Маю кілька питань початкового рівня 1. Часто пишуть доки до 3х років, більше 3х, більше 10ти. Що то означає? 2. Новобудови часто мають привабливу ціну. Але там теж є нюанси з переуступками, вже мають право власності (якось там пряма продажа, але теж є якісь нюанси з прямий продаж через нотаріуса і ще якісь варіант ) 3. На що звертати увагу (по типу машини:кузов, мотор, доки). Борги за комуналку, які доки мають бути у продавця для безпечного придбання? 4. Реально (наскільки) знайти варіант продажу від власника чи там весь ринок на ріелторах?
1) Якщо праву власності менше 3 років, продавець має сплатити 5 пдфо. Вгадайте, на кого продавець намагатиметься його перекласти. Про 10 років не знаю, ніби там немає якихось майлстоунів, але я не впевнена.
2) Новобудову можна купити (а) у забудовника, (б) у інвестора по переуступці, (в) у власника. В загальному випадку у забудовника має бути найдешевше, хоча можуть бути варіанти. У забудовника скоріше за все доведеться трохи почекати вводу в експлуатацію, хоча іноді продають і введене.
4) Реально в новобудові, шукати чати в тг. У мене в ЖК є такий чатік, там і продаж і оренду можна знайти від власника. На олх думаю теж реально, багато перекупів, які продають самі, без ріелторів.
3. Ніщо не замінить якісного гугління, але по своїй пам'яті я б перевіряв: документи власника, його чоловіка-жінки, хто прописаний, чи прописані діти, чи нема потенційних співвласників на зоні. Потенційно небезпечно коли продають по довірці чи спадщині - можливі оскарження покупки. Небезпечно коли продають невдовзі після покупки - ховають кінці у воду.
Начить 1. Треба щоб право власності було >3 років 2. По новобудовах дуже багато нюансів і я думаю, що не знаю і маленької долі всіх. Є варіанти, де скасовано дозвіл на будівництво, але продавець стверджує, що то тимчасово. Різні схеми, типу будинок ось має бути зданий і вже люди почали ремонти і електроенергія по 8 грн, то вже банальщина. 3. А перекуп, це сильно краще за ріелтора? У одного +3% (або 5%) на послуги, інший приліплбє фактичну суму. Чи в цій сфері не така схема? 4. А як має виглядати продаж ідеально "чистої" квартири? Нікого з прописаних, 3+ роки право власності, всі платежі сплачені?
1. Право власності не обов'язково 3 роки. Просто якщо 3 роки не пройшло, то продавець сплачу 7,5% від оціночної вартості, а покупець 1% в пенсійний фонд. Якщо більше 3-х років, то кожен сплачує по 1%. 2. Новобудову зараз краще брати вже введену в експлуатацію, ну або розбиратись по конкретному ЖК що там і як. 3. Перекупи це в основному ті хто купив на етапі будівництва дешевше, а зараз продає по ринку (дорожче). Дуже часто перекупи продають по переуступці і ціна може бути навіть дешевше ніж у забудовника (якщо в нього ще є квартири в продажі). Ріелтори взагалі інша тема, вони просто хочуть нажитись 4. Ідеальний продаж, це коли купуєте у власників по договору у нотаріуса з чесною оцінкою і сплатою всіх податків. Добре коли власники перші. 5. По переуступці все буває дуже по різному, залежить від забудовника. Зазвичай перепоступка відбувається в офісі забудовника де все пояснюють, перевіряють доки і роблять новий договір. Перепоступку краще також робити по вже зданим будинкам, де зразу (або через 1-2 міс) можна оформлювати право власності.
ollsoft 08.02.2024 12:35 пишет: 1. Право власності не обов'язково 3 роки. Просто якщо 3 роки не пройшло, то продавець сплачу 7,5% від оціночної вартості, а покупець 1% в пенсійний фонд. Якщо більше 3-х років, то кожен сплачує по 1%. 2. Новобудову зараз краще брати вже введену в експлуатацію, ну або розбиратись по конкретному ЖК що там і як. 3. Перекупи це в основному ті хто купив на етапі будівництва дешевше, а зараз продає по ринку (дорожче). Дуже часто перекупи продають по переуступці і ціна може бути навіть дешевше ніж у забудовника (якщо в нього ще є квартири в продажі). Ріелтори взагалі інша тема, вони просто хочуть нажитись 4. Ідеальний продаж, це коли купуєте у власників по договору у нотаріуса з чесною оцінкою і сплатою всіх податків. Добре коли власники перші. 5. По переуступці все буває дуже по різному, залежить від забудовника. Зазвичай перепоступка відбувається в офісі забудовника де все пояснюють, перевіряють доки і роблять новий договір. Перепоступку краще також робити по вже зданим будинкам, де зразу (або через 1-2 міс) можна оформлювати право власності.
1. В тому плані, якщо не хочеться платити за квартиру +7.5% 2. А як дізнатись? Є якісь реєст? Для прикладу Південний квартал гуглитлся, що сплинув срок оренди землі рік тому, що далі з тим будинком не зрозуміло, але мабуть саме тому, там квартири коштують на 25-30% дешевше ніж аналогічні. 3. Перекуп, це той же власник і розрізнити їх не так просто. 4. А якщо не перші? Можуть бути пригоди з попередніми чи є ще якісь ризики? 5. Я правильно розумію, спершу купівля/продаж, а потім оформлення права власності?
