autoua
Autoua.netФорумAutoua форум

Мийки / Мийки самообслуговування (3/8)

читатель
124 года, Киев
С нами с 20.06.2011

Re: Мийки / Мийки самообслуговування [Re: Aziz]
      21 апреля 2024 в 02:25 Гілками

Ось вже не першу тему читаю про самомийку, після якої машина залишається брудною та цей бруд доводиться витирати ганчіркою. Поділюся своїм досвідом. Свою нову машину я протер ганчіркою після мийки лише 1 раз, після чого почитав інструкцію на мийке та перестав це робити. Алгоритм простий - 1) піна на 20-30 секунд, 2) звичайна вода, але головне, щоб відстань від розпилювача до кузова була 10 см!, а не умовно півметри, при тому треба це робити повільно та ретельно човниковими рухами, а не просто змивати піну, як віялом, тобто конкретно тиском води збивати бруд та всілякий наліт з кузова до чистого стану останнього (це добре видно, коли це робиш - у всякому разі мій колір "білий перламутр" в цьому допомагає), 3) осмосом змити звичайну воду, 4) ВСЕ. Після цього махнути пару раз двірниками лобовуху та можна їхати, не застосовуючи ганчірку - осмотична вода не залишає плям, а машина висохне протягом руху. З цього приводу був такий момент - якось мене заправник на заправці спитав - ви що, тільки що з салону виїхали? Кажу, ні, машині вже десь рік, просто не витираю машину ганчіркою, а застосовую осмос (він, судячи з усього, був не в курсі, що це за звір такий - осмос, та був неабияк здивований ). Зараз машинкі вже 2,5 рочки, є незначні сліди від зависі пилу та піску, яка завжди є в повітрі на дорогах (від цього, мабуть, тільки плівка врятує), але зовсім нема того суцільного павутиння, котре залишається після ганчірки, якою-б чистою вона не була - машина до цих пір сяє. Осмос, як то кажуть, "руліт". Особливо для нових автівок.

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
опытный писатель **
46 лет (27 лет за рулем), Киев
С нами с 15.01.2018

Re: Мийки / Мийки самообслуговування [Re: hugo-smk]
      21 апреля 2024 в 13:13 Гілками

hugo-smk 20.04.2024 18:33 пишет:

І що воно дає отаке завзяття? Бруд не прилипає? Авто блищить в будь-яку погоду?
Я без підйобу питаю, бо я в мене вже через кілька годин після мийки на авто чітко видно слой вуличного пилу, я вже мовчу за період активного цвітіння дерев чи життєдіяльність пташок

Блеск добавляется в любом случае, но его степень зависит от ряда факторов: возраст и состояние ЛКП авто, какое изначально ЛКП (есть более и менее блестящие в принципе), цвет авто, насколько правильно чистился кузов и наносилось покрытие, какие составы использовались, делалась ли полировка, в каких условиях и кто делал. Поэтому может прям вау блестеть зеркально-карамельно, а может просто лучше блестеть.
Цвет немного глубже становится, потом дополнительно можно квик детейлером на третьей фазе добавлять этот эффект.
Поверхность становится очень гладкой, фибра плюшевая прямо скользит. Гидрофобный эффект сильный появляется, вода слетает, грязь меньше прилипает. Мыть и сушить машину становится ощутимо легче. Для примера, расход воды и осмоса на 2-х фазную мойку Веракруза (машина немаленькая) составил всего 50 гривен.
На пыль не влияет, липнет не меньше. К тому же авто у меня черное, это боль.
Добавляет защиту ЛКП от ультрафиолета, не так выгорать будет.
Также дает немного больше времени на очистку от органических загрязнений, например, птичьего помета. Но чистить все равно надо стараться максимально быстро.
Вот сейчас уже 11 дней не мыл машину, так как дожди постоянные, и машина визуально чище, чем была раньше при таких же условиях.
Единственное что после дождя, когда просохнет, есть на горизонтальных поверхностях небольшой эффект "китовой акулы". Но это решается регулярной мойкой. А сейчас между дождями поверхность и высохнуть не всегда успевает.

опытный писатель **
С нами с 15.01.2018

21 апреля 2024 в 13:33 Гілками

Purple Zeppelin
При таком формате мойки действительно лучше не вытирать машину после осмоса
Но для понимания качества такой мойки можно провести простой эксперимент - провести после мойки по кузову чистой белой салфеткой

СуперСтар **
С нами с 12.01.2014

Re: Мийки / Мийки самообслуговування [Re: Vodnik]
      21 апреля 2024 в 13:50 Гілками

Vodnik 21.04.2024 13:33 пишет:

Purple Zeppelin
При таком формате мойки действительно лучше не вытирать машину после осмоса
Но для понимания качества такой мойки можно провести простой эксперимент - провести после мойки по кузову чистой белой салфеткой

Ну то через день на вулиці серветка буде однаково брудна на обох авто
Але хоббі на те хоббі,що шукати глибинний сенс недоцільно)

СуперСтар **
С нами с 12.01.2014

21 апреля 2024 в 15:56 Гілками

До речі - інста підкинула казахський акаунт з рекламою, серед іншого, насадки для миття днища авто і радіаторів. У нас десь таке використовують?

V.I.P **
51 год (35 лет за рулем), Moncton (New Brunswick) Canada
С нами с 04.01.2006

21 апреля 2024 в 17:30 Гілками

Для чого, щоби що?
Яка мета цього дійства у повсякденному житті реклама не розказувала?

СуперСтар **
С нами с 12.01.2014

Re: Мийки / Мийки самообслуговування [Re: vladd]
      21 апреля 2024 в 20:04 Гілками

vladd 21.04.2024 17:30 пишет:

Для чого, щоби що?
Яка мета цього дійства у повсякденному житті реклама не розказувала?

Ну оно камрад шукав де помити дно позашляховика, то ледве знайшов і за високу ціну.
Взимку я б сам із задоволенням змивав би сіль із дна свого авто аби була така насадка.

V.I.P **
С нами с 04.01.2006

21 апреля 2024 в 20:23 Гілками

hugo-smk 21.04.2024 20:04 пишет:

помити дно

Для чого мити дно, щоби що?

...змивав би сіль із дна свого авто...

Для чого змивати сіль, щоби що?

СуперСтар **
С нами с 12.01.2014

Re: Мийки / Мийки самообслуговування [Re: vladd]
      21 апреля 2024 в 20:42 Гілками

vladd 21.04.2024 20:23 пишет:

помити дно

Для чого мити дно, щоби що?

...змивав би сіль із дна свого авто...

Для чого змивати сіль, щоби що?

Бо хочеться.
Ще питання?)

V.I.P **
С нами с 04.01.2006

21 апреля 2024 в 20:55 Гілками

Дякую за відповідь!
"Хочу" - то більше ніж "болить".

Пам'ятаю, як "газ у колеса" закачували.
Багате життя - воно таке.

2024-04-22 Предупреждение №0 (4 круг). Устное предупреждение. Amateur.

YSK
V.I.P **
С нами с 14.05.2007

Re: Мийки / Мийки самообслуговування [Re: Paulskit]
      22 апреля 2024 в 09:10 Гілками

Paulskit 19.04.2024 14:08 пишет:

Дозволю собі не погодитись. Вже років з 5 мию свої авто сам на мийках самообслуговування, виходить і якісно і швидше по часу, ніж їхати на мийку.
Послідовність така:
1) Збити пил і бруд водою, рясно, не тяп ляп, щоб після цього авто вже виглядало більш менш чистим.
2) Нанести спеціалізовані засоби, якщо треба. Влітку це передній бампер засобом від мошки, антібітум по необхідності. На диски спец засіб обовʼязково, якщо миєте їх, звісно.
3) Далі піна, активна. Не ось та біла водичка, а "рожева". Якщо є власний розпилювач з шампунем - можна заморочитись. Я не парюсь, може раз на 3-4 місяці своє привожу, після зими, наприклад.
Поки вона стікає, чистимо диски щіткою. Я віддаю перевагу ворсовій, але пластикова також підійде.
4) Далі змиваємо все звичайною водою, зверху вниз, я роблю десь 2-3 проходи.
5) Віск, виключно для певного гідрофобного ефекту, щоб простіше сушити.
6) Осмос. Осмосу багато не треба, просто змити залишки воску.

По грошам вкладаюсь в 120-130 грн на мазді і в 160 грн на БМВ. На Таксон йде десь 180, високу машину мити більш напряжно. По часу, сама мийка десь 15 хв, висушити ще 20-30 хвилин. Якщо займатись шинами-дисками, то ще хвилин 20. Плюс пилосос салону, якщо треба, 5-10 хвилин. В більшості випадків, вкладаюсь в 40 хв на круг, раз на пару місяць година-півтори.
Обробку салону я на самообслуговуванні не роблю, бо потім же ще назад їхати якось треба, тому це вже вдома. Година роботи під пиво. За керамікою мені простіше поїхати кудись до детейлерів, бо там і девайсів побільше треба і зробити якісно значно складніше.

Частіше всього роблю все ось тут: https://maps.app.goo.gl/56BW4ieoGt28QqSE7
З київськими у мене поки такого ж успіху нема, то піна ніяка, то ще щось.

Виходить і швидше, і якісніше, і дешевше. А головне, без наслідків для ЛКП, як після звичайних мийок, де однією дешевою ганчіркою труть всі авто 24/7.

Якщо після твоєї методи по ніби вимитому кузову провести чистою ганчіркою або серветкою, то вона буде чорна. Бо, як я писав раніше, без мочалки відммити ту сажу не можливо, яка б та хімія не була.

YSK
V.I.P **
С нами с 14.05.2007

Re: Мийки / Мийки самообслуговування [Re: Vodnik]
      22 апреля 2024 в 09:14 Гілками

Vodnik 19.04.2024 14:23 пишет:

igg 19.04.2024 13:16 пишет:

+1_реально ні про що, оті многаумнихбукав про Полноценная мойка с деконтаминацией кузова и нанесением керамики в 2 слоя с интервалом в 3 часа ...без розуміння, для якого авто й за яку вартість робиться така мийка, а точніше, це ж вже - детейлінг?

Если бы вам действительно было интересно разобраться и понять умные буквы, вы бы уже смогли найти кучу информации в интернете об этом
Учитывая то, что умные буквы вам не интересны, то ничего не изменится от того, что я вам здесь напишу подробную технологическую карту, как это делал я, и ваше мнение о том, что все это полная чушь и вполне достаточно нанести на кузов на любой МСО пену, смыть водой и растереть остатки грязи по кузову 20-летней тряпкой из тубуса, к великой радости обнаруженной после пропажи, останется непоколебимым
Поэтому я этого и не делал, а в общих чертах ответил на вполне резонный вопрос другого человека, что именно заняло у меня почти 9 часов
К тому же надо понимать, что я не профессионал, у которого это заняло бы меньше времени, а обычный любитель, и делал это не в условиях собственного бокса, а в тех, которые имеются у меня
Плюс машина высокая, с рейлингами и поперечинами, поэтому на крышу много времени уходит

Тобто це все робилось тобою на мийці самообслуговування? 9 годин був зайнятий пост і тобі ніхто нічого не сказав і навіть не послав?

YSK
V.I.P **
С нами с 14.05.2007

Re: Мийки / Мийки самообслуговування [Re: kym]
      22 апреля 2024 в 09:17 Гілками

kym 19.04.2024 15:38 пишет:

зы. из самообслуживания больше всего мне понравилась в яремче - там система с кнопой "пауза"

Спробуй ще раз натиснути ту кнопку яку вибрав до цього. Кнопка "пауза" присутня як мінімум на 2 мийках де я буваю.

YSK
V.I.P **
С нами с 14.05.2007

Re: Мийки / Мийки самообслуговування [Re: egorka]
      22 апреля 2024 в 09:19 Гілками

egorka 19.04.2024 21:32 пишет:

hugo-smk 19.04.2024 17:36 пишет:

Є на Федорова рожева. Не впевнений,але наче була на КЛО на Холодноярській.
Більше навіть і не згадаю чи є взагалі мийки самообслуговування в стороні Голосіївського парку.

в районі парка взагалі нема мийки самообслуговування, е на Кайсарова мийка , на в'їзді в Киев на вог е мийка самообслуговання, біля Метро е, а більше і не знаю, писали що по Заболотного ще е, а е там рожева піна чи ні незнаю

Рожева там є, я ж розписав все по тій мийці.

продавець прохолоди **
53 года (26 лет за рулем), Киев
С нами с 17.12.2008

Re: Мийки / Мийки самообслуговування [Re: YSK]
      22 апреля 2024 в 12:55 Гілками

YSK 22.04.2024 09:19 пишет:

egorka 19.04.2024 21:32 пишет:

hugo-smk 19.04.2024 17:36 пишет:

Є на Федорова рожева. Не впевнений,але наче була на КЛО на Холодноярській.
Більше навіть і не згадаю чи є взагалі мийки самообслуговування в стороні Голосіївського парку.

в районі парка взагалі нема мийки самообслуговування, е на Кайсарова мийка , на в'їзді в Киев на вог е мийка самообслуговання, біля Метро е, а більше і не знаю, писали що по Заболотного ще е, а е там рожева піна чи ні незнаю

Рожева там є, я ж розписав все по тій мийці.

Дякую, якщо буду в тих краях то спробую

СуперСтар **
19 лет за рулем, Киев
С нами с 07.02.2008

Re: Мийки / Мийки самообслуговування [Re: Purple Zeppelin]
      22 апреля 2024 в 13:01 Гілками

Purple Zeppelin 21.04.2024 02:25 пишет:

Алгоритм простий - 1) піна на 20-30 секунд, 2) звичайна вода, але головне, щоб відстань від розпилювача до кузова була 10 см!, а не умовно півметри, при тому треба це робити повільно та ретельно човниковими рухами, а не просто змивати піну, як віялом, тобто конкретно тиском води збивати бруд та всілякий наліт з кузова до чистого стану останнього (це добре видно, коли це робиш - у всякому разі мій колір "білий перламутр" в цьому допомагає), 3) осмосом змити звичайну воду, 4) ВСЕ. Після цього махнути пару раз двірниками лобовуху та можна їхати, не застосовуючи ганчірку - осмотична вода не залишає плям, а машина висохне протягом руху.

от саме так і роблю. Єдине - що після мийки ще ганчіркою протираю насухо пройоми.

kym 1
V.I.P *
65 лет (47 лет за рулем), Киев
С нами с 09.04.2010

22 апреля 2024 в 20:39 Гілками

фигня в том, что из-под разных накладок, из щелей, даже из корпуса зеркал на ходу вытекают остатки жидкости, которые опять же на ходу покрываются пылью
и по приезду в гараж черз 15-30 минут имеем потеки по кузову....
так что лучше ручной мойки с компрессором воздуха и последующей протиркой микрофиброй никак лучше не получается...

опытный писатель **
С нами с 15.01.2018

Re: Мийки / Мийки самообслуговування [Re: YSK]
      22 апреля 2024 в 21:51 Гілками

YSK 22.04.2024 09:14 пишет:

Тобто це все робилось тобою на мийці самообслуговування? 9 годин був зайнятий пост і тобі ніхто нічого не сказав і навіть не послав?

Да
Непосредственно моечный пост был занят не все это время, а только на тех этапах, когда вода была нужна, но все равно достаточно долго, несколько часов
Но я специально приехал в 7.20 утра и практически все время, которое я занимал моечный пост, ажиотажа не было, только под конец уже народ подтягиваться активнее стал
А потом пост возле пылесоса, так как там был навес, а такое нанесение на солнце не надо делать
Никто мне ничего не сказал и не послал. Более того, я с одного пылесосного поста на другой переезжал, там брызги с мойки меньше летели, и табуретку забыл, так мне администратор ее даже принес

Змінено Vodnik (21:58 22/04/2024)

Достоевский *
Киев
С нами с 08.06.2013

Re: Мийки / Мийки самообслуговування [Re: kym]
      22 апреля 2024 в 22:06 Гілками

kym 22.04.2024 20:39 пишет:

фигня в том, что из-под разных накладок, из щелей, даже из корпуса зеркал на ходу вытекают остатки жидкости, которые опять же на ходу покрываются пылью
так что лучше ручной мойки с компрессором воздуха и последующей протиркой микрофиброй никак лучше не получается...

На самомойке пылесос умеет работать и на выдув.

IesuiT *
42 года (16 лет за рулем), Киев
С нами с 24.10.2008

Re: Мийки / Мийки самообслуговування [Re: Rucha]
      23 апреля 2024 в 20:10 Гілками

Rucha 22.04.2024 22:06 пишет:

kym 22.04.2024 20:39 пишет:

На самомойке пылесос умеет работать и на выдув.

На мийках є функція повітря, якраз для видування.

Змінено juiT (20:11 23/04/2024)

Autoua.netФорумAutoua форум
Додаткова інформація
0 користувачів і 63 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AlMat, moderator, Amateur 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 16720

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія