Roksimama 13.06.2024 19:49 пишет: Яке таке попередження? Голубий папірець? Так то для українців попередження, бо нема куди штраф вислати. А німцям приходить справжнісінький штраф 25-55 €.
То німці якісь несправжні, не ті про яких читав у книжках (про німецький порядок). Канадійська держава максимум що дозволила, тимчасово привезти свої авто з Європи, зареєструвати і... ...за три роки обов'язково вивезти (або розібрати на болти). Дехто цим навіть скористався, щоб не скидати авто за три копійки на історичній батьківщині.
Чого несправжні? Просто дають шанс, а потім продовжують, а потім ще останнє китайське попередження. Наприклад чоловік нарешті зареєстрував машину на цьому тижні. Почав з початку лютого. Я свою машину продаю в Україні. Мої нерви не витримали. До речі вдома вона дорожче ніж тут.
Roksimama 13.06.2024 19:58 пишет: В нас тут теж є «не дуже», але грісти всіх під один гребінець - тоді й ти нічим не відрізняєшся.
Тю, так а я що тобі казав!? Щоб було «дуже» нормально, варто вчасно приймати зважені рішення, які грунтуються не на наших хотєлках, а називати речі своїми іменами. Тоді й розчарувань буде менше.
Тим паче, кому кому а тобі гріх скаржитися, оскільки передбачав (і головне тобі казав) - «цей дощ надовго».
Roksimama 13.06.2024 20:25 пишет: Я свою машину продаю в Україні. Мої нерви не витримали.
Цілком закономірний розвиток подій. Хіба не казав, що так буде і доведеться приймати рішення, на якому березі бути!?
Roksimama 13.06.2024 20:25 пишет: До речі вдома вона дорожче ніж тут.
Байдуже. Головне - голова, руки-ноги на місці, інше заробити можна. Чи й не втрата доррожче/дешевше? Такоє... Як навчишся заробляти мільйон на рік до податків, воно відпустить.
Що робити далі? Відправляй чоловіка вчитися, хай сідає на фуру, пару років напрацьовує стажу по Європі. Потім можна буде відправити його до нашої локальної «мафії» (Irving) на співбесіду, вони до Європи регулярно приїздять набирати «рабів у рабство». Переїдете на наші краї, заплатить «десятку» канадійських (за комерційну ліцензію водія вантажівки), сяде на якусь бочку чи бітрейн до тих же Irving. Напрацьовує стаж, отримуєте всією родиною PR і валите у Каліфорнію сонячний Калгарі копати сніг. Мій приятель каже, що там є місця де можна роботягою намотувати ланцюги на колеса в сніг/дощ за «пятнашку» (правда, якщо здоровя є ). Або як тут сподобається, то на цьому боці залишитеся чи в бік Галіфаксу переїдете. Будете потім ганяти до Нью-Йорку на вихідні, фоточки постити в гінстаграмі.
Але! До всього цього доведеться обом пахать, пахать, пахать. На очах у мене он є плюс-мінус наш ровесник, теж четверо дітей, вік приблизно як у твоїх/ваших. Вже заліз в «кредитне рабство», але живуть у власній хаті. То й ти подумай, може час покинути те прекрасне упорядковане село та рухатися далі. Бо, як казала моя бабуся: «За спання не купиш коня!» Так що, як зберешся - не соромся, звертайся. Заодно за келихом червоного чи лікеру якогось розкажеш в очі про те, який я лайнюк!
На фото: бочка для твого чоловіка, про яку мовилося вище.
Ти щось таке пишеш, що я на голову не натягну. Ніяке остаточне рішення я не прийняла ще й досі. Маю роботу за освітою (я бухгалтер). Так, складно, але мені нема чого жалітися (до речі я цього і не роблю). Чоловіка на фуру?!? Еміграція в Канаду?!? Це щось захмарне і абсолютно позбавлене сенсу. Не збиралися емігрувати ніколи в житті? Тоді їдьте на інший континент, вчіть нову мову, починайте знову з нуля, сідайте на фуру, зривайте зі шкіл дітей. Я просто роблю що повинна. Мені дали захист, дали час на вивчення мови. Я хороша дівчинка. Плачу податки. Але вдома я взагалі не працювала, мала стабільний дохід, житло і 5-6 закордонних поїздок на рік. Не шкодую. Тому що обрала безпеку. Та сама ніколи в житті на таке б не підписалася. Можна досягти всього і вдома, доклавши цих самих зусиль що я доклала тут. ПС. Я не писала що ти лайнюк. Але вважаю що поливати помиями країну/минуле/колишніх тощо - не гідно.
Roksimama 13.06.2024 22:48 пишет: Ти щось таке пишеш, що я на голову не натягну. Ніяке остаточне рішення я не прийняла ще й досі. Маю роботу за освітою (я бухгалтер). Так, складно, але мені нема чого жалітися (до речі я цього і не роблю). Чоловіка на фуру?!? Еміграція в Канаду?!? Це щось захмарне і абсолютно позбавлене сенсу. Не збиралися емігрувати ніколи в житті? Тоді їдьте на інший континент, вчіть нову мову, починайте знову з нуля, сідайте на фуру, зривайте зі шкіл дітей. Я просто роблю що повинна. Мені дали захист, дали час на вивчення мови. Я хороша дівчинка. Плачу податки. Але вдома я взагалі не працювала, мала стабільний дохід, житло і 5-6 закордонних поїздок на рік. Не шкодую. Тому що обрала безпеку. Та сама ніколи в житті на таке б не підписалася. Можна досягти всього і вдома, доклавши цих самих зусиль що я доклала тут. ПС. Я не писала що ти лайнюк. Але вважаю що поливати помиями країну/минуле/колишніх тощо - не гідно.
Навчи як можна не працювати і мати стабільний дохід
Roksimama 13.06.2024 19:49 пишет: Яке таке попередження? Голубий папірець? Так то для українців попередження, бо нема куди штраф вислати. А німцям приходить справжнісінький штраф 25-55 €.
То німці якісь несправжні, не ті про яких читав у книжках (про німецький порядок). Канадійська держава максимум що дозволила, тимчасово привезти свої авто з Європи, зареєструвати і... ...за три роки обов'язково вивезти (або розібрати на болти). Дехто цим навіть скористався, щоб не скидати авто за три копійки на історичній батьківщині.
Наші і там, для фоточки, припаркувалися як ідіоти. А може не для фоточки, а звичка
Roksimama 13.06.2024 22:48 пишет: Ти щось таке пишеш, що я на голову не натягну. Ніяке остаточне рішення я не прийняла ще й досі. Маю роботу за освітою (я бухгалтер). Так, складно, але мені нема чого жалітися (до речі я цього і не роблю). Чоловіка на фуру?!? Еміграція в Канаду?!? Це щось захмарне і абсолютно позбавлене сенсу. Не збиралися емігрувати ніколи в житті? Тоді їдьте на інший континент, вчіть нову мову, починайте знову з нуля, сідайте на фуру, зривайте зі шкіл дітей. Я просто роблю що повинна. Мені дали захист, дали час на вивчення мови. Я хороша дівчинка. Плачу податки. Але вдома я взагалі не працювала, мала стабільний дохід, житло і 5-6 закордонних поїздок на рік. Не шкодую. Тому що обрала безпеку. Та сама ніколи в житті на таке б не підписалася. Можна досягти всього і вдома, доклавши цих самих зусиль що я доклала тут. ПС. Я не писала що ти лайнюк. Але вважаю що поливати помиями країну/минуле/колишніх тощо - не гідно.
Пані, а можна троха контексту? Вбачаю, що ви з сімʼю не в Україні. А де?
Roksimama 13.06.2024 22:48 пишет: Ніяке остаточне рішення я не прийняла ще й досі.
То лише питання часу. Звісно, важко визнати те, що під ногами безодня океану.
Roksimama 13.06.2024 22:48 пишет: Чоловіка на фуру?!?
Не принципово куди. Чи ти думаєш, мені до смаку робочі черевики та синя роба? Просто у нашому віці не так багато часу для маневрів (на кшталт вивчитися у правильному університеті і почати одразу з білого комірця). Плюс, не брав до уваги, що навколо є купа людей без амбіцій, які просто бажають звичайного робочого життя "з восьмої до пятої". Не всім же бути бізнесюками (та й не всі хочуть/готові брати ризики, відповідальність).
Roksimama 13.06.2024 22:48 пишет: Не збиралися емігрувати ніколи в житті? Тоді їдьте на інший континент, вчіть нову мову, починайте знову з нуля, сідайте на фуру, зривайте зі шкіл дітей.
Ти одна така чи що? А я дуже збирався? І саме для того щось там будував у Києві? Можеш подякувати тим недоумкам, які вирішили зламати систему життєзабезпечення країни по-приколу. Щодо мене - дякую їм щодня, аж з штанів вистрибую.
Roksimama 13.06.2024 22:48 пишет: Я хороша дівчинка. Плачу податки.
Дивись, поясню по-простому: коли бачу тут німецьких туристів (а сюди не найбідніші добираються), то виглядають вони м'яко кажучи... досить скромнінько. Тому, мова йшла про те, що хороші дівчатка та хлопчики докладаючи однакових зусиль залежно від місця перебування їхнього тільця можуть почуватися досить по-різному. Ні, не на порядки, як видається тим хто долари зривати понаїхав, але часом у рази.
Roksimama 13.06.2024 22:48 пишет: Не шкодую. Тому що обрала безпеку.
Ну так ти ж хороша дівчинка, з головою дружиш. Все вірно, молодець. Завжди підтримував такі пріоритети.
Roksimama 13.06.2024 22:48 пишет: Та сама ніколи в житті на таке б не підписалася.
Аналогічно. Однак світ повний бовдурів недалекоглядних. Тому тепер мусиш.
Roksimama 13.06.2024 22:48 пишет: Можна досягти всього і вдома, доклавши цих самих зусиль що я доклала тут.
У минулому часі. Вірно казати у минулому часі. Бо тієї країни з якої ми поїхали, як тут хтось вірно підмітив, вже немає. Тому єдине що залишається - спогади та старі фото, якісь духовно цінні речі та й все. А хтось і того вже не відчує, бо ноги зовсім холодні.
Roksimama 13.06.2024 22:48 пишет: ПС. Я не писала що ти лайнюк. Але вважаю що поливати помиями країну/минуле/колишніх тощо - не гідно.
Ну я памятаю, від чого тебе тригерить. Але є як є (може скоро підведу підсумки з тих питань, бо бачу деякий фантазійний нарід аж просить.../мова сто відсотків не про тебе). А любити совок, якби тобі чи комусь не хотілося, однак не зможу. Кажу щиро: ненавиджу совок, який наклав свої лапи на 48 років мого життя. Тому, як у тій приказці: Про померлих або хороше, або нічого... окрім правди. І абсолютно байдуже під якими прапорами сьогодні втюхують совок.
Пані, а можна троха контексту? Вбачаю, що ви з сімʼю не в Україні. А де?
В Німеччині. Вивчила мову до В2. Працюю повний робочий день. Четверо дітей.
Навчи як можна не працювати і мати стабільний дохід
Я адмініструвала житло в оренду (не своє), мала дохід з ютуб. Ну і звісно чоловік забезпечував сім*ю. Мої доходи «на шпільки»
Вибач, без цитат - мені лінь. Так, я не голосувала за Зе і вважаю це просто крахом і піздецом. Ні. У цьому винні не тільки ті хто його обрав. А всі хто до цього допустив. В тому числі і я. Всі. Щодо німців. В мене найближчі сусіди пенсіонери. Я їх бачу може місяці два на рік. Решту часу вони подорожують Європою на власному будиночку на колесах. Отак зустріти на вулиці - ніколи не скажеш що люди дуже забезпечені. От прям дуже дуже. Прості, не вип*ячують доходи, іноді викочує свій харлей «з пацанами 70+» покататися, зимою гасає на власній снігоприбиральній машинці та тут сніг два дні на рік. Казав що його куртці 10 років (просто зайшла мова про це) і не тому що він жлоб. Просто нема потреби. А країна є. Інша, трохи побита, трохи збентежена. Але люди сильні, розумні, цілеспрямовані. Мені до українців що вдома ще повзти і повзти. В них є сила, впевненість і віра! І я вірю в світле майбутнє України. На жаль я не така сильна як вони.
