autoua
Autoua.netФорумНаші за кордоном

Канада без рожевих окулярів (78/93)

важничающий писатель **
20 лет за рулем, Киев
С нами с 06.11.2015

Re: Канада без рожевих окулярів [Re: vladd]
      10 августа 2024 в 20:46 Гілками

vladd 10.08.2024 19:40 пишет:

SNPTK 10.08.2024 17:49 пишет:

Вшився незаконно з України...

І рішення суду звісно у тебе на руках, просто соромишся продемонструвати.
А ще я вбив брата і сусідів повбивав.

vladd 10.08.2024 01:05 пишет:

Аборигенам активнішими варто було бути, коли українську державність тільки но почали руйнувати, а не коли ракети прилетіли.
P.S. (фото)
Ти був тут?

То ти тут був тут, поборник вибіркової законності? Чи «забув»?

Ти не петляй від відповіді. Скажи всім, як виїхав в один кінець. Волонтер по шляху, супроводжував орендованого інваліда, в вагоні з зерном, в бейбі боксі? Чого соромишся сказати, як все було законно?

Схоже, що на твоїх світлинах Лавра. Останній раз там був з екскурсією в школі. А так років 20 підтримував спочатку УПЦ КП, ну а потім і ПЦУ. Якщо ти мені хочеш пришити малоросійство, то хрін тобі. Я прибічник 5-го Президента в плані політики, але через воєнний стан не вважаю правильним підривати державу з середини протестами при діючій адміністрації.

П.С. Якщо ти так постійно кажеш про закон, то чи ти ходив в ТЦК після 24.02.2024? Я ходив

Змінено SNPTK (21:50 10/08/2024)

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
V.I.P **
51 год (35 лет за рулем), Moncton (New Brunswick) Canada
С нами с 04.01.2006

Re: Канада без рожевих окулярів [Re: SNPTK]
      11 августа 2024 в 02:35 Гілками Прикріплені файли (0 завантажити)

SNPTK 10.08.2024 20:46 пишет:

Ти не петляй від відповіді.

Це так називається фото, локацію якого ти «не зміг впізнати»?

Скажи всім

Всім? А ти уповноважений тими «всіма» на представництво інтересів? І бОмагу маєш?
Спробуй опустися з небес ближче до землі де ходять люди.
Всім - точно не розкажу, лише персонально тобі.

як виїхав в один кінець.

Та як пасажири їздять, так само і їхав. Облав та «бусиків незламності» два роки тому ще не придумали, пересічний люд сидів по літнім майданчикам, накидав чарку конячини, насолоджувався життям, обговорював як питимуть каву поруч з Мішою Подоляком у Ялті. Війна - була десь там далеко. Купив квиток, сів на потяг, поїхав. Документи перевіряли поліціянти, представник військкомату (тоді назву ТЦК якось не дуже чув щоб вживали). Щось копошилися по базі у планшеті. Прикордонники перевіряли та і все.
Військовий квиток у мене єдиний, старого совєцького зразка, герб серпатий затертий (якраз після проголошення незалежності України видавався).
Ховатися з військовим квитком потреби не бачив. А який сенс, щоб подумали що «хитровимаханий»? Про 2014 рік у військовому квитку позначки ніякої не було, у бойових діях участі не приймав, відправили додому тоді. Чи є якась інформація у базі військкомату - не цікавився, не було потреби.
У створений за сприяння ФСБ до початку повномасштабного вторгнення додаток «Дія» інформацію про себе власноруч ніколи не вносив. (Може якась інфа є, але записана кимось з баз ДАІ чи інших, досить суха та обмежена).
Шапочки з фольги теж немає. З собою було фото «персонального універсального посвідчення» (у смартфоні), отриманого на виборчій дільниці навесні 2019 року. Про те, що не толерую режим троянського коня не приховував ніколи. Щонайменше, станом на 2022 рік за таке дивилися косо, але в клітку ще майже не кидали, якщо ти не агресивний. Бодатися з уродами готовий був до моменту прийнятя остаточного рішення, але опозиція на той час пробувала невдало єднатися. Ну єднайтеся собі, раз очкуєте.
Що саме у планшеті представника військкомату чи поліціянтів - не бачив, якими міркуваннями користувалися вони перевіряючи особу - не знаю. Можу лише робити припущення, що про мене інформації майже немає. Або навпаки – «через край». Як наслідок: «Такому мудаку краще датЬ чим не датЬ»
Смартфон - не памятаю вже перевіряли чи ні. Може в руки й давав, але точно його нікуди не забирали, нікуди не носили. В принципі ніякого «палєва» там не було, переважно фотки розібраних трансмісій, технічна документація та виборчий бюлетень. Шмотки, наплічник перевіряли, але досить поверхнево. Гроші не перевіряли, якогось там «наглого контрабаса» не тягнув з собою.

Волонтер по шляху, супроводжував орендованого інваліда, в вагоні з зерном, в бейбі боксі?

Для чого грати в гру шахраїв з шахраями? Не бачу сенсу.
Коли всі біжать табуном - відійди в сторону, можуть задавити.
Коли всі стоять в стойлі - просто піди.
Практична історія (тренування життєве). Колись десь восени у 2003 році чи на початку 2004 мене повязали менти у москві. За бабло. Ти йдеш по вулиці, тебе забирає патруль автоматчиків на «десятці», паспорт відбирають та везуть в «обезяннік». Паспорт віддають черговому на «дєжурці». Або даєш добровільно тисячу рублів (100 USD на той час було десь 2.200/2.400 рублями) і тебе відпускають, або закривають у клітку на три години чи більше. Про цю схему знав, тому паспорт був захований у гуртожитку, а з собою носив лише ксерокопію.
В ОВД «Пєрово» мене привезли, копію паспорта віддали черговому офіцеру. Стояла черга «лохів» до чергового, щоб міняти тисячу на паспорт. Я глянув, що менти які мене привезли вийшли з приміщення, сіли у своє корито та поїхали збирати нову партію «лохів», розвернувся та з засмученим «вираженієм морди ліца» (немов я щойно розпрощався з тисячею рублів) попрямував у бік «хвіртки» на виході з території ментовки. Там стояв черговий мент з АКСУ, не питав нічого, відкрив «хфіртку», я вийшов у місто, одразу перейшов на інший бік вулиці та пішов. «Постараждав» аж на ксерокопію паспорта, яка залишилася у ментовці. Зробив нову копію та й все.
Головне - без суєти, без емоцій, з холодною головою.

Чого соромишся сказати, як все було законно?

Соромно має бути тому, хто краде, хто мовчить. Мені чого соромитися?
Ну ти ж сам розумієш, аби десь щось «замутив», то сидів би й не відсвічував, не писав би цю тему. Але чого боятися, якщо маєш «білу історію»?
Я так зрозумів, що «колективний одобрямс» автоуа просто хотів бачити мене тупорилим мазутчиком-чорноробом, безграмотним незграбою, від якого смердить мастилом, а не Dior.
А зараз? Зараз цей загал дещо «офігів» від нахабства, коли соконфєтнік викладає масив інформації і не ховається. Сам подумай, живу у безпечній країні де закон декларується один для всіх і з високою долею ймовірності десь так і є. Людина тут постійно під наглядом камер, інших систем які прямо чи опосередковано визначають де був твій запах чи наслідив. Податки прийнято платити, чорного кешу існує мізер.
Чого мені боятися, що якісь муфлони на рИзовому човні перепливуть океан та вкрадуть, як того суддю Чауса? Так у Чауса хоч пачки доларів були у банці, а у мене готівки якщо нашкребеться 200-300, то й все.
ФСБ чи СБУ надішле кілера, аби той «замочив» як Троцького? Та думаю таких «ворогів режиму» й ближче можна знайти, з більш достойним послужним списком, аніж бодання з ДАІ, ментами, прокуратурами чи участю у якихось там акціях непокори. Навіть шибки ніде не розбив на Банковій.

Основне - не це. Навіть якщо завтра серце стане, машина знесе, онкологія прихопить - не найбільша трагедія. Чому? Бо за ці півтора роки тут встиг нажитися, завжди хотілося пожити життям як цивілізовані люди живуть. Тільки в Україні. Без агресії, матюків, злоби, не городити сталеві грати на вікна, не ходити з папірцями по кабінетах, не чути пропозицій «порішать» від різноманітних муфлонів на посадах, не купляти штори у школу.
Інколи читаю розділ «Проблеми на дорогах» чи схожі… Той того підрізав, той іншого «провчив», хтось виходив «вияснять отношенія», одні набудували «чєловєйніків», інші наставили машин та перекрили пожежні проїзди…Якась гризня павуків у банці, а головне щоби що? Це життя людей? Серйозно?
Може старим став, а може совєцьций образ жизні так «пріутоміл», але ніякого вороття ні у 2021-й рік, ні у 2018-й вже не хотів би. Двіж заради двіжа?
Завіса…

Соромно має бути тому, хто краде, хто мовчить. Мені чого соромитися

старый писатель *
Одесса-мама
С нами с 08.02.2017

11 августа 2024 в 04:20 Гілками

Та як пасажири їздять, так само і їхав. Облав та «бусиків незламності» два роки тому ще не придумали, пересічний люд сидів по літнім майданчикам, накидав чарку конячини, насолоджувався життям, обговорював як питимуть каву поруч з Мішою Подоляком у Ялті. Війна - була десь там далеко. Купив квиток, сів на потяг, поїхав. Документи перевіряли поліціянти, представник військкомату (тоді назву ТЦК якось не дуже чув щоб вживали). Щось копошилися по базі у планшеті. Прикордонники перевіряли та і все.
Військовий квиток у мене єдиний, старого совєцького зразка, герб серпатий затертий (якраз після проголошення незалежності України видавався).

—- —— —— ——- ——-
Звиздиш як Троцький.
Кордон закрили на виїзд рівно на другий день війни . Після того як закрили кордон -залишився Шлях, волонтери , бронь .
Ти цю казочку можеш розповідати таким же як сам , або , хоча таким даже не дають

V.I.P **
С нами с 04.01.2006

Re: Канада без рожевих окулярів [Re: Karpentiy]
      11 августа 2024 в 04:59 Гілками Прикріплені файли (0 завантажити)

Karpentiy 11.08.2024 04:20 пишет:

Кордон закрили на виїзд рівно на другий день війни . Після того як закрили кордон -залишився Шлях, волонтери , бронь.

У цьому місці має сміятися робот Вертер.

http://youtu.be/jN6_rO2rYA8
Сектанти - такі сектанти. Вони й досі вірять, що жаба навчиться літати!

У цьому місці має сміятися робот Вертер. http://youtu

Змінено vladd (04:59 11/08/2024)

старый писатель *
Одесса-мама
С нами с 08.02.2017

11 августа 2024 в 05:44 Гілками

vladd 11.08.2024 04:59 пишет:

Karpentiy 11.08.2024 04:20 пишет:

Кордон закрили на виїзд рівно на другий день війни . Після того як закрили кордон -залишився Шлях, волонтери , бронь.

У цьому місці має сміятися робот Вертер.

Сектанти - такі сектанти. Вони й досі вірять, що жаба навчиться літати!

Не пересмикуй.
Я ж не говорю про схематозників , ти ж не такий
Ти ж виїхав на законних підставах , просто включивши дурника , 2 роки назад , тобто в серпні 2022 ?
За дивними складом обставин в тебе ніхто не питав дозвіл на виїзд , відстрочку від призову і тд ?, не знаю який там повний перелік документів для виїзду за кордон.
Ну камон

V.I.P **
С нами с 04.01.2006

Re: Канада без рожевих окулярів [Re: Karpentiy]
      11 августа 2024 в 07:05 Гілками

Karpentiy 11.08.2024 05:44 пишет:

Не пересмикуй.

Що таке Ефект Даннінга-Крюґера спробуй почитати. І ти, і сочувствующіє.

А потім?
vladd 09.08.2024 16:33 пишет:

Отже, чухнув пару разів той зашкарубілий розчин на шкільному будівництві, потім у голові замайоріло питання: «А що корисного навчуся на цьому безтолковому неефективному будівництві? Нас дітей пригнали сюди просто у якості дармової робочої сили»
Підходжу до Алевтини Георгіївни та кажу їй про те, що все це будівництво не є ефективним, гроші совєцьких людей безтолково витрачаються та викидаються в сміття. Тому учасником цього безтолкового дійства категорично не буду.
Це побачили і почули деякі з моїх однокласників, припинили роботу і зацікавлено почали дивитися на мене і вчительку, мовляв «а що ж буде далі?»

Треба віддати належне, Алевтина Георгіївна одразу змикитила та зорієнтувалася в ситуації, забрала у мене лопату та відправила додому. Що зробили інші учні? Понагинали голови й продовжили чухати той «цемент» далі.

Потім - беріть лопати, чухайте цемент.

30 лет за рулем, Ровно
С нами с 09.08.2002

11 августа 2024 в 10:35 Гілками

vladd 11.08.2024 07:05 пишет:

Що таке Ефект Даннінга-Крюґера спробуй почитати. І ти, і сочувствующіє.

А потім?
vladd 09.08.2024 16:33 пишет:

Отже, чухнув пару разів той зашкарубілий розчин на шкільному будівництві, потім у голові замайоріло питання: «А що корисного навчуся на цьому безтолковому неефективному будівництві? Нас дітей пригнали сюди просто у якості дармової робочої сили»
Підходжу до Алевтини Георгіївни та кажу їй про те, що все це будівництво не є ефективним, гроші совєцьких людей безтолково витрачаються та викидаються в сміття. Тому учасником цього безтолкового дійства категорично не буду.
Це побачили і почули деякі з моїх однокласників, припинили роботу і зацікавлено почали дивитися на мене і вчительку, мовляв «а що ж буде далі?»

Треба віддати належне, Алевтина Георгіївна одразу змикитила та зорієнтувалася в ситуації, забрала у мене лопату та відправила додому. Що зробили інші учні? Понагинали голови й продовжили чухати той «цемент» далі.

Потім - беріть лопати, чухайте цемент.

Непогана ілюстрація того ефекту, до речі. Коли низькокваліфікований персонал замість виконувати свою роботу з підготовки стіни до штукатурки, починає розмірковувати про ефективність праці, спираючись на епізодичний досвід, отриманий раніше в інших обставинах.
І так само тут у повниз зріст демонстрація висновку з ефекту, що людина з низькою кваліфікацією і соціальними навичками здатна робити фігню просто через неусвідомлення того факту, шо воно фігня

опытный писатель ***
Dnepr
С нами с 14.05.2007

11 августа 2024 в 14:10 Гілками

така гарна тем, сподiваюся повернеться до опису канадських реалiй

а висновки хай кожен сам робить, для висновкiв може окрему тему якщо комусь хочеться когось переконувати?

п.с. А Denali вартий того, чи вiд простiших субмоделей не сильно вiдмiнний? я про пiдвску та трасмiсiю, а не про салон та комплектацiю.

V.I.P **
С нами с 04.01.2006

Re: Канада без рожевих окулярів [Re: L.inc]
      11 августа 2024 в 16:36 Гілками Прикріплені файли (0 завантажити)

L.inc 11.08.2024 14:10 пишет:

А Denali вартий того

А дуже й не обирав.
Їх тут просто дофігіще. Ну приблизно як побачити ВАЗ-2101 у якихось Кобеляках чи Лубнах в 2001-му році.

Була пара технічних моментів+солодка ціна+ціННа рекомендація від людини вартої уваги+пацанячі емоції хлопчика який виріс у совєцькому щасливому минулому.

Дороги з покриттям майже скрізь, де буваю (навіть до пляжа, плюс майданчик для паркування). Залазити в глину не фанат.
Десь у повітрі літають думки та бажання пожити у трейлері чи RV (автобус житловий), поставити місце потенційне є. Треба тільки зрозуміти, як організувати взимку так, щоб вода не замерзала у трубах водопостачання та баках (каналізації).
Є й інші ідеї та бажання, але варто спочатку визначитися зі статусом та документами. І мова+мова+мова. Це основне. А потім гратися в іграшки.
З машин якщо обирати - хотілося б дивитися в бік чогось невеликого від Toyota. Але, хотєлка МКПП і з того що бачив - найновіші авто були приблизно 2020 року. Далі схоже що йшли тільки CVT або АКПП. Можливо на якісь інші марки подивлюся згодом. Може взагалі корча якого взяти з гарним двигуном і переробити на «ручку».

На машини тут дуже не мастурбують загалом, тільки свіжі понаєхи з країн совка, Африки, Південної Америки. Якщо бачиш на дорозі Mercedes - скоріш за все за кермом буде індус, або китаєць, або чорнявий з Африки.
Пріоритети загалом інші: житло, а якщо маєш амбіції - то хоча б самозайнятість або бізнес. До хорошого, до порядку з правилами гри звикаєш швидко, лізти в якесь лайно бажання немає.

Найбільше від чого й досі кайфую - від того, що попід хатами навпроти бачу дитячі велосипеди, які лежать з учора на газоні (дітки де гралися там і покинули).
І від того, що подекуди машини залишають незачиненими, або з вікнами відкритими.
Ну про те, як попід магазинами будівельними лежить будівельний матеріал та інший крам мабуть ти бачив в інтернеті.
Чи крадуть? Крадуть. Але вкрай нечасто і роблять це переважно не понаєхі, а ті деграданти що народилися у Канаді. Ну і плюс особливості невеликого міста: тут не Торонто, менше скупчення людей, народ добріший, як в українському селі років 40 тому.

А дуже й не обирав. Їх тут просто дофігіще

приверженец **
18 лет за рулем, 04050
С нами с 10.03.2010

Re: Канада без рожевих окулярів [Re: L.inc]
      11 августа 2024 в 22:14 Гілками

Приєднусь
Може треба розділити політику і враження від Канади

Еще та! **
46 лет (19 лет за рулем), Київ
С нами с 16.06.2008

Re: Канада без рожевих окулярів [Re: Vladas]
      11 августа 2024 в 23:47 Гілками

Vladas 11.08.2024 22:14 пишет:

Приєднусь
Може треба розділити політику і враження від Канади

Ця тема створена для власного звеличення, іноді (часто) шляхом приниження інших. Одне без іншого з ТС чомусь не виходить.

V.I.P **
С нами с 04.01.2006

12 августа 2024 в 00:04 Гілками Прикріплені файли (0 завантажити)

vladd 10.08.2024 06:51 пишет:

На фото:
вхід в частину будинку, яка здається у рент.
5 кімнат на першому поверсі.
3 кімнати - на нижньому (бейсмент....або підвал).

Січень-лютий...березень. Вихід з примущення надвір може виглядати так.
Щоправда, за всю зиму разів 5, може 7. Довгожителі розказують, що раніше могло снігу накидати й на 2 метри, а часом намести й до 3. Тоді доводилося копати тунелі аби вийти з хати.

3 березня 2023 року.
Приблизно 5 ранку.
За якісь 15-20 хвилин приїде трактор, який обслуговує прилеглу територію, розчистить шнеком сніг. Залишиться лише невелика частина під будинком (приблизно 40-50 сантиметрів).
Коло дверей всередині тамбуру приміщення стоїть лопата, хто перший виходить, той відкинув вбік та і все. Якщо ледар чи рукожоп - просто переступи сніг, відкине хтось інший (або власник нерухомості прийде пізніше).
Відсутність парканів, відкритий під'їзд до будинку зокрема полегшує і прибирання снігу комунальними службами (плюс доступ пожежників, поліції, медиків).

Січень-лютий.березень

V.I.P **
С нами с 04.01.2006

12 августа 2024 в 00:29 Гілками Прикріплені файли (0 завантажити)

Технічні деталі нерухомості, яка тут існує.
Варто зважати, що читач бачить на цих фото комерційну нерухомість, коли стоїть задача на кожен вкладений долар отримати максимум прибутку.
Найпростіші матеріали, найпростіше оздоблення, найпримітивніша з можливої техніка. Так би мовити «для широких мас». Але! Зазвичай щоб було прямо таки відверте барахло, яке розвалюється в руках (водяний кран китайського виробництва, який згнивав за пару років експлуатації у мого сусіда) - не бачив в принципі.

Те що тут вважають за «лайно» - воно «мінімально нормальне» і в руках зазвичай не розвалюється. А якщо так сталося, що таки розвалилося - підеш в магазин з чеком: або замінять на інший такий самий товар, або гроші. На вибір. Ніяких «гарантійних талонів», «експертиз», «прийдіть за два тижні» та іншого «мозготраха».

З власного досвіду: купив якусь дешеву шліфовальну машинку для роботи, доларів за 50 (іншої потрібного розміру на той момент не було), користувався 2 місяці допоки не «помер» регулятор обертів. Візуально вона виглядала «вбитою», не шкодував в роботі, «жарив в хвіст і гриву». Поклав у оригінальну коробку, відвіз туди де брав, сказав що заберу грошима. Поки доїхав додому - кошти вже зайшли на картку (у той же день).

vladd 10.08.2024 07:59 пишет:

І нарешті родзинка - персональний санвузол.

