Холодильник Плита ендукційна Духовий шкаф Кондиціонер - 3 шт Тепловий насос (зараз гріє суто воду, в зимку гріє і теплу підлогу) Фільтр басейна Підігрів басейна (ніколи не вмикав) Ну і побутові розетки + освітлення (все ЛЄД)+ дрібнота (компи, монітори, проектор)
Тобто мающи цей парад техніки ти вважаєте що покази за минулі місяці вірними? 80 кВт в місяць по денному тарифу це значить що ти кондиціонер ні разу не вмикав, а індукційну плитка вмикалась 1-2 раза.
Приладів багато?
Холодильник Плита ендукційна Духовий шкаф Кондиціонер - 3 шт Тепловий насос (зараз гріє суто воду, в зимку гріє і теплу підлогу) Фільтр басейна Підігрів басейна (ніколи не вмикав) Ну і побутові розетки + освітлення (все ЛЄД)+ дрібнота (компи, монітори, проектор)
Тобто мающи цей парад техніки ти вважаєте що покази за минулі місяці вірними? 80 кВт в місяць по денному тарифу це значить що ти кондиціонер ні разу не вмикав, а індукційну плитка вмикалась 1-2 раза.
Мене теж здивували витрати в 280 кВт на місяць при такій кількості споживачів. Маю 1 кімнатну квартиру в якій ні кондиціонера, ні басейну, а ні теплового насосу. Маю лише індукційну плиту, духовку, бойлер, пральну машину, все освітлення ЛЕД, холодильник, ПММ яка майже не працює, тай то в серпні 280 кВт і це рекордне мінімальне споживання, завжди більше 300 квт.
Не може бути так що всі попередні місяці подавались помилкові показання, а в цьому місяці прийшли зняли контрольні та вирівняли?
...
Мене теж здивували витрати в 280 кВт на місяць при такій кількості споживачів. Маю 1 кімнатну квартиру в якій ні кондиціонера, ні басейну, а ні теплового насосу. Маю лише індукційну плиту, духовку, бойлер, пральну машину, все освітлення ЛЕД, холодильник, ПММ яка майже не працює, тай то в серпні 280 кВт і це рекордне мінімальне споживання, завжди більше 300 квт.
Не може бути так що всі попередні місяці подавались помилкові показання, а в цьому місяці прийшли зняли контрольні та вирівняли?
А что в 1 ком можно на 280 кВт ? Трёшка, два человека, 4 кота и аквариум 350+, бойлер, холодильник, комп как комп и телевизор, кондей, часть июня и июль в доме пришлось подержать сервер на 2*ксенон и потребление 281. В августе сервер уехал но кондёр кроме на ночь пришлось включить на постоянку. Показания совпадают с дтек +-5%
А что в 1 ком можно на 280 кВт ?
а це від кількості кімнат не залежить, принаймні якщо електроопалення не ввімкнено. Кількість та потужність приладів, людей, час який проводять вдома, і таке інше впливають. От в тебе є електрична плита? Якщо немає, то це мінус 100-150 квтг на місяць.
Будь-який електричний лічильник показує поточну потужність свого навантаження. Лише в не зовсім зручній формі - кількість імпульсів на годину. Тобто, щоб побачити підвищене споживання на лічильнику - можна обійтися навіть без кліщів. З кліщами зручно лише перевіряти вже кінцевих споживачів, якщо там є окремі дроти N, L, на які можна повісити кліщі. Якщо доступу до проводів N, L немає - то є компактні багатофункціональні вимірювачі "в розетку", вони недорогі.
По графіку погодинного споживання видно, що споживання пов'язано якось із часом доби, і найбільше - ополудень. Це схоже на кондиціонери. Якщо ТС сам не хоче - можу допомогти спробувати розібратися на місці (на вихідних), в мене є основні необхідні прилади, якщо що.
...Почти во всех случаях мне достаточно токовых клещей.
вопрос: а насколько точно оно показывает в сравнении с традиционным замером тока? это вопрос для собственного развития...
Кліщі з розрізним трансформатором струму - теж досить традиційний спосіб вимірювання струму, йому вже мінімум сто років. Точність - вказується в описах приладів, типово вона - достатня, типу 2-3-5 %.
Початкове вирахування, хто споживає електрику - досить просте. Дивимося на мигання індикатору елеетролічильника, і вимикаємо, по черзі, автоматичні вимикачі в електрощитку. Далі (особливо, якщо вимикачів не багато) - по черзі вимикаємо всі споживачі, і так само спостерігаємо за лічильником. Все.
Добре, нехай я переплутав показники день/ніч, і в день я споживаю 200 кВт. Це ні на що не впливає.
До цього моменту я ніколи не звертав уваги, що у мене ввімкнено і коли. Тому що я звертаю увагу на рахунки, і коли впродовж року я плачу, умовно 50, то це для мене норма, а коли приходить рахунок на 500, то у мене є питання.
Помпа басейна у мене запрограмована на 14 годин роботи щодоби. Підігрів басейна я НІКОЛИ не вмикав, тому що в літку і так т води=26-30, а в зимку я не корустуюсь.
Всі інши прилади використовуються за потреби. - плита: мінімум 3 рази на добу - мікрохвильовка: мінімум 3 рази на добу - чайник: мінімум 3 рази на добу - ПММ: мінімум 1 раз на добу - стиралка: мінімум 3 рази на тиждень - три лептопи постійно підєднані до мережі - і ще у мене є робот пилосос, єлектровіник, один телевізор, ігрова приставка і раз на тиждень я користуюсь парогенератором, звичайним пилососом + пару разів на місяц мийкою високого тиску.
