Jonny 20.04.2024 20:08 пишет: а что не так? запилена она вполне на современном уровне, 10% грюков для современного софта это уровень намного выше среднего
Та все так. Ти б історію тієї "дії" почитав би, звідки ноги ростуть.
Хоча, якщо по містам й досі натикані вебкамери, то що казати за "дію".
Ну до давай історії про "Дію", дуже бажано з фактами. І обов'язково станом на зараз обгрунтуй кацапське коріння, а також доведи використання ворогом тих вуличних камер, про які ти написав.
Абрвалг 22.04.2024 08:52 пишет: все проще, мясо на базаре не покупаю ( не потому , что оно там "не такое", а не охота туда ездить, когда по дороге три сильпо и новус) пиво разливное не беру, машина да, бензин. По переоформлению через дию сугубо прагматизм ( как и с машинами на бензе), я отдам кому то 10-20 или 50 тыс дол, а потом буду думать не напутал ли что то айтишник и не глюкнула ли программа....оно мне надо, если за 1.5- 2 часа в СЦ я переоформлю и уеду с тех паспортом на мое имя и с номерами? Продать я бы мог, но деньги сразу, а потом жмите на какие хотите кнопочки...
Так "Дія" не бере участь в розрахунках між покупцем і продавцем. Банальний приклад, приїзджаєш у інше місто дивитись авто, подобається, можна переоформляти, а в СЦ не має вільних талонів, повітряна тривога і тд. Дістаєте з опонентом телефони, оформлюєте на місці продаж, розраховуєтесь зручним способом і їдете кожен по своїм справам. Номери з ТП приїдуть поштою. В чому тут не зручність?
таке питання Є два авто, одне з них хочу переписати на кота дружину. але потипу можна тільки продати. чи можна ставити вартість, наприклад, 1000грн? чи порушу я якось наше законодавство? а то в нас можна красти лярдами, а пересічні ж мають платити податки )
smitoner 22.04.2024 13:37 пишет: таке питання Є два авто, одне з них хочу переписати на кота дружину. але потипу можна тільки продати. чи можна ставити вартість, наприклад, 1000грн? чи порушу я якось наше законодавство? а то в нас можна красти лярдами, а пересічні ж мають платити податки )
По оціночній вартості хз. Коли у січні оформляв батькам авто вартістю 6Куе, то на запитання оціночної вартості, відповів 100К грн, ніхто ніяких питань більше не задавав.
Абрвалг 22.04.2024 08:52 пишет: все проще, мясо на базаре не покупаю ( не потому , что оно там "не такое", а не охота туда ездить, когда по дороге три сильпо и новус) пиво разливное не беру, машина да, бензин. По переоформлению через дию сугубо прагматизм ( как и с машинами на бензе), я отдам кому то 10-20 или 50 тыс дол, а потом буду думать не напутал ли что то айтишник и не глюкнула ли программа....оно мне надо, если за 1.5- 2 часа в СЦ я переоформлю и уеду с тех паспортом на мое имя и с номерами? Продать я бы мог, но деньги сразу, а потом жмите на какие хотите кнопочки...
Так "Дія" не бере участь в розрахунках між покупцем і продавцем. Банальний приклад, приїзджаєш у інше місто дивитись авто, подобається, можна переоформляти, а в СЦ не має вільних талонів, повітряна тривога і тд. Дістаєте з опонентом телефони, оформлюєте на місці продаж, розраховуєтесь зручним способом і їдете кожен по своїм справам. Номери з ТП приїдуть поштою. В чому тут не зручність?
Недостатков там немеренно. Когда деньги отдавать за авто? Вот я продал вечером, а подтвердили продажу через сутки. А ведь могут и отказать. Номера с техпаспортом приехали почти через две недели.
не вопрос, продать могу, деньги сразу покупашка отдает и жмем на ДИЮ сколько угодно. Купить, а потом думать все ли получилось, не, не хочу. Скорее всего все получится, но я не хочу.
smitoner 22.04.2024 13:37 пишет: таке питання Є два авто, одне з них хочу переписати на кота дружину. але потипу можна тільки продати. чи можна ставити вартість, наприклад, 1000грн? чи порушу я якось наше законодавство? а то в нас можна красти лярдами, а пересічні ж мають платити податки )
На дружину можете оформити через договір дарування в сц мвс, вартість авто вказуєте будь-яку, вартість підтверджувати не потрібно. Треба мати паспорт, ІПН, техпаспорт, свідоцтво про шлюб, щоб підтвердити першу ступінь родинних зв’язків. Якщо це перше відчуження ТЗ у календарному році, податку нема. Сплачуєте тільки за послуги сц і за новий техпаспорт. Жодних звірок номерів чи огляду авто не потребує.
На дружину можете оформити через договір дарування в сц мвс, вартість авто вказуєте будь-яку, вартість підтверджувати не потрібно. Треба мати паспорт, ІПН, техпаспорт, свідоцтво про шлюб, щоб підтвердити першу ступінь родинних зв’язків. Якщо це перше відчуження ТЗ у календарному році, податку нема. Сплачуєте тільки за послуги сц і за новий техпаспорт. Жодних звірок номерів чи огляду авто не потребує.
А дружину треба в СЦ вести?
так, вона також договір має підписати, і повинна мати паспорт, ІПН.
YSK 22.04.2024 13:23 пишет: Ну до давай історії про "Дію", дуже бажано з фактами.
Беззаперечним є факт, що 92 роки тому в моїй родині загинуло "9 душ". Тому, якщо більшовики прийли до вас з метою вбити - варто їм вірити. Саме такий висновок зробив, коли прийшли до моїх сусідів (згодом й до мене).
Вся потрібна інформація щодо додатку "Дія" доступна (поки що доступна) через пошукові системи. Той, хто вміє шукати та опрацьовувати матеріал - знайде. Переконувати тебе чи когось іншого? Мети такої немає. Розумні люди почули/прочитали, знайшли потрібне, вжили дій.
P.S. Зрештою: якщо і обдеруть когось як липку більшовики - то довірливих як от ти наприклад, заодно й факти отримаєш і досвід. Добре, якщо живим лишишся. З мене їм стригти нічого, сплю спокійно, долари не скупляю, в матрас не ховаю, податки плачу.
Абрвалг 22.04.2024 08:52 пишет: По переоформлению через дию сугубо прагматизм ( как и с машинами на бензе), я отдам кому то 10-20 или 50 тыс дол, а потом буду думать не напутал ли что то айтишник и не глюкнула ли программа....оно мне надо, если за 1.5- 2 часа в СЦ я переоформлю и уеду с тех паспортом на мое имя и с номерами?
оно то так, но это временно . Сделку блокируют, техпаспорт вызнают недийсным, и добрый день . Старшие товарищи говорят, что вопрос в бабле. Указывай реальную сумму сделки и всё будет в шоколаде, для державы естественно. Вообще, я смотрю, в современном сифилизованном мире лучше всего жить без имущества и на социале .
Jonny 22.04.2024 19:25 пишет: Вообще, я смотрю, в современном сифилизованном мире лучше всего жить без имущества и на социале .
Щоб більше було молока треба корову менше кормитЬ і більше доїтЬ. От тільки звідки у сифілізованом мірє візьметься бабло, якщо його й так дають міжнародні партнери "на шаріка"? Багато "надоїш"? Воно так не працює тривалий час, як не крути.
А якщо брати плюс-мінус умовно країни цивілізованого світу, то працює воно по-різному. Наприклад: ми можемо з тобою зустрітися о восьмій вечора під якимось "Новусом", сісти чи у кафешці чи прямо у авто, яке продається. Завчасно ми визначили, що я купляю авто у тебе за 20 (або 30.... чи 50). Я переганяю гроші на твій рахунок (з телефону). Ти перевіряєш надходження коштів на рахунок, витягаєш "свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу" у вигляді бОмажки (з водяними знаками чи взагалі білому форматі А4), пишеш на ній що продав мені машину за ті 20/30...50 (сума реальна, а не 2 копійки). Ставиш дату, підпис. Ставлю дату, підпис і я. Після чого за потребою завожу тебе до метро (чи додому), далі їду собі додому. На наступний робочий день чи пізніше, коли буде "вікно" у часі покупець йде до "центру адміністративних послуг", сплачує податок, подає бОмажку, яку підписали з продавцем, йому роздруковують нову таку саму, де вказана інформація про нового власника. Кладеш бОмажку у "бардачок" і живеш далі. 5 хвилин часу на весь процес, максимум 10. Ні "експертиз", ні "пробити по базі на угон", ні "вписати ГБО", абсолютно ні-чо-го. Ніякого "рішалова", ніяких "ускорітєлєй", лише взяти талончик на вході і підійти до вказаного вікна.
