autoua
Autoua.netФорумКурилка

Як ви позбавляєтесь кліщів?

V.I.P *
С нами с 10.11.2009

Як ви позбавляєтесь кліщів?
      3 октября 2023 в 12:10 Гілками

Можна викручувати, можна розхитувати, можна залити олією, і потім пінцетом зачепити - він неначе сам вилізе.
Але закордоном діти вже декілька разів "ловили" кліщів, і в лікарні у всіх випадках їм прикладали вату, змочену якоюсь рідинию, на пару секунд, і кліщ залишається на тампоні.
Що то за рідина? Ніхто не знає?

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
Достоевский **
43 года (22 года за рулем), Киев
С нами с 07.01.2008

Re: Як ви позбавляєтесь кліщів? [Re: ale_xey]
      3 октября 2023 в 12:18 Гілками

ale_xey 03.10.2023 12:10 пишет:

Можна викручувати, можна розхитувати, можна залити олією, і потім пінцетом зачепити - він неначе сам вилізе.
Але закордоном діти вже декілька разів "ловили" кліщів, і в лікарні у всіх випадках їм прикладали вату, змочену якоюсь рідинию, на пару секунд, і кліщ залишається на тампоні.
Що то за рідина? Ніхто не знає?

що на це каже гугл?

V.I.P *
С нами с 10.11.2009

Re: Як ви позбавляєтесь кліщів? [Re: -Виталя-]
      3 октября 2023 в 12:20 Гілками

поки не знайшов. Тільки механічні методи

важничающий писатель **
Вже між лісами
С нами с 24.12.2013

3 октября 2023 в 14:12 Гілками

Ловив ще до війни в селі кілька разів. Сам не знімав. Чимчикував до найближчого травмпункту, де лікар чи медсестра самі доставали цього маленького супостата пінцетом та направляли до інфекціоніста. Той давав мені безкоштовно (!) якісь антибиотики (з гумдопомоги)для профілактики хвороби Лайма (борильоза), бо це хренова хвороба... З розмов з ескулапами зрозумів, що особливо небезпечного в тому, що голова цієї тварі може відірватися та залишитися в людині не має, якщо ця істота не має в собі збудників хвороб. Просто вона там "перегниє" і все. Але якщо в тварі були збудники - то погано, тому не треба ризикувати та краще до травмпункту, де їх вміють гарно доставати без розриву на частки... Також чув від них же, що капати олією на них - марна трата часу. Бо ці тварі будуть її просто жерти та не вилізуть, поки не наїдяться

СуперСтар ***
55 лет (36 лет за рулем), Киев
С нами с 16.12.2003

Re: Як ви позбавляєтесь кліщів? [Re: Клаус]
      3 октября 2023 в 15:46 Гілками

Клаус 03.10.2023 14:12 пишет:

Ловив ще до війни в селі кілька разів. Сам не знімав. Чимчикував до найближчого травмпункту, де лікар чи медсестра самі доставали цього маленького супостата пінцетом та направляли до інфекціоніста. Той давав мені безкоштовно (!) якісь антибиотики (з гумдопомоги)для профілактики хвороби Лайма (борильоза), бо це хренова хвороба... З розмов з ескулапами зрозумів, що особливо небезпечного в тому, що голова цієї тварі може відірватися та залишитися в людині не має, якщо ця істота не має в собі збудників хвороб. Просто вона там "перегниє" і все. Але якщо в тварі були збудники - то погано, тому не треба ризикувати та краще до травмпункту, де їх вміють гарно доставати без розриву на частки... Також чув від них же, що капати олією на них - марна трата часу. Бо ці тварі будуть її просто жерти та не вилізуть, поки не наїдяться

Доксициклін - 200 мГ (разова доза, для попередження захворювання хворобою Лайма).
Якщо пройшло не більше 12 годин після укусу та кліщ не встиг добре напитися - ймовірність зараження незначна. Можна ще кліща здати на аналіз, мені це коштувало 275 грн. (лабораторія ДІЛА)

важничающий писатель **
Вже між лісами
С нами с 24.12.2013

Re: Як ви позбавляєтесь кліщів? [Re: Професор]
      4 октября 2023 в 07:15 Гілками

Во, нагадав мені назву. Все вірно, саме так пігулочки називаються...
В мене знайома теж покормила собою кліща. Але вона махнула рукою на візит до інфекціоніста. Років з 10 вже як працює на аптеку - таки підхопила вже цю хворобу Лайма та трохи загнала своє здоров'я наслідками борильозу...

Супер писатель! ***
19 лет за рулем, Киев
С нами с 31.08.2006

4 октября 2023 в 08:08 Гілками

Клаус 03.10.2023 14:12 пишет:

Також чув від них же, що капати олією на них - марна трата часу. Бо ці тварі будуть її просто жерти та не вилізуть, поки не наїдяться

Саме капати олією - марна.
Кліщі дихають .. дупкою ) Тому потрібно залити олією так, щоб саме дупка була у олії. Наприклад обручкою обмежити ,залити і тримати.
Чула версію, що можно змоченим в воді ватним диском поводити по часовій та він сам відпаде. Але не пробувала.

подсевший на форум **
38 лет за рулем, Киев
С нами с 31.10.2014

4 октября 2023 в 10:13 Гілками

Клаус 04.10.2023 07:15 пишет:

В мене знайома теж покормила собою кліща. Але вона махнула рукою на візит до інфекціоніста. Років з 10 вже як працює на аптеку - таки підхопила вже цю хворобу Лайма та трохи загнала своє здоров'я наслідками борильозу...

Я про такі жахи час від часу читаю на цьому форумі і ще десь в інеті. Але от стикнувся із реальною ситуацією. На початку війни мої виїхали до Польщі. Певний час жили в приватному будинку у польській родині, де було двоє дітей приблизно такого ж віку (10-11 років) і поряд ще стояли будинки кількох родин з подібними дітьми. Діти утворювали таку собі електронну хмару і гасали від будинку до будинку кожного дня у кількості порядку 10. Якось у травні 2022 малий підчепив кліща. Дружина, керуючись усіма тими жахіттями про бореліоз, що були розписані в українських соцмережах давай шукати, як повезти малого до лікаря. Поляки (батьки отих 10 підлітків) кажуть в один голос - ми у таких ситуаціях витягаємо кліща руками чи пінцетом та забиваємо і забуваємо. Кліщів у нас багато, такі історії трапляються регулярно, ніхто ні разу нічим не захворів.
Так де ж правда?

Михалыч **
Киев
С нами с 29.01.2004

Re: Як ви позбавляєтесь кліщів? [Re: Професор]
      4 октября 2023 в 10:32 Гілками

Професор 03.10.2023 15:46 пишет:

Доксициклін - 200 мГ (разова доза, для попередження захворювання хворобою Лайма).
Якщо пройшло не більше 12 годин після укусу та кліщ не встиг добре напитися - ймовірність зараження незначна. Можна ще кліща здати на аналіз, мені це коштувало 275 грн. (лабораторія ДІЛА)

так антібіотик за рецептом

за 12 годин треба встигнути попасти до лікаря, щоб отримати рецепт?
А якщо вихідні?
Або у аптеці кліща показуєшь і тобі дадуть ліки?

СуперСтар ***
С нами с 16.12.2003

Re: Як ви позбавляєтесь кліщів? [Re: axon]
      4 октября 2023 в 10:39 Гілками Прикріплені файли (0 завантажити)

axon 04.10.2023 10:32 пишет:

Професор 03.10.2023 15:46 пишет:

так антібіотик за рецептом

за 12 годин треба встигнути попасти до лікаря, щоб отримати рецепт?
А якщо вихідні?
Або у аптеці кліща показуєшь і тобі дадуть ліки?

Доксициклін я купував без рецепту.

Доксициклін я купував без рецепту.

V.I.P ***
60 лет (41 год за рулем), Киев
С нами с 30.01.2006

Re: Як ви позбавляєтесь кліщів? [Re: harald67]
      4 октября 2023 в 10:49 Гілками

harald67 04.10.2023 10:13 пишет:

Я про такі жахи час від часу читаю на цьому форумі і ще десь в інеті. Але от стикнувся із реальною ситуацією. На початку війни мої виїхали до Польщі. Певний час жили в приватному будинку у польській родині, де було двоє дітей приблизно такого ж віку (10-11 років) і поряд ще стояли будинки кількох родин з подібними дітьми. Діти утворювали таку собі електронну хмару і гасали від будинку до будинку кожного дня у кількості порядку 10. Якось у травні 2022 малий підчепив кліща. Дружина, керуючись усіма тими жахіттями про бореліоз, що були розписані в українських соцмережах давай шукати, як повезти малого до лікаря. Поляки (батьки отих 10 підлітків) кажуть в один голос - ми у таких ситуаціях витягаємо кліща руками чи пінцетом та забиваємо і забуваємо. Кліщів у нас багато, такі історії трапляються регулярно, ніхто ні разу нічим не захворів.
Так де ж правда?

правда в вероятности заболеть.
в сибири условно 1000 случаев на 100000 человек. в нашей полосе 1 случай. можно и забить.
но от тому единственному, кто подцепил болячку, от этого не легче. как-то так

СуперСтар ***
С нами с 16.12.2003

4 октября 2023 в 10:56 Гілками Прикріплені файли (0 завантажити)

harald67 04.10.2023 10:13 пишет:

Так де ж правда?

