andrew_vas 08.12.2023 22:14 пишет: А до чого тут мер міста? Це він винен, що колись геологи не додивилися, проектувальники не до проектували, будівельники технологію порушили? Як що головний інженер міста дозволяє будувати Дрім-таун, то ви гадаєте що там по будівельним нормам будувати не дозволено? Так це повинна контролювати прокуратура, а не мер. І в даному випадку вся відповідальність на керівниках метрополітену, які забили на контроль стану тунелів - як що б контролювали, то не прийшлося терміново перекривати рух.
В загальних правилах гри. Головний інженер, проектувальник, комісія дозволили будувати бо знали що безкарність - основна фіча кожного чиновника.
andrew_vas 08.12.2023 22:14 пишет: А до чого тут мер міста? Це він винен, що колись геологи не додивилися, проектувальники не до проектували, будівельники технологію порушили?
А мэр всегда нипричем, только вот зачем нам тогда такой мер?
А навіщо тоді нам багато-багато контролюючих органів, НДІ, дирекція метрополітену, технадзор, прокуратура - хай мер один все тягне і за все відповідає. Навіть за того Петра, який 20 років тому, замість 500 - 300 бетон прийняв на будівництво, а різницю в кишеню поклав. Чи за проектувальника того ж самого Дрім-тауна, проект якого явно пройшов не один державний контроль, і на всіх державних рівнях був узгоджений
andrew_vas 08.12.2023 22:14 пишет: А до чого тут мер міста? Це він винен, що колись геологи не додивилися, проектувальники не до проектували, будівельники технологію порушили? Як що головний інженер міста дозволяє будувати Дрім-таун, то ви гадаєте що там по будівельним нормам будувати не дозволено? Так це повинна контролювати прокуратура, а не мер. І в даному випадку вся відповідальність на керівниках метрополітену, які забили на контроль стану тунелів - як що б контролювали, то не прийшлося терміново перекривати рух.
Часи йдуть, а нічого не змінюється))) Ти що, бюджеті працював/працюєш?)))відкрив одразу два конверти)))
В ответ на: Старий директор компанії, збираючись відійти від справ, викликає до себе свого наступника і каже:
— Ось, візьміть, будь ласка, ці три конверти,
— Навіщо вони?
— Якщо у вашій подальшій роботі будуть якісь труднощі або неприємності, то вам потрібно розкрити ці конверти. Тільки прошу, не більше одного конверта у рік.
— Добре, спасибі вам велике, думаю, що я ними не скористаюся, — самовпевнено говорить наступник.
Не минуло й кількох місяців після того, як спадкоємець став директором компанії, як йому довелося розкрити перший з конвертів. У ньому був аркуш паперу з єдиним реченням: «У разі біди вали все на минулого директора». Новий директор скористався цією порадою, і справи налагодилися.
Пройшов рік, в компанії настали важкі часи, і директор розкрив другий конверт. Там було написано: «Найми нових керівників відділів, а старих звільни». Директор так і зробив.
Через деякий час справи стали зовсім кепські, і директор у розпачі розкрив третій конверт і прочитав: «Візьми три конверти, засунь в них три записки і валі».
Часи йдуть, а нічого не змінюється))) Ти що, бюджеті працював/працюєш?)))відкрив одразу два конверти)))
Як що провести аналогію - я можу вибрати і купити нову машину для підприємства, але я не можу передбачити, що в ній буде погано спроєктований двигун, чи якісь деталі встановлять пошкодженими, чи ще щось подібне. Як кінцевий користувач - я можу тільки подати на гарантійний ремонт, а проконтролювати процес проектування і збірки - аж ні як. Так і з мером, міськрада на чолі з мером (прошу відмітити - не одноособово мер, а міськрада) визначає на що витрачати гроші, а контролювати і обслуговувати повинні інші, і відповідальність за недогляд теж на них
Як що провести аналогію - я можу вибрати і купити нову машину для підприємства, але я не можу передбачити, що в ній буде погано спроєктований двигун, чи якісь деталі встановлять пошкодженими, чи ще щось подібне. Як кінцевий користувач - я можу тільки подати на гарантійний ремонт, а проконтролювати процес проектування і збірки - аж ні як. Так і з мером, міськрада на чолі з мером (прошу відмітити - не одноособово мер, а міськрада) визначає на що витрачати гроші, а контролювати і обслуговувати повинні інші, і відповідальність за недогляд теж на них
Раз одразу відкрив два конверти час відкривати третій:
В ответ на: Завтра Кабмін скликає комісію щодо ситуації з київським метро, — Шмигаль.
«Через дії чи бездіяльність міської влади виникла загроза затоплення та руйнування тунелів «синьої» гілки столичного метро. Це безпосередньо впливатиме на безпеку киян», — заявив прем'єр.
Хоча, як його знесуть, поставлять Верещук, як на мене це ще гірше…
Ну не купить, а нанять команду которая тебе это авто сделает и будет обслуживать. И каждый тебе рассказывает, что остальные неумехи, а вот они ухх как все сделают. А когда приходит пора отвечать, то оказывается виноват механик, которому указания давали сверху. Рада вроде как у нас тоже правильного цвета в этом сезоне? Что никак не мешает.
andrew_vas 08.12.2023 22:14 пишет: А до чого тут мер міста? Це він винен, що колись геологи не додивилися, проектувальники не до проектували, будівельники технологію порушили?
Нафіг не потрібен. І його провина в цій аварії очевидна. Про проблеми метро добре відомо вже давно. І усі оцінки і висновки є. І прогнози що наступна біда очікується ще на одній проблемній ділянці на цій же гілці. Але замість того, щоб виділяти кошти на ремонти і хоч щось корисне зробити з тунелями метро (та і інших проблем у міській інфраструктурі безліч) гроші міського бюджету тринькаються на малювання велодоріжок, облаштування отих мінікіл, побудову шкідливих острівців безпеки, будівництво зʼїзду з нового недобудованого мосту "у нікуди" та ним подібні прожекти. Тим часом міське господарство потихеньку розвалюється. Зараз сталася катастрофа у метро, наступні на підході.
Нафіг не потрібен. І його провина в цій аварії очевидна. Про проблеми метро добре відомо вже давно. І усі оцінки і висновки є. І прогнози що наступна біда очікується ще на одній проблемній ділянці на цій же гілці. Але замість того, щоб виділяти кошти на ремонти і хоч щось корисне зробити з тунелями метро (та і інших проблем у міській інфраструктурі безліч) гроші міського бюджету тринькаються на малювання велодоріжок, облаштування отих мінікіл, побудову шкідливих острівців безпеки, будівництво зʼїзду з нового недобудованого мосту "у нікуди" та ним подібні прожекти. Тим часом міське господарство потихеньку розвалюється. Зараз сталася катастрофа у метро, наступні на підході.
Саме так.
Но плитка и развязки, на том же минском массиве, важнее, ибо явно прибыльные.
Проблема не в метро. Проблема у державній владі і керівниках державних установ за останні 30 років Украіни. Мова не йде про будівництво державних проектів ( олігархи можуть для бізнеса собі дозволити). Проблема у мостах, атомних і електростанціях, у укрзалізниці, у тепломережах, у закладах освіти і здоровья, які побудували наші батьки, а ми не можемо навіть цього підтримувати. Це тільки початок, в подальшому зі всім цим, вже швах, а буде як з авіацією на росііі...
andrew_vas 08.12.2023 22:14 пишет: А до чого тут мер міста?
В ответ на: І в даному випадку вся відповідальність на керівниках метрополітену, які забили на контроль стану тунелів - як що б контролювали, то не прийшлося терміново перекривати рух.
Метрополітен - комунальне підприємство. Підпорядковується виконавчому органу київської міської ради - КМДА. Хто очолює КМДА?
Брагінський - член комісії Київської міської ради з питань транспорту, зв'язку та реклами. Депутат від політичної партії УДАР. Хто очолює УДАР?
ivatuning 08.12.2023 23:01 пишет: На скільки я пригадаю, тунель морозили, щоб пройти р. Либідь. І це все було, ще до Кличка, при попопі та азірові
Ту ділянку будували ще раніше. Кран на "Деміївській" впав у січні 2006 року, у листопаді 2008 року втопили проходницький щит між Либідською та Деміївською.