но он же показывает все в ютьюбе. значит важно иначе бы просто жил бы себе тихонько и счастливенько:)
Заради справедливості, у ютюбі на ниві монетизації мігрантського трафіку працюють митці різних напрямків. Деяким все геть хорошо, деякі справляються, а от деяким та канада стала колом у горлі, верніть мамо мене назад Так що можливо людина й живе собі якось, а до ютюба ходить на роботу.
Є мінімум дві речі, які неможливо купити в Україні за гроші і добитися власною працею: - взаємну довіру між людьми, - частку в суспільстві тих, хто відповідає сам за себе, а не сподівається на дядю (варіант - не голосує за популістів).
Я хз як там з довірою між людьми в штатах, але за популістів голосувати - аж бігом!
Є мінімум дві речі, які неможливо купити в Україні за гроші і добитися власною працею: - взаємну довіру між людьми, - частку в суспільстві тих, хто відповідає сам за себе, а не сподівається на дядю (варіант - не голосує за популістів).
Я хз як там з довірою між людьми в штатах, але за популістів голосувати - аж бігом!
Тут погоджуюся, деякі народи зайшли на чергове коло танців по граблях, емігрувати з України до Словаччини, Угорщини чи Венесуели - таке-собі...
Так я не з претензіями на якусь там мовність/язичность, а просто, з досвіду - як не крути часто для російськомовного росія не сприймається по замовчуванні як ворог. Це результат спілкування з прекрасними людьми з якими в мене прекрасні відносини. Просто об'єктивна реальність... Бо як інакше пояснити те, що коли порівнюється життя в Харкові і Онтаріо, виключити з аргументів наявність такого пи...того сусіда...
я не розумію навіщо політизувати в темі про кавун, рибку, краба, землю і парковку.. скажу одне, є велика різниця між людьми чи то з харкова, онтаріо, чи то коментатори з ютуба - одні з них їдуть за грошима, а інші вже з грошима шукають собі краще життя, так як їх життя зруйновала рф (яку по вашому хтось з цих людей не сприймає ворогом за мовною ознакою) якийсь оксюморон.
я не розумію навіщо політизувати в темі про кавун, рибку, краба, землю і парковку..
Це не політизація, а просте спостереження (саме спостереження, а не претензія), бо різануло око оце:
В ответ на: "Чувак, ты несколько лет выкинул из жизни, батрачил как не в себя, терпел, урезал, страдал, и самое главное - ты обогнул пол земного шара, чтобы на экваторе жизни добиться картнного дома и 10-летней Хонды. Скажи, что из этого ты не мог получить в Киеве?"
Бо для мене відповідь очевидна -
В ответ на: "не мог получить увереность в том, что завтра, через год, через 10 лет сюда не придут русские восстанавливать справедливость"
Дякую всім, хто долучився до обговорення. Реакція з мого боку буде, трохи згодом, але нелінійна.
Брехня номер один:
DDRUMM 21.05.2024 21:08 пишет: и маски-шоу, про которые тут любят рассказывать, но толком никто с ними не сталкивался.
Особисто я стикався. Писав десь у сусідніх темах про те, як паркан перелазив з заднього двору, коли заїхали та виламали двері. Форма чорна, якийсь спецпідрозділ міліції, броніки, балаклави, АКСУ. 2013 рік, при янику. Полтава. Вулиця Ковпака.
Брехня номер два:
DDRUMM 21.05.2024 21:08 пишет: что ФОП-стантехнику нагрянут маски, чтобы отжать его бизнес
Київ Не "к сантєхніку", а спочатку прийшли до сусідів на СТО (десь півтора десятка працівників). Не "маски-шоу", а пожежники. І почали "робити пропозиції від яких бажано не відмовлятися". Відбувалося у травні, максимум перша половина червня 2022 року, коли шобло яке потікало на Закарпаття, повернулося до Києва (рашистів відкинули), десь у той час "національне єднання" й закінчилося. А згодом в мій бік повіяв "вєтєр пєрємєн". Мабуть тому, що більших лохів (масштабніших, крупніших, доступніших) або постригли, або ті позакривалися, тому приступили "їсти менших". Це й стало однією з останніх крапель, яка вплинула на рішення яким шляхом у житті йти далі. Була ще одна, але то більш суспільно-політичної тематики, яку варто обговорювати у розділі "політичка", який зараз чи то закритий, чи то існує для "еліти автоуа". Конкретно мої сусіди "змотали вудочки" після мого від'їзду. Зараз на тому місці - взагалі пустка (відповідно ніякої оренди теж не платиться, як було раніше).
