Прийшов час для заміни мультимедіа-акустики Logitech 5.1 X-530, яка служила більше 15 років (останні 10 в стерео-режимі). На іншому ПК стоїть Edifier R1100 - в принципі, влаштовує, але низьких іноді не вистачає. Вивчаючи ринок, зацікавився напрямком «студійних моніторів». Розумію, що в бюджетному секторі ніякі вони не студійні і не монітори, але все ж таки вважаю що якість та чистота відтворення в них повинна бути вища ніж в найбільш розповсюджених Edifier, F&D та Microlab…
Перечитавши чимало обзорів, тестів та порівнянь, прийшов до висновка що один з оптимальних варіантів по співвідношенню якість – звук – ціна це Presonus eris e3.5. Які по відгукам чудово для свого розміру відіграють верх та середину. Щодо низу – в подальшому їх можна проапгрейдіть фірмовим сабом.
Але як кажуть, апетит приходе під час їжи… Отже потихеньку став вивчати, а що ж можна придбати за трохи більші гроші. От нащо я це зробив? )))
Тепер мені цікаві вже варіанти накштальт Adam t5v та JBL 305P MKII. Але останні йдуть тільки з балансним підключенням, що ускладнює підключення до ПК.
Я не музикант, звук та відео не монтую. Призначення акустики – прослуховування музики, іноді фільми, нечасто – ігри.
У зв’язку з цим, питання до тих, хто проходив вже по цьому маршруту. Чи є сенс дивитись на варіанти типу JBL 305P MKII (і як його правильно підключити до ПК?). Чи взяти ті ж Presonus eris e3.5 або Mackie CR3-X, а в подальшому додати до них саб? Дякую.
П.С. Наперед, стосовно дуже правильного побажання поїхати в аудіо-салон і прослухати кожен варіант самостійно – згоден, але можливості такої не маю, нажаль.
Років 8 назад придбав саме таку Presonus eris 3.5. Після якоїсь ноу-нейм комп'ютерної акустики. Сценарій використання приблизно як у вас. Всі потреби закриває на 100%, розумію що чогось кращого мені просто не треба, воно не дасть ніяких переваг. Бас за комп'ютерним столом мені не дуже і потрібен, тим більше за рахунок збільшених габаритів. Єдине НО. На днях зламався пластикова кнопка вкл/викл на передній панелі. Сервісний центр Музторгу на Вербовій обіцяв полагодити за пару днів, на днях відвезу їм.
брати те, на що хватає гроші. і не паритися муками вибору. я пішов від зворотнього - поїхав в магазин і там послухав. та й купив. правда в 5 раз дорожче ніж планував.
брати те, на що хватає гроші. і не паритися муками вибору.
Дивна порада. Тобто, якщо людина назбирала, скажимо, $100000 - то брати на всі, бо "хватає"!?
Дивна порада. Тобто, якщо людина назбирала, скажимо, $100000 - то брати на всі, бо "хватає"!?
Так.
Я може старомодний , але в мене муз. центр Соні 90х років . Блочний , невеликий , стильний , потужний , з продвинутих моделей . АС - під столом. Для мене , це найкращій варіант
брати те, на що хватає гроші. і не паритися муками вибору. я пішов від зворотнього - поїхав в магазин і там послухав. та й купив. правда в 5 раз дорожче ніж планував.
Genelec?
Я може старомодний , але в мене муз. центр Соні 90х років . Блочний , невеликий , стильний , потужний , з продвинутих моделей . АС - під столом. Для мене , це найкращій варіант
У меня вообще Panasonic SA-HT535 с родным сабом и Rаdiotehnika S30 на фронтах. Каюсь, предельно неразборчив я связях .
Genelec?
Triangle. Але я брав стерео для ТВ та музики.
Ви мене не зрозуміли. Я мав на увазі, що якщо бюджет є, то не варто перевищувати.
А то часто буває - шукаєш за 100, а потім купуєш за 500. В акустиці взагалі немає меж. Можна і дім продати, не кажучи вже про десятку))
Genelec?
Triangle. Але я брав стерео для ТВ та музики.
Також неслабо.
А в мене Edifier E3350 вже 15 років)
Edifier R1100 2.0 за свою ціну топ якість.
В мене Edifier 2700
Ну ідеал, але за ті гроші, що брав - дуже непогано
Ну, як я і казав, на основному компі в мене довго взагалі стояли Logitech 5.1 X-530, в принципі, влаштовуючи. У сина стоять Edifier R1100 і теж за свої гроші вполне... Але все ж є бажання отримати щось більше в плані якості відтворення. І чесності. При всій повазі до Edifier, вона привносить свій окрас в відтворення музики. Вдома біля телевізора стоять напольні Jamo з непоганим ресівером та з поканальним підключенням, є з чим порівнювати. Але піймав себе на думці, що цю систему зараз дуже рідко вмикаю, все на компьютері, і музика і фільми... Отже є бажання поставити і там щось якісніше за звичайне мультімедіа.
Поки схиляюсь до варіанта JBL 305P MKII Трохи бентеже їх балансне підключення. Чи правільно я розумію, що при використанні ось такого кабеля (небалансного) все повинно працювати?
Ну, як я і казав, на основному компі в мене довго взагалі стояли Logitech 5.1 X-530, в принципі, влаштовуючи. У сина стоять Edifier R1100 і теж за свої гроші вполне... Але все ж є бажання отримати щось більше в плані якості відтворення. І чесності. При всій повазі до Edifier, вона привносить свій окрас в відтворення музики. Вдома біля телевізора стоять напольні Jamo з непоганим ресівером та з поканальним підключенням, є з чим порівнювати. Але піймав себе на думці, що цю систему зараз дуже рідко вмикаю, все на компьютері, і музика і фільми... Отже є бажання поставити і там щось якісніше за звичайне мультімедіа.
Поки схиляюсь до варіанта JBL 305P MKII Трохи бентеже їх балансне підключення. Чи правільно я розумію, що при використанні ось такого кабеля (небалансного) все повинно працювати?
А ти впевнений у тому, що "нечесність" у звуці твоєї саме компʼютерної системи вносить акустика, а не звукова карта компьютера? Чи у тому що напольні Jamo це акустика із "чесним" звучанням. А якщо ще й ресівер у тебе Yamaha , то взагалі важко сказати що більше спотворює звук. Хочеш "дуже чесну" активну акустику - спробуй Genelec 8010. Утричі дорожчі за зазначені JBL. Але чи сподобається тобі їх "справді чесний" звук, ще й за відсутності балансних виходів з твого компьютера. Краще рішення - домовлятися із продавцями про взяття акустики на прослуховування і обрання саме тієї, яка сподобається тобі у парі із вже наявним компьютером. І звісно ніяка компьютерна система не зможе конкурувати навіть із середнім ресівером і середніми напольними колонками - не треба сподіватися на таке, тим більше якщо ти вже маєш досвід прослуховування ресівера і відрізняєш якісний звук від компьютерного.
Всім дякую, замовив пару JBL 305P MKII плюс відповідні комунікаційні дроти.