І так впродовж року, мої побутові звички не зміювались, рахунки за єлектроєнергію були нізмінні.
Предісторія - отримав рахунок за електроєнергію Х10 (ікс десять) від звичайного і трошки засмутився. Провів невеличкий аналіз. За попередні три місяці у мене був наступний "розхід"
Зверніть увагу! 5 та 7 місяць, однакові показання до коми, це неможливо в принципі, явно показники нараховувалися автоматично, а в 9 місяці зняли фактичні показання. Судячи з кількості електроприладів, фактичне споживання 600-800 кВатт в місяць, меньше бути не може.
Предісторія - отримав рахунок за електроєнергію Х10 (ікс десять) від звичайного і трошки засмутився. Провів невеличкий аналіз. За попередні три місяці у мене був наступний "розхід"
Зверніть увагу! 5 та 7 місяць, однакові показання до коми, це неможливо в принципі, явно показники нараховувалися автоматично, а в 9 місяці зняли фактичні показання. Судячи з кількості електроприладів, фактичне споживання 600-800 кВатт в місяць, меньше бути не може.
6й місяць теж так. Просто в червні 30 днів, а в травні і липні по 31му.
Тож принаймні травень-липень - все нараховувалось по середньому за якийсь попередній період (квітень?). А в серпні зняли реальні показники і тут "сюрприз" реального споживання. На мою думку - кондиціонери. Якщо не хочется такого, то необхідно просто самому контролювати і подавати показники щомісяця. І тоді "сюрприз" буде помічений раніше. Навіть зараз можна для себе позаписувати добові показники з лічильника і картинка має стати зрозуміла.
П.С. Не знаю, який електропостачальник, але в тому ж Yasno також можна подивитись звідки показники бралися.
таки да у меня нет подогрева полов и бассейна (на балконе строить?) но 2 кондея круглосуточно, два холодильника, электрочайник и электрокофеварка у меня в августе вышло 650 кВт в июне было 440 в мае 330 в апреле всего 260 (кондеи-то выключены были) остальное по-мелочи - лэды везде, пара ноутбуков, зарядки для телефонов
так что надо умерять аппетиты на зоопарке или не удивляться оному...
Як варіант - кондиціонери в режимі "авто", з похолоданням почали вмикатись на обігрів?
Добре, нехай я переплутав показники день/ніч, і в день я споживаю 200 кВт. Це ні на що не впливає.
До цього моменту я ніколи не звертав уваги, що у мене ввімкнено і коли. Тому що я звертаю увагу на рахунки, і коли впродовж року я плачу, умовно 50, то це для мене норма, а коли приходить рахунок на 500, то у мене є питання.
Помпа басейна у мене запрограмована на 14 годин роботи щодоби. Підігрів басейна я НІКОЛИ не вмикав, тому що в літку і так т води=26-30, а в зимку я не корустуюсь.
Всі інши прилади використовуються за потреби. - плита: мінімум 3 рази на добу - мікрохвильовка: мінімум 3 рази на добу - чайник: мінімум 3 рази на добу - ПММ: мінімум 1 раз на добу - стиралка: мінімум 3 рази на тиждень - три лептопи постійно підєднані до мережі - і ще у мене є робот пилосос, єлектровіник, один телевізор, ігрова приставка і раз на тиждень я користуюсь парогенератором, звичайним пилососом + пару разів на місяц мийкою високого тиску.
І так впродовж року, мої побутові звички не зміювались, рахунки за єлектроєнергію були нізмінні.
Яка помпа басейну? У мене фільтраційна система бере 1-1.5кВт в басейні і якщо помножити це на 12-14, то вже 30кВт за день. У вас якої потужності помпа?
Зверніть увагу! 5 та 7 місяць, однакові показання до коми, це неможливо в принципі, явно показники нараховувалися автоматично, а в 9 місяці зняли фактичні показання
так і було швидше всього а тс не моніторив показники лічильника. Якби якийсь девайс раптом почав жерти ці скажені кіловати, то він би вже згорів або виділяв купу тепла.
п.с. в мене так колишня дружина більше року оплачувала лише за доставку газу і думала, що це вона так економно опалює 2к квартиру. Доки не побачила нарешті борг в 15 тисяч)
У мене показники лічильника відповідають показникам в рахунку.
А показники щомісяця передаєте? І яким каналом?
...
А что в 1 ком можно на 280 кВт ? Трёшка, два человека, 4 кота и аквариум 350+, бойлер, холодильник, комп как комп и телевизор, кондей, часть июня и июль в доме пришлось подержать сервер на 2*ксенон и потребление 281. В августе сервер уехал но кондёр кроме на ночь пришлось включить на постоянку. Показания совпадают с дтек +-5%
4 человека в квартире -350кВт в среднем; 1 человек - 80кВт в среднем.
Предполагаю что основной потребитель бойлер, ибо расход воды в х3 отличается. Готовка - газ.
У мене показники лічильника відповідають показникам в рахунку.
зламався лічильник?
Обратите внимание, что потребление днём увеличилось в 30,6раза, а ночью всего в 3,7 раза. Я бы подал заявку на замену электросчётчика в обсуживающую компанию.
2. Як знайти прилад, який краде, якщо краде?
купити ватметр та вмикати почергово всі підозрілі прилади через нього. Показуватиме миттєве споживання а також споживання наприклад за годину чи за кілька годин можна моніторити.
+ "Универсальный бытовой энергометр, ваттметр бытовой, амперметр, вольтметр, 3680W Intertek Cat 2 с подсветкой (CAT II, ip20) со счётчиком электроэнергии" как пример, 455грн.