juiT 26.03.2024 12:06 пишет: Які плюси від вищого профіль, я знаю. Радіус міняти не буду. Мене цікавить мінуси, тільки не фантазії як описано вище. Більше всього цікавить, чи не вплине збільшена вага колеса, на підресоренні маси? Стосовно збільшення розміру, ч ще остаточно не вирішив. Більше цікавить варіанти резини.
Ну мінуси стандартні: -гірша динаміка -гірша керованість (більша валкість в поворотах) Якраз збільшення непідресореної маси у випадку з 205/55 на 205/60 мінімальне, тому цим можна знехтувати...
juiT 25.03.2024 21:41 пишет: Зараз 205/55/16. Чи варто лізти на розмір більше 205/60/16 або залишатись в заводському? Із попередньої теми, м'яка і тиха Мішлен. Ціна в моєму розмірі 100уе+-. Ціна виправдана?
Ну буде + трохи комфорту (враховуючи наші дороги дійсно плюс), різниці в керуванні не помітиш абсолютно (можуть розповідати що на вищому профілі погано рулиться), ну і на 1 сантиметр кліренс збільшиться. Треба дивитись яка різниця в ціні між 55 та 60, якщо 60 не на багато дорожче і якщо 60 поміщається норм в арки для конкретної машини то я б не думав і брав саме 60.
Colonel 26.03.2024 10:15 пишет:
Цікаво, навіщо міняти висоту профіля резини? Не знаю які в цьому плюси, але мінус у вигляді брехливих показників швидкості спідометром, буде. Ато ще й колісні арки буде підтирати на горбах та ямах.
Ітак, розповідаю навіщо: Я перейшов саме із рідного 205 55 16 на 205 60 16 ( на 55 профілі тільки місяць протримався. Перейшов для того щоб було більше комфорту, менша ймовірність в ямі вбити диск чи резину, сантиметр кліренсу в принципі теж приємно, але це не головне із за чого був перехід. Відносно всіх казок: 1) брехливих показників швидкості на спідометрі через це не зявилось, навпаки, більш правильно зараз почав показувати(враховуючи те що за умовчанням він на 6% чи скільки там бреше в більшу сторону, то зараз бреше тільки на 2-3%). 2) на горбах - ямах нічого в арках не підтирає, навіть при тому що в мене задні пружини від старості чуть просіли.
Тут вже до мене описали всі перваги переходу на 60 профіль з 55го... якщо хочеться більше кофорту - то навіть нема що думати. Мінусів в тому ділі ніяких, при ірвних параметрах кліренс на 1 см підніметься і це також добре. Сам пробував 205 55 16 і 205 60 16
Більше того, раз попалися шини по калсній ціні - зимові ультрагріпи 215 65 16 - отам відчувається - машина ще вища і мягка стає... ну але в тому ділі головне не купити якісь дубові шини - бо всі переваги в унітаз підуть
-Felix- 14.04.2024 21:08 пишет: Тут вже до мене описали всі перваги переходу на 60 профіль з 55го... якщо хочеться більше кофорту - то навіть нема що думати. Мінусів в тому ділі ніяких
Так в природі не буває. Якщо десь додаємо, то в іншому місці стає менше. Мінуси є - це більші поздовжні і поперечні коливання кузова і гірша динаміка. Вони можуть бути для декого неважливі, але це не міняє того факту, що вони є...
-Felix- 14.04.2024 21:08 пишет: Тут вже до мене описали всі перваги переходу на 60 профіль з 55го... якщо хочеться більше кофорту - то навіть нема що думати. Мінусів в тому ділі ніяких
Так в природі не буває. Якщо десь додаємо, то в іншому місці стає менше. Мінуси є - це більші поздовжні і поперечні коливання кузова і гірша динаміка. Вони можуть бути для декого неважливі, але це не міняє того факту, що вони є...
це все було би правдою, якби не було штатного 195/65/15.
Штатний 195/65/15 не робить "+1 см кліренсу"...
Повздовжні і поперечні коливання залежать від висоти профілю резини, а в 60 ці показники менші. На динаміку теоретично вплине, але не впевнений що суттєво і відчутно. Тим паче про яку динаміку на 1.6 127кс мова? Хоча в місті динаміки ок, що дуже мене здивувало + двигун тихо працює.
Підкажіть ось що, позначки V i H, на що вони впливають, крім максимальної швидкості? На жорсткість не впливає? По логікі, чим більша швидкість дозволена, тим жорсткіша повинна бути резина?
juiT 16.04.2024 10:49 пишет: Підкажіть ось що, позначки V i H, на що вони впливають, крім максимальної швидкості? На жорсткість не впливає? По логікі, чим більша швидкість дозволена, тим жорсткіша повинна бути резина?