Технічні деталі нерухомості, яка тут існує.Варто зважати, що читач бачить на цих фото комерційну нерухомість, коли стоїть задача на кожен вкладений долар отримати максимум прибутку

V.I.P **
С нами с 04.01.2006

12 августа 2024 в 00:32 Гілками Прикріплені файли (0 завантажити)

З приколів американського стандарту сантехніки.
Вбудована «лійка».

V.I.P **
С нами с 04.01.2006

12 августа 2024 в 00:40 Гілками Прикріплені файли (0 завантажити)

Жахливі гачки для штори. Це якийсь бронзовий період людства. Реально дратувало, бо постійно то у одному місці штора відвалилася, то у іншому, то гачок знявся та впав.

Ці гачки були у хаті, де жив перші півтора місяці, потім у цьому бейсменті. Зрештою знайшов де купити пластикові кільця, замінив.
Не знаю хто придумав таку конструкцію, у які часи. Мені вони нагадували оту «трояндочку» важеля перемикання КПП у батькових «Джигулях» періоду совєцького союзу.

Жахливі гачки для штори. Це якийсь бронзовий період людства

V.I.P **
С нами с 04.01.2006

12 августа 2024 в 00:46 Гілками Прикріплені файли (0 завантажити)

Кран – спільний для гарячої/холодної води.
Крутиш десь на 90 градусів (вгору) – буде холодна. Якщо крутити далі – додається гаряча. Води фігачить такий струмінь, що мабуть кубометри виливаються в каналізацію.

Робочий хід - проти напрямку руху годинникової стрілки.

Економія? Ні, не чули.
Аби мій батько скажімо у 1985 році побачив, що я так користуюся водою – «порвав би на клапті».

Робочий хід - проти напрямку руху годинникової стрілки.Економія

Змінено vladd (00:49 12/08/2024)

V.I.P **
С нами с 04.01.2006

12 августа 2024 в 00:53 Гілками Прикріплені файли (0 завантажити)

Ванна «касета». Найдешевший варіант з пластику.
Типова стандартна конструкція з трьох частин (низ, середина, верх). Буває «ліва» та «права»

Ванна «касета». Найдешевший варіант з пластику

V.I.P **
С нами с 04.01.2006

12 августа 2024 в 01:00 Гілками Прикріплені файли (0 завантажити)

vladd 10.08.2024 07:42 пишет:

Освітлення? У центрі кімнати на стелі є лише досить умовний світильник, інше не передбачене.

Вимикач електричний. Архаїчна конструкція, зроблена мабуть «за царя Панька».
Вдома, на роботі - стоять однакові.

Існує ще іншого зразка: «клавіша». Вузька, як на піаніно.
Якогось широкого розмаїття цих вимикачів, як це можна побачити у Європі, не зустрічав жодного разу.

Вимикач електричний. Архаїчна конструкція, зроблена мабуть «за царя Панька»

V.I.P **
С нами с 04.01.2006

12 августа 2024 в 01:04 Гілками Прикріплені файли (0 завантажити)

Де тільки твоя дупа сидить на сідалі хоч і всю ніч, якщо живіт грає концерт Дмітрія Шостаковіча, а в гості завітала «швидка Настя».

УнітанГенс.

Конструктивно не такий, як у Європі.
Діаметри труб - теж менші.

УнітанГенс.Конструктивно не такий, як у Європі

V.I.P **
С нами с 04.01.2006

12 августа 2024 в 01:12 Гілками Прикріплені файли (0 завантажити)

vladd 12.08.2024 01:04 пишет:

УнітанГенс.

Бачок

Кнопки по центру кришки - не бачив (хоча начебто існують).
Зазвичай важіль зливу під праву руку. Можеш змивати не «після процесу», а «в процесі», сидячи на сідалі.

Всередині бачка до стінок залитий шар пінопласту, щоб не утворювався конденсат на зовнішній поверхні бачка.

БачокКнопки по центру кришки - не бачив (хоча начебто існують).Зазвичай важіль зливу під праву руку

Autoua.netФорумНаші за кордоном
Додаткова інформація
0 користувачів і 26 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  Yorc, moderator 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг: ***
Переглядів теми: 69633

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія