З іншого боку, трохи очевидно шо кожен день шпіліть 30км на роботу - тупо рабство автомобіля.
Попит на державні садочки, приватних вистачає
З іншого боку, трохи очевидно шо кожен день шпіліть на роботу - тупо рабство
Я офіс арендував біля києва, і теперь моїм працівникам з києва їхати краще проти "шерсті" і зранку і ввечері, всі задоволені, офіс дешевше, на зекономлені гроші морозиво та шоколад для співробітників безкоштовно.
ale_xey 12.10.2023 08:37 пишет: ще листя восени і сніг зимою
листя хай гниє і підживлює землю. А сніг... Зараз такі зими, що можна не чистити - через декілька днів саме розтане. Принаймні, якщо не треба щодня виїзджати, то точно забити
листя хай гниє і підживлює землю. А сніг... Зараз такі зими, що можна не чистити - через декілька днів саме розтане. Принаймні, якщо не треба щодня виїзджати, то точно забити
не-не-не листя не всюди потрібно щоб гнило - збирати таки треба. І сніг треба прибирати, тому що вдень підтає, вночі замерзне. За 2 дні така корка що або ломом, або до весни буде ковзанка Роботи звісно набагато більше, але задоволень ще більше
все у кого возникает вопрос как ездить, как убирать листья - Вам дом покупать/строить не нужно. хорошая квартира и полный порядок. есть возможность, квартира с террасой.
Живу під містом у Віті-Поштовій, 7 км від Києва. В місто не хочу, в будинка купа плюсів - є завжди куди поставити машину, своє подвірʼя, опалення коли хочеш, все своє, вода, каналізація і т.д. Купа місця(будинок 160 кв.м), патіо, мангал, можеш вийти та бути на вулиці коли хочеш. Працюю з дому, тому нема запари їздити, хоча до Києва 10-15 хвилин(Раніше в місті коли жив, стільки часу займало дійти та виїхати з паркінгу 5-ти поверхового). Якщо побухати, то таксі вільно викликати без проблем, завжди їздимо з дружиною. Але є один важливий момент про все це - це наявність ресурсів на будинок, бо це дорожче ніж квартира 100 відсотків
Kudr 12.10.2023 12:16 пишет: Але є один важливий момент про все це - це наявність ресурсів на будинок, бо це дорожче ніж квартира 100 відсотків
Не згоден В мене була квартира у файна таун, 100м2=200т$ гола після будівельників , ремонт 100т$, паркінг 2 шт = 60т$ Покажи будинок на 100м2 дорожчий за 360т$
Kudr 12.10.2023 12:16 пишет: Але є один важливий момент про все це - це наявність ресурсів на будинок, бо це дорожче ніж квартира 100 відсотків
Не згоден В мене була квартира у файна таун, 100м2=200т$ гола після будівельників , ремонт 100т$, паркінг 2 шт = 60т$ Покажи будинок на 100м2 дорожчий за 360т$
+1. Якщо це не квартира економ класу в жк типу міста квітів - то її ціна або співставна, або й може перевищувати вартість будівництва будинку аналогічної площі.
Я мав на увазі більше обслуговування. А так будинок дійсно можна дешевше зробити. Дивлячись з якою хатою порівнювати. Мій десь 200к зараз, за 200к квартира буде суттєво гірше
Ну чесно кажучи, я робив ремонт в 2021 році на 85м2 (як на мене, то доволі якісний) з демонтажем всього старого і вписався менше ніж у 50тис. у.е. Я так розумію, що витративши 100 тис. у.е. ви зробили шикарний ремонт. Але якби ви купили будинок і з такими вимогами робили ремонт чи переробляли, то вийшло б точно дорожче. Та й 100м. для будинку, це щось маленьке одноповерхове.
Ну чесно кажучи, я робив ремонт в 2021 році на 85м2 (як на мене, то доволі якісний) з демонтажем всього старого і вписався менше ніж у 50тис. у.е. Я так розумію, що витративши 100 тис. у.е. ви зробили шикарний ремонт. Але якби ви купили будинок і з такими вимогами робили ремонт чи переробляли, то вийшло б точно дорожче. Та й 100м. для будинку, це щось маленьке одноповерхове.
+1
саме так.
Но в целом таки да, дом, средненький, без золотых слонов встречающих хозяина, будет стоить не дороже квартиры новостроевской ,с ремонтом. плюс - минус одинаково.
Абрвалг 13.10.2023 10:12 пишет: будет стоить не дороже квартиры новостроевской ,с ремонтом. плюс - минус одинаково.
оно то так, только покупая квартиру ты покупаеш и благоустроенную территорию .
если посчитать забор, ворота, газон, дорожки, площадки и конечно беседку, то дом в стоимости домовладения потянет максимум на 60% .
не понял:)).
к примеру, квартира 100 метров и цена ее около 200 тыс. за эти же 200 будет где то 130 метров дом, с забором,землейи каким то газоном и даже хватит на собаку и на побухать.
Джангл 11.10.2023 19:17 пишет: Жив на15 поверсі на ПОХу, будинок 90х років. Після народження 2ої дитини переїхали "за місто", на Осокорки (7 км. від м. Славутич). Прожив там майже 2 роки. Зараз на час ремонту "в селі" повернувся багатоповерхівку, тож досвід є і порівняти можу. Школа/садок - проблеми були в ковід і зараз через війну. Так різниці немає, з села я їду на роботу, чи дружина, по дорозі розвозимо. Як з міста, так і з села я стартував в 7.00 ранку. З міста можна було пізніше, але я так звик. З села до ковіду треба було виїхати максимум до 7.15, інакше пробки. Гуртки, на мій погляд +- однаково, все рівно на машині їхати. По зручності однозначно будинок в селі, парковка, діти на подвір'ї, шашлики, басейн, сауна, камін. По магазинам - однаково, їхати на машині, для дрібних покупок є магазини/аптеки/перукарні в пішій доступності. Лікарні - однаково на машині їхати. Витрати +- однаково, але це проблема з теплопостачанням в багатоповерхівці, не можна поставити індивідуальний лічильник на тепло, яке зимою все з'їдає. Роботи біля будинку значно більше, газон, басейн. Мені в селі краще.
Хм, якось дивно що в місті всюди треба їхати на авто. В нас, крім лікарні - взагалі все в пішій доступності. Тому я з жахом уявляю кожноденну їзду в час пік заторами
Абрвалг 13.10.2023 14:32 пишет: не понял:)). к примеру, квартира 100 метров и цена ее около 200 тыс.
мы ж локейшен вынесли за скобки, правда или будем сравнивать квартиру на троещинских липках и дом в Козине при чистой цене курятника щас в 600 баксов\метр стоквадратная квартира станет в 60 килобаксов. За 60 килобаксов можно залить ленточный фундамент, выгнать стены из пеноблока и накрыть всё это кетайской бляхой . З.Ы. Ну может ещё останецца на вырыть яму под говно. Бо вместо канализации в малоэтажной забудове обычно лепят плитку .
Не сказав би... На ріа - достатньо коробок без внутрянки 100 метрів по 60-70 тис - і ніхто не бере... За ті ж гроші можна взяти двушку у новобудові Києва