Є тут у нас хтось із лікарів хто або приймає участь у ВЛК, або в курсі як там усе відбувається? Таке питання. Після видалення апендициту нещодавно, мені в тому числі поставили супутній діагноз, який входить у список захворювань при яких "Непридатний до військової служби у мирний час і обмежено приданий у військовий час". У мене немає медичної книжки так як є медстраховка і я обслуговувався у різних приватних клініках. Діагноз поставлений у приватній клініці, є виписка, резальтати аналізів і т.п. Чи зобов"язані на ВЛК прийняти діагноз? Його просто не перевіриш звичайними аналізами, це помітно тільки в періоди загострення, які бувають не так часто. Тобто якщо ВЛК просто направить на повторний аналіз, вони будуть скоріш за все чисті. Хтось знає як це правильно все організувати, щом його не проігнорили?
Mutant 21.03.2024 16:50 пишет: Є тут у нас хтось із лікарів хто або приймає участь у ВЛК, або в курсі як там усе відбувається? Таке питання. Після видалення апендициту нещодавно, мені в тому числі поставили супутній діагноз, який входить у список захворювань при яких "Непридатний до військової служби у мирний час і обмежено приданий у військовий час". У мене немає медичної книжки так як є медстраховка і я обслуговувався у різних приватних клініках. Діагноз поставлений у приватній клініці, є виписка, резальтати аналізів і т.п. Чи зобов"язані на ВЛК прийняти діагноз? Його просто не перевіриш звичайними аналізами, це помітно тільки в періоди загострення, які бувають не так часто. Тобто якщо ВЛК просто направить на повторний аналіз, вони будуть скоріш за все чисті. Хтось знає як це правильно все організувати, щом його не проігнорили?
поки є час - підписувати декларацію та через сімейника робити обслідування та виписку як мінімум 027о з трьома печатями та штампом, бо інакше не примуть (в усякому разі в мене так було, без виписки по хелсі не приймали до уваги)
2093306 21.03.2024 17:35 пишет: Игры с государством шулером в азартные игры по его правилам.....итог,----проиграешь! Начинать играть или нет дело твое......
Про які ігри мова? Я й намагаюсь прояснити "правила".
поки є час - підписувати декларацію та через сімейника робити обслідування та виписку як мінімум 027о з трьома печатями та штампом, бо інакше не примуть (в усякому разі в мене так було, без виписки по хелсі не приймали до уваги)
У тому то й питання, що зараз обслідування нічого не покаже. Треба робити коли буде період загострення... а то не по графіку відбувається.
Djohny 21.03.2024 17:40 пишет: через сімейника робити обслідування та виписку як мінімум 027о з трьома печатями та штампом, бо інакше не примуть (в усякому разі в мене так було, без виписки по хелсі не приймали до уваги)
В мене навпаки - зразу по хелсі дивилися всі звернення, і вже тоді направляли на дообстеження. Нема історії в хелсі - знач на здоров'я не скаржишся, до лікарів не звертаєшся...
Расскажу как было с моими сослуживцами на срочке которые косили до призыва но их за руки за ноги в армию затянули. Спустя неделю две они уже были в госпитале,.....и уже там так откосили, что и по сегодня они с белым билетом! Если служить не хочется то тебя не заставят,.....а отпетлять по законам есть 1000 и один легальный способ! Знание законов и своих прав освобождает от любой ответственности! ------------------------------------- Что там из громкого у нас за последнее время??????? загуглите про того кто на блок посту сбил насмерть военного,.......как его там Тандыр-Мойдодыр???? https://www.unian.net/society/sudya-tand...a-12530178.html ,......подзабыли подутихло по новостям и в коментариях телеги.........а с него как с гуся вода,.....чел живет и даже денюдку получает по закону!
Mutant 21.03.2024 18:11 пишет: Це спадкове захворювання, воно не лікується.
Хоча б генетичними маркерами якимись має підтверджуватись? Брати у сімейного направлення до державного профільного лікаря, йти, пояснювати ситуацію, питати як отримати підтвердження діагнозу. ВЛК уважно дивляться на виписки зі стаціонару, консультативний висновок від профільного лікаря, але без стаціонару, імовірно, призведе до відправки на дообстеження в той самий стаціонар
1gg 21.03.2024 18:29 пишет: У меня диагноз -слово в слово категория А со снятием с учёта , но думаю на ВЛК буду годен как пить дать
Так як і в мене, А стало В бо обмеженість рухів державний лікар не фіксує, а висновки приватного можна запхати у ... А уж лікар ВЛК мабуть за кожне обмеження їде на підвал, бо під всіма можливими приводами занижують обмеження. В мене наприклад з документів ВЛК пропали анкери, в тілі є, на рентгені є, у картці є а у висновку нема але вже поки плюнув на оскаржувати бо якщо знадоблюсь то вже тільки там де хоч якась користь буде.
Mutant 21.03.2024 16:50 пишет: Є тут у нас хтось із лікарів хто або приймає участь у ВЛК, або в курсі як там усе відбувається? Хтось знає як це правильно все організувати, щом його не проігнорили?
Знайомих нема. Не буду писати що в мене, бо зараз накидають гів*а , але з рекомендації мого державного невролога і травматолога, щоб на виписках і довідках було як можна більше печаток і підписів. І найголовніше, нароби копій (краще навіть найбільш значущі завірити нотаріально ). Я так і зробив на виписках зі стаціонару і вищезазначених лікарів. Оригінали вдома в надійному місці. Незнаю чи правда але чув, що усі довідки що старіші за 1,5 року не беруть до уваги взагалі але думаю залежить все конкретно від певної влк.
1gg 21.03.2024 18:29 пишет: У меня диагноз -слово в слово категория А со снятием с учёта , но думаю на ВЛК буду годен как пить дать
Зараз критерій відбору обмежується тільки наявністю парної кількості кінцівок, решта по... В мене кум пів року від ВЛК по всяких лікарях мотався, і грижі, і серце і це якась фігня і також був "обмежено придатний" - в понеділок з речами впірьод
Eli86 21.03.2024 19:51 пишет: І найголовніше, нароби копій (краще навіть найбільш значущі завірити нотаріально ). Я так і зробив на виписках зі стаціонару і вищезазначених лікарів.
Нотаріусам наче заборонено чомусь робити завірені копії медичних документів. Пощастило мабуть, що конкретний нотаріус на це забив.
Подивився в Сінево є генетичний аналіз щодо мого випадку. Я так розумію краще йти на запис до сімейного і щоб він направив на цей аналіз і по результату давав якусь доідку з печатками??
У мене у друга була операція на мозгу і супутні процедури - все ок, обмежено придатний. Тому такі дрібниці, що щось там хронічне, взагалі ніякого не цікавить. Буде загострення, є госпіталь. На ВЛК запитують про полосні операції на шлунку і тп, це все.