Підкажіть будь ласка, чи варто взагалі звязуватись з панельними будинками. Реконструйований, утеплений, з ремонтом, новим ліфтом. Але панелька. Цікавить їх тривалість життя. Дякую.
Це совкова панелька? Чи сучасна з сучасним утепленням? Як на мене, сучасна нормальна. З совковою бувають приколи. Основні - тепловтрати та протікання стиків.
в мене панелька - один підїзд вертикальна розводка, другий горизонтальна:)) головне самостійно обробити стикі і зробити утеплення. чутно сусідів так само як і в сучасному ЖК монолітно каркасному. може навіть меньше.
Все зависит от цены этой самой квартиры. Если речь идет о старых домах, то панелек в Киеве тысячи, стоят, я не видел, что б падали:). Но состояние подъездов ( если о старых говорим) бывают печальные, а бывают, если такие жильцы собрались, терпимые ( с учетом возраста).
я прожив декілька років у чешці, моя хрущівка реально краща. Але ж то побудови кінця 70 років. Її можна заклеїти пінопластом і охолодити влітку кондиціонером, але дихати в ній від того легше не стане. Все ІМХО, звісно.
Абрвалг 13.02.2024 09:40 пишет: Если речь идет о старых домах, то панелек в Киеве тысячи, стоят, я не видел, что б падали:).
Ну, все колись буває в перший раз. Попередні півсотні років, наприклад, ніхто не ставив експериментів з вимкненням опалення в місцях загального користування, а наразі такі експерименти ставлять геть усі. Також з переплануваннями всього підряд ніхто не експериментував, а наразі це теж роблять геть усі і одразу. Ракетами міста попередні 50 років теж ніхто не обстрілював, результати в панельках ви бачили в новинах неодноразово.
До всього цього панелька дуже набагато більше чутливіша за монолітно-каркасний будинок, і ризики тут не протяги, і не пліснява, і не насрано на сходах, а - обрушіння цілими підʼїздами. І навіть конструктори тих панельок не знають що з цього буде, але міцнішою панельки не стають точно.
все одно імхується що це обговорення сферичного коня в вакуумі. Крім панельки як такої, є щє район, інфраструктура, робота, парковки/гаражі, лівий/правий берег, залізниця/мости тощо. Панелька на Лісовій і панелька на Кловській - різні чи все однакове лайно?
Підкажіть будь ласка, чи варто взагалі звязуватись з панельними будинками. Реконструйований, утеплений, з ремонтом, новим ліфтом. Але панелька. Цікавить їх тривалість життя. Дякую.
Не зв'язуватися з 96 серією - грибок, навіть якщо його не видно (замазали, закрасили, обої поклеїли) - він присутній.
Andrey-Mil 13.02.2024 11:37 пишет: все одно імхується що це обговорення сферичного коня в вакуумі. Крім панельки як такої, є щє район, інфраструктура, робота, парковки/гаражі, лівий/правий берег, залізниця/мости тощо. Панелька на Лісовій і панелька на Кловській - різні чи все однакове лайно?
WarFox 13.02.2024 15:30 пишет: по 16 этажным панелькам +-90-х имхо, БПС = нет. КТ-если дешево да, Т4 - нравится. АППС - лучшая.
Я мав на увазі, що біля метро Кловська є аж одна панельна будівля - Мечнікова 7А. Ажніяк не 90-х років - початку 70-х. Дев'ятиповерхівка на один під'їзд. Що за серія не знаю. Усередині був неодноразово - квартири повне лайно. Тобто важко порівняти з іншими мікрорайонами.
Як на мене - на першій місце виходять , як не крути, ризики що повʼязані з війною. Найнебезпечніші- панельки, монолітно- каркасні в рази міцніші, відновлюють їх аж бігом. А звукоізоляція, грибок, затікання води, погана теплоізоляція та інші негаразди панельок виглядають зараз якось не так актуально як раніше. Я б не брав панельку…їх плюс - дешевизна, та й усе. Хоча багато людей живе і не париться.
nickka 13.02.2024 09:43 пишет: я прожив декілька років у чешці, моя хрущівка реально краща. Але ж то побудови кінця 70 років. Її можна заклеїти пінопластом і охолодити влітку кондиціонером, але дихати в ній від того легше не стане. Все ІМХО, звісно.
Так і є. Були у відрядження в тому році, жили в хрущівці. Дом не утеплений, батереї теплі і в квартирі тепло. Єдине було холодно, коли вітер сильний починав дути. Ну і мікроклімат набагато краще.
Абрвалг 13.02.2024 09:40 пишет: Все зависит от цены этой самой квартиры. Если речь идет о старых домах, то панелек в Киеве тысячи, стоят, я не видел, что б падали:). Но состояние подъездов ( если о старых говорим) бывают печальные, а бывают, если такие жильцы собрались, терпимые ( с учетом возраста).
Щоб все було добре, потрібно створювати ОСББ, дома які на балансі ЖКХ, в більшості випадків страховище, що під'їзди, що ліфти.
До всього цього панелька дуже набагато більше чутливіша за монолітно-каркасний будинок, і ризики тут не протяги, і не пліснява, і не насрано на сходах, а - обрушіння цілими підʼїздами. І навіть конструктори тих панельок не знають що з цього буде, але міцнішою панельки не стають точно.
Це все добре, коли є кошти. В монолітному будинку квартира коштує, як мінімум *2. Тому, можно розповідати що завгодно, але 40-50тис різниці вийми і полож.
Абрвалг 13.02.2024 09:40 пишет: Все зависит от цены этой самой квартиры. Если речь идет о старых домах, то панелек в Киеве тысячи, стоят, я не видел, что б падали:). Но состояние подъездов ( если о старых говорим) бывают печальные, а бывают, если такие жильцы собрались, терпимые ( с учетом возраста).
Щоб все було добре, потрібно створювати ОСББ, дома які на балансі ЖКХ, в більшості випадків страховище, що під'їзди, що ліфти.
У панельках на віддалених масивах переважно такий контингент живе, що там нема з кого створювати осбб. Ще й у половині квартир взагалі квартиранти.