Вітаю, хотів в би обговорити практичне питання - зараз Україна зробить неможливим отримання закордонного паспорту чоловікам, які вже виїхали за кордон, що робити тим, в кого він скінчиться?
Не всі зможуть/встигнуть зробити ВНЖ, не всі, можливо, зможуть отримати громадянство після ВНЖ.
В такому випадку можна сказати, що фактично людей за кордоном позбавляють документів і можливості пересування.
Хтось щось думав про це? Які можуть бути наслідки чи якийсь нормальний mitigation plan?
Вітаю, хотів в би обговорити практичне питання - зараз Україна зробить неможливим отримання закордонного паспорту чоловікам, які вже виїхали за кордон, що робити тим, в кого він скінчиться?
Не всі зможуть/встигнуть зробити ВНЖ, не всі, можливо, зможуть отримати громадянство після ВНЖ.
В такому випадку можна сказати, що фактично людей за кордоном позбавляють документів і можливості пересування.
Хтось щось думав про це? Які можуть бути наслідки чи якийсь нормальний mitigation plan?
на перший погляд, якщо так дійсно приймуть ту всю ахінею з електронним кабінетом призовника, то змусять повертатися в Україну, щоб отримати з ТЦК\ВЛК чи найголовнішу зараз бумажку про облік.
Однак вже пішли ж розмови, що блокування рахунків та електронний кабінет можуть не пропустити, бо блокування - це обмеження прав, а для електронного кабінету у всіх мають бути смартфони, бо інакше ти ж навіть не отримаєш повідомлення.
Зробити собі паспорт прям зараз (його термін дії - 10 років), працювати над отриманням громадянства в країні перебування, домовлятися з місцевою владою щоб в разі чого - дозволили видавати громадянам України білі паспорти в країні перебування.
den_po 01.02.2024 09:03 пишет: В такому випадку можна сказати, що фактично людей за кордоном позбавляють документів і можливості пересування.
Це, приблизно, причина, з якої фішку з невидачею паспортів або не приймуть, або будуть якось обходити. В варіантах від якийсь суд якогось рівня аж до суду з прав людини тупо змусить місцеве посольство видавати паспорти, до кожна країна нашвидкоруч придумає якісь свої документи.
Бо є декларація з прав людини, там купа дотичних пунктів.
Стаття 6 Кожна людина, де б вона не перебувала, має право на визнання її правосуб'єктності.
Стаття 15 1. Кожна людина має право на громадянство. 2. Ніхто не може бути безпідставно позбавлений громадянства або права змінити своє громадянство.
Україна вже неодноразово поклала на цілу купу пунктів цієї декларації, а ось Європа - вона тому і Європа, що в ній на таке не кладуть.
Боюсь, для таких розумних, існує строк виготовлення паспорту. Всі паспорти на які наразі подадуться - напевне, притримають до прийняття законопроекту.
Ось це також дуже цікавий момент - я не зовсім зрозумів, вони будуть вимагати "обліковий" документ на момент подачі заявки на паспорт, на момент фактичного виготовлення чи на момент видачі.
Ну і що таке обліковий документ - це обов'язково військовий документ чи може бути і якесь приписне?
den_po 01.02.2024 09:03 пишет: В такому випадку можна сказати, що фактично людей за кордоном позбавляють документів і можливості пересування.
это ещё почему? единственный документ, которые любое посольство/консульство обязано выдать моментально и бесплатно - посвидчення особы для повернення на Украину. всё остальное - услуги, за которые держава может брать деньги, вымагать дествия и отказывать в услуге .
а закордонний новий можна робити лише коли старий закінчується по терміну? чи наприклад старий до 27 року, чи можу я зробити новий? до 34го року відповідно
это ещё почему? единственный документ, которые любое посольство/консульство обязано выдать моментально и бесплатно - посвидчення особы для повернення на Украину. всё остальное - услуги, за которые держава может брать деньги, вымагать дествия и отказывать в услуге .
Тому що по факту це так і є - позбавлення документів та можливості переміщатися.
Повернення в Україну для проходження місцевих квестів через ТЦК, потенціальне ув"язнення чи утримання у бусиках та інші спец-еффекти від некомпетентної влади не для всіх буде можливим варіантом і то вже політична тема, не для цього розділу.
Sergio225 01.02.2024 16:48 пишет: а закордонний новий можна робити лише коли старий закінчується по терміну? чи наприклад старий до 27 року, чи можу я зробити новий? до 34го року відповідно
Наче можна робитий "новий" на 10 років, але питання строків.
Там ще наче було зауваження в законі, що центри надання адмін послуг зможуть видавати повістки (навіть якщо ні, то вони зараз роблять "єдину базу"), тоді проглядається такий варіант - іде людина подаватися на паспорт, отримує повістку (чи потрапляє в базу з прірітетом), поки виготовляється паспорт, є неявлення по повістці і кримінальна справа.
воююча держава не обязана обеспечивать возможность для ухилянтов шастать по миру возможность вернутся взад и захыщаты краину она предоставила, европейские права человека соблюдены. всё остальное - нытьё ухилянтов, которые не хотят Перемоги .
воююча держава не обязана обеспечивать возможность для ухилянтов шастать по миру возможность вернутся взад и захыщаты краину она предоставила, европейские права человека соблюдены. всё остальное - нытьё ухилянтов, которые не хотят Перемоги .
Ну це все зрозуміло, але політика і троллінг у іншому розділі
Sergio225 01.02.2024 16:48 пишет: а закордонний новий можна робити лише коли старий закінчується по терміну? чи наприклад старий до 27 року, чи можу я зробити новий? до 34го року відповідно
Наразі, громадянин України може законно мати два діючі закордонні паспорти. І навіить в цьому випадку геть ніщо не заважає йому зробити новий, знадобиться лише один з двох старих здати.
В ответ на: возможность вернутся взад и захыщаты краину она предоставила, европейские права человека соблюдены.
В вас дуже своєрідні уявлення о правах людини, десь як у Зеленського і Путіна, дуже далекі від реальності. На щастя, в європейців вони дещо інші, ще і прописані на папері.
В ответ на: Ось це також дуже цікавий момент - я не зовсім зрозумів, вони будуть вимагати "обліковий" документ на момент подачі заявки на паспорт, на момент фактичного виготовлення чи на момент видачі.
Має сенс очікувати найгіршого з варіантів, тобто, в усі три моменти часу.
Боюсь, для таких розумних, існує строк виготовлення паспорту. Всі паспорти на які наразі подадуться - напевне, притримають до прийняття законопроекту.
нуу... будем честными - ситуация читалась заранее, что будут делать ограничения. кто чуть поумнее - сделали еще осенью. кто узнал о том, что будут нововведения - атаковали вагончики "дп документ" в декабре и январе - в валенсии в какой-то момент было до 3тыс человек в очереди, помимо основной очереди по квиточкам. кто в конце декабря-начале января подавался - уже ждут, что скоро получать будут, обычно ровно месяц было от подачи до забрать.
den_po 01.02.2024 16:27 пишет: я не зовсім зрозумів, вони будуть вимагати
чтобы что-то требовать - они сначала должны этот закон принять. и он должен вступить в силу. это не быстро все будет. но будет. на сейчас - даже если все будет очень быстро, то есть месяца два. а паспорт делается за месяц в этих вагончиках.
Почитав оце топік, і стало мені цікаво. І цікавість - це, як відомо, шлях у майбутнє Пішов на сайт дп документ і взяв без танців з бубном та істерик два терміна на зручний час у філії у м.Кьольн на початок наступного тижня. Так само у грудні брав термін у консульство у Дюсельдорфі. Наразі виглядає разів у 10 безпроблемніше, ніж взяти термін на виготовлення паспорта у Цнапі у рідному місті