Ще якісь розвод з "краща пропозиція" Ціна нижче ринку На декілька днів вперед роблять огляд з купою потенційних покупців, кожен каже свою ціну і на наступний день чиясь ціна перемагає Розумію,.що десь є підводні, але де?
2. Якщо одразу від фільтрувати стрьомні варіанти, нюансів набагато менше. Відгуків зараз по всім ЖК дофіга і трошки, в Києві точно. В ідеалі купувати в великому ЖК, де вже є введені в експлуатацію будинки з правом власності у мешканців. Там теж можуть бути нюанси, наприклад у нас 2 квартири в майже сусідніх будинках в одному ЖК, але одна з них вже 3 роки не передана дтеку, і тому немає нічного тарифу. Але це не 8 грн, а 2,64.
3.Перекуп це людина, яка купила у забудовника на ранній стадії, коли ризики вищі, і зараз продає. Зазвичай всі намагаються продати по перепоступці без ПВ, щоб не платити податки. За інших рівних це краще, ніж ріелтор, бо по суті власник.
4. Я продавала бабусину квартиру. Ніби все ідеально: 1 власник, без подружжя, квартира отримана за часів СРСР за ордером. Але ріелтор покупців вияснила, що бабуся стоїть на обліку в пнд, про що не знав ніхто з нас:)) В теорії після отримання грошей угоду можна було заперечити. І я хз скільки ще таких нюансів по спадщині, шлюбах-розлученнях, долях і тд.
5. Перепоступка відбувається в офісі забудовника. По суті ви укладаєте договір з забудовником, а сплачуєте "попередньому" інвестору.
1. В тому плані, якщо не хочеться платити за квартиру +7.5% 2. А як дізнатись? Є якісь реєст? Для прикладу Південний квартал гуглитлся, що сплинув срок оренди землі рік тому, що далі з тим будинком не зрозуміло, але мабуть саме тому, там квартири коштують на 25-30% дешевше ніж аналогічні. 3. Перекуп, це той же власник і розрізнити їх не так просто. 4. А якщо не перші? Можуть бути пригоди з попередніми чи є ще якісь ризики? 5. Я правильно розумію, спершу купівля/продаж, а потім оформлення права власності?
На всі питання одна відповідь - просто ніколи не купляєш ніяких "пєрєуступок", і не маєш проблем. В щось інше можеш гратися, якщо хочеш інвестицію, а не квартиру. Це різні речі, в них різній сенс, ціль, результат, і ризики. Бо ти правильно розуміеш, будь-яка пєрєуступка, це сначала гроші, а право власності потім. Колись. Може буть.
Tarasoff 08.02.2024 15:37 пишет: В новобудовах бувають з ремонтами квартири, але здебільшого ні. Ремонт з нуля в новобудові зараз обійдеться дорого. Не 7.5% точно )
Розумію, але ремонт можна розтягнути на не на один місяць або рік І ремонт то точно треба, а 7.5% можна уникнути
junior 08.02.2024 13:51 пишет: Ще якісь розвод з "краща пропозиція" Ціна нижче ринку На декілька днів вперед роблять огляд з купою потенційних покупців, кожен каже свою ціну і на наступний день чиясь ціна перемагає Розумію,.що десь є підводні, але де?
подвох в том, что изначальная цена то дуриловочка...просто для привлечения покупателей. А потом аукцион на возрастание ( Лично мне такая система противна и я не участвую). Но кто то добавляет по тыще долларов. Как правдило посредник подзадоривает, типа вы дали 60 тыс, но есть клиенты на 61, если дадите 62, то ваша квартира...а потом, когда ты уже мысленно и мебель в "своей "квартир расставил, ой, а другие дали 63 и пошло поехало.
2. Новобудови часто мають привабливу ціну. Але там теж є нюанси з переуступками
Найкращій варіант і найдешевший. Єдине, будинок має бути введений в експлуатацію. Шлях: оформлення переуступки - документи принести реєстратору - отримати через 5 днів право власності.
В ответ на: А якщо не перші? Можуть бути пригоди з попередніми чи є ще якісь ризики?
у нас в стране тот кто с деньгами, тот всегда "под риском", ну вот так у нас повелось....
Если до этого были собственники, особенно если это было , к примеру, год назад, то есть риск, что первый собственник опротестует в суде продажу квартиры ( ну там беременных детей обидели, сын в тюрьме был и прочая уйня). Не слышал, что б это было часто, но в теории то может быть.
Ну или если квартира 3-4 раза перепродается, явно шо то не так.
К примеру: предлагали мне квартиру, 2ка на г.сталинграда ( новые дома), начат ремонт, по цене однушки там же ( не более чем однушки). Но продавашка уже четвертый собственник, чешет какие то сказки на тему "людям горело и я выкупила и перепродаю, налоги, так как квартира меньше трех лет я готова платить сама ". Я не рискнул, что то там не так, мое ИМХО
Найкращій варіант і найдешевший. Єдине, будинок має бути введений в експлуатацію. Шлях: оформлення переуступки - документи принести реєстратору - отримати через 5 днів право власності.
В целом таки да. Но а если стремно то ждать права собственности и потом уже покупать, но дороже на налоги будет.
Можу продати по переуступці Діброва парк - є 1к та 2к особисто у мене!
Як мені то взнати, що він введений? Чи прям у того, хто продає має бути на то документ?
Щойно спілкувався з Північним кварталом. Дім не введений, але всі тарифи житлові, таке можливо? Там взагалі, якась муть, в 2023 закінчилась оренда на землю, є рішення суду на введення в експлуатацію, але КМДА будинок не приймає на баланс.