Давно час було онрвити ноут на i5-6300u. За дуже привабливою ціною було знайдено новенький Asus Vivobook на 1240р / 16ГБ В принципі, є нюанси, але майже нічого критичного, з огляду на ціну, окрім періодичних фрізів, що скоріш за все, викликані тротлінгом, бо температура періодично сягає 92 градусів. Пошуки в інеті натякають на те, шо тільки змиритися) Бо проц заблокований і андервольт зробити програмно неможливо. Знизити частоту множником - втратити потужніть та й особливого ефекту я не помітив з точки зору температури.
Скоріш за все, ідей не буде, але може я чогось не помітив)
ThrottleStop не працює?
Давно час було онрвити ноут на i5-6300u. За дуже привабливою ціною було знайдено новенький Asus Vivobook на 1240р / 16ГБ В принципі, є нюанси, але майже нічого критичного, з огляду на ціну, окрім періодичних фрізів, що скоріш за все, викликані тротлінгом, бо температура періодично сягає 92 градусів. Пошуки в інеті натякають на те, шо тільки змиритися) Бо проц заблокований і андервольт зробити програмно неможливо. Знизити частоту множником - втратити потужніть та й особливого ефекту я не помітив з точки зору температури.
Ну ноут изрядно ужарен скорее всего. Если надеятся на лучшее - поменять систему охлаждения на НОВУЮ, поиграться с термоинтерфейсом.
Но я-б такое не брал.
ThrottleStop не працює?
Працює, але напругу не регулює. Reddit каже, що то проц лочений.
Костя, «новий» з магазину - офіційний реф, гарантії ще неповних 12міс.
То його нормальна робота, не чіпай.
Тротлінг, це коли частота падає нижче базової, ту 1,7, падає нижче? Все що вище, це робота турбобуста, який повинн вкластися в температурний ліміт 100С, при паверліміті 64ватт. Можеш відключити турботуст в біосі, або в реєстрі вінди, павер ліміт буду 28 Ватт і температура проца не підіметься вище 65-70с
Ну не знаю. Можливо то й так, але я особисто таке не хочу.
То його нормальна робота, не чіпай.
Тротлінг, це коли частота падає нижче базової, ту 1,7, падає нижче? Все що вище, це робота турбобуста, який повинн вкластися в температурний ліміт 100С, при паверліміті 64ватт. Можеш відключити турботуст в біосі, або в реєстрі вінди, павер ліміт буду 28 Ватт і температура проца не підіметься вище 65-70с
Дякую за пораду!
Ну не знаю. Можливо то й так, але я особисто таке не хочу.
Ну я готов был и Xeon из Китая взять, но решил, что ноут мне больше подходит)
Не, для работы десктоп, два-три 24" экрана
Или один ультра-широкий) Но когда-то потом
Или один ультра-широкий) Но когда-то потом
Да-да. Стоял такой в Розетке. Кто купил- признавайтесь!
Ну ноут изрядно ужарен скорее всего. Если надеятся на лучшее - поменять систему охлаждения на НОВУЮ, поиграться с термоинтерфейсом.
Но я-б такое не брал.
Решил отписать ибо за последнее время попались два ноута с аналогичной проблемой. Причем один из них - тоже реф. Сразу итоги. Случай 1 (refurbished). Не прилегала полностью теплосьемная площадка - не зря на крепежных лепестках номера нанесены. Случай 2. Нарушение герметичности тепловой трубки. В обеих случаях - при максимальной скорости вентилятора - на выхлопе было 40-45 градусов. Т.е. проверить систему охлаждения, как по мне, стоит. Ну и на предмет текущей версии BIOS - я бы обновился, если там не последняя. За Асус не скажу, нет достаточной статистики, а вот у Hp достаточно часто новые версии решали ошибки управления охлаждением.