Чи зобов'яжуть в СЦ змінити старий пластик на інший, з новою пропискою? -НІ, не треба міняти старий пластик на інший, з новою пропискою. У СЦ перед перереєстрацією авто самі внесуть у базу зміни, це безкоштовно. +30 хвилин чекати. Після чого зразу можете переоформити.
когда я 2.5 года назад продавал машину и они увидели что сменилось место прописки, то сначала я заплатил за смену техпаспорта и потом только переоформляли
те, що я написав, мій власний досвід місячної давнини переоформлення в сц мвс. Я також думав, що змусять купити новий пластик, але попросили почекати 30 хвилин, щоб внести зміни у базі, після чого я переоформив авто. Жодних додаткових оплат.
YSK 27.04.2024 11:47 пишет: Одне авто переоформив на доньку через Дію. Подав заявку близько 22 години у четвер, сьогодні о 9.00 отримав сповіщення, що реєстраційні дії завершено. Отримання договору купівлі-продажу і підтвердження від СЦ зайняло хвилин 10-15. Тобто якщо не має ніяких обтяжень чи ще якихось проблем, то переоформлення авто через Дію відбувається дуже швидко. Пізніше напишу через скільки прийшов фізичний пластик.
теж продали через Дію. а що робити зі старим пластиком, хто знає?
YSK 27.04.2024 11:47 пишет: Одне авто переоформив на доньку через Дію. Подав заявку близько 22 години у четвер, сьогодні о 9.00 отримав сповіщення, що реєстраційні дії завершено. Отримання договору купівлі-продажу і підтвердження від СЦ зайняло хвилин 10-15. Тобто якщо не має ніяких обтяжень чи ще якихось проблем, то переоформлення авто через Дію відбувається дуже швидко. Пізніше напишу через скільки прийшов фізичний пластик.
теж продали через Дію. а що робити зі старим пластиком, хто знає?
когда я 2.5 года назад продавал машину и они увидели что сменилось место прописки, то сначала я заплатил за смену техпаспорта и потом только переоформляли
те, що я написав, мій власний досвід місячної давнини переоформлення в сц мвс. Я також думав, що змусять купити новий пластик, але попросили почекати 30 хвилин, щоб внести зміни у базі, після чого я переоформив авто. Жодних додаткових оплат.
значит что то поменялось
може й так, а можливо деякі сц тупо косять бабло вводячи власників авто в оману, примушуючи купувати пластикове свідоцтво.
значит что то поменялось
може й так, а можливо деякі сц тупо косять бабло вводячи власників авто в оману, примушуючи купувати пластикове свідоцтво.
ну сейчас много чего упростили. например для замены прав уже не требуют мед справку
Фізичний техпаспорт йшов 1,5 тижня. В понеділок в дію прийшло повідомлення з ттн, сьогодні вже у відділенні укрпошти.
S0L 03.05.2024 22:46 пишет: Намагався переоформити через Дію - "запит відхилено". В чому може бути причина? Штрафів - немає, продаж - перший.
В моєму випадку процес зупинявся на стадії оплати, при цьому пробували платити різними картками. На наступний день, через сервіс підтримки з'ясували, що дружина перебуває під санкціями України - тому і відмова. Ось такий нежданчик. В росії є повна тезка - депутат госдури. А наші не довго думали - санкції скопіювали. Але добре, що рахунки не заблокували :-).
S0L 03.05.2024 22:46 пишет: Намагався переоформити через Дію - "запит відхилено". В чому може бути причина? Штрафів - немає, продаж - перший.
В моєму випадку процес зупинявся на стадії оплати, при цьому пробували платити різними картками. На наступний день, через сервіс підтримки з'ясували, що дружина перебуває під санкціями України - тому і відмова. Ось такий нежданчик. В росії є повна тезка - депутат госдури. А наші не довго думали - санкції скопіювали. Але добре, що рахунки не заблокували :-).
Якщо лише тезка, рахунки не заблокують, а от фінансові операції у банках дійсно можуть/будуть випадати на перевірку. Це загальна вимога законодавства. Залежно від кількості інформації про санкційну особу і Вашу дружину та налаштувань конкретного банку, це може бути непомітний процес, а може знадобитися додаткова інформація.
сегодня пробовал продать машину. Вроде все нормально, деньги снимаются, почти сразу идет отказ от Дії, деньги возвращаются. Начал звонить в их справочную и, о чудо- дозвонился минут через 15. Ответили, что информацией по запретам они не обладают, но, как вариант, может отсутствовать доступ к одному из реестров, по которім проводится проверка данных. Посоветовали попробовать позже. сказали, что пробовать можно неограниченное число раз, и в любое время суток. Буду пробовать...
Жэка 16.05.2024 11:38 пишет: упс, сегодня из Дии вообще пропали все мои авто- просто нет техпаспортов в разделе Документы. А у кого-нибудь получилось вчера-сегодня продать машину?
Все відображається. Спробуй вийти і зайти знову. І перевір оновлення.
Жэка 16.05.2024 11:38 пишет: упс, сегодня из Дии вообще пропали все мои авто- просто нет техпаспортов в разделе Документы. А у кого-нибудь получилось вчера-сегодня продать машину?
Все відображається. Спробуй вийти і зайти знову. І перевір оновлення.
Техпаспорт знову зʼявився ближче до вечора, спробували знов здійснити продаж, і знову відмова. Навіть не знаю куди копати- штрафів здається немає, заборон також не було. Може чогось не знаю. Напевно треба йти до СЦ. Звернув увагу на одну річ- як документ, що ідентифікує мене та покупця, Дія вказує закордонні, а не внутрішні паспорти. Це так і має бути?
После 5 дней неоднократных безуспешных попыток, сегодняшняя увенчалась успехом. Подозреваю, что столько попыток понадобилось из-за дикой перегрузки системы.
а что с тех паспортом делается? старый отдается вместе с машиной или остается старому владельцу на память ( если действительно продажа , а не мужчина своей маме)?
Жэка 21.05.2024 07:16 пишет: по желанию. У покупателя в Дие появляется новый техпаспорт. В принципе я бы отдал, чтоб он ездил с ним, пока не придет новый
Якщо новий влісник залишає собі старі номери, то цілком логічно техпаспорт віддати. Якщо ж замовляє нові, то до моменту їх отримання він все рівно їздити на авто не має права, тобто старий техпаспорт в такому випадку йому не потрібен.