Классика жанра. Повторение соседней темы: бессмысленная смена полос на перекрестке. Одной полосы мало, надо две, а лучше три. У жлоба есть потребность нacpaть на ближего, и с этим ничего не поделаешь. ТС, отнесись с пониманием, видишь, у людей потребности.
Повернуть из крайней левой в крайнюю левую (пустую), и ни с кем не столкнуться - это слишом просто. Там в правой полосе есть другие участники, надо обязательно ехать туда, чтоб пoднacpaть.
А ПДР - не в курсі про це й беззмістовно приписує зайняти праву полосу (насправді - рекомендує, а не зобов'язує, якщо мова йде про населений пункт, але то вже нюанси)
В ответ на: 11.2. На дорогах, які мають дві і більше смуг для руху в одному напрямку, нерейкові транспортні засоби повинні рухатися якнайближче до правого краю проїзної частини, крім випадків, коли виконується випередження, об'їзд або перестроювання перед поворотом ліворуч чи розворотом.
Ingenieur 29.11.2023 11:04 пишет: Классика жанра. Повторение соседней темы: бессмысленная смена полос на перекрестке. Одной полосы мало, надо две, а лучше три. У жлоба есть потребность нacpaть на ближего, и с этим ничего не поделаешь. ТС, отнесись с пониманием, видишь, у людей потребности.
Повернуть из крайней левой в крайнюю левую (пустую), и ни с кем не столкнуться - это слишом просто. Там в правой полосе есть другие участники, надо обязательно ехать туда, чтоб пoднacpaть.
повчання з перекриттям дороги - ця прям турбота про ближнього?
А ПДР - не в курсі про це й беззмістовно приписує зайняти праву полосу (насправді - рекомендує, а не зобов'язує, якщо мова йде про населений пункт, але то вже нюанси)
ПДР не прописывают занимать правую полосу уже во время левого поворота или на перекрестке. Можно немножко потерпеть.
Я не уявляю що то за перехрестя, і де та Тростянецька, але якщо і ТС, і опонент, їхали на зелений, то опонент просто втиканув. На таких перехрестях мабуть варто робити асинхронні світлофори і без "картонок", тоді буде легше орієнтуватись.
hugo-smk 29.11.2023 15:54 пишет: Я не уявляю що то за перехрестя, і де та Тростянецька, але якщо і ТС, і опонент, їхали на зелений, то опонент просто втиканув. На таких перехрестях мабуть варто робити асинхронні світлофори і без "картонок", тоді буде легше орієнтуватись.
Да не надо ничего усложнять. Поворачиваешь налево, пропускаешь всех встречников. А "я еду прямо, значит я главный" лечится взносами в бюджет.