autoua
Autoua.netФорумПроблеми на дорогах

Опять, кто уступает?

СуперСтар ****
Киев
С нами с 29.05.2008

Опять, кто уступает?
      23 ноября 2023 в 19:52 Гілками Прикріплені файли (0 завантажити)

я красный и был жестко обсигнален голубым при одновременном въезде на 1 полосу, только я поворачивал а он перестраивался на перекрестке, кто уступает? Для себя отметил его как представителя меньшинств.

я красный и был жестко обсигнален голубым при одновременном въезде на 1 полосу, только я поворачивал а он перестраивался на перекрестке, кто уступает. Для себя отметил его как представителя меньшинств

Змінено WarFox (19:53 23/11/2023)

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
Достоевский **
46 лет (26 лет за рулем), Киев
С нами с 09.02.2004

Re: Опять, кто уступает? [Re: WarFox]
      23 ноября 2023 в 19:58 Гілками

не помню знаков с той стороні ХШ, но по моему там справа полоса ГТ, ну и правій ряд только направо? Точно, і світфлофор є, як згадали нижче.
Я там повертаю тоді, коли хтось повертає на Тепловозну. Але якщо хтось з другого ряду буде перелаштовуватися в перший (куди повертаю я) - то йой.

Змінено Andrey-Mil (20:10 23/11/2023)

старый писатель *
С нами с 31.08.2012

23 ноября 2023 в 19:59 Гілками

ЯМНЗП, то на цьому перехресті є світлофорне регулювання.
І якщо Ваш опонент рухався на сигнал світлофора, що дозволяє рух, то ви рухались на картонну стрілку.
В такому випадку у Вашого опонента є набагато більше підстав вважати представником меншин саме Вас

V.I.P **
42 года (25 лет за рулем), Киев
С нами с 08.08.2008

23 ноября 2023 в 20:02 Гілками

червоний явно їхав на червоний (зелена стрілка праворуч), відповідно повинен був дати дорогу всім.
але й синій не повинен був змінювати полосу на перехресті.
розумію ваше обурення, але навіть таких потрібно пропускати в цій ситуації.

СуперСтар ****
Киев
С нами с 29.05.2008

Re: Опять, кто уступает? [Re: c-cam]
      23 ноября 2023 в 20:23 Гілками

c-cam 23.11.2023 19:59 пишет:

І якщо Ваш опонент рухався на сигнал світлофора, що дозволяє рух, то ви рухались на картонну стрілку.
В такому випадку у Вашого опонента є набагато більше підстав вважати представником меншин саме Вас

на перекрестке можно перестраиваться?
DimonDSV 23.11.2023 20:02 пишет:

червоний явно їхав на червоний (зелена стрілка праворуч), відповідно повинен був дати дорогу всім.

по правилам я имею право на соблюдение правил другими участниками
Andrey-Mil 23.11.2023 19:58 пишет:

не помню знаков с той стороні ХШ, но по моему там справа полоса ГТ, ну и правій ряд только направо? Точно, і світфлофор є, як згадали нижче.
Я там повертаю тоді, коли хтось повертає на Тепловозну. Але якщо хтось з другого ряду буде перелаштовуватися в перший (куди повертаю я) - то йой.

если быть точным, то я был слегка впереди и оно ехало и сигналило мне сзади намереваясь перестроиться

Змінено WarFox (20:26 23/11/2023)

Достоевский **
45 лет (27 лет за рулем), Киев
С нами с 03.02.2007

23 ноября 2023 в 20:52 Гілками

WarFox 23.11.2023 20:23 пишет:

c-cam 23.11.2023 19:59 пишет:

В ответ на:

...

Andrey-Mil 23.11.2023 19:58 пишет:

если быть точным, то я был слегка впереди и оно ехало и сигналило мне сзади намереваясь перестроиться

Є великі шанси (імхо), що у разі дтп йому, може, випишуть штраф за переналаштування на перехресті, а от винним у ДТП будеш якраз ти.

патриарх ***
Киев
С нами с 06.07.2001

23 ноября 2023 в 21:11 Гілками

А який пункт ПДР забороняє змінювати смугу руху в межах перехрестя?

старожил **
С нами с 25.04.2016

23 ноября 2023 в 21:18 Гілками

WarFox 23.11.2023 20:23 пишет:

Мабуть так. Я не можу згадати пункт ПДР який забороняє.

патриарх **
36 лет за рулем, Киев
С нами с 22.09.2008

Re: Опять, кто уступает? [Re: oleg_mazda]
      23 ноября 2023 в 21:24 Гілками

В ответ на:

В ответ на:

Є великі шанси (імхо), що у разі дтп йому, може, випишуть штраф за переналаштування на перехресті

Ткніть носом. Це ви про що ?

СуперСтар ****
Киев
С нами с 29.05.2008

Re: Опять, кто уступает? [Re: Anatoliy]
      23 ноября 2023 в 21:37 Гілками

Anatoliy 23.11.2023 21:11 пишет:

надо переставать гуглить на рашкинском..
Не заборонено, але, за відсутності вагомих на те причин, ніколи не варто того робити - пункти ПДР 1.5 , 2.3. [д] , 10.1.
ИМХО ни один из выше описанных пунктов он не выполнил с учетом что я уже был в полосе когда он начал поворачивать. Да и как таких предугадать? смотришь пустое место, едешь оно влетает в бочину из другой полосы сигналя.

1.5. Дії або бездіяльність учасників дорожнього руху та інших осіб не повинні створювати небезпеку чи перешкоду для руху, загрожувати життю або здоров'ю громадян, завдавати матеріальних збитків.

Особа, яка створила такі умови, зобов'язана негайно вжити заходів до забезпечення безпеки дорожнього руху на цій ділянці дороги та вжити всіх можливих заходів до усунення перешкод, а якщо це неможливо, попередити про них інших учасників дорожнього руху, повідомити підрозділ міліції, власника дороги або уповноважений ним орган.
Докладніше: https://kodeksy.com.ua/pdr/1.5.htm

д)

не створювати своїми діями загрози безпеці дорожнього руху;

Початок руху та зміна його напрямку
10.1
Перед початком руху, перестроюванням та будь-якою зміною напрямку руху водій повинен переконатися, що це буде безпечним і не створить перешкод або небезпеки іншим учасникам руху.

Змінено WarFox (21:51 23/11/2023)

патриарх ***
Киев
С нами с 06.07.2001

23 ноября 2023 в 22:03 Гілками

Не забороняєтья! це головне.
На наведені вами посилання:
- він рухається на свій зеленій;
- він не заважає учасникам, що рухаються з ним в попутному напрямку;
- він не знає, що на вашому світлофорі є катронна стріка
і навіть при наявності якої ви, згідно з ПДР пункт 16.9, повинні дати дорогу транспортним засобам і пішоходам, що рухаються з інших напрямків.
все інше не має ніякого значення і в разі дтп винним би були ви, а так просто створили аварійну ситуацію

Достоевский **
45 лет (27 лет за рулем), Киев
С нами с 03.02.2007

Re: Опять, кто уступает? [Re: korsar.u]
      23 ноября 2023 в 22:33 Гілками

korsar.u 23.11.2023 21:24 пишет:

В ответ на:

В ответ на:

Є великі шанси (імхо), що у разі дтп йому, може, випишуть штраф за переналаштування на перехресті

Ткніть носом. Це ви про що ?

Пардоньте, це в мене ще з автошколи таке правило «сидить». Але зараз погуглив нашвидкоруч - не знайшов такого. Може, тоді було, а потім скасували, або я щось некоректно запамʼятав. В будь-якому випадку був неправий, визнаю.

V.I.P **
С нами с 07.02.2012

Re: Опять, кто уступает? [Re: oleg_mazda]
      23 ноября 2023 в 23:23 Гілками

oleg_mazda 23.11.2023 20:52 пишет:

Є великі шанси (імхо), що у разі дтп йому, може, випишуть штраф за переналаштування на перехресті, а от винним у ДТП будеш якраз ти.

Штраф можуть виписати за порушення ПДР. Який саме пункт ПДР порушуватиме той, хто перелаштовується на перехресті?

V.I.P **
С нами с 07.02.2012

23 ноября 2023 в 23:32 Гілками

WarFox 23.11.2023 21:37 пишет:

ИМХО ни один из выше описанных пунктов он не выполнил с учетом что я уже был в полосе когда он начал поворачивать.

В ответ на:

Да и как таких предугадать? смотришь пустое место, едешь оно влетает в бочину из другой полосы сигналя.

З пустого місця не влітає, повертати так як вимагає ПДР - не створюючи перешкоди Як виїхав на полосу - ще раз подивитись по дзеркалах перед набранням швидкості.

В ответ на:

Перед початком руху, перестроюванням та будь-якою зміною напрямку руху водій повинен переконатися, що це буде безпечним і не створить перешкод або небезпеки іншим учасникам руху.

Це ти про нього чи про себе? Він був впевнений, що ти його бачиш й пропускаєш, як того вимагає ПДР. Що це не так з'ясувалось трохи запізно, що й реалізувалось у ненормативних коментарях. Взагалі завжди у такій ситуації ще раз дивлюсь у дзеркало, коли вже виїхав на проїжжу частину, перед тим як набирати швидкість - їзда по клеверах швидко до того привчає, а з 2го ряду постійно за з'їздом з клевера народ перелаштовується у праву полосу перед наступним заїздом.

