Доброго вечора, форумчани ! Не покидають мене проблеми з моїм автомобілем. Тільки на днях замінив датчик охолоджуючої рідини, а сьогодні нова проблема. Автомобіль Buick Enclave 2015. Помітив сьогодні, що падає напруга бортової мережі. Після старту напруга в мережі складає 14.9В, і на протязі 3-4хв плавно знижується до 12.8В Якщо заглушити і завести знову - все повторюється. Поміряв напругу на самому генераторі - така сама. Питання: Вийшов з ладу генератор??? Чи щось ще може бути? Чи можна якось перевірити чи не ремінь це часом, не міняючи його?
VovkZ 06.02.2024 05:12 пишет: Можливо, так і задумано виробником?
Приходила мені така думка, але у мене встановлене реле для відеореєстратора, щоб відключити нагрузку після того як я глушу машину і воно ніколи не відключало відеореєстратор на ходу, а вчора тільки заведу автомобіль, і через декілька хвилин камера вирубується. Якщо б не це, то я б і не помітив цієї проблеми зразу. Тим більше, що у мене пічка постійно працює і підігрів сидінь і денне світло. Який сенс електроніці виключати генератор при такому навантаженні (ну це якщо припустити, що така схема може мати місце).
pdrshop 06.02.2024 00:11 пишет: Доброго вечора, форумчани ! Не покидають мене проблеми з моїм автомобілем. Тільки на днях замінив датчик охолоджуючої рідини, а сьогодні нова проблема. Автомобіль Buick Enclave 2015. Помітив сьогодні, що падає напруга бортової мережі. Після старту напруга в мережі складає 14.9В, і на протязі 3-4хв плавно знижується до 12.8В Якщо заглушити і завести знову - все повторюється. Поміряв напругу на самому генераторі - така сама. Питання: Вийшов з ладу генератор??? Чи щось ще може бути? Чи можна якось перевірити чи не ремінь це часом, не міняючи його?
Якщо 12,8 не підходить то скільки ж потрібно? 12 вольт стандартна напруга бортової мережі.
pdrshop 06.02.2024 00:11 пишет: Доброго вечора, форумчани ! Не покидають мене проблеми з моїм автомобілем. Тільки на днях замінив датчик охолоджуючої рідини, а сьогодні нова проблема. Автомобіль Buick Enclave 2015. Помітив сьогодні, що падає напруга бортової мережі. Після старту напруга в мережі складає 14.9В, і на протязі 3-4хв плавно знижується до 12.8В Якщо заглушити і завести знову - все повторюється. Поміряв напругу на самому генераторі - така сама. Питання: Вийшов з ладу генератор??? Чи щось ще може бути? Чи можна якось перевірити чи не ремінь це часом, не міняючи його?
Якщо 12,8 не підходить то скільки ж потрібно? 12 вольт стандартна напруга бортової мережі.
Має бути не нижче 13,4 В на заведеній машині. Це точно не ремінь - він не дає плавного падіння напруги. Це або регулятор напруги на генераторі, або щось з мізками машини, які керують цим регулятором.
краще розпочати з інструкції до експлуатації авто. Деякі авто мають систему моніторінгу АКБ, відповідно заряджають його до максимального значення, і відмикають від зарядки, тим самим напруга спадає до 12,8 що є нормою для повністю зарядженого акб.
У меня стоит система автоматической зарядки. Которая спускает напряжение до 12.5 Вольт. И это нормально. И удивляет народ, что втыкает в прикуриваетель приблуды разные и начинает орать, что генератор не исправен. И генератор снимают на стенды, а те показывают, что всё ок. На минусовой клемме стоит датчик IBS, который мониторит температуру аккумулятора и его зарядку и даёт команду на возбуждение генератора или его отключение. Например, при интенсивном разгоне, генератор полностью отключается, разгружая двигатель, автомобиль разгоняется только на аккумуляторе. Тормозишь двигателем - напряжение поднимается до 14.4.
Проковзування ремня чути. Ну і падіння у випадку проковзування не плавне, а моментальне. 12,8 - це таки низько, так не має бути. А генератор який? З керуванням мізками по шині, чи з класичним реле напруги, як то називають "з таблеткою"? Бо це на вихід з ладу реле напруги подібно. Якщо би щось із самим генератором (міжвиткове, скажімо), чи з підковою (там буває додаткові діоди горять) - він би максимальну напругу видати не зміг.
Автомобіль Buick Enclave 2015. Помітив сьогодні, що падає напруга бортової мережі. Після старту напруга в мережі складає 14.9В, і на протязі 3-4хв плавно знижується до 12.8В Якщо заглушити і завести знову - все повторюється. Поміряв напругу на самому генераторі - така сама. Питання: Вийшов з ладу генератор??? Чи щось ще може бути? Чи можна якось перевірити чи не ремінь це часом, не міняючи його?
Думаю, що все абсолютно нормально. Працює інтелектуальна зарядка. Залежно від навантаження, включаються різні режими. Увімкніть фари, підігрів, тощо, і напруга має зрости.
На наступний день після того як я запостив тему я вже навіть купив генератор, але вирішив ще поспостерігати за автомобілем. За ці всі дні спостереження я зробив висновок, що певно все ж таки це комп"ютер на моїй машині змінює рівень зарядки, але він працює якось дуже дивно, знижуючи напругу аж до 12,8В. В цій темі люди писали, що при включеному двигуні напруга у мережі не повинна бути нижче 13.4В і я ,в принципі, з цим згоден. Також, VSlav66 пише, що якщо увімкнути якусь потужну нагрузку то напруга має зрости, і це логічно. Але вона не зростає. В даний момент я на це забив, просто змінив діапазон спрацювання реле напруги, щоб камера не відключалася під час руху, та й усе. Саме більше питання, яке у мене залишилося - це якщо ця вся ситуація - це норма, то чому раніше напруга не знижувалася до такого низького рівня, а тепер знижується, а вона точно не знижувалася, бо реле напруги ніколи не відключало відеорегістратор на ходу.
pdrshop 13.02.2024 21:35 пишет: На наступний день після того як я запостив тему я вже навіть купив генератор, але вирішив ще поспостерігати за автомобілем. За ці всі дні спостереження я зробив висновок, що певно все ж таки це комп"ютер на моїй машині змінює рівень зарядки, але він працює якось дуже дивно, знижуючи напругу аж до 12,8В. В цій темі люди писали, що при включеному двигуні напруга у мережі не повинна бути нижче 13.4В і я ,в принципі, з цим згоден. Також, VSlav66 пише, що якщо увімкнути якусь потужну нагрузку то напруга має зрости, і це логічно. Але вона не зростає. В даний момент я на це забив, просто змінив діапазон спрацювання реле напруги, щоб камера не відключалася під час руху, та й усе. Саме більше питання, яке у мене залишилося - це якщо ця вся ситуація - це норма, то чому раніше напруга не знижувалася до такого низького рівня, а тепер знижується, а вона точно не знижувалася, бо реле напруги ніколи не відключало відеорегістратор на ходу.
pdrshop 13.02.2024 21:35 пишет: На наступний день після того як я запостив тему я вже навіть купив генератор, але вирішив ще поспостерігати за автомобілем. За ці всі дні спостереження я зробив висновок, що певно все ж таки це комп"ютер на моїй машині змінює рівень зарядки, але він працює якось дуже дивно, знижуючи напругу аж до 12,8В. В цій темі люди писали, що при включеному двигуні напруга у мережі не повинна бути нижче 13.4В і я ,в принципі, з цим згоден. Також, VSlav66 пише, що якщо увімкнути якусь потужну нагрузку то напруга має зрости, і це логічно. Але вона не зростає. В даний момент я на це забив, просто змінив діапазон спрацювання реле напруги, щоб камера не відключалася під час руху, та й усе. Саме більше питання, яке у мене залишилося - це якщо ця вся ситуація - це норма, то чому раніше напруга не знижувалася до такого низького рівня, а тепер знижується, а вона точно не знижувалася, бо реле напруги ніколи не відключало відеорегістратор на ходу.
Це не нормально. Так, працює контроль рівня напруги. Напруга змінюється залежно від стану акумулятора і підтримується на одному рівні незалежно від рівня навантаження. Вона має бути в межах 13.4 - 15 В (а іноді зимою і більше буває). Схоже проблема таки в генераторі. Можна спробувати від'єднати керуючий дріт від генератора і він має тримати постійну напругу близько 14 В.
Регулятор напруги міняй. Було колись у мене на старому авто, стрілка на показометрі поступово зміщувалася до початку шкали з прогрівом двигуна. Акумулятор при цьому не заряджався, а після заміни регулятора все прийшло до норми. Зараз в основному ставлять акумулятори з технологією Са-Са, у них міцніші пластини. Але і для нормального заряджання потрібна вища напруга, ніж для старих звичайних батарей. А зимою ще вища, інакше зарядний струм буде дуже низьким. Тож влітку (при 20 градусах) достатньо 14,2 а холодною зимою 14,7 для звичайних батарей і на 0,3V більше для кальцієвих. Для цього в регулятор напруги введено термодатчик, який і регулює напругу на виході генератора в залежності від температури під капотом. А правильніше було б розміщувати датчик температури на самій батареї.