На питання чи писав заяву в прокуратуру чи якесь там СБУ відповідь дам: не писав. Чому? Бо я не лох, не сліпий, два рази повторювати не треба. А ті хто хоче жити у світі рожевих ведмедиків - хай живе, моя персона таким точно не псуватиме життя. Як працюють українські суди перевіряв на собі декілька разів (2010-2020). Змагальність сторін полягає у тому, хто заніс/не заніс, або заніс більше. А самі судді розводять руками (і я їх навіть розумію, деяких не засуджую, бо знаю хто чинив на суддю тиск).
Чи звернувся б до суду за пунктом брехні номер один і два, якби знав що суд то є незалежний суд у цивілізованій країні, а не класичне "рішалово"? Так, звернувся б. Надав би докази.
Для порівняння: за півтора роки(+) перебування у Канаді мене жодного разу не зупинив поліцейський. Мабуть раз на пару-трійко місяців приходять якісь інспектори до нас на СТО, щось пройшли, глянули, пішли собі. Зазвичай вони більше в безпеку праці та пожежну охорону увагу акцентують. Якщо комусь цікаво, пізніше розкажу і покажу яка ситуація з підходом до безпеки життя в принципі по Канаді (у різних сферах життя).
Але! Нікого не переконую у чомусь, не схиляю в якийсь бік. Лише подаю інформацію, світлини, описую власні відчуття. Ця тема спрямована виключно на інформування (бо маю таку можливість) та спонукання читача робити власний аналіз отриманої інформації. Тобто думати, думати, думати (вмикати мозок). Оті всі красиві картинки? То лише для затравки, щоб було розуміння про те як рівень звичайних роботяг які знаходяться знизу харчового ланцюжка "не доїдає" , не більше.
На фото - зверніть увагу на пожежний гідрант. Один з факторів безпеки. І вони всі працюють. Це типова забудова "картонних будинків", "з гівна та палок" (приватний сектор).
Дуже близка знайома. В Україні була на посадах директора по маркетингу в Microsoft та, потім, двух достатьно великих ИТ компаніях. Начебто все гаразд - гарна робота в гарних компаніях. Але є одне "але" (с) Щур
По фаху вона лікар. І завжди хотіла бути лікарем. Але лікарем працювати у нас в держ закладі, не брати хабарі і нормально жити = неможливо. Так, є варіанти в приватних клініках - але скількі тіх варіантів?
Переїхала в Англію по схемі захисту Українців. Перездала все екзамени на лікаря по англійскім стандартам за одне літо. Пройшла практику і зараз працює лікарем в The Royal London Hospital - одна з найбільших та найвідоміших лікарень міста.
В Україні, якщо не в ІТ, дуже складо реалізуватись саме за своїм фахом. Це я вже не кажу що після 2014 і особливо після 2022 в Україні тупо відсутьній другий рівень піраміди Маслоу = "безпека", що трішкі заважає всім іншим рівням потреб
УрфинДжюс 22.05.2024 12:18 пишет: Дуже близка знайома. В Україні була на посадах директора по маркетингу в Microsoft та, потім, двух достатьно великих ИТ компаніях. Начебто все гаразд - гарна робота в гарних компаніях. Але є одне "але" (с) Щур
По фаху вона лікар. І завжди хотіла бути лікарем. Але лікарем працювати у нас в держ закладі, не брати хабарі і нормально жити = неможливо. Так, є варіанти в приватних клініках - але скількі тіх варіантів?
Переїхала в Англію по схемі захисту Українців. Перездала все екзамени на лікаря по англійскім стандартам за одне літо. Пройшла практику і зараз працює лікарем в The Royal London Hospital - одна з найбільших та найвідоміших лікарень міста.
В Україні, якщо не в ІТ, дуже складо реалізуватись саме за своїм фахом. Це я вже не кажу що після 2014 і особливо після 2022 в Україні тупо відсутьній другий рівень піраміди Маслоу = "безпека", що трішкі заважає всім іншим рівням потреб
яка гарна казочка лікарка, яка півжиття працювала маркетологом, перездала екзамени в чужій країні і стала там лікаркою
nosatiy 22.05.2024 09:38 пишет: если он такой самодостаточный, то зачем снимал видео? снял, получи фидбэк.
