Фіат на 1.3Мультіджет жре 5л. по трасі 4.5 В місті максимум бачив 5.5л. Але краще всього, купити щось з 1.6 і встановити газ. Ще можна Тойоту гібрид і встановити ГБО. По місту 7 л газу. Правильно вище казали, дизель не любить коротких поїздок, хоча би від 10км.
Купил для этих целей зимой как второе авто рено кенго 1.4 бензин, пассажир, и сразу поставил газ. Средний расход- 8 газа. Все необходимое в машине есть- кондей, подушки, гидрач, электростекла. Посадка удобная, обзор шикарный, багажник огромный, машина дешевая, не жалко и по кустам на рыбалку и хлам вывезти, и по городу... Теперь крузак мой больше стоит во дворе, чем ездит. Даже жена к кенгуренку прониклась, ездит с удовольствием.
SOD 06.09.2023 23:29 пишет: Octavia 1.2 TSI DSG 2015 город - 5,5-6л не напрягаясь (DSG включает 7ю передачу на 60 км/ч) трасса 90 км/ч - 4л 90 км/ч
ето вариант. А как ведет себя коробка? Не дергается при переключении? Чисто для информации.
Не пользуюсь этим авто с 2020 года. Переключения DSG 1.2 и 1.4 TSI одинаково незаметные, что такое дергания DSG я не познал (оба авто были куплены новыми) 1.2 очень понравилось в городе, надо лишь притронуться к педали аккселератора и машина легко набирает 50-60 км/ч. Активное «педалирование» лишь добавляло вой мотора не особо влияя на динамику разгона. Отличное авто для спокойного и экономного передвижения 1.4 сравнивая с 1.2 путается в передачах в городе, из приятного - при активном «педалировании» бодро ускоряется, на трассе 160-170 легко, но без норм шумоизоляции и устойчивой подвески долго ехать на этой скорости утомительно
ale_xey 06.09.2023 08:22 пишет: Бензін дорожчає. Електричка зараз - не кращий варіант... Якщо купляти авто для міста/дачі, то , мабуть, треба дивитись на витрату пального. Я надаю перевагу бензин. Так от, хто порадить авто з найнизчою витратою бензіну в міському циклі. Чотири/п'ятидверне с яким-небудь багажником. Яке можна купити в Україні, звісно.
Без газіка важко економно їздити. Кажуть Логани таксишні беруть 7-8 літрів газу. Але ремонт двигуна на 200. А так щоб чисто на бензині, мабуть Toyota Yaris 1.33.
Octavia A7 1,4 TSI 6MT місто від 5,5 до 8. траса 110-120 - 5-5,5, може бути і меньше коли тільки я та ноут в багажнику. рекорд по трасі 4,3 літра при швидкості 75-80 км минулого літа коли з бензином був напряг.
Демьян_Dnepr 08.09.2023 18:09 пишет: Без газіка важко економно їздити. Кажуть Логани таксишні беруть 7-8 літрів газу. Але ремонт двигуна на 200
В мене така витрата газу, з початку війни. Став спокійніше економніше їздити (але в межах швидкості потоку), точніше - розумніше. Витрата може бути, наприклад, 7.6 газу/100 км, що по Києву, що по трасі (але на трасі, звісно, вища швидкість). Це біля 2 грн/км, якщо рахувати лише газ (без бензину на прогрів і т.п.). Тобто, для недорогого пересування містом - турбіна не потрібна, як і супер-технологічний двигун з безпосереднім впорскуванням - в мене 1.5 атмо 107 кс. Потрібно лише мінімально користуватися гальмами, натомість - максимально користуватися КПП і кінетичною енергією авто, оцінюючи обстановку попереду, і все.
Демьян_Dnepr 08.09.2023 18:09 пишет: Без газіка важко економно їздити. Кажуть Логани таксишні беруть 7-8 літрів газу. Але ремонт двигуна на 200
В мене така витрата газу, з початку війни. Став спокійніше економніше їздити (але в межах швидкості потоку), точніше - розумніше. Витрата може бути, наприклад, 7.6 газу/100 км, що по Києву, що по трасі (але на трасі, звісно, вища швидкість). Це біля 2 грн/км, якщо рахувати лише газ (без бензину на прогрів і т.п.). Тобто, для недорогого пересування містом - турбіна не потрібна, як і супер-технологічний двигун з безпосереднім впорскуванням - в мене 1.5 атмо 107 кс. Потрібно лише мінімально користуватися гальмами, натомість - максимально користуватися КПП і кінетичною енергією авто, оцінюючи обстановку попереду, і все.
Золоті слова про гальма. І педальку газу гладити, а не давити ). Нажаль, є вулиці буквально усіяні лежачими поліцейськими, типу Наумова, ось де зло автомобіліста
В мене Камрі Гібрид, цьогорічна. По Києву 3,5-4,5, в пробках і по трасі (130-150) 5,5-6,5. Якщо без кондиціонера буде менше. Правда пробіг тільки 4 тис, як далі буде невідомо.
krabik 11.09.2023 14:20 пишет: Рено Гранд Сценик 1,5 турбо дизель: город 4,8 - 6,3 л/ 100 км. Трасса 3,8 - 5,2 л/100 км. Все данные с работающим климат-контролем.
у кумы Тюксон гибрид - по городу 5,5 - 6,5 л/ сотню. По трассе - те же 6,5 литров на сотню...
Ці всі цифри - ні про що без середньої швидкості. При 60км/ч навіть мій 7мимістний сітрік бере менше 3л/100км. Але ж середня за 40 тисяч витрата в мене трохи більше 6л/100км .