікавить звісно, з підвищеною витратою зрозуміло, що ще?
оцинковка відсутня. антикор оцинковку не замінить. бо все не покриєш антикором. люди виладали фотки з місцями корозії на дверцятах, арках. крім цього погана якість фарбування. рихтовщик викладав відео в новому авто на несучих елементах під капотом корозія. шумоізоляція жахлива. хоча може в топовій комплектації покраще. матеріали салону, пластик, оббивка сидінь дуже дешеві. шум, стуки в редукторі. бували випадки зависання системи при швидкій зарядці. котрі лікуються тільки діагностичним сканером. прозвали вагітною хондою. бо використана універсальна платформа від двс. батарейка просто приліплена до днища і некрасиво звисае. кліренс через це нижче і не кросоверний. при тому що редуктор найнижча точка. мультимедія для китайського ринку. для більш менш нормального користування потребує зовнішні додаткові пристрої. для порівняння у BYD система андроід. любі додатки ставлять просто на планшет. і повно е кастомних додатків которі дають можливість використати мільтимедіа на повну. відсутніть теплового насосу не саме погане. погано те що підігрів акб вмикає вже при температурі 15С. для порівняння в електричках групи ВАГ підігрів АКБ вмикаеться при температурі нижче 0С. у BYD підігрів вмикаеться при температурі нижче -18С.