Абрвалг 22.05.2024 09:33 пишет:
но он же показывает все в ютьюбе. значит важно иначе бы просто жил бы себе тихонько и счастливенько:)
для зарабатывания денег на монетизации и рекламе
ессно я согласен, что если выходишь в открытое инфополе, то будь готов получить дозу негатива, но тут вопрос - а он просил написать ему в каментах, поддерживают ли его выбор? или зрители стали непрошенными советчиками, и сами все порешали?
nosatiy 22.05.2024 14:08 пишет: ось приклад лікарів які реалізувалися в професії в Україні
- Работа в частной клинике = профессиональной реализации? - Сколько украинских врачей работает в частных клиниках, а сколько в государственных? - Можно ли всех врачей устроить в Добробут? - За Киевом количество частных клиник резко падает. Значит ли это, что за пределами Киева медицина не нужна?
nosatiy 22.05.2024 14:08 пишет: ось приклад лікарів які реалізувалися в професії в Україні
- Работа в частной клинике = профессиональной реализации? - Сколько украинских врачей работает в частных клиниках, а сколько в государственных? - Можно ли всех врачей устроить в Добробут? - За Киевом количество частных клиник резко падает. Значит ли это, что за пределами Киева медицина не нужна?
Вопросы, вопросы...
нужна, конечно. в частных и государственных клиниках квалификация врачей одинаковая, потому что это одни и теже врачи - сегодня у доктора прием в гос. больнице, а завтра в добробуте или омеге, бывает и постоянная работа только в омеге, к примеру. хорошие доктора, часто ездят за рубеж к колегам по приглашению и уехать не большая проблема для таких, до войны так было.
DDRUMM 21.05.2024 21:08 пишет: Оффтоп. Как-то на ютубе смотрел чувака из-под Киева, который в США перебрался. И там видос был, где он наконец показывал свой дом. Ну дом и дом. Самое интересное было в комментах, где ему написали: "Чувак, ты несколько лет выкинул из жизни, батрачил как не в себя, терпел, урезал, страдал, и самое главное - ты обогнул пол земного шара, чтобы на экваторе жизни добиться картнного дома и 10-летней Хонды. Скажи, что из этого ты не мог получить в Киеве?". Только плз, давайте без теорий про свободный воздух, гипотетические широкие возможности (всегда орал с этого, кстати, вы что, звезда? нереальный талант? артист? спортсмен? гений-стартапер?) и маски-шоу, про которые тут любят рассказывать, но толком никто с ними не сталкивался. Просто с новостей слышали про проблемы у кого-то вот и пересрали, что ФОП-стантехнику нагрянут маски, чтобы отжать его бизнес
для того щоб бачити можливості і їми користуватись не обов'язково бути всіма кого ти навів. власне, мова про можливості, які тобі доступні. якби я залишився в Україні, я ніколи б в житті не мав змогу працювати так, як я працюю зараз - у відомій в галузі продуктовій компанії, лідері і піонері. крім того, я завжди вважав (бо бачив на власні очі), що в Україні принципово не можливо заробити хороші гроші без якихось там схем, ухилянь, рішалова тощо - їх можна украсти, назвавши це "заробив". сорян, але це правда. і так, все ось це "в Україні краще ніж будь-де" - для кого там, блін, краще? маючі середній дохід у країні із розвиненим middle class, ти завжди будеш жити відносно комфортно, завжди. а попрацювавши над собою, ти цілком реально отримуєш можливість ставати мільйонером на найманій роботі, принаймні, це стосується айті і роботи на американські продуктові компанії. ніколи в Україні такого не було і не буде, просто по своїй суті. до речі, про маскі-шоу - зіштовхувався двічі. реально ось, сидиш працюєш, тут заходять і все, ти вже стоїш біля стінки. такий ось в мене досвід. а ще досвід, як в мене в'їхала машина в бік, а мене зробили винним. дівчина, яка права отримала місяць тому, навіть не вийшла з машини поцікавитись, чому в мене з лоба тече кров - заперлась і сиділа, клацала кнопками в телефоні. потім рішала приїхав.
Ты снова заводишь одну и ту же шарманку, меряя всех по себе. В твоем случае имея хороший контракт по айтишечке, само собой надо в Штаты валить, но не везде твои скиллы оценили бы по достоинству. В условной Испании тебе бы светило 3к в мес чистыми, а если бы попробовал вылезти хотя бы на 60к+ в год, то местная налоговая тебя бы просто на ноль помножила б. Плохо это или хорошо? Это ни плохо, ни хорошо. Просто нужно понимать, что каждое место под свои задачи. В приведенном мною примере поинт зашит довольно простой: чувак вырвал себе гланды через анус, хотя достаточно было бы просто прополоскать горло. Но он обогнул шарик и оказался по сути там же откуда вышел, только отминусовал у себя года комфортной жизни. Размен комфорта на изменения должны приносить какие-то бенефиты, а когда ты занимаешься героическими изменениями ради самих изменений, то ты дурак. Ну и чушь про решалова и взятки без которых нельзя я даже комментировать не хочу. То что ты так не смог - это только твои проблемы. Впрочем, вышеописанное тобой имеет место везде, просто в отличие от Украины в других странах принято следить за своим положительным пиаром, поэтому любое решалово одевают в костюм, называют умным словом и упаковывают в законодательно-легальном поле. Пипл хавает
to get started, в мене не "контракт по айтішечкє" - я full-time employee, із цим, маючі громадянство Канади, я міг би поїхати в Штати умовно завтра (є навіть окрема віза, яка отримується ледь не за один день), але в мене є свої причини жити тут де я живу, принаймні поки що. про Іспанію - ну так, я ж і не в Іспанію колись поїхав, правда? для моєї професії там не цікаво взагалі, всі cutting edge технології (і бабло ) - вони тут, в Північній Америці. щодо інших професій - власне, якщо комусь не підходить країна - нафіга в неї саме їхати і скаржитись що зарплата/дохід маленькі? треба їхати туди, де тобі буде комфортно і перспективно, в цьому плані Америка/Канада як раз надають дуже пристойні можливості в плані співвідношення доходу і того, що ти можеш на нього собі дозволити. не подобається "картонний будинок" (хоча я ось, живучі в умовно такому, не розумію чим) - ну, купуй/будуй не картонний, на east coast багато де можна (на west coast ні, бо сейсмічна зона через гори). є багато провінцій/штатів, де вартість нерухомості сильно менша, і цивілізація при цьому гарантовано буде. можна підзаробити і переїхати кудись де подорожче і більше всього, як багато хто і робить. Про "взяткі і рєгєшалова" - так, уяви собі, бро, я не зміг. я не вважав нормальним пристосуватись до цього гавніща, коли можна купити права, порєшать дтп в якому ти явно винний, "тіхонєчко уйти в ліс" тощо, і при цьому казати "ну, ти просто не зміг бути як всі". я не уявляю тут такої повальної корупції і, що особливо мєрзко, її підтримки суспільством, у вигляді ось цього "ти просто лох, бо не зміг". насправді, виглядає так, що як раз ти приїхав туди, де це геть не толерується, "не зміг" і тепер ниєш за своїм болотом, де можна просто занести і все. реально, я іноді думаю, що якщо це вважається нормально для більшості, може тоді їм як раз зайшло б жити в державі, де це все на ще більш глобальному рівні? в тій самій, яка "асвабаждаєт народи ат фашистов". вся фішка як раз в "законодатєльном-легальном полє", поживеш - зрозумієш краще, якщо "зможеш".
УрфинДжюс 22.05.2024 12:18 пишет: Дуже близка знайома. В Україні була на посадах директора по маркетингу в Microsoft та, потім, двух достатьно великих ИТ компаніях. Начебто все гаразд - гарна робота в гарних компаніях. Але є одне "але" (с) Щур
яка гарна казочка лікарка, яка півжиття працювала маркетологом, перездала екзамени в чужій країні і стала там лікаркою
... що означає що в Україні вона не могла реалізувати свою мрію, а в Англії змогла, бо правильно скористалась можливостями. молодець!
В ответ на: Правда теперь что-то рассказчики не спешат идти за это все прекрасное воевать ну то уже такое.
Что-то счастливые немцы тоже не спешат воевать в случае чего за свое счастливое бюргерское будущее? Сколько там по опросам, 5% готовы взять в руки оружие? Так что упрекать украинцев в нежелание умирать за свою страну это мягко говоря гнилая манипуляция. Но если что, мы все готовы посмотреть как правильно воевать за свое прекрасное будущее, в исполнении любой европейской страны. Но чет не спешат... ссутся.. ах да, забыл, ссут только украинцы, а в ЕС, то другое.
"щаслівіє нємци" платять під 50% податків, виділяючі протягом багатьох років величезні гроші на НАТО - цілком природньо в них виникають питання, чому це мають робити вони, а не професійна армія, яка з цих податків працює. звідси і випливає, що пріорітетом є і буде захист Німеччини, а не України, така ось логічна правда. але якщо раша стане сильною настільки, що таки полізе на НАТО, то підуть всі, нікуди не дінуться. правда, сумніваюсь, що до цього дійде