Змінено DKTigra (23:33 23/11/2023)

СуперСтар ***
29 лет за рулем, Киев
С нами с 19.02.2008

23 ноября 2023 в 23:37 Гілками

Шо б коротко
червоний має останній приорітет у порівнянні з іншим учасникам руху (бо зелена картонка)
Блакитному була дана дорога з боку червоного?
PS
дати дорогу - вимога до учасника дорожнього руху не продовжувати або не відновлювати рух, не здійснювати будь-яких маневрів
(за винятком вимоги звільнити займану смугу руху),
якщо це може примусити інших учасників дорожнього руху, які мають перевагу, змінити напрямок руху або швидкість;

СуперСтар ****
Киев
С нами с 29.05.2008

Re: Опять, кто уступает? [Re: DKTigra]
      23 ноября 2023 в 23:53 Гілками

DKTigra 23.11.2023 23:32 пишет:

З пустого місця не влітає, повертати так як вимагає ПДР - не створюючи перешкоди

поворачиваю в пустую полосу, если бы он там был то 1 - я бы вьехал в него или увидел. 2-если бы его капот был хотя бы на уровне моего зеркала то увидел бы его сбоку а не сигналящим чуть сзади еще со второй полосы "наверно" и пропустил 3. если бы он был впереди то влез бы капотом и я притормозил.

Змінено WarFox (23:57 23/11/2023)

V.I.P **
С нами с 07.02.2012

23 ноября 2023 в 23:58 Гілками

WarFox 23.11.2023 23:53 пишет:

DKTigra 23.11.2023 23:32 пишет:

З пустого місця не влітає, повертати так як вимагає ПДР - не створюючи перешкоди

поворачиваю в пустую полосу

А давати маєш не полосу, а дорогу. Ну стандартна ж ситуація з'їзду з клевера тільки без клевера. На клевері ти готовий до того, що опонент буде лізти у праву полосу, а тут був не готовий, то ж хто крім тебе у цьому винен?

Змінено DKTigra (00:02 24/11/2023)

продавець овочів **
Киев
С нами с 11.04.2006

24 ноября 2023 в 08:11 Гілками

ну так, навіть несподівано може вискочити з-за фури в другому ряді в перший якийсь літун. від цього нічого не змінюється, треба дати йому дорогу. А отой пункт розраховувати що інші... я ще жодного разу не чув аби він спрацював в якомусь суді. не треба його як аргумент наводити. він скоріше схожий на виправдання я не дав дорогу, хоч мав би дати, тому що...

Достоевский *
37 лет (18 лет за рулем), Киев
С нами с 18.06.2013

24 ноября 2023 в 09:24 Гілками

WarFox 23.11.2023 19:52 пишет:

я красный и был жестко обсигнален голубым при одновременном въезде на 1 полосу, только я поворачивал а он перестраивался на перекрестке, кто уступает? Для себя отметил его как представителя меньшинств.

Якщо опонент виїхав на зелене світло на перехрестя, ти мав надати йому перевагу у русі, незалежно від його напрямку подальшого руху ( не на конкретній полосі, а всьому перехресті).

Змінено sarbkiev (09:26 24/11/2023)

Достоевский **
30 лет за рулем, Донецк
С нами с 25.12.2008

24 ноября 2023 в 09:56 Гілками

WarFox 23.11.2023 21:37 пишет:

Anatoliy 23.11.2023 21:11 пишет:

надо переставать гуглить на рашкинском..
Не заборонено, але, за відсутності вагомих на те причин, ніколи не варто того робити - пункти ПДР 1.5 , 2.3. [д] , 10.1.
ИМХО ни один из выше описанных пунктов он не выполнил с учетом что я уже был в полосе когда он начал поворачивать. Да и как таких предугадать? смотришь пустое место, едешь оно влетает в бочину из другой полосы сигналя.

1.5. Дії або бездіяльність учасників дорожнього руху та інших осіб не повинні створювати небезпеку чи перешкоду для руху, загрожувати життю або здоров'ю громадян, завдавати матеріальних збитків.

Особа, яка створила такі умови, зобов'язана негайно вжити заходів до забезпечення безпеки дорожнього руху на цій ділянці дороги та вжити всіх можливих заходів до усунення перешкод, а якщо це неможливо, попередити про них інших учасників дорожнього руху, повідомити підрозділ міліції, власника дороги або уповноважений ним орган.
Докладніше: https://kodeksy.com.ua/pdr/1.5.htm

д)

не створювати своїми діями загрози безпеці дорожнього руху;

Початок руху та зміна його напрямку
10.1

Мені цікаво, а всі ці пункти тільки його, на вашу думку, стосуються? А вас ні?

Autoua.netФорумПроблеми на дорогах
Додаткова інформація
1 користувачів і 20 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AlMat, LordAmid, Yorc, moderator, Alexandr 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 12953

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія