Vladocaster 07.10.2024 09:32 пишет: А якщо взяти не універсал, а ліфтбек, і не дизель, а 1.4, але добити до 1,4 млн опціями, то будуть і подушки по колу, адаптивний круїз, матричні фари з омивачами, віртуальна педаль, підігрів заднього ряду з тризонним кліматом, фронт асист і лайн асист, віртуальна приборка і ще всяке дрібне.
Бо стандартні комплектації октавії без додаткових опцій іноді дивують. А опцій зараз багато включені в пакети і та ж сама віртуальна педаль тягне за собою інші, які не завжди потрібні. Ну то таке. Якщо комусь не треба чи не хочеться кросовера, то вибору справді не так і багато.
А ще в А8 можна дозамовити бокові акустичні склопакети, це, як на мене, мабуть краще, що могло з'явитись в Октавії. Реально додає комфорту в акустичному плані. Знайомий на А8 шумив спочатку арки. потім двері, результат був, але мінімальний, а потім він поставив склопакети і це було реально вау.
З Октавією (і в цілому з ВАГ групою) момент завжди в тому, що необхідно знайти той самий баланс ціни-комплектації, який зробить її привабливою. Брати бомж пакет не цікаво взагалі, бо японці/корейці, як правило, в базових комплектаціях значно багатше і на їх фоні октавія виглядає достатньо блідо. Якщо ж натикати в конфігураторі все що хочеться, то ціна починає підбиратись до преміума і ти думаєш "скільки скільки за октавію? ). А обрати в конфігураторі саме те що треба також не завжди тривіально, особливо, якщо до того не володів ВАГом і не знаєш всіх деталей. Я в конфігураторі БМВ і потім з PDF по опціям сидів ледь не 2 тижні, щоб і в ціну вписатись і отримати щось адекватне, а не жалкувати, що не замовив ось цю опцію за 100 баксів, яка була погано описана, а насправді дуже крута (як от подвійні вікна). Тому, не здивуюсь, якщо більшість не буде цим займатись, а просто піде і купить ту само Тойоту, чи що там зараз є конкурентом, бо там 3 комплектації і не треба напрягати мозок.
Поїздивши на октавії, прийняв однозначне рішення брати новий дизельний туарег v6. В пʼятницю виставив на продаж тігуан дружини і вчора поїхав в автосалон ФВ
Привіт, друже! Можна трохи детальніше, якщо не секрет?)
Paulskit 07.10.2024 11:09 пишет: З Октавією (і в цілому з ВАГ групою) момент завжди в тому, що необхідно знайти той самий баланс ціни-комплектації, який зробить її привабливою. Брати бомж пакет не цікаво взагалі, бо японці/корейці, як правило, в базових комплектаціях значно багатше і на їх фоні октавія виглядає достатньо блідо. Якщо ж натикати в конфігураторі все що хочеться, то ціна починає підбиратись до преміума і ти думаєш "скільки скільки за октавію? ). А обрати в конфігураторі саме те що треба також не завжди тривіально, особливо, якщо до того не володів ВАГом і не знаєш всіх деталей. Я в конфігураторі БМВ і потім з PDF по опціям сидів ледь не 2 тижні, щоб і в ціну вписатись і отримати щось адекватне, а не жалкувати, що не замовив ось цю опцію за 100 баксів, яка була погано описана, а насправді дуже крута (як от подвійні вікна). Тому, не здивуюсь, якщо більшість не буде цим займатись, а просто піде і купить ту само Тойоту, чи що там зараз є конкурентом, бо там 3 комплектації і не треба напрягати мозок.
Конфігуратор і можливість кастомізації під себе це як мінімум цікаво) Як на мене, це ще і реальний плюс в порівнянні із фіксованими комплектаціями. Але так, допускаю, що є "ліниві" покупці) І напевне їх немало)
Igorchyk 07.10.2024 13:00 пишет: Конфігуратор і можливість кастомізації під себе це як мінімум цікаво) Як на мене, це ще і реальний плюс в порівнянні із фіксованими комплектаціями. Але так, допускаю, що є "ліниві" покупці) І напевне їх немало)
Я згоден, але є 2 відчутних мінуса. 1) Очікувана ціна виходить абсолютно іншою, ніж бачиш спочатку. Багато опцій достатньо дорогі, плюс часто необхідна опція тягне за собою опції, які тобі не треба, але ідуть в одному пакеті. 2) На замовні по конфігуратору машини частіше дають мешу знижку (або не дають взагалі) і чекати їх довше, ніж пакетні.
У Шкоди історично розлітались саме пакетні комплектації, замовних авто дуже не багато. З Фольксвагеном, в цілому, та само історія, хоч на Туарег подивитись, за 5 км шляху буде 10 однакових чорних Турів в R-Line.
Я в конфігураторі БМВ і потім з PDF по опціям сидів ледь не 2 тижні, щоб і в ціну вписатись і отримати щось адекватне, а не жалкувати, що не замовив ось цю опцію за 100 баксів, яка була погано описана, а насправді дуже крута (як от подвійні вікна).
Так в цьому і є певний чоловічий дзен Коли пару місяців періодично сидиш дивишся огляди на ютубі Потім передивляєшся на сайтах склади Потім ще пару тижнів в конфігураторі))
1) Очікувана ціна виходить абсолютно іншою, ніж бачиш спочатку. Багато опцій достатньо дорогі, плюс часто необхідна опція тягне за собою опції, які тобі не треба, але ідуть в одному пакеті.
Ага
Замовляли хом'яка - хотіли безключовий доступ. Коштував 200 баксів але... замовляється тільки з заводською сигналкою за 500
І ще декілька речей.
Але і проблем не виникло +- вписались в бюджет з необхідними плюшками. Взяли наступний після базового пакет + декілька опцій
Дещо провтикали, наприклад фронт асіст забули, але вже так буде.
Поїздивши на октавії, прийняв однозначне рішення брати новий дизельний туарег v6. В пʼятницю виставив на продаж тігуан дружини і вчора поїхав в автосалон ФВ
Привіт!
Написав в особисті, щоб не забивати тему про тойоту))
Привіт!
Дякую!) Щось не можу там відповісти, якось криво останнім часом в мене автоюа відкривається, і як виявилося щось не відповідається на особисті) Спробую пізніше з телефону, там ніби не криво відкривається) Ну і аби не флуд: чи розглядав Тойоту на заміну Тігу хоч теоретично?)
Я в конфігураторі БМВ і потім з PDF по опціям сидів ледь не 2 тижні, щоб і в ціну вписатись і отримати щось адекватне, а не жалкувати, що не замовив ось цю опцію за 100 баксів, яка була погано описана, а насправді дуже крута (як от подвійні вікна).
Так в цьому і є певний чоловічий дзен Коли пару місяців періодично сидиш дивишся огляди на ютубі Потім передивляєшся на сайтах склади Потім ще пару тижнів в конфігураторі))
Оу, ще один такий "пришибляний"! Я Кодіака свого часу не взяв дореста, бо не конфірувалися принципові для мене речі в поєднанні з певними пакетами) В рестайлі вже можна було) А так під настрій законфірувати під себе - це ж прямо кайф, марожино) А потім ще, і ще, і ще... І аж поки не зупинишся на оптимальній для тебе конфігурації)
Igorchyk 07.10.2024 13:00 пишет: Конфігуратор і можливість кастомізації під себе це як мінімум цікаво) Як на мене, це ще і реальний плюс в порівнянні із фіксованими комплектаціями. Але так, допускаю, що є "ліниві" покупці) І напевне їх немало)
Я згоден, але є 2 відчутних мінуса. 1) Очікувана ціна виходить абсолютно іншою, ніж бачиш спочатку. Багато опцій достатньо дорогі, плюс часто необхідна опція тягне за собою опції, які тобі не треба, але ідуть в одному пакеті. 2) На замовні по конфігуратору машини частіше дають мешу знижку (або не дають взагалі) і чекати їх довше, ніж пакетні.
У Шкоди історично розлітались саме пакетні комплектації, замовних авто дуже не багато. З Фольксвагеном, в цілому, та само історія, хоч на Туарег подивитись, за 5 км шляху буде 10 однакових чорних Турів в R-Line.
Згоден, що деякі конфігуратори неоптимальні, бо щось тягне за собою інше непотрібне. Я так в Тігові не замовляв підігрів лобового, бо тягнуло додатково за пару штук круту аудіосистему з топовою магнітолою здається...) Щось таке коротше) А в тому ж Кодіакові - плівковий обігрів спокійно за пару сотень здається. А ще подвійні передні склопакети, DCC і т.д. Ди ти таке в масмаркеті отримаєш в стандартних комплектаціях?)
Привіт!
Дякую!) Щось не можу там відповісти, якось криво останнім часом в мене автоюа відкривається, і як виявилося щось не відповідається на особисті) Спробую пізніше з телефону, там ніби не криво відкривається) Ну і аби не флуд: чи розглядав Тойоту на заміну Тігу хоч теоретично?)
В бік Тойоти останній раз дивився мабуть років 12 назад, перед цим пару років їздив на службовій камрі 40 Чудово розумію і поважаю людей, що роблять вибір на її користь (за виключенням пари моделей, типу ch-r на турбомоторі 1.2) Надійність, ліквідність, ціна обслуговування і т.д. - важливі речі Але життя коротке, буденність сіра і коли проводиш за кермом інколи цілий день, хочеш відчувати той комфорт, який тобі підходить. А не думати за скільки ти продаси машину через 3-5 років
Якщо б розглядав Тойоту, то більше як фан-кар - як от FJ Cruiser Але під час війни не до розваг
Igorchyk 07.10.2024 15:55 пишет: А ще подвійні передні склопакети, DCC і т.д. Ди ти таке в масмаркеті отримаєш в стандартних комплектаціях?)
Якщо мова про Tiguan, то в тій же CX-5 в базовій базі подвійні вікна і підвіска комфортніша за Тіг, хоч з DCC, хоч без. Так що варіанти є.
Мова про Кодіак, але суть не в цьому) Масмвркет зазвичай з подвійними склопакетами і адаптивною підвіскою не йде) Мало того: дуже рідко хто навіть в опціях таке запропонує.
В бік Тойоти останній раз дивився мабуть років 12 назад, перед цим пару років їздив на службовій камрі 40 Чудово розумію і поважаю людей, що роблять вибір на її користь (за виключенням пари моделей, типу ch-r на турбомоторі 1.2) Надійність, ліквідність, ціна обслуговування і т.д. - важливі речі Але життя коротке, буденність сіра і коли проводиш за кермом інколи цілий день, хочеш відчувати той комфорт, який тобі підходить. А не думати за скільки ти продаси машину через 3-5 років
Якщо б розглядав Тойоту, то більше як фан-кар - як от FJ Cruiser Але під час війни не до розваг
Там здається замість Прадика цікавий варіант має продаватися, 350 здається.
Igorchyk 07.10.2024 15:55 пишет: А ще подвійні передні склопакети, DCC і т.д. Ди ти таке в масмаркеті отримаєш в стандартних комплектаціях?)
Якщо мова про Tiguan, то в тій же CX-5 в базовій базі подвійні вікна і підвіска комфортніша за Тіг, хоч з DCC, хоч без. Так що варіанти є.
Цікаво, чи зможе Мазда найближчим часом створити бестселер такого рівня як СХ-5
Якщо зможуть скласти ціну, то теоретично так, але по останнім моделям цього не помітно. CX-30, як заміна CX-3 з ціною як у CX-5 це дикий фейл. CX-60 по ціні BMW X3 також не дуже кому потрібен.
Мова про Кодіак, але суть не в цьому) Масмвркет зазвичай з подвійними склопакетами і адаптивною підвіскою не йде) Мало того: дуже рідко хто навіть в опціях таке запропонує.
ІМХО, Кодіак більш вдала модель ніж Тігуан і надзвичайно вдало спозиціонована на ринку. Але та ж підвіска, хоч і DCC, все одно слабке місце в порівнянні з конкурентами. У мене враження, що MQB прекрасно працює на чомусь типу Гольфа, а все що більше і важче - вже боротьба з компромісами.
ІМХО, Кодіак більш вдала модель ніж Тігуан і надзвичайно вдало спозиціонована на ринку. Але та ж підвіска, хоч і DCC, все одно слабке місце в порівнянні з конкурентами. У мене враження, що MQB прекрасно працює на чомусь типу Гольфа, а все що більше і важче - вже боротьба з компромісами.
Ок, абстрагуйся від DCC) Ти зрозумів, що я хотів сказати) Як на мене, то кастомізація - це круто. А знижки мав практично +/- однакові (точно ринкові на відповідний час) як для перехопленого в Тужері Гольфіка, сконфігурованого до мене менеджером, але який мені найближче підходив (тобто навіть тут був вибір не з умовних трьох комплектацій), так і з особисто наконфігурованих Тіга і Коді. Тут напевне більше питання до конкретної марки/салону. Вірю, що багато хто краще торгується на завезені пакетні комплектації. До речі, до якоїсь міри лімітедішновий Тіг - це таки пакетна комплектація з деякими індивідуально доданими опціями, як то ергосидіння, задні подушки і т.д., але і це як на мене важлива хоч і часткова кастомізація.