разница в компаунде... с ростом индекса скорости не факт, что увеличивается жесткость шины (в единицах твердости по Шору)...там разница в резиновой смеси в комплексе...где-то на просторах инета встречал сравнение одних и тех же моделей шин в одинаковом типоразмере, но с разным индексом скорости...там как бы не так все просто отслеживается...
Звісно мінуси можуть бути, мінуси в першу чергу це те що резина буде чуть дорожча, також треба дивитись чи в конкретному автомобілі поміщатиметься в арки. Динаміка суттєво не зміниться (на динаміку моєї 1.6 не повпливала ні вища резина, ні встановлення газу, машина як не їхала так і не їде). "коливання кузова" - це дурня повна, особливо на наших дорогах.
Звісно мінуси можуть бути, мінуси в першу чергу це те що резина буде чуть дорожча, також треба дивитись чи в конкретному автомобілі поміщатиметься в арки. Динаміка суттєво не зміниться (на динаміку моєї 1.6 не повпливала ні вища резина, ні встановлення газу, машина як не їхала так і не їде). "коливання кузова" - це дурня повна, особливо на наших дорогах.
Доречі на ціну резини впливає не тільки розмір, а виявляється ще й популярність. Наприклад для Zoe в 15-ому радіусі рідний розмір це 185 65 15, але прикол в тому що цей розмір не надто популярний, і получається так що можна взяти 195 65 15 за менші гроші, хоча по логіці 195 повинна б бути дорожчою.
Динаміка суттєво не зміниться (на динаміку моєї 1.6 не повпливала ні вища резина, ні встановлення газу, машина як не їхала так і не їде). "коливання кузова" - це дурня повна, особливо на наших дорогах.
Що саме "повна дурня" - що зміщення центру ваги на 1 см вверх нічого не міняє? Ну так тоді по такій суперлогіці можна і на 2 і на 3 змістити, та зрештою і на 5 і стане тільки краще. Кліренс високий, машина стоїть як вкопана. Тільки чомусь тупуваті конструктори не додумались на кросовери ставити підвіску з хетчбека.
Придбав NEXEN N'blue HD Plus 195/50 15 як бюджетний варіант, але щоб не китай Боковина трохи жорсткіша за CPC5, але гумою на сухому покритті більш ніж задоволений - добре тримає, м'яка і не шумить. Щодо мокрого, ще треба спробувати, тут нічого не скажу, але по відгукам наче має бути норм
Що саме "повна дурня" - що зміщення центру ваги на 1 см вверх нічого не міняє? Ну так тоді по такій суперлогіці можна і на 2 і на 3 змістити, та зрештою і на 5 і стане тільки краще. Кліренс високий, машина стоїть як вкопана. Тільки чомусь тупуваті конструктори не додумались на кросовери ставити підвіску з хетчбека.
Я на своїй табуретці з не дуже ходовим розміром щоразу заглядаюся на 195/55 або 60, але беру те, що з заводу було по розміру
SZ 17.04.2024 22:36 пишет: Придбав NEXEN N'blue HD Plus 195/50 15 як бюджетний варіант, але щоб не китай Боковина трохи жорсткіша за CPC5, але гумою на сухому покритті більш ніж задоволений - добре тримає, м'яка і не шумить. Щодо мокрого, ще треба спробувати, тут нічого не скажу, але по відгукам наче має бути норм
А на 14 радіус перейти бажання виникало? Там би хоч нормальний профіль був.
Я на своїй табуретці з не дуже ходовим розміром щоразу заглядаюся на 195/55 або 60, але беру те, що з заводу було по розміру
Це в якій машині такий розмір? Співчуваю. Колись на лансері був 195/50R16. Приємно на трасі, але все решта - не варіант для наших доріг. Їзда вночі і/або під час дощу це тортура...
SZ 17.04.2024 22:36 пишет: Придбав NEXEN N'blue HD Plus 195/50 15 як бюджетний варіант, але щоб не китай Боковина трохи жорсткіша за CPC5, але гумою на сухому покритті більш ніж задоволений - добре тримає, м'яка і не шумить. Щодо мокрого, ще треба спробувати, тут нічого не скажу, але по відгукам наче має бути норм
По Nexen підтверджую. З заводу стоять Nexen N'blue S здається. То по відчуттях - рівень комфорту +- ідентичний Conti PremiumContact 5.
Це в якій машині такий розмір? Співчуваю. Колись на лансері був 195/50R16. Приємно на трасі, але все решта - не варіант для наших доріг. Їзда вночі і/або під час дощу це тортура...