autoua
Autoua.netФорумВирішення побутових проблем

Жилет чи Шик (Вілкінсон) - станок вибір (2/3)

СуперСтар **
рядом с верблюдами
С нами с 28.01.2003

Re: Жилет чи Шик (Вілкінсон) - станок вибір [Re: Andrey-Mil]
      14 мая 2024 в 12:50 Гілками

Завжди користувався Шиком, леза іноді замовляв з США, бо в нас було не знайти та й дешевше виходило. Але нещодавно перейшов на double edge razor - класичний станок з лезами, ось такий. Поки що дуже подобається, набагато краще ніж касетні бритви.

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
продавець прохолоди **
53 года (26 лет за рулем), Киев
С нами с 17.12.2008

14 мая 2024 в 12:51 Гілками

Беру жилет у нашого камрада вже дуже багато років, все на найвищому рівні, я про якість продукції , одного леза мені вистачає місяця на три

Достоевский **
46 лет (26 лет за рулем), Киев
С нами с 09.02.2004

Re: Жилет чи Шик (Вілкінсон) - станок вибір [Re: orange]
      14 мая 2024 в 13:00 Гілками

Дякую! Але, у мене з дитинства до таких лез "пересторога" - періодично різався, коли шось майстрував. Тепер сцикотно)))

Змінено Andrey-Mil (13:00 14/05/2024)

продавець прохолоди **
С нами с 17.12.2008

14 мая 2024 в 13:04 Гілками

Andrey-Mil 14.05.2024 13:00 пишет:

Дякую! Але, у мене з дитинства до таких лез "пересторога" - періодично різався, коли шось майстрував. Тепер сцикотно)))

може то якась підробка була( леза) то і різався, візьми у нашого камрада на пробу якщо ще не брав та побачиш різницю, я беру Gillette Fusion Proglide то мені подобается і нічого не ріжеттся

Достоевский **
46 лет (26 лет за рулем), Киев
С нами с 09.02.2004

Re: Жилет чи Шик (Вілкінсон) - станок вибір [Re: egorka]
      14 мая 2024 в 13:06 Гілками

egorka 14.05.2024 13:04 пишет:

може то якась підробка була( леза) то і різався, візьми у нашого камрада на пробу якщо ще не брав та побачиш різницю, я беру Gillette Fusion Proglide то мені подобается і нічого не ріжеттся

Та ні, то саме момент "поводження". Взяв батькове лезо якийсь провід зачистити, що щось надрізати, і по пальцях))))

СуперСтар **
рядом с верблюдами
С нами с 28.01.2003

14 мая 2024 в 13:13 Гілками

Я теж так вважав, але це вже не ті "станки" як були раніше, дуже легко голитися і ще надо постаратися, щоб порізатись.

продавець прохолоди **
С нами с 17.12.2008

14 мая 2024 в 13:35 Гілками

Andrey-Mil 14.05.2024 13:06 пишет:

egorka 14.05.2024 13:04 пишет:

Та ні, то саме момент "поводження". Взяв батькове лезо якийсь провід зачистити, що щось надрізати, і по пальцях))))

а зрозумів обережно треба

СуперСтар **
Киев
С нами с 06.08.2007

14 мая 2024 в 14:44 Гілками

в использовании желет фьжен. для меня есть плюс, что он не забивается между лезвиями. все остальное плюс минус идинаково....кроме цены.

подсевший на форум **
38 лет за рулем, Киев
С нами с 31.10.2014

Re: Жилет чи Шик (Вілкінсон) - станок вибір [Re: orange]
      14 мая 2024 в 14:47 Гілками

orange 14.05.2024 13:13 пишет:

Я теж так вважав, але це вже не ті "станки" як були раніше, дуже легко голитися і ще надо постаратися, щоб порізатись.

Може у твоїх краях до таких олдскульних станків і можна придбати якісні леза, а от у нас продається лише усякий мотлох. Їх переважно будівельники використовують щоб щось там підрізати типу ліноліуму. Почитав відгуку на сайтах продавців цих лез в України - практично про усі пишуть що вистачає максимум не пару голінь. Це ж давно померлий формат, от ніхто якісних і не виробляє.
Щодо зручності гоління - от не повірю. Я як раз починав голитися (коли борода почала рости) такими станками і леза до них як раз тоді у продажу були досить якісні - виробництва відомих фірм з поважних країн. І усе одно порізатися було досить просто. Потім у нас з'явилися одноразові станки - практично те саме. А от коли з'явилися станки з плаваючими головками і змінними касетами я реально відчув значне спрощення процесу гоління і зниження імовірності порізів.

Дядя Сь **
42 года (23 года за рулем), Киев
С нами с 10.11.2002

14 мая 2024 в 15:12 Гілками

Вже багато років користуюсь шиком/вілкісон свордом

Немає ніякої статистики порівняльної поточної, але коли переходив з жілету - враження було що довше леза живуть.

Змінено Traveler (15:20 14/05/2024)

подсевший на форум **
38 лет за рулем, Киев
С нами с 31.10.2014

Re: Жилет чи Шик (Вілкінсон) - станок вибір [Re: Traveler]
      14 мая 2024 в 15:35 Гілками

Traveler 14.05.2024 15:12 пишет:

Немає ніякої статистики порівняльної поточної, але коли переходив з жілету - враження було що довше леза живуть.

+1
А ще таке враження було, що касети вілкінсон (чесно кажучи вже забув, коли бачив крайній раз продукцію під брендом шик) коштують рази у півтора дешевше за жилєт.

Змінено harald67 (15:39 14/05/2024)

продавець прохолоди **
С нами с 17.12.2008

Re: Жилет чи Шик (Вілкінсон) - станок вибір [Re: Traveler]
      14 мая 2024 в 16:26 Гілками

і на скільки часу хватає одного леза?

подсевший на форум **
38 лет за рулем, Киев
С нами с 31.10.2014

14 мая 2024 в 16:40 Гілками

egorka 14.05.2024 16:26 пишет:

Це питання не має сенсу. Борода у кожного з нас має різні параметри, такі як кількість щітинок, їх жорсткість і швидкість росту. Отже одна і та сама касета для одного буде гострою місяць, а для іншого півроку.

Достоевский ***
55 лет (38 лет за рулем), Киев
С нами с 12.03.2007

Re: Жилет чи Шик (Вілкінсон) - станок вибір [Re: harald67]
      14 мая 2024 в 16:49 Гілками

Шік. Але маю досвід, що більш "широкі" касети на 5 лез вибривають в "труднодоступних" (наприклад під носом)місцях гірше ніж на 3-4 леза...

Достоевский *
Киев
С нами с 08.06.2013

14 мая 2024 в 16:49 Гілками

У "шика" леза стоять щільніше ніж у "жилета", тому вони швидше та сильніше забиваються щетиною, вимивати то складніше. Через цю особливість не зміг користуватися "шиком", хоча намагався.

подсевший на форум **
38 лет за рулем, Киев
С нами с 31.10.2014

Re: Жилет чи Шик (Вілкінсон) - станок вибір [Re: Yuriy T4]
      14 мая 2024 в 17:07 Гілками

Yuriy T4 14.05.2024 16:49 пишет:

Шік. Але маю досвід, що більш "широкі" касети на 5 лез вибривають в "труднодоступних" (наприклад під носом)місцях гірше ніж на 3-4 леза...

З цієї та вже вище названих причин я користуюся одночасно двома станками вілкінсон - з 5 лезами та з 4-а лезами із захисними дротиками. Але у понеділок зранку можу поголитися лише 5-лезовим станком - 4-лезовим голити 2-3 денну щітину (буває і так і так) неприємно і боляче

подсевший на форум **
38 лет за рулем, Киев
С нами с 31.10.2014

Re: Жилет чи Шик (Вілкінсон) - станок вибір [Re: Rucha]
      14 мая 2024 в 17:24 Гілками

Rucha 14.05.2024 16:49 пишет:

У "шика" леза стоять щільніше ніж у "жилета", тому вони швидше та сильніше забиваються щетиною, вимивати то складніше. Через цю особливість не зміг користуватися "шиком", хоча намагався.

Може раніше так і було. Але зараз сучасна касета вілкінсон на 5 лез і жилет на 5 лез візуально мають практично однакові розміри і відстань між лезами. Мікрометром не міряв, але як на мене то +/- одне й те саме.

V.I.P **
Сумы
С нами с 23.08.2002

Re: Жилет чи Шик (Вілкінсон) - станок вибір [Re: Yuriy T4]
      14 мая 2024 в 17:44 Гілками

Yuriy T4 14.05.2024 16:49 пишет:

от саме для цього користуюся окремим шостим лезом жилета. В шике не зміг знайти такого

СуперСтар **
рядом с верблюдами
С нами с 28.01.2003

14 мая 2024 в 19:12 Гілками

harald67 14.05.2024 14:47 пишет:

Може у твоїх краях до таких олдскульних станків і можна придбати якісні леза, а от у нас продається лише усякий мотлох. Їх переважно будівельники використовують щоб щось там підрізати типу ліноліуму. Почитав відгуку на сайтах продавців цих лез в України - практично про усі пишуть що вистачає максимум не пару голінь. Це ж давно померлий формат, от ніхто якісних і не виробляє.
Щодо зручності гоління - от не повірю. Я як раз починав голитися (коли борода почала рости) такими станками і леза до них як раз тоді у продажу були досить якісні - виробництва відомих фірм з поважних країн. І усе одно порізатися було досить просто. Потім у нас з'явилися одноразові станки - практично те саме. А от коли з'явилися станки з плаваючими головками і змінними касетами я реально відчув значне спрощення процесу гоління і зниження імовірності порізів.

Так, це дуже залежить від якості лез. Навіть рідні леза від станка, що я вище надав, називають для початківців (хоча на мене вони супер). Закази роблю з США або Англії - якщо брати 1-2 упаковки, та ще разом з іншими речами, то дуже зручно. Мені одного леза хватає на 5-7 голінь (а це в моєму випадку місяць). У пачці зазвичай 10 лез і коштує вона ~200-300 грн. Ну а далі рахуйте самі, виходячи з частоти свого гоління.

Щодо самої зручності - вірити чи не вірити це справа кожного. Я кажу зі свого досвіду. Я все життя користувався касетами, а зараз перейшов на олд скул, як ти кажешь. Самі станки дуже відрізняються від тих старих - ці важкі, можуть бути з короткою або довгою ручкою, з механізмом як вставляти леза, навіть є з регульованою голівкою. Перші два рази в мене були порізи, але потім я зрозумів правильний процес і все, далі жодної подряпини. Але! Тут не як з касетною бритвою взяв і поголився за пару хвилин (і тому в мене є Шик на такі випадки експрес гоління). Це інший процес - треба розпарити морду лиця, підготувати і правильно нанести крем, і т.п. Цілий ритуал для джентельменів.

продавець прохолоди **
С нами с 17.12.2008

14 мая 2024 в 20:14 Гілками

harald67 14.05.2024 16:40 пишет:

egorka 14.05.2024 16:26 пишет:

Це питання не має сенсу. Борода у кожного з нас має різні параметри, такі як кількість щітинок, їх жорсткість і швидкість росту. Отже одна і та сама касета для одного буде гострою місяць, а для іншого півроку.

Дякую, зрозумів

Autoua.netФорумВирішення побутових проблем
Додаткова інформація
2 користувачів і 16 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AlMat, doctor_b, moderator, Outdriver 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 2614

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія