harald67 15.12.2023 20:02 пишет: От саме смс то і не працює. А з нимиі інтернет банкінг.
От цього я як раз й не розумію, SMS ніби ж базова функція, на початку взагалі технічною була, якщо не помиляюсь - не відразу зрозуміли що її можна продавати й на неї є попит. Чому її однією з перших не підняли, ще до голосового?
harald67 15.12.2023 20:02 пишет: От саме смс то і не працює. А з нимиі інтернет банкінг.
От цього я як раз й не розумію, SMS ніби ж базова функція, на початку взагалі технічною була, якщо не помиляюсь - не відразу зрозуміли що її можна продавати й на неї є попит. Чому її однією з перших не підняли, ще до голосового?
Голос - все таки іде через MCC, тобто телефонну станцію в акої замість абонкомплектів підключено магістралі та контролери до базових станцій ( спрощено). Завалити її важкувато бо поряд завжди один-два чергових інженера з постійним моніторингом. А от СМС це грубо кажучи просто сервак в мережі. Все це спрощено але хто в компьютерній темі зрозуміє що підняти сервак та ще й якщо в нього бекапи погрохали... нетрівіальна задача. До речі - ніколи нічого важливого не пересилайте СМСкою. Не буду брехати як зараз, але раніше це був просто голий текст без будьякого шифрування. Саме тому я СМСками ніколи не користувався і не користуюсь.
1. Технічно телефонія (голос) і СМСцентр - це штуки з різних площин. 2. Як ти бачиш піняття СМС в той момент, коли нема мережі і голосу?
Не здається, що по критичності спочатку голос, потім дані, а далі все інше?
До речі - ніколи нічого важливого не пересилайте СМСкою. Не буду брехати як зараз, але раніше це був просто голий текст без будьякого шифрування. Саме тому я СМСками ніколи не користувався і не користуюсь.
Та вони не шлють Просто комусь з Укрпошти нотифікація з аліекпрес не прийшла, а комусь з банку код тимчасовий
До речі - ніколи нічого важливого не пересилайте СМСкою. Не буду брехати як зараз, але раніше це був просто голий текст без будьякого шифрування. Саме тому я СМСками ніколи не користувався і не користуюсь.
Та вони не шлють Просто комусь з Укрпошти нотифікація з аліекпрес не прийшла, а комусь з банку код тимчасовий
окрім смс з банку є купа бізнес акков усіляких... я от півночі з фб довбаюсь, підіймаючи з попелу угнаний та повернений бізнес-акаунт... 4 години в дупу, коли вилазить повідомлення у стилі "ми вам знов заблокували акаунт, але не хвилюйтеся, бо ми ж відправили смс для підтвердження" .
А ще в дії хотів фопа дружині відкрити, бо на своєму в ліміт не влажу, хоч два тижні залишилось... а там анкетні дані, да з смс-підтвердженням... і без варіантів
окрім смс з банку є купа бізнес акков усіляких... я от півночі з фб довбаюсь, підіймаючи з попелу угнаний та повернений бізнес-акаунт... 4 години в дупу, коли вилазить повідомлення у стилі "ми вам знов заблокували акаунт, але не хвилюйтеся, бо ми ж відправили смс для підтвердження" .
А ще в дії хотів фопа дружині відкрити, бо на своєму в ліміт не влажу, хоч два тижні залишилось... а там анкетні дані, да з смс-підтвердженням... і без варіантів
Про що спіч? Про те, що з СМС краще ніж без СМС? Так з повністю працюючою мережею краще ніж без неї Але СМС ніщо проти реєстрації, покриття, передачі даних... Чи ви думаєте, що не має спеціалістів розставити пріорітети відновлення?
Про що спіч? Про те, що з СМС краще ніж без СМС? Так з повністю працюючою мережею краще ніж без неї Але СМС ніщо проти реєстрації, покриття, передачі даних... Чи ви думаєте, що не має спеціалістів розставити пріорітети відновлення?
Опять-таки не буду врать как сейчас , но в мою эпоху работу в операторе - ТТшки по смс имели самый низкий приоритет и ими занимались если оставалось время.
jia 15.12.2023 23:39 пишет: Не здається, що по критичності спочатку голос, потім дані, а далі все інше?
Звісно, що технічно без голосу не буде смс, але коли піднялась одна базова станція з умовно 4х, що мають перекривати ділянку, то є сенс обмежити голос й дати смс - просто щоб цю станцію не зафлудили, поки інші станції не запрацюють. Я завтикав те, що воно через сервер ходить й доставляється з часом, якщо отримувач не підключений до мережі.
jia 15.12.2023 23:39 пишет: Не здається, що по критичності спочатку голос, потім дані, а далі все інше?
Звісно, що технічно без голосу не буде смс, але коли піднялась одна базова станція з умовно 4х, що мають перекривати ділянку, то є сенс обмежити голос й дати смс - просто щоб цю станцію не зафлудили, поки інші станції не запрацюють. Я завтикав те, що воно через сервер ходить й доставляється з часом, якщо отримувач не підключений до мережі.
Це все шикарно в мережі яка в нормальному стані з поточними буденними аваріями. А зараз ситуація зовсім не буденнаі наявність фізичного покриття це не головна проблема
А зараз ситуація зовсім не буденнаі наявність фізичного покриття це не головна проблема
а як таке може бути, що є телефон з КС, є покриття, є мобільний інет. поруч 4Ж модем з сім-картою для інету до цього ж номеру - пише інету нема, покриття є, інету нема. так само аякс з сімкою КС пише інету нема усе резетилось безліч разів.
спеціально обмежують? в чому сенс?
а що з балансами? їх навіть перевірити не можна, потім сюрпрайз-сюрпрайз та вимкнуті за несплату номери?
Може СМС і ніщо, але особисто для мене СМС від КС зараз саме критичне. І це банкінг. Голос ми вирішили іншим оператором, роботи з банком - ніяк. Ще субсидію знімуть за борги. В принципі, банки теж могли б дупу підняти. Запровадити авторизацію через голос наприклад. Але це теж зрозуміло, що піднімати такий сервіс з 0 - тей ще гемор.
А зараз ситуація зовсім не буденнаі наявність фізичного покриття це не головна проблема
а як таке може бути, що є телефон з КС, є покриття, є мобільний інет. поруч 4Ж модем з сім-картою для інету до цього ж номеру - пише інету нема, покриття є, інету нема. так само аякс з сімкою КС пише інету нема усе резетилось безліч разів. спеціально обмежують? в чому сенс? а що з балансами? їх навіть перевірити не можна, потім сюрпрайз-сюрпрайз та вимкнуті за несплату номери?
Чому відразу думки, що обмежують? Ніхто про повне відновлення з боку КС ще не говорив наче Технічно для мережі основна сімка і сімка для інету - різні "номери" і спільне в них тільки білінг Тут може бути як недовідновлення, так і штатне чи не штатне (коли білінг помилково через відомі проблеми) обмежив послугу
Опять-таки не буду врать как сейчас , но в мою эпоху работу в операторе - ТТшки по смс имели самый низкий приоритет и ими занимались если оставалось время.
бо і дійсно раніше смс виконували чисто меседжову функцію , зараз ваги смс більш змістились в сторону підтвердження авторизацій чи подібних сервісів , а для повідомлень чи спілкування цю фунцію по зручності зайняли месенджери .