R.Karp 31.10.2023 14:14 пишет: Все як завжди в дусі автоуа. ТС хоче купити звичайний ноут, а тут всі рекомендують щось, на їх думку, максимкум продвинуте. Я не спец, але, оскільки працюю постійно з документацією, то радив би більший екран брати. Купував років 10 тому НР ProBook 4540s з екраном 15.4". Кум взяв такий самий, але 17". Коли зявилася можливість працювати дистанційно, то випала нагода попрацювати і на його ноуті. Різниця для мене суттєва. Тому ставив би на перше місце саме розмір екрану, а все інше для звичайної роботи у всіх ноутах є.
З вашими порадами хрєн шо купиш
+1 Треба ввести правило, що "радники" покупки більше бюджету сплачують 10% від перебільшення. Залізо вже давно перегнало звичайний офісний софт. Пам`ять, ссд є? Буде норм. Проц любий. Екран за бажанням. Особисто я за 17 на ноуті + монітор.
NoOne 31.10.2023 15:01 пишет: DELL XPS 15. i7 10 або 11 покоління. 12 - дуже дорого.
на сайті дела тільки 13 покоління вже, H серія до того ж.
Я все ж таки думаю купляти більш бюджетний ноут, не для надпотужних задач, а якщо ігри чи якісь подібні задачі зʼявляться, може вже зможу стаціонарний комп купити.
До того ж, робочий ноут хоч і з обмеженнями типу флешка заблочена, але доволі потужний, MacBook M2 Pro 32Gb, то думаю на ньому ж можна ту ж задачу по відеобробці загнати, якщо що.
Якщо буде умовний конфіг, як я навів, у наявності, то він однозначно виграє у наведених вище моделей у плані апгрейдоспроможності та обчислювальної потужності.
Як то кажуть "не все так однозначно". Зліва i5-8365U @ 1.9 GHz (Thinkpad Carbon X1 Gen7), справа i7-10510U @ 2.31 GHz (ThinkPad L13). Як бачимо, i5 дає навіть кращій результат ніж i7! Чому? Тому що краще охолоджується в затісному об'ємі ноута! Саме тому я нікому не раджу в ноуті i7/i9. PS: Тести зроблено власноруч. Схема живлення максимальна в обох випадках.
Ти, можливо, здивуєшся, але СО дуже різні бувають. Твій тест каже лише про те, що СО у твоєму ноуті з і7 гівняна.
+1 Треба ввести правило, що "радники" покупки більше бюджету сплачують 10% від перебільшення. Залізо вже давно перегнало звичайний офісний софт. Пам`ять, ссд є? Буде норм. Проц любий. Екран за бажанням. Особисто я за 17 на ноуті + монітор.
Ага, купи собі ось такий. Пам`ять, ссд є? Буде норм. Проц любий 10% від зекономленого навіть не буду вимагати
Якщо буде умовний конфіг, як я навів, у наявності, то він однозначно виграє у наведених вище моделей у плані апгрейдоспроможності та обчислювальної потужності.
Як то кажуть "не все так однозначно". Зліва i5-8365U @ 1.9 GHz (Thinkpad Carbon X1 Gen7), справа i7-10510U @ 2.31 GHz (ThinkPad L13). Як бачимо, i5 дає навіть кращій результат ніж i7! Чому? Тому що краще охолоджується в затісному об'ємі ноута! Саме тому я нікому не раджу в ноуті i7/i9. PS: Тести зроблено власноруч. Схема живлення максимальна в обох випадках.
Ти, можливо, здивуєшся, але СО дуже різні бувають. Твій тест каже лише про те, що СО у твоєму ноуті з і7 гівняна.
Ага, купи собі ось такий. Пам`ять, ссд є? Буде норм. Проц любий 10% від зекономленого навіть не буду вимагати
Ні, ну давайте по критеріям. Однозначно вінда а не хромОс потрібна, це я писав. Вже також прояснили, що якщо леново - то тільки Thinkpad або Т-серія. До того ж відкинули амд (бо віртуалізація мабуть важливіша, ніж просто "ігрова" потужність). Зважаючи на те, що я вирішив не гнатись за ігровим ноутом, то критерії такі: Проц - i5-i7, мінімум 11 генерації, серії U (хіба що буде якийсь акційний дешевий варіант i7-i9 H) Пам'ять - мінімум 16гб, краще 32гб ддр5 Екран спустили до 15-16", антиблік або матовий. Відяха взагалі не важлива, навряд чи в нормальний ноут відверте гнівно всунуть, навіть інтегрованої має вистачити і для відтворення 4к@hevc DTS HDR 10+ чи Dolby vision відео, так? Ось що залишились без змін - вінт ссд на 512гб.
Із плюшок - підсвітка клави, зчитування пальця, норм камера, мікрофон та звук. Також блутус 5.+ і вайфай 6+ повинні бути.
Все правильно, нічого не забув, нічого зайвого або маячню не написав?
Хотів початково близько 1к євро, наразі зрозуміло, що треба до 1.5к євро піднімати.
Все правильно, нічого не забув, нічого зайвого або маячню не написав?
Маячні трохи є. Ти ж сам викладав порівняння, коли і5 12го покоління сильно краще за і7 11го. З 12го покоління пішла нова архітектура. Інтел нарешті навчився в багато ядер. Тож варто обирати саме від 12го покоління.
нє,нє. Нехай вам буде. Але за такі гроші б/в буде непоганим
Я нещодавно дружині подарував такий HP Elitebook Додатково докинув планку на 16GB DDR4 та SSD на 1Tb й вийшла чудова машинка для офісно-табличної роботи. Якісна клавіатура, алюмінієвий корпус. Не гріється й працює від батареї більше 6 годин. В Україні подібний коштуватиме близько 1000-1200 євро. Щось типу такого 12 покоління I7
Тремор 01.11.2023 14:11 пишет: Я нещодавно дружині подарував такий HP Elitebook Додатково докинув планку на 16GB DDR4 та SSD на 1Tb й вийшла чудова машинка для офісно-табличної роботи. Якісна клавіатура, алюмінієвий корпус. Не гріється й працює від батареї більше 6 годин. В Україні подібний коштуватиме близько 1000-1200 євро. Щось типу такого 12 покоління I7
Схоже, що ні, така знижка тільки для студентів, і хз як це доводити і яка процедура.. мабуть стрьомна і довга. Для пересічного ціна на такі ж хар-ки 1700 євро
В ответ на:
Display: 40,6 cm (16,0"), entspiegelt mit LED-Hintergrundbeleuchtung, IPS, 400 Nits, 100 % sRGB Auflösung: 1.920 x 1.200 Pixel (WUXGA) Prozessor: Intel® Core™ i7-1355U (10 Cores / 12 Threads; 2x P-Cores: 1,7 - 5,0 GHz, 8x E-Cores: 1,2 - 3,7 GHz, 12 MB Cache) Grafik: Intel® Iris® Xe Graphics Arbeitsspeicher: 32 GB DDR5 (4.800 MHz, 2x 16 GB) Festplatte(n): 1 TB PCIe® NVMe™ M.2 SSD Netzwerk: Intel® AX211 Wi-Fi 6E (2x2) und Bluetooth® 5.3 Intel XMM 7560R+ WWAN Modul Anschlüsse: 2x USB 4 Type-C (Thunderbolt 4 und DisplayPort 1.4, Ladefunktion) 2x USB 3.2 Type-A Gen 1 (1x Ladefunktion) 1x HDMI 2.1 1x Kopfhörer/Mikrofon kombiniert Eingabegeräte: Wasserabweisende Tastatur mit Hintergrundbeleuchtung Clickpad mit Unterstützung für Multi-Touch-Gesten Webcam: 5 MP Infrarotwebkamera Sound: Zwei Stereolautsprecher von Bang & Olufsen, Dual-Array-Mikrofone Akku: Li-Ion-Akku, 3 Zellen, 51 Wh, Akkulaufzeit bis zu 11 Std. 45 min. (Herstellerangabe) Abmessungen (B x T x H): 35,87 x 25,1 x 1,92 cm Gewicht: ca. 1.73 kg Chassis: Natural Silver Betriebssystem: Windows 11 Pro (64 Bit, vorinstalliert)
Не потрібна LTE, і не зрозуміло наскільки там все німецьке (клава, софт, вінда). А так Німеччина поруч, можна і DHL до мене відправити.
Нещодавно дитині був куплений ASUS TUF Gaming F15 FX506HE-HN012 саме для навчання та, у вільний час - подивитись фільми/пограти. На мою думку - нормально підходить для усіх цілей. Хоча була б можливість на той момент - 17 дюймів всеж краще, ніж 15.
В ответ на: Екран 15.6" IPS (1920x1080) Full HD 144 Гц, матовий / Intel Core i5-11400H (2.7 - 4.5 ГГц) / RAM 16 ГБ / SSD 512 ГБ / nVidia GeForce RTX 3050 Ti, 4 ГБ / без ОД / LAN / Wi-Fi / Bluetooth / веб-камера / без ОС / 2.3 кг / чорний.
AL® 01.11.2023 14:38 пишет: такий ноут , не студенту? Яка там буде клава, німецька, чи можна англ стандартну вибрати? [
Ноут просто супер. Як на мене він занадто потужний для звичайних офсно-домашніх завдань проте конкретно ця модель по такій ціні виглядає просто супер. Шукай знайомих в Німеччині (краще тих що виїхали з дитиною, щоб показати шкільний документ/проїзний) й замовляй. Відправлять тобі Новою поштою з Берліну на Київ
AL® 01.11.2023 14:38 пишет: такий ноут , не студенту? Яка там буде клава, німецька, чи можна англ стандартну вибрати? [
Ноут просто супер. Як на мене він занадто потужний для звичайних офсно-домашніх завдань проте конкретно ця модель по такій ціні виглядає просто супер. Шукай знайомих в Німеччині (краще тих що виїхали з дитиною, щоб показати шкільний документ/проїзний) й замовляй. Відправлять тобі Новою поштою з Берліну на Київ
та знайомі навіть є, більш того, відправляти потрібно по ЄС, не в Україну, тож банальним DHL без додаткових податків можна.. однак там без варіантів тільки німецька розкладка..
AL® 01.11.2023 22:40 пишет: однак там без варіантів тільки німецька розкладка..
Різниця QWERTZ та Qwerty в тому, що Y та Z поміняні місцями. Треба дивитись наскільки це критично
наче там не тільки дві букви, там ще й символи на цифрах інші. Не пам'ятаю точно, тому й питаю. Якщо тільки дві букви - ще пів біди, хоче новий ноут і відразу в криворукий сервіс віддавати на зміну клавіш..