Ніяк не можу розібратись як сканувати помилки на Seat Altea XL 2008 (мотор 1.6 BSF). По ідеї ті самі програми мають для Golf 5 і Skoda Octavia A5 з мотором 1.6 бензин підходити. Нового накупляти нічого не хочу, щось має запрацювати з того що вже є: Є таке: 1) Vag Can Pro (USB) 2) ELS27 (USB) 3) konnwei kw902 (блютуз) Пробував якийсь кабель VAG з різними програмами, не пішло. Маю ще кабель Vag Can Pro, установив на ноут програмне забезпечення, а там виявляється ще треба якийсь ЮСБ ключ...теж не получається. Маю ще konnwei kw902, може хтось знає яку апку треба якщо цим можливо сканувати VAG? Ще маю ELS27. Доречі кабелем ELS27 відмінно сканувався Форд, оцим konnwei kw902 без проблем получається сканувати Zoe, ще родичу Logan з першого разу зміг прочитати, а із цим VAG якісь суцільні проблеми.
Maksimus 18.12.2023 10:20 пишет: може попередні власники від'єднали або щось змінили в роз'ємі обд? варіант захисту
Та ні, при купівлі автомобіля на СТО змогли підключитись і з легкістю прочитати помилки. Це якісь складнощі саме із VAG, вже і ютубу надивився і воно якесь мутне.
Є таке: 1) Vag Can Pro (USB) 2) ELS27 (USB) 3) konnwei kw902 (блютуз)
konwei це та ж сама ELM-ка, точніше, така ж підробка під оригінальну ELM327, як і більшість того лайна, що в нас продається. Якщо ви пробували такі проги як CaristaOBD або Car Scanner, і вони не бачать машину, то в цих адаптерах, швидше за все, немає підтримки деяких діагностичних протоколів, необхідних для VAG. Для першого шнурка можна знайти на просторах мережі прогу, яка вже вилікувана від USB-ключа
До моєї ELM327 v1.5 в поставці йшли Torque_Pro, OBD Car Doctor , DashCommand всі вони щось показують, але після того, як я побачив функціонал Carista, жодного бажання продовжувати ними користуватися нема.
Ліцензія Carista на місяць коштує більше ніж та ELM-ка і вона варта того.
На минулому тижні по рекомендації знавця на Вагах, купив отакий сканер https://rozetka.com.ua/ua/403579140/p403579140/ ( не реклама) програма кар сканер, на Айфоні робить швидко, помилки читае, брав не на розетці і дешевше
Traveler 18.12.2023 13:01 пишет: У мене є elm та ліцензія на місяць на Carista
а е кар сканер безкоштовно. Усі ті елм це почитати помилки та подивитися куди треба копати, а якщо щось серйозне і Ти в тому Васі не розумієш то тоді краще до фахівця.
Є таке: 1) Vag Can Pro (USB) 2) ELS27 (USB) 3) konnwei kw902 (блютуз)
konwei це та ж сама ELM-ка, точніше, така ж підробка під оригінальну ELM327, як і більшість того лайна, що в нас продається. Якщо ви пробували такі проги як CaristaOBD або Car Scanner, і вони не бачать машину, то в цих адаптерах, швидше за все, немає підтримки деяких діагностичних протоколів, необхідних для VAG. Для першого шнурка можна знайти на просторах мережі прогу, яка вже вилікувана від USB-ключа
Конвеєм підключав, але там під сіат і гольфи є під мотори 1.6 ТДІ, а під 1.6 бензин нема, запускав базове то воно ніби щось читає і пробує діагностувати але не получилось нічого. Так розумію що під кабель VAG Can Pro саме реально підключитись ноутом, але в інеті не знайшов версії щоб без USB ключа, пробував методами які там пишуть то в мене навіть прога не запускається, помилку видає якусь...
Traveler 18.12.2023 13:01 пишет: У мене є elm та ліцензія на місяць на Carista
а е кар сканер безкоштовно. Усі ті елм це почитати помилки та подивитися куди треба копати, а якщо щось серйозне і Ти в тому Васі не розумієш то тоді краще до фахівця.
Так і є, якщо не розумієш то краще туди не лізти, люди на Renault Zoe кілька разів в групі жалілись що окірпічили мозги машини після того як пробували самостійно налаштовувати не знаю чи що воно таке. Мені в Сіаті потрібно поки-що тільки помилки стерти, але хотів роздуплитись як воно щоб на майбутнє, бо цього сіата якраз готую на продаж (мию), але ще треба видалити помилки, бо висить помилка подушок, зявилась багато років назад коли акумулятор повністю здох, за той час мабуть помилок назбиралось.
ИМХО - лучше чем прибор VAS 5054A с ODIS по вагам не работает никто - прибор дилероского уровня, не дешево но в режиме юзера (а уж тем более в инженерном) не просто поиск ошибок но и гайд по их исправлению...
Djohny 19.12.2023 12:15 пишет: ИМХО - лучше чем прибор VAS 5054A с ODIS по вагам не работает никто - прибор дилероского уровня, не дешево но в режиме юзера (а уж тем более в инженерном) не просто поиск ошибок но и гайд по их исправлению...
ну цяця гарна, але не дешева раз, потрібен ноутбук два, якщо в цьому всьому нічого не розумієш то воно і не треба, це так сказати для профі по Вагам, а наприклад мені хватає сканера як я писав вище, що б прочитати помилки та зрозуміти хоть де що дивитися, до телефона підключив, почитав помилки, постарався їх і все. А якщо щось глобальне треба налаштувати то тоді іду до спеца по Вагам, якій на цьому розуміється і знае що робити
А ще е такий OBDeleven PRO Pack (адаптер+підписка PRO) для VAG і для нього наприклад не потрібен ноутбук( це мій випадок, що в мене як раз нема ноута) то можно підключити до телефона або планшета. Теж правда не дешево коштує
Ну з тих адаптерів що в мене є - Vag Can Pro має працювати через ноутбук, але скільки не встановлював - нічого не добився, то ЮСБ ключ хоче, то скачав щось що має ніби працювати без ключа і встановив а воно теж не запускається. В ідеалі мені помилку скинути після того як шлейф поміняю на рульовій подушці безпеки, але відчуваю що історія з VAG на цьому сіаті не закінчиться, то пригодиться й надалі.
HDC1 19.12.2023 22:24 пишет: Ну з тих адаптерів що в мене є - Vag Can Pro має працювати через ноутбук, але скільки не встановлював - нічого не добився, то ЮСБ ключ хоче, то скачав щось що має ніби працювати без ключа і встановив а воно теж не запускається. В ідеалі мені помилку скинути після того як шлейф поміняю на рульовій подушці безпеки, але відчуваю що історія з VAG на цьому сіаті не закінчиться, то пригодиться й надалі.
так я і кажу , якщо прочитати , та скинути помилки то сканера і телефона хватає
Когда то купил лицензию на Carscanner Pro. Вчера понадобилось посмотреть какая колодка решила сообщить о необходимости замены. Перелазил все и вся в итоге так и не нашёл. Вроде бы куча ункционала, но или какой то совсем не юзерфрендли интерфейс, или нет очевидного функционала.
WalkmandT 20.12.2023 14:41 пишет: Когда то купил лицензию на Carscanner Pro. Вчера понадобилось посмотреть какая колодка решила сообщить о необходимости замены. Перелазил все и вся в итоге так и не нашёл. Вроде бы куча ункционала, но или какой то совсем не юзерфрендли интерфейс, или нет очевидного функционала.
потім відпиши чим вдалося почитати які колодки міняти
Я на своїй Альтеї 2.0 турбо використовував OBD Eleven. Всі помилки показувало й деталізувало, можна навіть було робити адаптації DSG. Адаптер продав за 1000 грн. на ОЛХ. Якщо плануєш і далі використовувати VAG машини, варто купити.
WalkmandT 20.12.2023 14:41 пишет: Когда то купил лицензию на Carscanner Pro. Вчера понадобилось посмотреть какая колодка решила сообщить о необходимости замены. Перелазил все и вся в итоге так и не нашёл. Вроде бы куча ункционала, но или какой то совсем не юзерфрендли интерфейс, или нет очевидного функционала.
Варто знати, що зазвичай (а на наших авто так і є) датчик зносу гальмівних колодок лише 1. На задніх колодках нема взагалі, а на передніх з правої сторони! Раз так тому і функціоналу такого нема!