Квартиранти в шоці перебувають. Візуально щиток такий як був.
Знаючи наших людей, я би оце не дуже вірив в їхній шок. В мене з бойлером за місяць 400-450квт. Якщо не вимикати кондиціонер, да ще почати приймати ванну, от тобі і набіжить 900квт. Доречі, якщо за грудень і січень буде по показникам як завжди (180-200квт), то це 100500% самі квартиранти щось мутили. Потім офігіли від ціни, і почали робити квадратні очі, що то не ми. Дитячий садок, якщо чесно. Може Санта Клаус накрутив.
В ответ на: Все це круто, чого за листопад все добре? Термостат вилікувався, тен замінився, лічільник перестав глючить. Камон, ти серйозно?
Ну, як мінімум центральну гарячу воду ввімкнули, та й кондік не ганяли (чи ганяли ). Поки що підозра на бойлер, чи багато крутили, чи таки гавкнув термостат.
В ответ на: Якщо своїм бойлером підігрівали воду для всього будинку, то легко.
Ну запевняють, що закривали кран відповідний.
Є привід і кран відповідний перевірити "Був поруч" з подібним прецедентом, коли він виявився неробочим = не перекривав як раз подачу/вихід на стояк ГВП. Ще й зворотнього клапану не було після нього. Помітили по великій витраті холодної води в десятки кубів.
П.С. В цілому в подібні ситуаціїї зазвичай подають ті, хто не подає і не ктролює показники щомісяца сам. Постфактум вирогідність знайти мінімальна.
А как думает общественность, сколько должна накручивать 2к. квартира? 2 взрослых и ребенок, бойлер на 80 литров, включен на максималку постоянно. Обогреватели/ кондиционеры отсутсвуют. Стиралка пару раз в неделю, пару раз в неделю посудомойка один цикл. Обычная скажем так квартира. Телевизор, роутер, телефоны позаряжать. Маленький полотенцесушитель постоянно включен. И получается в день 20 квт. Вот думаю, это норм или много выходит?
seregaspeed 12.12.2023 16:30 пишет: А как думает общественность, сколько должна накручивать 2к. квартира? 2 взрослых и ребенок, бойлер на 80 литров, включен на максималку постоянно. Обогреватели/ кондиционеры отсутсвуют. Стиралка пару раз в неделю, пару раз в неделю посудомойка один цикл. Обычная скажем так квартира. Телевизор, роутер, телефоны позаряжать. Маленький полотенцесушитель постоянно включен. И получается в день 20 квт. Вот думаю, это норм или много выходит?
Нормально. С бойлером в среднем 450кВт у нас, зимой и под 700 поднималось. Без бойлера 120кВт.
Rucha 12.12.2023 17:42 пишет: А не может быть в самой квартире где-то в проводке утечка тока?
Це дуже навряд. Бо по закону збереження енергії ця "утєчка" мала б гріти десь як кіловатний конвектор. Цілодобово. Це вже не кажучи про те, що температура в штукатурці явно б розсіювалась не так рівномірно, як у випадку конвектора, тобто, скоріш за все, мала б бути місце пожежа та КЗ. Думаю, таке б мешканці помітили.
підвищене споживання якось корелює із відключенням центрального постачання гарячої води?
бачу три можливості: бойлер грів на увесь стояк квартиранти заряджали електромобіль (до речі, чи існує технічна можливість, з балкону чи з вікна?) несправність в кондиціонері (бо витрата зросла разом із температурою повітря за вікном, ну і зменшилась аналогічно)