На майже всіх попередніх (але пузотьорках) зима була Гудік ультрагріп різних генерацій... От й на профільного бобіка, напевно, треба брати щось подібне...але що саме можете порадити із свого досвіду? У гудіка, бачу, небагато для мого (заводського) розміру варіантів(
Таке уточнення. На відміну від моїх попередніх(доволі швидкісних, у порівнянні із сабжем) легковиків, на кросі я принципово в "гонках не приймаю участі" ...зимою тим більше, а от прохідність по снігу, кризі та ще й під горку/з горки - таки принциповий момент, бо на дачу став їздити частіше, в тому числі й у несезон...
Звісно, є думки зекономити(~3к/на колесі) та взяти Нексен Вінгард (заводський літній цілком влаштував мене) але чи варто, враховуючи мої умови, що наведені вище?
igg 17.10.2023 00:08 пишет: На майже всіх попередніх (але пузотьорках) зима була Гудік ультрагріп різних генерацій... От й на профільного бобіка, напевно, треба брати щось подібне...але що саме можете порадити із свого досвіду? У гудіка, бачу, небагато для мого (заводського) розміру варіантів(
Таке уточнення. На відміну від моїх попередніх(доволі швидкісних, у порівнянні із сабжем) легковиків, на кросі я принципово в "гонках не приймаю участі" ...зимою тим більше, а от прохідність по снігу, кризі та ще й під горку/з горки - таки принциповий момент, бо на дачу став їздити частіше, в тому числі й у несезон...
Звісно, є думки зекономити(~3к/на колесі) та взяти Нексен Вінгард (заводський літній цілком влаштував мене) але чи варто, враховуючи мої умови, що наведені вище?
Я за аналогічних умов купив арктику мішлен ікс айс - суперова гума. альтернативно розглядав Брідж дмв, але він тоді несподівано подорожчав. А купувати на 4х4 єврозиму - тоді взагалі можна гуму на зиму не міняти - мав "щастя" проїхатися на йкогоамі г95, що йшла с заводу засніженим карпатським перевалом у мінус 2. Особливих проблем не відчув на цій "літній всесезонці". отже або справжня зима, або не паритися.
Bridgestone Blizzak 10 років на ній від'їздив і тільки зараз прийшов час її замінти, но буду купляти знов таку саму. Перед тим як її купувати в 13му році теж питав по форумам по сувам саме її радили і я дуже їй задоволений в експлуатації їзжу на такому розміри Bridgestone Blizzak 225/55 R18
igg 17.10.2023 00:08 пишет: На майже всіх попередніх (але пузотьорках) зима була Гудік ультрагріп різних генерацій... От й на профільного бобіка, напевно, треба брати щось подібне...але що саме можете порадити із свого досвіду? У гудіка, бачу, небагато для мого (заводського) розміру варіантів(
вінгард сув - більш-менш нормальна гума і на льоді і на неглибокому снігу але глибокий сніг (20+см) та ще й на варіаторі без повного (може з 4х4 буде краще) для неї важко - той же хенкук вінтер айсепт (616) краще справлявся - але зараз там ціна здається 6+ за колесо
вінгард сув - більш-менш нормальна гума і на льоді і на неглибокому снігу але глибокий сніг (20+см) та ще й на варіаторі без повного (може з 4х4 буде краще) для неї важко - той же хенкук вінтер айсепт (616) краще справлявся - але зараз там ціна здається 6+ за колесо
саме так, хенкук майже стільки ж, як гудік коштує...тому дивлюся таки на гудіар, власне на всього 2 пропозиції для мого випадку, що вони пропонують: UltraGrip Ice SUV Gen-1 VS UltraGrip Performance Plus SUV...дивлюся, на малюнок протектору, та не можу зрозуміти, чим вони відрізняються(окрім назви)? чи останній - просто нова генерація Айсів?
саме так, хенкук майже стільки ж, як гудік коштує...тому дивлюся таки на гудіар, власне на всього 2 пропозиції для мого випадку, що вони пропонують: UltraGrip Ice SUV Gen-1 VS UltraGrip Performance Plus SUV...дивлюся, на малюнок протектору, та не можу зрозуміти, чим вони відрізняються(окрім назви)? чи останній - просто нова генерація Айсів?
дивно може складом трохи відрізняються ну і судячи з маркування - айс м’якша бо перфоманс більш швидкісна (Н-240км/год)
igg 17.10.2023 09:49 пишет: всього 2 пропозиції для мого випадку, що вони пропонують: UltraGrip Ice SUV Gen-1 VS UltraGrip Performance Plus SUV...дивлюся, на малюнок протектору, та не можу зрозуміти, чим вони відрізняються(окрім назви)? чи останній - просто нова генерація Айсів?
Перша - то стара модель, друга - нова. Рік виготовлення розставить всі крапки над "і".
igg 17.10.2023 09:49 пишет: всього 2 пропозиції для мого випадку, що вони пропонують: UltraGrip Ice SUV Gen-1 VS UltraGrip Performance Plus SUV...дивлюся, на малюнок протектору, та не можу зрозуміти, чим вони відрізняються(окрім назви)? чи останній - просто нова генерація Айсів?
Перша - то стара модель, друга - нова. Рік виготовлення розставить всі крапки над "і".
igg 17.10.2023 00:08 пишет: Звісно, є думки зекономити(~3к/на колесі) та взяти Нексен Вінгард (заводський літній цілком влаштував мене) але чи варто, враховуючи мої умови, що наведені вище?
позаминулої зими на 4*4 вдягнув нексен/роадстоун - все влаштовує. звісно хотілося щось більш брендове, але щось підказує що різницю мені навряд вдалося б відчути. постійно спокійно їздити нудно: іноді навалю змісця, іноді по трасі швидко, гальмує в принципі без зауважень.
igg 17.10.2023 00:08 пишет: Звісно, є думки зекономити(~3к/на колесі) та взяти Нексен Вінгард (заводський літній цілком влаштував мене) але чи варто, враховуючи мої умови, що наведені вище?
позаминулої зими на 4*4 вдягнув нексен/роадстоун - все влаштовує. звісно хотілося щось більш брендове, але щось підказує що різницю мені навряд вдалося б відчути. постійно спокійно їздити нудно: іноді навалю змісця, іноді по трасі швидко, гальмує в принципі без зауважень.
зовсім різні шини. друга 22 рік
я чомусь вважав, судячи із назви, що Ice - це скандинавка, а Performance - європейкого типу, не вірно?
Tehnoton 17.10.2023 07:55 пишет: Bridgestone Blizzak 10 років на ній від'їздив і тільки зараз прийшов час її замінти, но буду купляти знов таку саму. Перед тим як її купувати в 13му році теж питав по форумам по сувам саме її радили і я дуже їй задоволений в експлуатації їзжу на такому розміри Bridgestone Blizzak 225/55 R18
плюсую за Bridgestone Blizzak за всё время не застрявал в любых сугробах и на льду очень устойчивая, лучше для сув помоему нет
А я би в такому розмірі зажлобився брати зимову резину Гудьєр по 6500 грн за колесо. Хіба що взяв би якби сильно гроші вивалювались з кишень, або якщо би був любителем на зимовій резині ганяти 200 км/год як багато автоюашників Київ-Одеса через Львів за 5 годин Собі в такому розмірі взяв би щось в районі 4К, нехай би це був якийсь Nexen, Tigar, Taurus, та воно свої гроші відходить, вважаю що зимову резину потрібно міняти вчасно ( за протектором і за віком), бо сучасна резина через 4-5 років любить стати дубова( на льоді гірші властивості) чи мікротріщини (тоді шумніша), з іншої сторони якщо дубовою не стане а буде мало протектору то буде погано в каші-снігу-болоті вигрібати. Якщо щось не так розумію і марно викидую/продаю зимову резину в якої до 4 мм або від 5 років то поправте.