Все по заветам Федорова : «Я думаю, что роль кибербезопасности немного преувеличена. О ней много говорят, но по факту привести каких-то реальных кейсов киберугроз мало кто может. ...
о, так, я памʼятаю ті слова цього пафосного придурка поржав ще раз
Juliet Capulet 12.12.2023 22:22 пишет: Читала сьогодні чергового провідного експерта Каже, що це просто ретроградний Меркурій почав свою дію До 2 січня
kym 12.12.2023 20:15 пишет: самое прикольное, что распиаренный национальный роуминг для переключения на других опсосов вот в такие ситуации - раз, и не работает... на водафон - типа на карточке какой-то запрет на лайф - не удалось, приходите завтра...
От як раз мене цей момент непокоїть, бо є натяк на вихід з ладу не тільки MSC, а ще й HLR.
Если лягла опорная IP сеть то доступа к HLR/HSS не будет. Но они говорят что им и HLR поломали. Это не выход из строя физический, скорее всего потерли все и конфигурацию внутренних свичей например. Это все очень долго восстанавливать руками.
Помнится сразу после вторжения хацкеры положили спутники Датагрупа, обнулив все до абонентских терминалов включительно. Сказать, как долго восстанавливали? Никто выводы не делает пока гриль петух не грянет.
та хто їх бачив? І на якому напрямку? О, я в ГТ платити не буду, а якщо прийдуть контролери, я скажу, що на мою картку відбулася військова операція хакерів. Це ок буде?
А ти російських військових бачив? Може і війни ніякої немає? Можеш не платити в гт. Не дякуй!
Все по заветам Федорова : «Я думаю, что роль кибербезопасности немного преувеличена. О ней много говорят, но по факту привести каких-то реальных кейсов киберугроз мало кто может. ...
В первую очередь как раз факапнули безпека. Сеть управления доступная из паблика? Да ну на. Хотя нельзя исключать и пиплинсайд - тут борьба сложная, но методики есть.
kym 12.12.2023 20:15 пишет: самое прикольное, что распиаренный национальный роуминг для переключения на других опсосов вот в такие ситуации - раз, и не работает... на водафон - типа на карточке какой-то запрет на лайф - не удалось, приходите завтра...
потому что сервер киевстара другим операторам не дает идентификацию карты
2024-01-18 Бан на 365 дней (4 круг). 4.8) создание клона. BorisB.
SPIRT 13.12.2023 09:42 пишет: потому что сервер киевстара другим операторам не дает идентификацию карты
А ось цікавить позиція інших операторів - вони не можуть на цей час підставити плече своєму постраждалому конкуренту та дозволити авторизуватись невідомим сімкам без інформації від Київстар? Чи це катастрофічні втрати? Якщо не дзвонити, то хоч надайте 100Мб трафіку інтернету - за це вже були б дуже вдячні клієнти, які другий день взагалі без зв'язку. Звісно, це якщо таке технічно можливо...
потому что сервер киевстара другим операторам не дает идентификацию карты
В netmonitor даже вышки КС с карты пропали. Вот в части загадить и поломать у ЙР талант.
Ford-Noks 13.12.2023 00:52 пишет: а то кажуть казна що.... особливо ті, хто геть далекий від техніки-електроніки.... то як, Київстар фсьо, більше не буде його, не повсане? які фахові прогнози?
Імхо, точно буде. От тільки скільки часу знадобиться - невідомо. Може години, може тижні.
о, так, я памʼятаю ті слова цього пафосного придурка поржав ще раз
а є вже остаточна інформація, що відбулось? Ржати воно то можна, але як на мене зарано. Бо потім з'явиться інфа, що це спецоперація ГУР/СБУ чи типу такого.
Yura-8 13.12.2023 10:33 пишет: Хто зараз користується водафон, Лайф ? Як якість, бо пишуть що великий наплив нових абонентів і присутні глюки ? Цікавить онлі 4ж по Києву, передмісті
В мене водафон. В Києві норм, а в передмісті наприклад була печалька і в норм. часи. При тому в 100 метрах вже все норм. Київстар там тупо краще в рази
SPIRT 13.12.2023 09:42 пишет: потому что сервер киевстара другим операторам не дает идентификацию карты
А ось цікавить позиція інших операторів - вони не можуть на цей час підставити плече своєму постраждалому конкуренту та дозволити авторизуватись невідомим сімкам без інформації від Київстар? Чи це катастрофічні втрати? Якщо не дзвонити, то хоч надайте 100Мб трафіку інтернету - за це вже були б дуже вдячні клієнти, які другий день взагалі без зв'язку. Звісно, це якщо таке технічно можливо...
Импоссибл май френд - на HLR заведен профиль абонента со всеми сервисами и данными и этот профиль там создать по запросу на регистрацию невозможно. Я уже молчу про вопросы емкости базы, пропускной способности и т.д и т.п Национальный роуминг это на случай отсутсвия радио покрытия да и все.
Yura-8 13.12.2023 10:33 пишет: Хто зараз користується водафон, Лайф ? Як якість, бо пишуть що великий наплив нових абонентів і присутні глюки ? Цікавить онлі 4ж по Києву, передмісті
Зараз всі користуються VF, LC Глюки були й раніше, у всіх без виключення.