Це залежіть від місцевості, може там небагато кліщів с бореліозом. Також, чім раніше кліщ видалений, тім ймовірність зараження людини - менша. Наприклад, у мене кліщ не встиг добре напитися, видалив ниткою:

Це залежіть від місцевості, може там небагато кліщів с бореліозом. Також, чім раніше кліщ видалений, тім ймовірність зараження людини - менша

важничающий писатель **
42 года, Киев
С нами с 18.03.2009

Re: Як ви позбавляєтесь кліщів? [Re: Alex2064]
      4 октября 2023 в 11:01 Гілками

Alex2064 04.10.2023 10:49 пишет:

правда в вероятности заболеть.
в сибири условно 1000 случаев на 100000 человек. в нашей полосе 1 случай. можно и забить.
но от тому единственному, кто подцепил болячку, от этого не легче. как-то так

мене один раз в житті кусав кліщ, і я був той 1 щасливчик

СуперСтар **
С нами с 12.01.2014

4 октября 2023 в 11:28 Гілками

А що воно в довгостроковій перспективі дає? Юо була колись близка знайома, що лайма хворіла, але розповідала про це як про щось неважливе. Я тоді трохи здивувався.

V.I.P *
45 лет (26 лет за рулем), Киев
С нами с 25.03.2004

4 октября 2023 в 11:35 Гілками

За кордоном так, зловив кліща, аналогічно. Дістань і все

Еще та! **
46 лет (19 лет за рулем), Київ
С нами с 16.06.2008

4 октября 2023 в 14:48 Гілками

Купили спеціальний пінцет від (для?) кліщів за 1€. Живемо майже в лісі, то ж малі часто приносять на собі.

продавець прохолоди **
53 года (26 лет за рулем), Киев
С нами с 17.12.2008

Re: Як ви позбавляєтесь кліщів? [Re: Roksimama]
      4 октября 2023 в 15:25 Гілками

Roksimama 04.10.2023 14:48 пишет:

Купили спеціальний пінцет від (для?) кліщів за 1€. Живемо майже в лісі, то ж малі часто приносять на собі.

цікаво як він виглядае той пінцет

СуперСтар **
52 года (34 года за рулем), Кропивницкий/Киев
С нами с 22.04.2009

4 октября 2023 в 15:26 Гілками

собака на таблетках от клещей и они ее не едят, поэтому работает перевозчиком/переносчиком клещей домой.
регулярно приносит и нахожу то на ней, то на кровати, то на себе, детях...
просто снимаю и выбрасываю.
при чем зимой тоже - не дохнут клещи и не спят даже в мороз.

IesuiT **
Бандерштат
С нами с 13.03.2008

Re: Як ви позбавляєтесь кліщів? [Re: egorka]
      4 октября 2023 в 15:50 Гілками

egorka 04.10.2023 15:25 пишет:

Roksimama 04.10.2023 14:48 пишет:

цікаво як він виглядае той пінцет

З мого досвіду, от такий найкращий. Теж собаки з лісу додому часто приносять, тож навиймався тих кліщів і з людей, і з собак дуже багато

Вибираєш потрібного калібру під конкретного кліща, підчіплюєш і крутиш, поки не відпаде.
Це найпростіший у користуванні інструмент і ним практично нереально розірвати кліща і частину залишити в шкірі. Звичайним пінцетом чи ниткою можна розплющити чи розірвати через один необережний рух

https://www.aliexpress.com/item/10050035...id=en0glRCPcLYM

Раджу купити і мати вдома про всяк випадок, бо з кліщами головне пошвидше їх витягнути

Змінено Цуг (15:51 04/10/2023)

старый писатель *
36 лет (17 лет за рулем), Тернопіль
С нами с 08.07.2018

Re: Як ви позбавляєтесь кліщів? [Re: Цуг]
      4 октября 2023 в 16:23 Гілками

На рахунок хвороби Лайма. В мене колега не помітив кліща, а побачив вже тоді коли кліщ відвалився і навколо місця укусу пішло почервоніння і свербіж, здав аналізи - бореліоз на початковій стадії. Спостерігався в інфекціоніста десь рік чи більше, декілька курсів антибіотиків, аналізи. Вдалося прибити цю болячку. Лайма важливо вчаснр діагностувати, тоді є великі шанси повністб вилікувати.

Я цієї весни теж вхопив кліща (вперше), причевся до ноги в такому місці де груба і тверда шкіра, довго я його тягнув, крутив, в результаті розірвав. Але мені лікар сказав пити антибіотик 5 чи 7 днів. Пив закордонний аналог доксицикліну.
В ідеалі звичайно в травмопункт йти.

Autoua.netФорумКурилка
Додаткова інформація
0 користувачів і 107 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  Рубан, moderator, Bivaliy, Sergu44o, BorisB 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 3039

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія