Давно час було онрвити ноут на i5-6300u. За дуже привабливою ціною було знайдено новенький Asus Vivobook на 1240р / 16ГБ В принципі, є нюанси, але майже нічого критичного, з огляду на ціну, окрім періодичних фрізів, що скоріш за все, викликані тротлінгом, бо температура періодично сягає 92 градусів. Пошуки в інеті натякають на те, шо тільки змиритися) Бо проц заблокований і андервольт зробити програмно неможливо. Знизити частоту множником - втратити потужніть та й особливого ефекту я не помітив з точки зору температури.
Скоріш за все, ідей не буде, але може я чогось не помітив)
SZ 17.05.2024 19:05 пишет: Давно час було онрвити ноут на i5-6300u. За дуже привабливою ціною було знайдено новенький Asus Vivobook на 1240р / 16ГБ В принципі, є нюанси, але майже нічого критичного, з огляду на ціну, окрім періодичних фрізів, що скоріш за все, викликані тротлінгом, бо температура періодично сягає 92 градусів. Пошуки в інеті натякають на те, шо тільки змиритися) Бо проц заблокований і андервольт зробити програмно неможливо. Знизити частоту множником - втратити потужніть та й особливого ефекту я не помітив з точки зору температури.
Ну ноут изрядно ужарен скорее всего. Если надеятся на лучшее - поменять систему охлаждения на НОВУЮ, поиграться с термоинтерфейсом.
Тротлінг, це коли частота падає нижче базової, ту 1,7, падає нижче? Все що вище, це робота турбобуста, який повинн вкластися в температурний ліміт 100С, при паверліміті 64ватт. Можеш відключити турботуст в біосі, або в реєстрі вінди, павер ліміт буду 28 Ватт і температура проца не підіметься вище 65-70с
ivatuning 18.05.2024 09:28 пишет: То його нормальна робота, не чіпай.
Тротлінг, це коли частота падає нижче базової, ту 1,7, падає нижче? Все що вище, це робота турбобуста, який повинн вкластися в температурний ліміт 100С, при паверліміті 64ватт. Можеш відключити турботуст в біосі, або в реєстрі вінди, павер ліміт буду 28 Ватт і температура проца не підіметься вище 65-70с
SZ 17.05.2024 19:05 пишет: Давно час було онрвити ноут на i5-6300u. За дуже привабливою ціною було знайдено новенький Asus Vivobook на 1240р / 16ГБ В принципі, є нюанси, але майже нічого критичного, з огляду на ціну, окрім періодичних фрізів, що скоріш за все, викликані тротлінгом, бо температура періодично сягає 92 градусів. Пошуки в інеті натякають на те, шо тільки змиритися) Бо проц заблокований і андервольт зробити програмно неможливо. Знизити частоту множником - втратити потужніть та й особливого ефекту я не помітив з точки зору температури.
Ну ноут изрядно ужарен скорее всего. Если надеятся на лучшее - поменять систему охлаждения на НОВУЮ, поиграться с термоинтерфейсом.
Но я-б такое не брал.
Решил отписать ибо за последнее время попались два ноута с аналогичной проблемой. Причем один из них - тоже реф. Сразу итоги. Случай 1 (refurbished). Не прилегала полностью теплосьемная площадка - не зря на крепежных лепестках номера нанесены. Случай 2. Нарушение герметичности тепловой трубки. В обеих случаях - при максимальной скорости вентилятора - на выхлопе было 40-45 градусов. Т.е. проверить систему охлаждения, как по мне, стоит. Ну и на предмет текущей версии BIOS - я бы обновился, если там не последняя. За Асус не скажу, нет достаточной статистики, а вот у Hp достаточно часто новые версии решали ошибки управления охлаждением.