А десь в кахфе посидіти? В Києві не варіант, бо знову автом їхати назад на багаті села, навіть півлітру пива не вип'єш. А за містом будеш сидіти не там де хочеш, а там, де цей генделик є...
alexa11 11.10.2023 14:58 пишет: виявляється, не тільки в Києві є гуртки, секції, школи.
З нормальними школами - де як. Переважно таки немає. От спортивних секцій немає взагалі. Ті що є більше як на "фізкультурні" секції не тягнуть. Те саме і з гуртками - у провінції переважно низького рівня. З того що бачу з життя однолітків мого малого - однокласників та членів спортивної команди (серед них чимало дітей з дуже заможних родин, які обрали життя у передмісті): задля навчання у школі належного рівня, заняття у спортивній або якійсь творчій секції високого рівня батьки змушені возити дітей автівками кілка десятків кілометрів у один бік. У підсумку діти значну частину свого вільного часу проводять в авто. Тобто якщо є діти шкільного віку і батьки намагаються дати їм пристойну освіту і якесь хоббі на високому рівне то життя у передмісті перетворюється на тортури для батьків і дітей.
не на столько прямо все печально, но таки имеет место быть.
у нас друзья живут за городом, вроде и рядом, если ехать в 6 утра или в 12 дня, то рукой подать, а вот если на 8.30 в школу...
И пока дети ходили в младшую школу, с 1 по 4 класс, то еще была "их сельская школа", а вот в 5 класс возят в Киев. В итоге мама стала как таксист: отвезла-приехала домой-поехала забрала-на спорт отвезла-подождала-домой поехала"
Я таке спостерігаю регулярно. Малий займається спортом, де традиційно тренуються двічі на день (о 5:50 ранку і о 15:00 вдень). Перебування і тренування за кордоном засвідчило, що там так само. От якщо я свого малого піднімаю о 5:10, годую, о 5:35 виїжджаю і встигаю привезти на тренування, потім повертаюся додому, а вже мама сідає за кермо і везе малого з тренування (звідки малий виходить о 8:10) до школи. Зі школи на тренування і потім додому малий вже сам їде на метро (2 зупинки). Так от у нас є пару спортсменів, які живуть у передмісті. Їх батьки будять десь о 4:15-4:30. Привозять до басейну ... і що робити таким батькам протягом ранкового тренування. Що можна робити десь у лютому з 6 до 8 години ранку? Потім везуть до школи (бо о 8:10 вже міським транспортом діти до школи не встигнуть дістатися). Після школи діти знов на тренування, а виходячи з тренування десь о 17:00 у цих дітей також є проблема: що робити поки хтось з батьків їх забере і відвезе додому. Не кажучи вже про те, коли такі діти опиняться вдома, і скільки у них часу буде на домашні завдання, коли завтра треба знов о 4 ранку вставати (для цього доводиться лягати спати о 19:30-20:00).
ale_xey 11.10.2023 15:37 пишет: А десь в кахфе посидіти? В Києві не варіант, бо знову автом їхати назад на багаті села, навіть півлітру пива не вип'єш. А за містом будеш сидіти не там де хочеш, а там, де цей генделик є...
тю. даже литр и через час проверка не дает 0.2 алкоголя
В ответ на: Я таке спостерігаю регулярно. Малий займається спортом...
надеюсь хоть золото олимпиады эти дети-труженики завоюют:)). иначе это просто жуть. понятно, что втягиваются, но я бы сдох:))
Насправді набагато ближче до стану "я б здох" перебувають батьки таких спортсменів. Особливо ті, які батьками стали у віці 35-40+. А вже ті, що мешкають у передмісті і погоді.
В ответ на: Я таке спостерігаю регулярно. Малий займається спортом...
надеюсь хоть золото олимпиады эти дети-труженики завоюют:)). иначе это просто жуть. понятно, что втягиваются, но я бы сдох:))
Насправді набагато ближче до стану "я б здох" перебувають батьки таких спортсменів. Особливо ті, які батьками стали у віці 35-40+. А вже ті, що мешкають у передмісті і погоді.
Тобто, якщо дитина не професійно займається спортом, то жити під києвом норм ?
З.і эти труженики с вероятностью в 99% будут работать в спортлайфе тренерами
Тобто, якщо дитина не професійно займається спортом, то жити під києвом норм ?
З.і эти труженики с вероятностью в 99% будут работать в спортлайфе тренерами
Ваші передбачення на чомусь крім Вашої суб'єктивної думки грунтуються? Тренерами у спортлайфах (там тренери найнижчої кваліфікації насправді) працюють насамперед понаєхи з передмістя чи ще глибшої провінції. Я навів приклад незручностей життя під Києвом для родин з дітьми шкільного віку. Крім спорту діти можуть займатися наприклад танцями, музикою, ... тощо. І практично жодним з цих хобі вони не можуть займатися у передмісті на належному рівні.
Жив на15 поверсі на ПОХу, будинок 90х років. Після народження 2ої дитини переїхали "за місто", на Осокорки (7 км. від м. Славутич). Прожив там майже 2 роки. Зараз на час ремонту "в селі" повернувся багатоповерхівку, тож досвід є і порівняти можу. Школа/садок - проблеми були в ковід і зараз через війну. Так різниці немає, з села я їду на роботу, чи дружина, по дорозі розвозимо. Як з міста, так і з села я стартував в 7.00 ранку. З міста можна було пізніше, але я так звик. З села до ковіду треба було виїхати максимум до 7.15, інакше пробки. Гуртки, на мій погляд +- однаково, все рівно на машині їхати. По зручності однозначно будинок в селі, парковка, діти на подвір'ї, шашлики, басейн, сауна, камін. По магазинам - однаково, їхати на машині, для дрібних покупок є магазини/аптеки/перукарні в пішій доступності. Лікарні - однаково на машині їхати. Витрати +- однаково, але це проблема з теплопостачанням в багатоповерхівці, не можна поставити індивідуальний лічильник на тепло, яке зимою все з'їдає. Роботи біля будинку значно більше, газон, басейн. Мені в селі краще.
Мой сын до 14 лет ездил в школу на такси с пригорода в центр Днепра. В 9 классе я купил ему машину, он уже тогда нормально мог управлять автомобилем ездить в днепровском трафике.
rogera 11.10.2023 19:49 пишет: Мой сын до 14 лет ездил в школу на такси с пригорода в центр Днепра. В 9 классе я купил ему машину, он уже тогда нормально мог управлять автомобилем ездить в днепровском трафике.
rogera 11.10.2023 19:49 пишет: Мой сын до 14 лет ездил в школу на такси с пригорода в центр Днепра. В 9 классе я купил ему машину, он уже тогда нормально мог управлять автомобилем ездить в днепровском трафике.
А когда останавливали полицаи - гладили по голове и давали сосалку
В ответ на: Те саме і з гуртками - у провінції переважно низького рівня
Якщо не растити "чемпіона", то на прикладі моєї родини: * футбол * карате * йога (різна) * хіп-хоп * їзда на конях
От паркур тільки в Києві
додам, що, до прикладу школа Дзю-до в Ірпіні і в Вишневому досить сильні, і спортсмени звідти на міжнародний рівень виходять. Звісно я свого в "спортсмени" не жену, не бачу в тому сенсу, але займається він у того самого тренера, де займаються ті хто двічі на день кожень день, з прицілом на спортивну кар'єру.
Он ездил с пристегнутым ремнем и не нарушал ПДД останавливать не было повода. Права были на всякий случай липовые как и техпаспорт. У него тогда рост был 175 см, попробуй доказать что ему нет 18
2023-10-11 Бан на 365 дней (4 круг). 4.44) spam. BorisB.
Он ездил с пристегнутым ремнем и не нарушал ПДД останавливать не было повода. Права были на всякий случай липовые как и техпаспорт. У него тогда рост был 175 см, попробуй доказать что ему нет 18
Ваші передбачення на чомусь крім Вашої суб'єктивної думки грунтуються? Тренерами у спортлайфах (там тренери найнижчої кваліфікації насправді) працюють насамперед понаєхи з передмістя чи ще глибшої провінції.
Ох і снобізм...
Мої передбачення грунтуються на своєму досвіді В мене трое дітей, будинок в передмісті (3 км від кільцевої) і квартирі в Києві Двоє молодших вчаться в школі у Києві, малий ходить на бокс в селі до мсмк. Я особисто тренувався, також в селі, у заслуженого тренера України ось тут в списку він перший Кожен день або я, або дружина, виїзджаємо з будинку в 7:40, і о 8-ій діти біля школи, 8:10 я вже знову дома. В мене від будинку на відстані 3х км є абсолютно все потрібне для життя. Я в києві буваю раз на місяц, і абсолютно не страждаю від цього. Про рівень навчання нема шо обговорювати, це залежить в першу чергу від дитини, в мене старша закінчила школу з золотом, зно 195 балів, куди подавала документи пройшла скрізь на бюджет (вибрала могилянку). Я вважаю, що коли дитина туповата/лінива то безумовно треба вибирати якісь "особенные" школи, гуртки і т.д при нормальному вихованню, все нормально, и нема ніяких проблем (якось Хижняк живе і тренується в глибокій провінції)
додам, що, до прикладу школа Дзю-до в Ірпіні і в Вишневому досить сильні, і спортсмени звідти на міжнародний рівень виходять.
Трохи очевидно, що наразі в примістях кінського розміру попит на дитсадочки, школи і гуртки. Трохи очевидно, що в школу на гламурний печерськ кінськи незручно возити діточок навіть з сусіднього голосієва, бо трафік і парковка. Трохи очевидно, що спортманьяки з двома тренуваннями на день ринок ніяк не формують. Трохи очевидно, які саме пріоритети у бізнесу. Не було б брєдових державних рагуляцій с сфері - все б давним давно було б.
З іншого боку, трохи очевидно шо кожен день шпіліть 30км на роботу - тупо рабство автомобіля.
додам, що, до прикладу школа Дзю-до в Ірпіні і в Вишневому досить сильні, і спортсмени звідти на міжнародний рівень виходять.
Трохи очевидно, що наразі в примістях кінського розміру попит на дитсадочки, школи і гуртки. Трохи очевидно, що в школу на гламурний печерськ кінськи незручно возити діточок навіть з сусіднього голосієва, бо трафік і парковка. Трохи очевидно, що спортманьяки з двома тренуваннями на день ринок ніяк не формують. Трохи очевидно, які саме пріоритети у бізнесу. Не було б брєдових державних рагуляцій с сфері - все б давним давно було б.
З іншого боку, трохи очевидно шо кожен день шпіліть 30км на роботу - тупо рабство автомобіля.
Ну ринок навіть в умовах регуляції досить непогано справляється, приватних школ в Ірпіні достатньо. У мене взагалі джекпот, тупо на першому поверсі мого будинку, школа з ліцензією міносвіти, всі діла.
І мені не треба в Київ кожен день ажніяк. Тому кожен дивиться по собі