В ответ на: Или перейти из государственной клиники в частную. Кстати, я сейчас не только про Украину написал
Так сложилось, что за последние пару лет имел много бесед с врачами и даже владельцами частных клиник. Так вот, одна из главных проблем - заработок врача в гос клинике выше,а требования к квалификации - ниже. Это тут,у нас.
В ответ на: щоб виростити працездатного освіченого робітника-платника податків - від його народження в пологовому будинку (навіть раніше - із жіночої консультації, куди прийде його мати) до виходу його виходу на роботу - суспільство витрачає приблизно 1млн Євро
Вот. Умножаем 1млн евро на 1млн человек: получаем 1 триллион евро, переехавших бесплатно и безвозвратно из Украины в Германию. Вопросы еще есть?
Вибачай, це сферичній кінь у вакуумі. Тоді треба порахувати інших біженців, помножити їх на підвищений коефіцієнт репродукції, отримати умовних 3 трильйони профіту та потужно збагатіти з тої думки
В ответ на: Те що здається не має нічого спільного з реальним станом речей.
Дуже радий, що ви настільки вже глибоко знаєте "реальний стан речей"
В ответ на: Людині для можливості самореалізації потрібна свобода. Зокрема свобода отримувати інформацію, вчитися. Свобода обміну інформацією дистанційно та наживо
Не бачу з цим жодних проблем в Україні.До великої війни, звісно.
В ответ на: А то что украинский народ кому-то не угодил, плохо проголосовал в 2019 году, гречку берет - это вообще за гранью добра и зла. Здесь что-то нужно делать с самоидентификацией. Либо ты украинец, и это ТВОЙ народ, который сейчас умирает в окопах за независимость такой далекой от тебя Родины, либо ты манкурт, которому просто нечего делать на украинском ресурсе. Туси на каком-нибудь AutoCA или AutoDE.
Странное утверждение. Мой народ - очень разный. Кто-то без зп умирает на войне,а кото-то имея миллионные зп, строит схеимы на ярды и ворует у тех, кто умирает на войне. И те и другие - мой народ. Почему тут нужно видеть одних и игнорировать других? И откуда это большевистское "валите все,кто несогласны со мной"?
В ответ на: А то что украинский народ кому-то не угодил, плохо проголосовал в 2019 году, гречку берет - это вообще за гранью добра и зла. Здесь что-то нужно делать с самоидентификацией. Либо ты украинец, и это ТВОЙ народ, который сейчас умирает в окопах за независимость такой далекой от тебя Родины, либо ты манкурт, которому просто нечего делать на украинском ресурсе. Туси на каком-нибудь AutoCA или AutoDE.
Странное утверждение. Мой народ - очень разный. Кто-то без зп умирает на войне,а кото-то имея миллионные зп, строит схеимы на ярды и ворует у тех, кто умирает на войне. И те и другие - мой народ. Почему тут нужно видеть одних и игнорировать других? И откуда это большевистское "валите все,кто несогласны со мной"?
Так он и свалил Это была цитата эмигранта, который привел плохое голосование в 2019 году в качестве мотива его отъезда.
В ответ на: Или перейти из государственной клиники в частную. Кстати, я сейчас не только про Украину написал
Так сложилось, что за последние пару лет имел много бесед с врачами и даже владельцами частных клиник. Так вот, одна из главных проблем - заработок врача в гос клинике выше,а требования к квалификации - ниже. Это тут,у нас.
Возможно и так, хоть немного неожиданно. Скорее всего связано с реформой Супрун. В любом случае зачастую специалисту можно увеличить доход путем горизонтального карьерного перемещения.
Возможно и так, хоть немного неожиданно. Скорее всего связано с реформой Супрун. В любом случае зачастую специалисту можно увеличить доход путем горизонтального карьерного перемещения.
Ключове питання - який заробіток, тобто звичайна зарплата, чи можливість а результат обілечування. . Мої знайомі лікарі говорили то саме,в Україні у комерційних клініках роботи більше, але заробіток менше.