Як розвиток теми в побутових проблемах про акумуляторні та бензинові косарки. Але ж воно для дачі, тому пишу тут.
Оскільки моя 2-тактна бензинка Стервінс за 10 років служби втомилась зовсім, а досвід з акумуляторними електричками вийшов геть негативним (це взагалі не косарки, а тримери, газон довкола хати доглядати, як би їх виробники не позиціонували), питання мотокоси всплило на поверхню. Оскільки є два типи мотокос, до яких є запчастини практично всюди, по всіх малих містечках включно, а косаркою мені користуватись за 50 км. від Львова, тому це важливо, то й вибір був між Штілем і китаєм. А оскільки я таки не професійний косар, який воює з бур'янами щодня, то зійшов я з путі праведного, і придбав техас інструмент Без жартів, тахАС, так і називається. Давно відомо, що китай є китайським, а є китайські копії хорошої техніки. І в цьому китайці таки певного успіху досягли. І, як я можу судити, цей техАС є копією хонди gx-35, принаймні схоже. Ну і вдогонку рекомендації перевіреного багатьма роками покупок магазину про те, що це таки теж перевірена багатьма роками продажів техніка. А ще 3 роки гарантії, що як би вагомо. І 4 такти. Заявлена потужність щось під 6 кінських сил, перевірити, очевидно, нема як, але сили їй не бракує. Навіть якщо косильну головку нагло запхати прямо в високу траву, що звісно не правильно, але я мусів спробувати то вона не в'язне, а впевнено мете. І таки великий бонус - низький спокійний голос чотиритактника проти істеричного крику двох тактів.
На дачу заскакував коротко на початку квітня, подивитись, як там все після зими, а вдруге вдалось вирватись лише тепер, тож косити там було що, по пояс багато де уже. Отака вона:
Дуже крута річ - важіль акселератора. З ним просто виставив газ, і не треба постійно тримати курок, це відчутно полегшує процес.
"чия то долина, чиї то кокоси покоси..." За годин 6-7 скосив приблизно соток 12-15.
Там далі, за деревами ще ховається будинок, і довкола нього теж косилось.
А це в другий бік ще кусок добрий. Це все попереднім двотактником на неповну конячку я б косив реально два дні. Та ще й ми б з ним косили вдвох, а тепер косить виключно коса, а я розслаблено її скеровую. Таки так, все в житті має бути потужним, не тільки автомобіль, зацінив Прикольна шпулька, є направляючі для намотування жилки, в смислі, обмежувачі типу, щоб взагалі не думав, в який бік намотувати. Заводиться з першого смику, бензину їсть точно відчутно менше за два такти, на все пішло 3 баки, а об'єм бачка там менше літра, 0,65 здається, забув. Косить дуже впевнено, найважчу траву, а в мене є там і дуже жорстка, і густа, як килим - бере з одного проходу, тільки жилку треба одразу ставити 4-гранну дійсно ріжучу. Так що перші враження позитивні. А як буде далі - казав сліпий побачимо. Якщо шо, розкажу. Але поки все норм.
ПС. І по канону кожна косарка повинна комплектуватися чудовим холодним литовським Портерісом, для відновлення сил після покосіусів травусів
Купува в минулому році тєж собі таку "іграшку", брав Daewoo в Епіценті, був вибір 4 або 2 тактну, менеджер запевнив що 4 тактна не давно випускається і ще сировата тому краще брати двухтактну. Взяв двухтактну, тепер трохи жалкую, коли багато косити задовбуєшеся те паливо розбавляти. В мене ділянка 20 соток на минулих вихідних поборов траву попояс.
Alex2064 23.05.2024 08:25 пишет: посмотрел хар-ки, 9.5кг, наверно без масла и бензина. не тяжело им работать?
Треба подивитись, що це за вага вказана, тільки коробка з доками від неї на дачі. Вона не сприймається важкою, принаймні якоїсь помітної різниці з попередньою 2-тактною на 25 кубіків я не зауважив. І втомлюватись від косіння став значно менше, завдяки потужності. І працювати нею навпаки легше. Це як з малолітражки пересісти на мерседес 3,2л, там ти постійно вираховуєш, яку передачу втикнути, коли двигун розкрутити, щоб витягнути, встигну - не встигну обігнати, а тут просто в будь-якій ситуації треба - тиснеш на газ не напружуючи жодного зайвого м'язу Хоч він важчий кілограм на 500, їздити на ньому значно легше, з потужнішою косаркою такий самий ефект.
Ну і масла там щось типу 50 мл, явно погоди не зробить. Та й бак невеликий, 0,65л здається.
вес взял из инета у меня штиль, вес 4.1 кг. я понимаю, мощность, может эргономика лучше. но дополнительных 5кг есть 5 кг, на плече таскать просто проблема в том, что пока не купишь и не поработаешь, не поймешь разницу)))
Я, на здоровя не жаліюсь, але з оглядкою на свої 52 (а працювати 10-15 років ше) купував 1,6кВт бо 7,3кг, хоч за ті ж гроші була хускварна 2,1кВт але 8,5кг+-. І обовязково з антивібраційною системою. Може на 4-х тактному вона не потрібна, не знаю.
4 или 5 лет назад купил газонокосилку, да еще и с приводом на колеса. понял, что до этого 10 лет занимался мазохизмом с триммером. цена вопроса конечно другая, но здоровье дороже. триммеры есть, местами подкосить.
Alex2064 23.05.2024 16:14 пишет: вес взял из инета у меня штиль, вес 4.1 кг. я понимаю, мощность, может эргономика лучше. но дополнительных 5кг есть 5 кг, на плече таскать просто проблема в том, что пока не купишь и не поработаешь, не поймешь разницу)))
Так 4,1 кг важить найменший штіль, це тример, а не косарка. Там і ота дуга, а не руль, він обкошувати там, де колісна газонокосарка не зайде. З рулем штілі від 5 кг стартують, якщо вірити їх сайту. І це все ще слабосильні дирчики, я згадував, що косив подібним, і це власне косив, з нею мучишся, а не косиш. А якщо подивитись на штіля у нехай 2кВт, це типу 2,7 конячих сили - будь-ласка, 8,4 кг.
Alex2064 23.05.2024 17:37 пишет: 4 или 5 лет назад купил газонокосилку, да еще и с приводом на колеса. понял, что до этого 10 лет занимался мазохизмом с триммером. цена вопроса конечно другая, но здоровье дороже. триммеры есть, местами подкосить.
Я за вас радий, що ділянка дозволяє колісну косарку. Я б її теж з задоволенням взяв, але у мене схил, це гологорський кряж, там все в пагорбах, плюс ділянка теж горбата достатньо, а та сотка, де цілком рівно, довкола самого будинку - через неї купувати колісну трохи зажирно.
Drug2 23.05.2024 17:14 пишет: Я, на здоровя не жаліюсь, але з оглядкою на свої 52 (а працювати 10-15 років ше) купував 1,6кВт бо 7,3кг, хоч за ті ж гроші була хускварна 2,1кВт але 8,5кг+-. І обовязково з антивібраційною системою. Може на 4-х тактному вона не потрібна, не знаю.
Вібрація буває, як я помітив, не стільки через двигун, а скоріше якщо жилка обламається так, що один кінець довший, інший коротший. Думаю, якщо шукати ідеальну косарку, то це добре зашкалює за 20 000 грн, а чи варто тратити стільки грошей заради раз-другий на місяць декілька годин покосити - кожен уже вирішує сам. Для мене це трохи дурна трата грошей, тим більше, що це не буде покращення в рази. Ну але це мій погляд, нікому в жодному разі не нав'язую.
Та ну, колісна газонокосилка і тример це різне за призначенням. В мене є бензинова косилка і бензиновий тример. Ще електрокосилка. Все воно для різного. Всим користуюсь. Починав з бензинового тримера. Ps. Сама більша проблема це де зберігати цей весь зоопарк обладнання.
я просто спросил, 10кг не тяжело носить на плече? ну а дальше понеслось, как и принято на фтуе я прекрасно знаю, что сколько весит, бо это был основной критерий выбора для участка в 30 соток кстати, аккумуляторный триммер значительно тяжелее штиля. но это не проблема, аккумов на долго не хватает и идешь отдыхать
Так 4,1 кг важить найменший штіль, це тример, а не косарка. Там і ота дуга, а не руль, він обкошувати там, де колісна газонокосарка не зайде.
Я обкошувати периметр купив акумуляторний тример. Він взагалі 2кг важить.
Довкола будинку і канаву перед огорожею теж обкошував акумуляторним енхелем, поки один акум не здох (там система 36 вольт з двох по 18). Треба от завезти перепакувати, але радіоринок на протилежному кінці міста, і все якось руки не доходять
В канві бесіди глянув, скільки ж він важить - пишуть 6,5 кг. Він мені взагалі, як пушинка. Може вся справа в фізичних кондиціях різних людей?
Alex2064 24.05.2024 07:47 пишет: я просто спросил, 10кг не тяжело носить на плече? ну а дальше понеслось, как и принято на фтуе я прекрасно знаю, что сколько весит, бо это был основной критерий выбора для участка в 30 соток кстати, аккумуляторный триммер значительно тяжелее штиля. но это не проблема, аккумов на долго не хватает и идешь отдыхать
Тобто ви все знаєте, і що краще для вас, і вибір свій зробили, а всі ці питання задавали виключно з турботи про мене, навіть після моєї чіткої відповіді? Ну і хто є втіленням фтуї?
nosatiy 23.05.2024 20:58 пишет: гарні рослини і прикольна хата
Це стаєнка стара Вона таки мальовнича, і рука не піднімається щось з нею зробити Взагалі хата і ця стайня побудови 1890-х років. Стайня з пісковика, а хата з австрійської ще цегли, і мурована на глині, як пічки ставлять, вірніше, колись ставили, бо зараз є готовий мертель. Хаті я, звісно, зробив конкретний рестомод А стайнею приємно милуватись, сидячи на ґанку з кухлем пива після покосів, чи з філіжанкою ранкової кави
Цікаво стало порівняти зі своєю, теж 4 тактна, але RZTK, всього 2 к.с., важить 8.5 кг. Основний варінт для трави тут був газонокосилка, але я звик до мотокоси і купив чисто собі іграшку. В результаті повністю перейшов на мотокосу. Для середньої трави вистачає, а ось дуже високу доводиться у 2 заходи по висоті косити. Інакше трава намотується на вал барабану і доводиться її звідти знімати. До цього останні 20 років користувався 2 тактною мегапотужною Хускварною. 4 тактна так, тихіша, особливо відчутно це у холостому ході. А якщо розкручувати до високих обертів, то гучно. Подобається, що бензин з каністри залив і вперед. Ну і наче економніша. Але хто ж міряє. Ну і ще треба заморочуватись з заміною масла, треба вчасно міняти, причому бажано часто. В цьому сезоні після перерви зявилася одна прикра хвороба, але сподіваюсь, RZTK її відремонтує, 2-х річна гарантія ще не закінчилася. Upd: подивився свій обєм паливного бака - трошки більше півлітра, у двохтактних зазвичай більше літра. А вистачало одного заправлення надовго, останній раз все зробив з одного заправлення. Так що дійсно, більш економна ніж 2х тактна.
Постав краб замість шпулі на 6-8 вісім жилки діаметром від 4 м.м. і вище і ти будеш знати що нею косити не можливо не хватає мощи, реально там і 1.3 л.с. немає а можна при такому наборі лише комарів відлякувати на дачі що то типу гелікоптера для комарів та мух, бензовеер одним реченням, якщо коротко...