Tito 14.06.2025 20:44 пишет: Поїдь до кума! Попитай!
Вибач. Дякую. На Героїв Дніпра в рази ближче та в 3 рази дешевше. Першим що я ще робив це обзаонив усі контакти по полісомнографії.. Що за 4 що за 12, якщо з першої ночі діагноза не буде то плати плати ще та ще. Суть питання була, якщо вчитатись: купити за озвучені "20 баксів" або взяти в оренду прилад за підйомні гроші. Може для тебе 12 це копійки але для мене не ті гроші що просто вийняв з кишені. Тим більше 40 чи 120. Якщо нічого не знайдеться то буду купляти той прилад що давав посилання вище за 6. Поки проблема вирішується пігулками, що ще раз підтверджує що це не апноє через хропіння.
GreenMile 14.06.2025 22:02 пишет: Я там еще в самом начале писал, у меня друг делал это обследование, все сделали за одну ночевку там
За неделю на Кондратюка не смогли. Поставили диагноз обструктивного и все. Повторюсь, проблему я описывал и в Слиплабе и в клинике Зуева и там без гарантий что не только с первого а и с последующих определят диагноз точно а лечение там разное кардинально " Обструктивное апноэ сна (ОАС) и центральное апноэ сна (ЦАС) – это два типа нарушений дыхания во время сна, при которых человек временно перестает дышать. Основное отличие между ними заключается в причине остановок дыхания: при ОАС дыхательные пути блокируются, в то время как при ЦАС мозг не посылает сигналы мышцам, чтобы те двигались и обеспечивали дыхание. " У меня даже сипап не срабатывал, для его работы надо вдох, а если вдоха нет то и вентиляции нет, в понедельник возьму бипап, договорился, купировать симптомы без таблеток, но опять -же это не лечение.
В ответ на: Более подробно о причинах центрального апноэ сна: Поражение дыхательного центра в мозге: Центральное апноэ возникает, когда дыхательный центр в мозге, отвечающий за регуляцию дыхания, не функционирует должным образом. Это может быть вызвано различными факторами, включая: Инсульты: Инсульт может повредить структуры мозга, отвечающие за дыхание, что приводит к центральному апноэ. Заболевания сердца и почек: Сердечная и почечная недостаточность могут влиять на кровоснабжение мозга и нарушать его функции, включая регуляцию дыхания. Неврологические заболевания: Некоторые неврологические заболевания, такие как рассеянный склероз или болезнь Паркинсона, также могут влиять на дыхательный центр и вызывать центральное апноэ. Травмы головы: Черепно-мозговые травмы могут повредить дыхательный центр и привести к развитию апноэ. Прием некоторых лекарств: Опиоидные анальгетики, бензодиазепины и другие препараты могут угнетать дыхательный центр и вызывать центральное апноэ. Нарушения регуляции дыхания: Даже без явного повреждения дыхательного центра, его работа может быть нарушена из-за: Недостатка кислорода и избытка углекислого газа в крови: Некоторые состояния, такие как хроническая обструктивная болезнь легких (ХОБЛ) или высотная болезнь, могут приводить к изменениям в уровнях кислорода и углекислого газа в крови, что может нарушать нормальную регуляцию дыхания. Дыхание Чейна-Стокса: Это тип дыхания, при котором периоды гипервентиляции (увеличенного дыхания) чередуются с периодами гиповентиляции (сниженного дыхания) или апноэ (остановки дыхания).
тут теж а що саме печальне що все знов впирається у діабет, бо більшість причин визвані яку раз ним. Корона тільки погіршила стан, тому ця проблема то з'являється гостро то майже зникає. Цю ніч спав майже нормально, може тому що вчора взагалі не було коли поїсти тому цукор дуже сильно впав.
В кінці кінців доїхав до "Своїх". Отримав прочуханку за те що по перше півтора роки тому на радощах віддав Сіпап коли стало краще та на цей раз вже отримав Bipap та приспособу для того щоб спати напівсидячі. Поки налаштовували його під мене вирубився спати та сатурація піднялась з 87 до 92. За пару ночей помоніторю, є надія що допоможе. Засмутили тим що прилад тепер зі мною від року до пожиттево бо виявляється випадок далеко не поодинокий. Центр сну таки знадобиться (на всяк випадок дали контакти ще й у Феофанії) але тільки для того щоб діагноз зафіксувати документально.
Djohny 23.06.2025 17:53 пишет: В кінці кінців доїхав до "Своїх". Отримав прочуханку за те що по перше півтора роки тому на радощах віддав Сіпап коли стало краще та на цей раз вже отримав Bipap та приспособу для того щоб спати напівсидячі. Поки налаштовували його під мене вирубився спати та сатурація піднялась з 87 до 92. За пару ночей помоніторю, є надія що допоможе. Засмутили тим що прилад тепер зі мною від року до пожиттево бо виявляється випадок далеко не поодинокий. Центр сну таки знадобиться (на всяк випадок дали контакти ще й у Феофанії) але тільки для того щоб діагноз зафіксувати документально.
В мого чоловіка схожа штука. Вона не лікує. Вона допомагає спати. Сатурація, тиск, дихання. Хто тобі взагалі сказав що це лікує? Поки користуєшся - все ок. Перша ж ніч без неї - апноє. Так що на ніч рожеві окуляри знімай, масочку вдягай.
В мого чоловіка схожа штука. Вона не лікує. Вона допомагає спати. Сатурація, тиск, дихання. Хто тобі взагалі сказав що це лікує? Поки користуєшся - все ок. Перша ж ніч без неї - апноє. Так що на ніч рожеві окуляри знімай, масочку вдягай.
Ну тут трохи інша причина апноє, судячі з графіку на апараті маю класичне дихання Чейза-Стокса, апарат має допомогти повернути малюнок дихання у звичайну для людей картину. Поки що в нього це не дуже виходить бо як тільки перестаю контролювати дихання та воно повертається до звичного через невеликий час у нас з приладом повний раздрай, намагається заставити вдихнути ще на видиху при повільному глибокому видиху чи не встигає при частому поверхневому. Прийдеться потроху звикати. Сьогодні ввечері поїду до новового пульмонолога з графіками сатурації, подивимось що скаже, але судячі з тиску якій як тільки піднялась сатурація полетів вниз то тут ще й до кардіолога треба буде знову. PS я б дуже радів якби це були проблеми з хропінням та обструктивним апноє, бо воно достатньо швидко а головне перевіреними методами лікується.
Ну тут трохи інша причина апноє, судячі з графіку на апараті маю класичне дихання Чейза-Стокса, апарат має допомогти повернути малюнок дихання у звичайну для людей картину. Поки що в нього це не дуже виходить бо як тільки перестаю контролювати дихання та воно повертається до звичного через невеликий час у нас з приладом повний раздрай, намагається заставити вдихнути ще на видиху при повільному глибокому видиху чи не встигає при частому поверхневому. Прийдеться потроху звикати. Сьогодні ввечері поїду до новового пульмонолога з графіками сатурації, подивимось що скаже, але судячі з тиску якій як тільки піднялась сатурація полетів вниз то тут ще й до кардіолога треба буде знову. PS я б дуже радів якби це були проблеми з хропінням та обструктивним апноє, бо воно достатньо швидко а головне перевіреними методами лікується.
А які є швидкі та перевірені засоби лікування апноє (крім хірургічного втручання при наявності показань), а то мій доктор не в курси, цікаво)
А які є швидкі та перевірені засоби лікування апноє (крім хірургічного втручання при наявності показань), а то мій доктор не в курси, цікаво)
От я саме про хірургічне і мав на увазі Брат вирішив проблему з диханням і з хропінням одним разом вирівнявши носову перетинку та розширенням носового проходу. Щоправда за апноє не казав, але про лікування обструктивного як раз і пишуть що це один з варіантів.
От я саме про хірургічне і мав на увазі Брат вирішив проблему з диханням і з хропінням одним разом вирівнявши носову перетинку та розширенням носового проходу. Щоправда за апноє не казав, але про лікування обструктивного як раз і пишуть що це один з варіантів.
Ну, то ж виходить що прилад не лікує?
так ти знов тепле з м'яким сплутала. Якщо причина у механічному перекритті дихального проходу носоглоткою у обструктивному то не вилікує ніяк, якщо причина (один з варіантів) у неправильному диханні чи зниженні дихального рефлексу то напрацюванням правильного дихання чи стимуляцією цього рефлексу він допоможе та вилікує (можливо)
Це варіант тількі якщо проблема фізіологічна, так теж буває але то тількі частина випадків. В моєму випадку з перетинкою та проходом все ок, з прикусом теж, тобто проблема більш неврологічна, що не дуже лікується. Тому наразі тількі CPAP апарат, назавжди, бо він не лікує. Провів декілька днів у клиніці з тестами та всім іншим, спати в ньому звик, тепер без маски некомфортно)
Це варіант тількі якщо проблема фізіологічна, так теж буває але то тількі частина випадків. В моєму випадку з перетинкою та проходом все ок, з прикусом теж, тобто проблема більш неврологічна, що не дуже лікується. Тому наразі тількі CPAP апарат, назавжди, бо він не лікує. Провів декілька днів у клиніці з тестами та всім іншим, спати в ньому звик, тепер без маски некомфортно)
Співчуваю. Може це діло звички але спати на пігулках мені таки зручніше ніж у масці. Погано те що ці пігулки не можна приймати постійно бо допомога при апноє в них як побічна дія а основна це протиглаукомна і зловживання може привести до ще більших проблем тому хіба хочу, мушу звикати. А те що у масці треба спати на спині для мене взагалі серпом по помідорах...
Співчуваю. Може це діло звички але спати на пігулках мені таки зручніше ніж у масці. Погано те що ці пігулки не можна приймати постійно бо допомога при апноє в них як побічна дія а основна це протиглаукомна і зловживання може привести до ще більших проблем тому хіба хочу, мушу звикати. А те що у масці треба спати на спині для мене взагалі серпом по помідорах...
Я не сплю на спині, на боку або на животі. Є різні маски, треба підбирати. Мени взагалі не заважає спати а якість сну у рази краще стала. Пігулки це зло) У будь-якому випадку удачі в рішенні проблеми!