vladd 02.09.2024 20:37 пишет: можна було розглядати варіант піти працювати на виробництво, де виготовляють різноманітні причепи
Оскільки я який-неякий механік, то логічно було б шукати собі щось, аби бути задіяним ближче до сфери сервісу, ремонту агрегатів чи спорідненого бізнесу. Просто «бабло заради бабла» не цікавило, бо на мою думку краще не просто заробляти гроші «на хліб та воду», а роздивитися зсередини як працюють бізнеси, аби мати уявлення на майбутнє як працює система на північноамериканському ринку.
З огляду на те, що в середині 90-х років моя діяльність була тісно пов’язана з автобусами та вантажівками (від робочих посад до головного інженера транспортного підприємства) логічно шукати місце під сонцем на рівні посади механіка з ремонту важкої техніки (heavy duty mechanic).
Для цього вивчив місця розташування різноманітних СТО, що ремонтують важку техніку та зробив «прочісування місцевості» ногами скрізь де зміг дістати. Заодно власними очима зміг побачити, відчути «що воно таке і яке на смак».
Робота механіка з ремонту важкої техніки вважається важкою, але гарно оплачуваною. До прикладу: «білий комірець» у відділенні банку на низових посадах може мати оплату 17 на годину, а учень механіка на СТО для вантажних автомобілів на старт у нашій депресивній (бідній) провінції може отримати пропозицію в 25. Якщо цей учень виявиться не «рукожопом», робитиме самостійно роботу механіка, то його година вартуватиме вже 28+ Чому так? А не дуже багато охочих працювати на такій роботі з двох причин: важкувато і «рукожопість». Легше сидіти «на телефоні» за 17 на годину та не бруднити руки.
Щодо моєї ситуації. З позитивних моментів було те, що всі потрібні документи щоб приступити до роботи вже наявні на руках. Тобто у разі потреби робітник готовий працювати «тут і зараз». Плюс, за плечима у мене був аж цілий місяць канадійського стажу. Так, це не рік, не два, але вже й не «той що вчора з пальми зліз». Потенційний роботодавець дивився як на «свого парня» (ну майже). Вважаю це корисним, цікавим досвідом.
Жити було де, голодним теж не був, відповідно мав бажання на цей раз «прочесати» усіх потенційно цікавих роботодавців, до яких дотягнуся та обрати кращий варіант з можливих. Звісно не збирався робити це впродовж 6 місяців, розсилаючи резюме «в нікуди». Але й лізти в чергове «ярмо», яке згодом морально обтяжуватиме, бажання не було.
Абрвалг 31.08.2024 00:04 пишет: Да прям таки " не страх, а просто не бути бидлом" . Потому везде таблички с сумами "штраф за парковку на месте для инвалида", "штраф за превышение в зоне констракшена" и так далее, штраф, штраф, штраф...
Гг, це є прям найперша ознака, яка відрізняє мінімально адаптовану людину від злізшого з пальми в етіх ваших цивілізаціях - саме це. Злізшому з пальми дикуну обовʼязково треба точно знать скільки саме за шо саме штраф, як саме спіймають, і які гнілі отмазки бувають. Мінимально адаптованим до цивілізації людям це все нафіх не цікаво.
чим насправді відрізняється цивілізована европейська людина від тої, яку назвали дикуном, так це тим, що не чекає від іншої людини дулі в кишені, а більш-менш відкрита і менше зашугана. В усьому іншому така сама, не хоче, аби зростали тарифи, хоче менше працювати і, якби знала що за паркування на газоні нічого не буде, паркувалася б на газоні. Принаймні досить великий відсоток з них. Ну я розумію раніше, ніхто нікуди не їздив та й не знав як воно, але ж зараз багато хто з нас спілкується на побутовому рівні зі своїми однокласниками (не в сенсі вчилися разом, а щодо належності до класу) і не тільки. Звідки оце враження про якихось там ідеальних людей?
nickka 03.09.2024 14:53 пишет: чим насправді відрізняється цивілізована европейська людина від тої, яку назвали дикуном, так це тим, що не чекає від іншої людини дулі в кишені, а більш-менш відкрита і менше зашугана. В усьому іншому така сама, не хоче, аби зростали тарифи, хоче менше працювати і, якби знала що за паркування на газоні нічого не буде, паркувалася б на газоні. Принаймні досить великий відсоток з них. Ну я розумію раніше, ніхто нікуди не їздив та й не знав як воно, але ж зараз багато хто з нас спілкується на побутовому рівні зі своїми однокласниками (не в сенсі вчилися разом, а щодо належності до класу) і не тільки. Звідки оце враження про якихось там ідеальних людей?
