Mutant 21.03.2024 22:27 пишет: Подивився в Сінево є генетичний аналіз щодо мого випадку. Я так розумію краще йти на запис до сімейного і щоб він направив на цей аналіз і по результату давав якусь доідку з печатками??
Для аналізу в Сінево скерування не потрібне, просто зробити. Далі можна результати і самому додати в хелсі.мі у власному розділі "медичні документи". До речі, консультативні висновки приватних лікарів у мене теж туди додані, щось сімейна вносила, а щось і я сам. Тоді до сімейного, який скерує до вузького фахівця за профілем захворювання, який, на підставі уже аналізів і власного огляду поставить діагноз і теж внесе його в хелсмі. При чому записуватись до сімейно треба вже, а не чекати аналізів, бо поки дійде до нього черга, потім поки буде вільне вікно у вузького... Я минулого року так щитовидку перевіряв: півтори місяці чекав на свою чергу на узд, а потім ще місяць до ендокринолога. Теперішня система медицини створена для відсіювання здорових, бо поки через ті черги пройдеш, усі дійсно хворі вже помруть, а до лікаря тільки здорові добираються.
У мене у друга була операція на мозгу і супутні процедури - все ок, обмежено придатний. Тому такі дрібниці, що щось там хронічне, взагалі ніякого не цікавить. Буде загострення, є госпіталь. На ВЛК запитують про полосні операції на шлунку і тп, це все.
ну якщо ВЛК признає придатним, то в частині намагатися знайти місце приближене до цивільних умов. не всіх беруть у штурмовики. та і лікування безкоштовне в армії))
DimonDSV 22.03.2024 08:53 пишет: ну якщо ВЛК признає придатним, то в частині намагатися знайти місце приближене до цивільних умов. не всіх беруть у штурмовики. та і лікування безкоштовне в армії))
мое мнение, без разницы сильная у тебя проблема или нет, в любом случае для ВЛК надо подготовить диагнозы с исследованием своей проблемы - потому что без них ты здоров, а с ними повезет снимут с учета, не повезет - так в твою карточку впишут ограничения по здоровью, что мне кажется тоже важно
Researcher 21.03.2024 23:05 пишет: Я вірю, ви головне це ВЛК доведіть)
Ну власне я це і намагаюсь прояснити в цій темі
Researcher 21.03.2024 23:05 пишет: Безвідносно до ВЛК, здається що спадкова та хронічна це не взаємно виключаючи речі. По вашому опису вона спадкова, але в хронічному стані.
Ну вона по своїй суті хронічна: вона або є або її немає. У мене є. Просто це не звичайна хвороба у хронічному стані, як наприклад хронічний насморк. Я з цим все життя прожив, думав це такий різновид норми, і тільки коли попав в лікарню з апендицитом, мені розказали що це таке по медичному.
DimonDSV 22.03.2024 08:53 пишет: ну якщо ВЛК признає придатним, то в частині намагатися знайти місце приближене до цивільних умов. не всіх беруть у штурмовики. та і лікування безкоштовне в армії))
Це не лікується. Просто інколи заважає нормально себе почувати. Не дарма ж цей діагнов включили в список непридатних для служби.
Незнаю чи правда але чув, що усі довідки що старіші за 1,5 року не беруть до уваги взагалі але думаю залежить все конкретно від певної влк.
В мене прийняли до уваги документ 2014 року, типу "видно, що хвороба стара, а не ви зара ото зара придумали її собі, щоб ухилянствувати". Тобто навіть не документ, а роздруковане фото документа.
Щоб діагноз та іншідокументи не "загубились" необхідно відправляти копії рекомендаційним листом з повідомленням про вручення з повним тадетальним описом вкладмення.
В 2022 проходив влк. Лікарі влк фіксують діагнози, вказуть статті, пишуть про обмежену придатність, а голова комісії - придатний і пох.
1gg 21.03.2024 18:29 пишет: У меня диагноз -слово в слово категория А со снятием с учёта , но думаю на ВЛК буду годен как пить дать
Зараз критерій відбору обмежується тільки наявністю парної кількості кінцівок, решта по... В мене кум пів року від ВЛК по всяких лікарях мотався, і грижі, і серце і це якась фігня і також був "обмежено придатний" - в понеділок з речами впірьод
Так в нас як не подивись, то інвалід то хворий на сердце, а виторги в атб на першому місці алкоголь, майже половина щоденної виручки.
Mutant 21.03.2024 16:50 пишет: це помітно тільки в періоди загострення, які бувають не так часто.
Якщо при проходженні ВЛК не буде загострення, 90% що пройдеш. В мене родич проходив ВЛК, якраз було загострення + довідки і купа обстежень ще до 22 року. То дали відстрочку на рік. Казав, що якби не загострення, то забрали б. Але він не "косив", ішов як було.
Просто цікаво що за діагноз такий. Мабуть щось екзотичне В Розкладі хвороб 402 Наказу від 2008 року більшість діагнозів розподілено не по загостренню/ремісії, а по ступеню порушення функції органа (кінцівки). Тобто якщо хвороба є, а функція не порушена суттєво, то ТС скоріше за все придатний
Ugo Chaves 05.04.2024 23:55 пишет: Просто цікаво що за діагноз такий. Мабуть щось екзотичне В Розкладі хвороб 402 Наказу від 2008 року більшість діагнозів розподілено не по загостренню/ремісії, а по ступеню порушення функції органа (кінцівки). Тобто якщо хвороба є, а функція не порушена суттєво, то ТС скоріше за все придатний
В 402-му цей діагноз вказаний як "Непридатний у мирний час і обмежено придатний у військовий". Тепер питання як в світлі нового закону про ліквідацію категорії "обмежено придатний" його класифікують.
Mutant 21.03.2024 16:50 пишет: це помітно тільки в періоди загострення, які бувають не так часто.
Якщо при проходженні ВЛК не буде загострення, 90% що пройдеш. В мене родич проходив ВЛК, якраз було загострення + довідки і купа обстежень ще до 22 року. То дали відстрочку на рік. Казав, що якби не загострення, то забрали б. Але він не "косив", ішов як було.
На наступному тижні здам генетичний аналіз на цей діагноз. Питання чи такий аналіз зараховується в нашій медицині, а особливо у ВЛК.
На наступному тижні здам генетичний аналіз на цей діагноз. Питання чи такий аналіз зараховується в нашій медицині, а особливо у ВЛК.