Абрвалг 21.04.2024 20:59 пишет: А иначе я не понимаю зачем бы я покупал через ДИЮ, если за два часа можно норм. переоформить в СЦ. Был недавно в СЦ, никто там ухылянтов не ловит, все спокойно, оформление машины часа 1.5
как я вас старпёров понимаю . мясо с базара, пиво разливное, машина бензиновая. ещё небось чип в ляшке не пингуецца и штрихкода на виске нет ?
Есть такие люди, которые могут захотеть посмотреть авто у эксперта на предмет перебитых номеров.
Есть такие люди, которым надо на следующий день после покупки авто куда-то ехать, а не ждать неделю или две пока по почте придут номера и техпаспорт.
так от цікавило саме без "їхати в СЦ і щось там підписувати" в дія було б нормально спихнути авто, але є функціонал тільки на продаж ) Чимось взагалі регулюється, що я не маю права продати СВОЄ авто за ту ціну яку вважаю за потрібне? Раніше якось було простіше , за тебе все вирішувала оцінка по бюлєтням і рішення екперДа, яка вартість вказувати.
vladd 22.04.2024 21:29 пишет: Ніякого "рішалова", ніяких "ускорітєлєй", лише взяти талончик на вході і підійти до вказаного вікна.
мечта тиктокера . фишка в том, что оно работает при сильных режимах. Когда есть та пресловутая "неотвратимость наказиня" за косяк.
Заофтоплю немного для примера... чувак в августе прошлого года спёр сикспак пива в местном копторге. На днях пришло письмо - штраф(конский) или три месяца тюрьмы. Если чувак забьёт - заблокируют всё, он даже билет на автобус не сможет купить. И никаких чёрных воронков, как при грузине и украинцах, селект и апдейт в базах и чувак на дне. Сильный режим никуда не спешит .
Jonny 21.04.2024 14:23 пишет: может я неправильно выразился, дия списывает обязательные платежи при переоформлении, 1.5 килогривен примерно и ПФ если есть. Бабло по сделке через этих упырей конечно не проходит.
А так сервис удобный для ухилянтов за кордоном или тех, кто свой пятачёк в СЦ засовывать не хочет по известным причинам .
Самі ж пишите, що за кордоном не працює Гроші не списуються, блокуються, у випадку негараздів в сц, згодом, автоматично повертаються.
А дружину треба в СЦ вести?
якщо в цьому році вже була перша продажа авто. Тепер якщо офрмити договір дарування на сина в МРЕО- податок треба платити?
kosss 22.04.2024 18:07 пишет: На дружину можете оформити через договір дарування в сц мвс, вартість авто вказуєте будь-яку, вартість підтверджувати не потрібно. Треба мати паспорт, ІПН, техпаспорт, свідоцтво про шлюб, щоб підтвердити першу ступінь родинних зв’язків. Якщо це перше відчуження ТЗ у календарному році, податку нема. Сплачуєте тільки за послуги сц і за новий техпаспорт. Жодних звірок номерів чи огляду авто не потребує.
А якщо авто придбано в шлюбі воно ж вже є спільною власністю. Тоді яке дарування? В постанові КМ ПОРЯДОК державної реєстрації є такий варіант:
В ответ на: 35. Перереєстрація транспортних засобів на одного з подружжя проводиться на підставі їх спільної заяви, свідоцтва про реєстрацію і засвідчених у встановленому порядку копії свідоцтва про право власності на частку у спільному майні подружжя.
Але що то за свідоцтва про право власності на частку де його брати і чи знають про такий варінат звичайні клєрки в СЦ невідомо