нема ніде ніяких "ідеальних людей" звичайно що. щодо відкритості - з мого особистого досвіду, як раз навпаки - люди доволі неохоче пускають інших у своє приватне життя. приміром, в Україні прийнято на роботі дружити - я не уявляю таке в Нідерландах, США або Канаді (це де я жив і працював більш менш довгостроково). вони будуть шарити із тобою дуже лімітований мінімум про своє приватне життя, рівно настільки, щоб вистачило для small or medium talk. але щодо "хотіли б паркуватись на газонах" - на жаль, побутовий культурний рівень - це перше що явно відрізняє їх і "нас", банальне виховання і бажання підтримувати чистоту і порядок. особливо сильно кидається в очі в перший-другий рік. до цього сильно звикаєш насправді. звичайно що, водіїв-оленів на дорогах дофіга, і якісь там речі які дратують зустрічаються кожен день, типу там, поворот без поворотника, проскакують на червоний (при цьому показуючи жест вибачення, гг), або не повністю зупиняючись на стопі (я за таке штраф отримав, на порожній дорозі об 11 вечора). але загалом, вся побутова культура - доволі висока і вона в головах, це приємно радує кожен день
Vovius 03.09.2024 17:41 пишет: як раз навпаки - люди доволі неохоче пускають інших у своє приватне життя
я не це мав на увазі, я не знаю як написати, ну ось якщо у нас хтось звернеться з якимось незвичним запитанням, ми відразу думаємо а в чому підвох. а вони ні. сформулюй це краще за мене.
Vovius 03.09.2024 17:41 пишет: як раз навпаки - люди доволі неохоче пускають інших у своє приватне життя
я не це мав на увазі, я не знаю як написати, ну ось якщо у нас хтось звернеться з якимось незвичним запитанням, ми відразу думаємо а в чому підвох. а вони ні. сформулюй це краще за мене.
хм, ну прохання перефразувати доволі популярне, так, але я вже не памʼятаю як це в Україні
Какие скиллы нужно получить инженеру-не-айтишнику (химику, например), чтобы понюхать денег? Куда ему двигаться, если химпрома в стране нет? Если работы нет, а та, что есть - 20 тыс. гривен/мес, ему даже Нобелевская премия не поможет.
У нас есть такая тонююююсенькая прослойка тех, у кого получилось, это примерно 1-2 млн. из 40, условно две категории: 1) те, кто продает за кордон за валюту - айтишники, моряки, некоторые аграрии. 2) те, кто смог в сервис и частный бизнес. Остальнные 38 млн. человек (врачи, учителя, водители, воспитатели, бухгалтера, пенсионеры, инженеры, студенты, больные, инвалиды) за бортом, с африканским уровнем зарплат. Получается, они недостойны по-человечески жить в такой прекрасной стране возможностей.
Всегда виноват кто-то, но только не я В Украине такие же возможности как и везде, я бы сказал, что маржа в Украине выше чем в Европе Тонюсенькая прослойка будет всегда и везде, самых ушлых, наглых, умных, амбициозных, называйте как хотите, но эта категория людей у которых ВЫШЕ мотивация чем у других. Разница между Европой и Украиной как раз в социалке для этих других - стандарты жизни - выше, социалка выше, все ужимаются по цепочке для более высокого стандарта. Что лучше/хуже сказать трудно ибо каждому свое, в Европе недвига дороже (сколько в Германии 5к евро/метр +?) , ты по сути раб на 30+ лет, в Украине все-таки жилье можно было и до полномасштабного купить за весьма сносные деньги, опять таки если ХОТЕТЬ… Медицина - есть плюсы и минусы, в Украине она проще, в Европе она устроена по другому (арджент - тебя спасут, все что попроще - жди и пей водичку) Короче в Европе больше социализма, в Украине больше дикого запада
Zheka_1 04.09.2024 02:50 пишет: ) В Украине такие же возможности как и везде, я бы сказал, что маржа в Украине выше чем в Европе
Серьезно? Покупательская способность населения везде одинаковая? Если как минимум сравнивать считающих копейки украинских пенсионеров на рынке Героев Днепра в Киеве и везущих полные сумки с Волюмена в Варшаве то это небо и земля. Минимальная пенсия в Украине 2360 грн, минимальная пенсия в Польше 17000 грн.
В Польше ВВП на человека по паритету покупательской спосоности в 3 раза больше, чем в Украине. А значит люди на среднюю зарплату в могут купить в 3 раза больше чем в Украине. А значит бизнес может заработать в 3 раза на порядок больше чем в Украине.
А уж остается, после всех расходов, и того меньше.
В Киеве ( Харькове, Днепре, Львове и т.п) если семья зарабатывает 3 тыс дол на 2х, то , при желании ,может отложить 1.5 и это не особо урезая себя...
В той же Америке ( не думаю, что Канада принципиально другая) семья имеющая 6 тыс дол на 2х, не отложит ничего и дай бог, что б не заболел никто без страховки или даже со страховкой, но с потерей работы.
Понятно, что есть у буржуев зарплаты другого порядка, типа 500 тыс дол в год ( хоть бы на семью, не на одного) но процент таких ЗП не велик и доступен может особо умным айтишникам ( особенности оплаты труда оных) или людям с высшим амер образованием.Да и то далеко не всем. Но мы же тут не о выдающихся успехах ( которые несомненно имеют все автоуашники) , а о средних людях, работающих, вот как зраднык ТС, руками.