По часу - зранку норм, більшість бігають зранку і ніхто не чекає 2 години після підйому.
Дякую, я для себе вирішив так само. Поки що про "на всі гроші" мова не йде, я не в тій формі та без нагляду кардіолога якось боязко. Вчора мене вистачило всього на 5 хвилин мінімального навантаження (з 24-х рівнів), сьогодні на 10, але думаю за тиждень втягнуся.
а вы точно орбитрек по назначению используете? он же придман как раз чтобы не было ударных надгрузок от бега/ходьбы на суставы
ну и кардио - не так важно по сравнению с получением нагрузки мышцами
ну и кардио - не так важно по сравнению с получением нагрузки мышцами
Кардіо важливе для будь-якого навантаження, щоб самого себе в труну не загнати, ганяючись за іншими позитивними ефектами.
Щодо найкращого часу для зайнять: - з ранку до сніданку; - ні в якому разі не раніше ніж 2 годин після підйому.
Щодо пиття води: - обов'язково пити воду до, під час та після; - ні в якому разі не пити воду, максиму полоскати рота.
По часу - зранку норм, більшість бігають зранку і ніхто не чекає 2 години після підйому. Головне темп плавно нарощувати хвилин 10 а не одразу на всі гроші) Ну і загалом, як і будь який активний спорт, після їжі бажано паузу 1,5-2 години, якщо ми не про ранкове заняття.
Щодо пиття - ну після так точно не обмежено. Під час - краще таки не дудлити літрами, якщо це не марафон протягом якого ті літри з тебе і виходять. Тобто під час занять по ковтку 200-300 мл думаю норм. Перед - десь за пів години я б сказав за власними відчуттями, ну і теж вміру, 200-300 мл.
Одним словом - підйом, випив склянку води, далі поки зуби почистив, перевдягнувся, глянув що там нового на автоюа - і на орбітрек)
А зуби перед тренуванням нахіба чистити?
а раптом сусідка по ранкову сіль зайде?
а раптом сусідка по ранкову сіль зайде?
Ну тоді логічно зразу нацюцюрник натягнути
Я особисто чищу "щоб прокинутися". 3 тижня зайнять. Увійшов в ритм, ранком 10-15 хвилин в якості ранкової гімнастики, але з пульсом до 150. Сьогодні проспав на півгодини, тому фактично просто розім'явся 5 хвилин, часу на душ вже не було. В суботу-неділю 20 хвилин з більшим навантаженням, але поки що намагаюся не надто перебирати. Відчуваю, що по сходах бігати стало значно простіше. Вага практично не змінилася (184см, 89кг).
На вагу більше впливає те, що ми їмо, ніж фізична активність
Ну не зовсім так. За рік припинення активних зайнять спортом я набрав 20+кг.
Ну не зовсім так. За рік припинення активних зайнять спортом я набрав 20+кг.
20+ кг за рік точно не можна набрати виключно через відсутність спорту. 20 кг - це дуже грубо в середньому 100 000 ккалорій. Щоб їх витратити - треба весь рік бігати по 15 км раз на 3-4 дні. Звісно це не працює так лінійно, але просто для розуміння навряд чи Ваша інтенсивність занять спортом до того відповідала таким енерговтратам
Ваша інтенсивність занять спортом до того відповідала таким енерговтратам
Думаю відповідала, 5 днів на тиждень тренування (бокс) по 4 години на добу + на вихідних дома з гантелями та біг. Єдине, я не вказав що це відбулося у віці 17 років. І окрім 25кг я додав 10см росту .
Ваша інтенсивність занять спортом до того відповідала таким енерговтратам
Думаю відповідала, 5 днів на тиждень тренування (бокс) по 4 години на добу + на вихідних дома з гантелями та біг. Єдине, я не вказав що це відбулося у віці 17 років. І окрім 25кг я додав 10см росту .