autoua
Autoua.netФорумДача

Кошу я тепер в 4 китайські такти

ex NetGuy ***
53 года (34 года за рулем), Львів
С нами с 31.12.2004

Кошу я тепер в 4 китайські такти
      21 мая 2024 в 10:34 Гілками

Як розвиток теми в побутових проблемах про акумуляторні та бензинові косарки. Але ж воно для дачі, тому пишу тут.

Оскільки моя 2-тактна бензинка Стервінс за 10 років служби втомилась зовсім, а досвід з акумуляторними електричками вийшов геть негативним (це взагалі не косарки, а тримери, газон довкола хати доглядати, як би їх виробники не позиціонували), питання мотокоси всплило на поверхню.
Оскільки є два типи мотокос, до яких є запчастини практично всюди, по всіх малих містечках включно, а косаркою мені користуватись за 50 км. від Львова, тому це важливо, то й вибір був між Штілем і китаєм. А оскільки я таки не професійний косар, який воює з бур'янами щодня, то зійшов я з путі праведного, і придбав техас інструмент
Без жартів, тахАС, так і називається.
Давно відомо, що китай є китайським, а є китайські копії хорошої техніки. І в цьому китайці таки певного успіху досягли. І, як я можу судити, цей техАС є копією хонди gx-35, принаймні схоже. Ну і вдогонку рекомендації перевіреного багатьма роками покупок магазину про те, що це таки теж перевірена багатьма роками продажів техніка. А ще 3 роки гарантії, що як би вагомо.
І 4 такти.
Заявлена потужність щось під 6 кінських сил, перевірити, очевидно, нема як, але сили їй не бракує. Навіть якщо косильну головку нагло запхати прямо в високу траву, що звісно не правильно, але я мусів спробувати то вона не в'язне, а впевнено мете. І таки великий бонус - низький спокійний голос чотиритактника проти істеричного крику двох тактів.

На дачу заскакував коротко на початку квітня, подивитись, як там все після зими, а вдруге вдалось вирватись лише тепер, тож косити там було що, по пояс багато де уже.
Отака вона:

Дуже крута річ - важіль акселератора. З ним просто виставив газ, і не треба постійно тримати курок, це відчутно полегшує процес.

"чия то долина, чиї то кокоси покоси..."
За годин 6-7 скосив приблизно соток 12-15.

Там далі, за деревами ще ховається будинок, і довкола нього теж косилось.

А це в другий бік ще кусок добрий. Це все попереднім двотактником на неповну конячку я б косив реально два дні. Та ще й ми б з ним косили вдвох, а тепер косить виключно коса, а я розслаблено її скеровую. Таки так, все в житті має бути потужним, не тільки автомобіль, зацінив
Прикольна шпулька, є направляючі для намотування жилки, в смислі, обмежувачі типу, щоб взагалі не думав, в який бік намотувати.
Заводиться з першого смику, бензину їсть точно відчутно менше за два такти, на все пішло 3 баки, а об'єм бачка там менше літра, 0,65 здається, забув.
Косить дуже впевнено, найважчу траву, а в мене є там і дуже жорстка, і густа, як килим - бере з одного проходу, тільки жилку треба одразу ставити 4-гранну дійсно ріжучу.
Так що перші враження позитивні. А як буде далі - казав сліпий побачимо. Якщо шо, розкажу. Але поки все норм.

ПС. І по канону кожна косарка повинна комплектуватися чудовим холодним литовським Портерісом, для відновлення сил після покосіусів травусів

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
опытный писатель *
17 лет за рулем, Львов
С нами с 30.08.2018

Re: Кошу я тепер в 4 китайські такти [Re: Рост]
      21 мая 2024 в 11:34 Гілками

Вітаю!
В мене теж руки чешуться, але ще не заводив.

важничающий писатель *
44 года (22 года за рулем), Киев
С нами с 10.08.2008

22 мая 2024 в 22:06 Гілками

Купува в минулому році тєж собі таку "іграшку", брав Daewoo в Епіценті, був вибір 4 або 2 тактну, менеджер запевнив що 4 тактна не давно випускається і ще сировата тому краще брати двухтактну. Взяв двухтактну, тепер трохи жалкую, коли багато косити задовбуєшеся те паливо розбавляти. В мене ділянка 20 соток на минулих вихідних поборов траву попояс.

V.I.P ***
60 лет (40 лет за рулем), Киев
С нами с 30.01.2006

23 мая 2024 в 08:25 Гілками

посмотрел хар-ки, 9.5кг, наверно без масла и бензина.
не тяжело им работать?

ex NetGuy ***
С нами с 31.12.2004

Re: Кошу я тепер в 4 китайські такти [Re: Alex2064]
      23 мая 2024 в 10:58 Гілками

Alex2064 23.05.2024 08:25 пишет:

посмотрел хар-ки, 9.5кг, наверно без масла и бензина.
не тяжело им работать?

Треба подивитись, що це за вага вказана, тільки коробка з доками від неї на дачі. Вона не сприймається важкою, принаймні якоїсь помітної різниці з попередньою 2-тактною на 25 кубіків я не зауважив. І втомлюватись від косіння став значно менше, завдяки потужності. І працювати нею навпаки легше.
Це як з малолітражки пересісти на мерседес 3,2л, там ти постійно вираховуєш, яку передачу втикнути, коли двигун розкрутити, щоб витягнути, встигну - не встигну обігнати, а тут просто в будь-якій ситуації треба - тиснеш на газ не напружуючи жодного зайвого м'язу Хоч він важчий кілограм на 500, їздити на ньому значно легше, з потужнішою косаркою такий самий ефект.

Ну і масла там щось типу 50 мл, явно погоди не зробить. Та й бак невеликий, 0,65л здається.

Змінено Рост (10:59 23/05/2024)

V.I.P ***
С нами с 30.01.2006

23 мая 2024 в 16:14 Гілками

вес взял из инета
у меня штиль, вес 4.1 кг.
я понимаю, мощность, может эргономика лучше.
но дополнительных 5кг есть 5 кг, на плече таскать
просто проблема в том, что пока не купишь и не поработаешь, не поймешь разницу)))

Змінено Alex2064 (17:35 23/05/2024)

опытный писатель *
17 лет за рулем, Львов
С нами с 30.08.2018

23 мая 2024 в 17:14 Гілками

Я, на здоровя не жаліюсь, але з оглядкою на свої 52 (а працювати 10-15 років ше) купував 1,6кВт бо 7,3кг, хоч за ті ж гроші була хускварна 2,1кВт але 8,5кг+-.
І обовязково з антивібраційною системою. Може на 4-х тактному вона не потрібна, не знаю.

V.I.P ***
С нами с 30.01.2006

Re: Кошу я тепер в 4 китайські такти [Re: Drug2]
      23 мая 2024 в 17:37 Гілками

4 или 5 лет назад купил газонокосилку, да еще и с приводом на колеса.
понял, что до этого 10 лет занимался мазохизмом с триммером.
цена вопроса конечно другая, но здоровье дороже.
триммеры есть, местами подкосить.

ex NetGuy ***
С нами с 31.12.2004

23 мая 2024 в 18:49 Гілками

Alex2064 23.05.2024 16:14 пишет:

вес взял из инета
у меня штиль, вес 4.1 кг.
я понимаю, мощность, может эргономика лучше.
но дополнительных 5кг есть 5 кг, на плече таскать
просто проблема в том, что пока не купишь и не поработаешь, не поймешь разницу)))

Так 4,1 кг важить найменший штіль, це тример, а не косарка. Там і ота дуга, а не руль, він обкошувати там, де колісна газонокосарка не зайде.
З рулем штілі від 5 кг стартують, якщо вірити їх сайту. І це все ще слабосильні дирчики, я згадував, що косив подібним, і це власне косив, з нею мучишся, а не косиш.
А якщо подивитись на штіля у нехай 2кВт, це типу 2,7 конячих сили - будь-ласка, 8,4 кг.

Alex2064 23.05.2024 17:37 пишет:

4 или 5 лет назад купил газонокосилку, да еще и с приводом на колеса.
понял, что до этого 10 лет занимался мазохизмом с триммером.
цена вопроса конечно другая, но здоровье дороже.
триммеры есть, местами подкосить.

Я за вас радий, що ділянка дозволяє колісну косарку. Я б її теж з задоволенням взяв, але у мене схил, це гологорський кряж, там все в пагорбах, плюс ділянка теж горбата достатньо, а та сотка, де цілком рівно, довкола самого будинку - через неї купувати колісну трохи зажирно.

ex NetGuy ***
С нами с 31.12.2004

Re: Кошу я тепер в 4 китайські такти [Re: Drug2]
      23 мая 2024 в 18:56 Гілками

Drug2 23.05.2024 17:14 пишет:

Я, на здоровя не жаліюсь, але з оглядкою на свої 52 (а працювати 10-15 років ше) купував 1,6кВт бо 7,3кг, хоч за ті ж гроші була хускварна 2,1кВт але 8,5кг+-.
І обовязково з антивібраційною системою. Може на 4-х тактному вона не потрібна, не знаю.

Вібрація буває, як я помітив, не стільки через двигун, а скоріше якщо жилка обламається так, що один кінець довший, інший коротший.
Думаю, якщо шукати ідеальну косарку, то це добре зашкалює за 20 000 грн, а чи варто тратити стільки грошей заради раз-другий на місяць декілька годин покосити - кожен уже вирішує сам. Для мене це трохи дурна трата грошей, тим більше, що це не буде покращення в рази. Ну але це мій погляд, нікому в жодному разі не нав'язую.

СуперСтар **
Днепро...довск
С нами с 11.11.2005

23 мая 2024 в 19:49 Гілками

Та ну, колісна газонокосилка і тример це різне за призначенням.
В мене є бензинова косилка і бензиновий тример. Ще електрокосилка.
Все воно для різного. Всим користуюсь. Починав з бензинового тримера.
Ps. Сама більша проблема це де зберігати цей весь зоопарк обладнання.

V.I.P **
С нами с 10.09.2003

23 мая 2024 в 20:58 Гілками

гарні рослини і прикольна хата

Достоевский *
45 лет, Киев
С нами с 01.03.2013

23 мая 2024 в 22:39 Гілками

Рост 23.05.2024 18:49 пишет:

Так 4,1 кг важить найменший штіль, це тример, а не косарка. Там і ота дуга, а не руль, він обкошувати там, де колісна газонокосарка не зайде.

Я обкошувати периметр купив акумуляторний тример. Він взагалі 2кг важить.

V.I.P ***
С нами с 30.01.2006

24 мая 2024 в 07:47 Гілками

я просто спросил, 10кг не тяжело носить на плече?
ну а дальше понеслось, как и принято на фтуе
я прекрасно знаю, что сколько весит, бо это был основной критерий выбора для участка в 30 соток
кстати, аккумуляторный триммер значительно тяжелее штиля. но это не проблема, аккумов на долго не хватает и идешь отдыхать

ex NetGuy ***
С нами с 31.12.2004

Re: Кошу я тепер в 4 китайські такти [Re: Caonima]
      24 мая 2024 в 11:38 Гілками

Caonima 23.05.2024 22:39 пишет:

Рост 23.05.2024 18:49 пишет:

Я обкошувати периметр купив акумуляторний тример. Він взагалі 2кг важить.

Довкола будинку і канаву перед огорожею теж обкошував акумуляторним енхелем, поки один акум не здох (там система 36 вольт з двох по 18). Треба от завезти перепакувати, але радіоринок на протилежному кінці міста, і все якось руки не доходять

В канві бесіди глянув, скільки ж він важить - пишуть 6,5 кг. Він мені взагалі, як пушинка. Може вся справа в фізичних кондиціях різних людей?

Змінено Рост (11:52 24/05/2024)

ex NetGuy ***
С нами с 31.12.2004

24 мая 2024 в 11:50 Гілками

Alex2064 24.05.2024 07:47 пишет:

я просто спросил, 10кг не тяжело носить на плече?
ну а дальше понеслось, как и принято на фтуе
я прекрасно знаю, что сколько весит, бо это был основной критерий выбора для участка в 30 соток
кстати, аккумуляторный триммер значительно тяжелее штиля. но это не проблема, аккумов на долго не хватает и идешь отдыхать

Тобто ви все знаєте, і що краще для вас, і вибір свій зробили, а всі ці питання задавали виключно з турботи про мене, навіть після моєї чіткої відповіді? Ну і хто є втіленням фтуї?

ex NetGuy ***
С нами с 31.12.2004

Re: Кошу я тепер в 4 китайські такти [Re: nosatiy]
      24 мая 2024 в 12:00 Гілками

nosatiy 23.05.2024 20:58 пишет:

гарні рослини і прикольна хата

Це стаєнка стара Вона таки мальовнича, і рука не піднімається щось з нею зробити
Взагалі хата і ця стайня побудови 1890-х років. Стайня з пісковика, а хата з австрійської ще цегли, і мурована на глині, як пічки ставлять, вірніше, колись ставили, бо зараз є готовий мертель. Хаті я, звісно, зробив конкретний рестомод А стайнею приємно милуватись, сидячи на ґанку з кухлем пива після покосів, чи з філіжанкою ранкової кави

Достоевский *
45 лет, Киев
С нами с 01.03.2013

24 мая 2024 в 14:52 Гілками

Alex2064 24.05.2024 07:47 пишет:

кстати, аккумуляторный триммер значительно тяжелее штиля.

Що таке "штиля"? Мається на увазі бензиновий тример?

опытный писатель ***
33 года за рулем, Киев
С нами с 05.07.2001

24 мая 2024 в 15:55 Гілками

Рост 21.05.2024 10:34 пишет:

4 такти.

Цікаво стало порівняти зі своєю, теж 4 тактна, але RZTK, всього 2 к.с., важить 8.5 кг.
Основний варінт для трави тут був газонокосилка, але я звик до мотокоси і купив чисто собі іграшку. В результаті повністю перейшов на мотокосу.
Для середньої трави вистачає, а ось дуже високу доводиться у 2 заходи по висоті косити.
Інакше трава намотується на вал барабану і доводиться її звідти знімати.
До цього останні 20 років користувався 2 тактною мегапотужною Хускварною.
4 тактна так, тихіша, особливо відчутно це у холостому ході. А якщо розкручувати до високих обертів, то гучно.
Подобається, що бензин з каністри залив і вперед. Ну і наче економніша. Але хто ж міряє. Ну і ще треба заморочуватись з заміною масла, треба вчасно міняти, причому бажано часто.
В цьому сезоні після перерви зявилася одна прикра хвороба, але сподіваюсь, RZTK її відремонтує, 2-х річна гарантія ще не закінчилася.
Upd: подивився свій обєм паливного бака - трошки більше півлітра, у двохтактних зазвичай більше літра. А вистачало одного заправлення надовго, останній раз все зробив з одного заправлення. Так що дійсно, більш економна ніж 2х тактна.

Змінено Alister (16:12 24/05/2024)

Супер писатель! *
С нами с 24.07.2013

Re: Кошу я тепер в 4 китайські такти [Re: Alister]
      25 мая 2024 в 10:05 Гілками

Постав краб замість шпулі на 6-8 вісім жилки діаметром від 4 м.м. і вище і ти будеш знати що нею косити не можливо не хватає мощи, реально там і 1.3 л.с. немає а можна при такому наборі лише комарів відлякувати на дачі що то типу гелікоптера для комарів та мух, бензовеер одним реченням, якщо коротко...

Autoua.netФорумДача
Додаткова інформація
0 користувачів і 0 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  moderator, Outdriver 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 3833

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія